Syvällisempi tiedonhalu

allergeenien poistamisesta ...

tällä palstalla on kirjotettu mm. aseuraavasti aiemmin,kysyttäessä allergeenien poistamis/alentamismahdollisuudesta OK-talossa:

allerginen
Kirjoittanut: ... 27.8.2008 klo 11.48


Siivous ei täysin auta...sillä eläinten hilse säilyy siivouksista huolimatta n.2 vuotta asunnoissa näin kertoi lääkäri aikoinaan kun muutin sellaiseen asuntoon ja oireilin pahasti, vasta kahden vuoden jälkeen oireet helpotti..

--------
Oma kysymys:(varmastikin idealistinen,toisaalta tuskin väärä)

Mikä on ilmiönä tämä yhteinen vihollisemme:allergeeni?

Millainen partikkeli se on esim, kooltaan?,painoltaan?,muodoiltaan? kuka sitä on tutkinut? missä päin maailmaa? mikä on tiedon taso tällä hetkellä? Miksi? ...ts. onko esim. perusteellinen ymmärrys tästä (mieluummin tuhottavasta) vihollisesta olennaista,jotta saamme vastauksia mm. seuraavin kysymyksiin..
miten sitä voidaan kerätä,poistaa,tuhota tai laimentaa sen vaikutuksia siirtämättä allergeeneja paikasta toiseen..onko mitän viritelmiä koskaan yritetty (otsonoinnin lisäksi)
ja millaisin tuloksin..eikö allergeenien tuhomaiseksi olisi hyvä tehdä jotakin yhteityötä?Missä sitä tehdään? Millä resursseilla?Millä saavutuksilla tähän asti?

Vinkeistä/linkeistä kiitokset,

3

409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on proteiini

      Allergeeni on proteiinia, jotain mitä tahansa minkä kokoinen ja nähköinen tahansa. On aivan yksilöllistä, mistä saa allergisen reaktion. Allergeeni on se joka tuon reaktion aiheuttaa. Allergeeni voi siis olla melkein mitä vain. Mutta se voi tietysti olla esim. eläimen ihon pienen pieniä hiukkasia, joita on vaikea saada millään kokonaan pois. Ei siihen yksi tai kaksi imurointia riitä - eikä otsoni sitä proteiinia miksikään muuta. Eikä voi olla mitään yhtä ja samaa patenttia, joka auttaisi kaikkia, koska ihmiset reagoivat niin erilaisille asioille.

      Keinoja on varmasti kehitelty ja allergiat ovat myös varmasti koko ajan lääketieteen tutkimusten kohteina. Tietämys lisääntyy ajan kanssa ja sitä mukaa myös hoidot. Nykyään ei esim. kehoteta välttelemään varalta kaikkea mahdollista. Pienten lasten eläinkontakteja jopa suositellaan, koska niiden on todettu jopa jossain määrin suojaavan allergioilta. Ruoka-aineitakin kehotetaan syömään, mikäli reaktiot ovat kohtuullisen pieniä. Siedätyshoitoa tämäkin.

      Mutta eihän näitä voi tietää, koska jokainen reagoi yksilöllisesti. Jossain vaiheessa esim. tyttäreni reagoi kissoille jonkin verran. Nyt hänellä on ollut kolme kissaa jo vuosia, eikä ole mitään ongelmia, ei pienimpiäkään oireita. Itselleni kissojen aiheuttamat oireet ovat vain pahentuneet vuosien myötä.

      • ajatus.....

        et varmaan kaivannut arvostelua:),mutta voisitko kirjoittaa asiasta jotian lisää kun ja jos vielä tulee mieleen?

        Ehkä eräänä ajatuksena on että jos allergeenia ei saa paikallaan "tuhotuksi",niin millä tavalla sitä voisi hieman paremmin kerätä (sisätiloista ulos)..

        perustutkimus ei ehkä tuo välttämättä mitään loistavaa ratkaisua äkkiä asiaan,mutta tiedätkö esim. kuinka kauan proteiinipartikkeli
        pysyy ilmassa ennen kuin laskeutuu, ja toisaalta kuinka helposti se nousee ilmaan jos yrittää ryhtyä siivoamaan tai järjestelemään tavaroita..
        (hazardiajatuksin eteenpäin?)


      • eläinkontakteihin

        ”Pienten lasten eläinkontakteja jopa suositellaan, koska niiden on todettu jopa jossain määrin suojaavan allergioilta.”

        Pieni tarkennus tähän:

        Altistuminen allergeeneille on allergioiden kehittymisen kannalta pahasta. Mikäli eläinkontaktit kuitenkin myös alentavat kodin hygieniaa, sillä on lievästi allergioita vähentävä vaikutus.

        Esimerkiksi marsun hankkiminen lisää lapsen allergiariskiä, mutta säännölliset vierailut navetassa suojaavat jossain määrin allergioilta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      448
      2185
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      223
      1946
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1552
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1531
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      52
      1303
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1271
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      146
      1247
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      40
      1114
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      64
      1045
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      99
      1034
    Aihe