Lapsen pään pyöritys

Onko muilla?

Eli meidän lapsella (5v) ollut tuota pään pyörittämistä jo mahassa ollessaan.Joka ilta kova halu nukkumaan mennessä aloittaa pyörittäminen puolelta toiselle.Jos viereen nukutetaan niin nukahtaa kyllä ilman vatkaamista,mutta hankalaa on.Nukkuu hyvin n.4-6 tuntia, mutta sitten unen heikentyessä alkaa se armoton heiluminen.Joskus kädet rinnalla,joskus kädet korvilla,peiton alla...Välillä pää käy sängyn laitaan mutta ei näytä haittaavan.
Aamulla hiukset takussa,joskus enemmän joskus vähemmän.Nukkuu eri huoneessa mutta herättää kohinalla ja paukkeella useasti yössä.Lääkärissä käyty,tavaksi todettu.Ei tunnu lasta haittaavan,tietää pyörittävänsä mutta tuskin kuinka paljon.
Tuntuiko tutulta,löytyykö hyviä ehdotuksia,muita kokemuksia???

21

6991

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksi vain

      Lapsesi on oppinut nauttimaan siitä samasta efektistä minkä takia ihmiset käyvät linnanmeällä tai tivolissa. Veikkaan tuon tavan jäävän pois siinä vaiheessa kun elämä on muutenkin riittävän mielenkiintoista.

    • myös minulle

      tuttua omasta lapsuudesta.Jos en saanut muuten unta ,alkoi pään työritys .Kyllä se vähenee ja loppuu aikuisikään mennessä. Tuskin huolestuttavaa..

      • alkuperäine

        Jos yöllä pyöritit,tiesitkö siitä,haittasiko se untasi mitenkään,muistatko?


      • myös minulle
        alkuperäine kirjoitti:

        Jos yöllä pyöritit,tiesitkö siitä,haittasiko se untasi mitenkään,muistatko?

        ...muistan sen olleen vain keino saada unta. Ja sitä jatkui kyllä nuoruusikään asti.En saanu siihen minkäänlaista "hoitoa",se vaan loppui pikkuhiljaa.


    • hakusana heijaaminen

      katso tuolla hakusanoilla,osuuko kohdalleen

    • mieleen

      Touretten syndrooma.

      • Pepeieaifame

        Ja minulla on sitä pään pyöritystä aina kun ei tule uni. Sitten kun alkaa väsyttää, niin hiljenee, hiljenee, lopulta pysähtyy ja nukuttaa plajon. Itse olen samaa juttua ihmetellyt ja nolostellut. :) Kaverit käymässä nii haittaa toi :D


      • Ei saa pelotella

        Itse olet touretten syndrooma. Tuo on ihan normaalia. Mutta muistakaa antaa vitamiinit (D-vit), sillä saattaa olla tekemistä.


    • vispaajan äiti

      Kuulostaapa tutulta. meidän 6-vuotias on myös pyöritellyt päätään nukahtaessa vauvasta asti. Hänen selitys pyöritykseen on se että tyyny on niin kuuma että täytyy heiluttaa päätä ;-) Onneksi nukkuu nykyään jo omassa huoneessa, joten ei häiritse ketään.

    • mamma79

      ihan normaalia on. meidänkin poika harrasti tuota noin 1-vuotiaaks asti :)

    • rekisteröitymätön**

      En tuosta turhaan huolestuisi, jos ei muuta erikoista lapsessa ole. Itsekin nukahtaessa lapsesta asti keinutin päätä, erityisesti, jos nukahtaminen jostain syystä oli hankalampaa. Edelleen, melkein neljäkymppisenä, esim työstressin haitatessa unensaantia, huomaan, että tuolla keinutuksella nukahdan helpommin :). Rauhoittava rituaali, ei sen kummempaa. Jotkut lukee kirjaa, minä keinutan päätä :).

    • Kaiken kokenut

      Hei
      Olen 56 vuotias kuvataiteilija. Olen pyörittänyt päätäni koko ikäni aivan heti syntymästäni asti. Vieläkin se helpottaa nukahtamistani. Ikää on kuitenkin jo niin paljon että pelkään niskanikamieni puolesta.
      Mielestäni pään pyöritys auttaa minua keskittämään ajatukseni, vaipumaan omaan erikoiseen kuvamaailmaani. Siitä on ollut paljon hyötyä sillä hienoimmat ideani ja keksintöni olen saanut päätä pyörittäessäni ennen nukkumaan menoa.
      Luulen että pään pyöritys on aika tyypillistä vilkkaan mielikuvituksen omaaville luoville yksilöille. Heidän täytyy jotenkin ravistella ajatuksensa oikeaan järjestykseen.

