rautahammas tulee jo kun maitohammas ei lähtenyt..

lapsi parka

6.v pojan 2 etuhammasta heiluvat vähän 17.12.08 alkaen(huomattiin silloin) ja 2.1.09 humasin että rautahammas on puhjennut vinoon. (toinen puoli 5 mm pois maitohampaiden takana ja toinen puoli ehkä 1mm pois... en osaa selittää parempaa kun suomenkieli ei ole äidinkielini)

soitin kunnan hammashoitolaan ja sain kuulla että se on normaali?! ja jos maitohamppaat eivät irtoa helmikuun mennessä ota yhteyttä uudestaan. suomalainen mieheni soitti ja sai ajan 13.2. eli runsaan kuukauden jälkeen.

Pitäisikö viedä poikani yksityishammaslääkärille näyttämään hampaat ja mahdollisesti poistattamaan ne?

Apua! En haluaisi minun lapstani kiusataan hampaiden takia koska äiti ei osannut hoitaa sitä ajoissa..

Kiitos.

7

15569

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ehkäpä on

      Mulla itsellä ´meni kulmahampaat samalla lailla, eli maitohampaiden päälle kasvoivat! ja monta vuotta kävin oikomishoidossa siitä! joten jos mä itse tekisin niin että heiluttelisin sitä maitohammasta jotta lähtisi mahdollisimman pian pois! tämä minun mielipiteeni!

    • kokki

      Kun maitohammas lähtee tai se otetaan pois, rautahammas voi kasvaa itsestäänkin suoraan. Siis todellakin se voi suoristua ihan itsestään, vain siksi että sille tulee tilaa tehdä niin.

      Jos rautahammas ei kasva maitohampaan poiston jälkeen suoraan, sitä oiotaan myöhemmin raudoilla tms.

    • heiluttelemaan

      Neuvo lasta liikuttelemaan maitohampaita edestakaisin, saattavat löystyä ihan parissa päivässä ja lähtevät irti. Jos poika ei ole arka ja suostuu, niin löystyttelyn jälkeen voi nykäistä langalla tai pihdeillä irti, jos ei ala sovinnolla pudota.

      Meillä harjoitettiin lahjontaa: Itsestään irronneesta sai 20 senttiä, vanhempien nykäisemästä 50 c ja itse irroitetusta euron. Motivoi kummasti heiluttelemaan:))

    • ihmettelemään???

      En ollenkaan käsitä, mikset repinyt hammasta heti pois? Vie lapsi peilin eteen ja sano että avaas suu, äiti katsoo kuinka paljon se hammas oikein heiluu. Kun lapsi vinkuu ettei halua hammasta irti niin sano vaan että sä vaan katsot, et sä sitä irrota. Sitten vähän heiluttelet ja naps hammas irti. Lapselle tietty sanot että se heilui jo niin paljon että olisi lähtenyt muutenkin. Sitten aamulla hammaskeiju on tuonut tyynyn alle hampaan tilalle jotain kivaa.

      Näin on toimittu minun aikanani ja näin toimin minäkin omille lapsilleni. Kumma kyllä me emme ole ollenkaan vinohampaisia, toisin kuin mieheni...

      • Meiltä tämä

        Ihan normaalia tuo on. Omalla 6 v. oli syksyllä alahampaita kaksi riviä eli rautahampaat tulivat maitohampaiden taakse. Heiluttelimme (lasta kehotettiin heiluttelemaan ja välillä itsekin puolison kanssa kokeiltiin ja samalla heiluteltiin) hieman liikkuvia maitohampaita ja pian ne jo lähtivätkin.

        En missään nimessä ottaisi väkisin tai ns. salaa pois, elleivät ne ole todella paljon irti. Kiskominen sattuu, jos hampaat ovat vielä paljon kiinni.

        Nyt meidän lapsella on etuhampaissa sama juttu eli kaksi riviä. Hammaslääkäristä sanottiin, että parin kuukauden jälkeen voivat irrottaa maitohampaita, jos eivät ole sitä ennen lähteneet. En kanna huolta. Lähtevät varmaan kuten alahampaatkin.

        Sitten tuo vinous. Ainakin meillä alahampaat siirtyivät itsestään paikalleen oikeaan paikkaan, kun maitohampaat lähtivät pois tieltä. Kieli ja normaali pureskelu aiheuttavat sen.

        Jos rautahampaat ovat isompia kuin maitohampaat eivätkä mahdu enää samaan riviin on tilanne eri. Siihen et kuitenkaan voi vaikuttaa. Jos ei mahdu, ei mahdu. Sitten on mentävä oikomishoitoon tai hammaslääkäri tutkimuksensa perusteella poistaa esim. yhdet hampaat. (itseltäni on poistettu sekä ylhäältä että alhaalta hampaita, koska eivät olisi muuten mahtuneet ja asiaa ei huomaa kukaan ulkopuolinen).

        En minäkään vielä saanut aikaa etuhampaiden takia, vaikka suomi onkin äidinkieleni ;D . Odottelen rauhassa kuten aiemminkin.


    • 4:n äiti

      Meidän esikoiselle tuli etu rautahampaat maitohampaiden taakse jo ennen kuin maitohampaat alkoi edes heilua. Soitettiin sitten hammashoitolaan ja n. 1 kk päähän saatiin aika. Kun mentiin hammashoitolaan, heiluivat maitohampaat jo, ja rautahampaat olivat jo melkeen täysikokoiset. Tuosta on nyt muutama vuosi aikaa ja rautahampaat ovat siirtyneet oikeille paikoilleen.

      Kahdella nuoremmalla ne rautahampaat ovat tulleet sinne maitohampaiden taakse siinä vaiheessa kun maitohampaat jo heiluivat. Niistä ei sitten olla huolissaan oltukaan, kun maitohampaat ovat kuitenkin lähteneet alle 1 kk kuluttua rautahampaiden puhkeamisesta.

    • monen

      lapsen hampaita oiotaan nykyään eikä siitä enää kiusata. Äitini repi aikoinaan multa maitohampaat pois enkä ikinä unohda sitä. Oli sen verran kivuliasta. Jos sitä aiot yrittää, puuduta ien ensin vaikka jääkuutiolla. Pojalla kasvoi rautahampaat ennen maitohampaiden irtoamista ja nyt oikomishoitoa on jatkunut 8 vuotta. Yksi hammaslääkäri nykäisi maitohampaan varoittamatta irti ja jouduin myöhemmin lahjomaan pojan että sain menemään hammaslääkäriin. Jos seuraavalle käy samalla lailla vien yksityiselle ja saavat puudutuksessa ottaa maitohampaat irti, maksoi mitä tahansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8146
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2502
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      21
      1898
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1153
    Aihe