    • pyöriipyörii

      Varmaan liittyy aistien stimulointiin ja/tai "aistimelun" rauhoittamiseen. Pään pyörittäminen vaikuttaa suoraan vestibulaarijärjestelmään, joka puolestaan on tärkeässä osassa kaikkien aistitoimintojen jäsentyneessä yhteistyössä. Olisiko keinumisesta tms. liikuntaleikistä apua rauhoittumisessa? Tai siinä "ajatusten järjestämisessä". Olisihan aina parempi löytää keholle terveempiä tapoja raapia kutinaa.

      Lapsen keskushermosto tarvitsee kehittyäkseen ylenmäärin sensorista ärsytystä. Ilman liikettä lapsi ei mm. opi puhumaan. Pienet lapset siksi kokoajan heiluvat ja hytkyvät, ja varsinkin puhumisen aikana koko keho osallistuu ilmaisuun rytmikkäin ketkutuksin jne. Ei ole sattumaa että pikkulapset kiljuvat riemusta leikkikentän nähdessään. Aistitoiminnat kehittyvät hurjasti juuri lapsuudessa ja erikoistuvat läpi elämän yksilölliseen tapaan. Joskus tässä on ongelmia, ja nämä ongelmat näkyvät ulospäin yleensä juuri poikkeavana käytöksenä. Esim. autistiset lapset tyypillisesti räpyttävät sormiaan silmien edessä, koska saavat sillä aikaan mykiön edestakaisen liikkeen, joka puolestaan stimuloi vestibulaaritumakkeita. Tehokkain keino ehkäistä tätä stereotypiaa on tarjota esim. keinuilla tai muulla tavoin mahdollisuus voimakkaisiin tasapainoa stimuloiviin leikkeihin. Josksus pelkkä esinetasolle tuonto esim. viputuslelujen kautta ratkaisee tilanteen muutamassa kuukaudessa. Viputusleluja ei tarvitse pelätä; nekin lakkaavat kiinnostamasta, kun ärsytystaso on saavutettu.

      Aisteja voidaan treenata tehokkaasti 9-vuotiaaksi saakka. Nyrkkisääntö on, että lapsen täytyy saada tehdä PALJON sitä liikuntamuotoa (portaat, hissi, vesi, viputtaminen esineillä...) mitä haluaa (aluksi tapa kasvaa hurjiin mittoihin, sitten vähenee ja sammuu), ja häntä on rohkaistava ja autettava tekemään säännöllisesti sitä, mitä hän pelkää.

    • erilainen ihminen

      mä oon 32vee ja pyörittänyt päätäni pienestä lapsesta asti. se lohduttaa, joskus tuo unen, joskus teininä ja vanhempanakin unelmoin ja kuvittelin asioita pyörittäessäni päätä ja viimeisin uutuus oli kova stressi ja päänpyöritys about kellon ympäri niin että tukka melkein piti leikata....minulla on aspergerin oireyhtymä.

    • speege

      joo oon 27v ja vieläkin pyörii...luulin että ainoo.

    • basshead1

      18V mies ja koko ikäni pyörittänyt päätä.... helpottaa päästä uneen jos ei uni tule tai asiat painaa mielen pääl....tasainen pään pyöritys tuottaa kivaa "biittiä" joka sit rauhottaa . Jos taustalla soi musiikki (tasaista biittiä) Esim Trap musiikki saa mut samaan tapaan unee.... joskus kotona kun asuin niin sängyn vieressä oli 2kpl 10 tuumaisia subbareita ja sit musiikkit soimaan hiljaa et bassot kuuluu hyvin ja se auttoi AINA uneen......

    • pyörijä

      sama juttu. ite 29v. oon pyörittäny siitä asti ku muistan ja aina auttanu saaha unen

    • Anonyymi

      Juu u. Samat setit. Nyt 30v ja todella harvoin tulee pyöriteltyä nykyisin ellei sit ole paljon stressiä. Nuorena ala ja yläastella tuli tosi usein käänneltyä päätä eestaas ja kuvitella jotain omia seikkailuja. Sai hyvin unenpäästä kiinni. Tuli tehtyä joskus tahattomasti siinä unen rajamailla jolloin samassa huoneessa nukkujat kyseli et onks kaikki ihan hyvin..

    • Anonyymi

      Hei. Olen 14v tyttö ja itse olen tätä pään pyörittämistä tehnyt jo pienestä saakka. Enkä edelleenkään ole "päässyt" siitä eroon. Kyllä minä sen voisin lopettaa mutta se on minun tapani mennä nukkumaan.

    • Anonyymi

      Muistan itselläni olevan lapsena sama tapa. Jäi pois teini-iässä. Oli vain nukahtamiskonsti. Omilla lapsillani ei ole taas ollut tapana.

    • Anonyymi

      Mitäs jos ikää onkin jo 24 ja teen edelleen samaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe