Taso noussut ns. rahaliigoissa

Jokerit 1969-72

Blues hävisi itseään paremmalle joukkueelle. Se, että se porukka tulee Sveitsistä, ehkä ei lopulta tänä päivänä ole niin ihmeellistä.

Sveitsissä on rahaa. Ja rahalla saa, kuten tiedetään. Tämän lisäksi maalla on pitkät perinteet jääkiekossa ja yleisöä katsomoihin on aina riittänyt. Siitäkin huolimatta, että varsinaista menestystä on ollut kovin vähän. Aikanaan "käkikellot" kyllä päihittivät meikäläiset säännöllisesti. Mutta se oli 1950-60 luvuilla. Me vanhat kiekkomiehet kyllä senkin ajan muistamme. Sitten tuli heikäläisillä taantuma, joka kesti vuosikymmeniä.

Mutta nyt Sveitsi on (taas!) varteenotettava kiekkomaa. Nuorten kisoissa jo yksi kovimmista. Muutaman vuoden päästä tämä tulee näkymään jo miestenkin tasolla. Varmasti jopa MM-kisoissa. Me saamme tehdä tosissamme hommia, jotta tulevina vuosina pärjäämme sveitsiläisille.

Sm-liiga on jäänyt jalkoihin. Se on jo tosiasia. Rahaa on enemmän muualla. Pikkuhiljaa tullaan tilanteeseen, jossa meidän liigaamme pelaavat vain tosi nuoret, nousevat, tähdet. Ja, jo ikääntyneet paluumuuttajat, jotka tulevat pariksi kaudeksi jäähdyttelemään. Mailavirtuoosit ja luistelukoneet ostetaan nopeasti muihin liigoihin. Näinhän jo pitkälti on tilanne nyt. Emme, valitettavasti, saa kauaa nauttia omista taitopelaajistamme. Kun he nousevat tähdiksi sm-liigassa, niin usein jo seuraavalla kaudella pelaavat jossain muualla.

Ja, yleisön joukossa on vielä niitäkin, jotka haluaisivat tasapaksun rymistelyn sijaan nähdä niitä mailataiteilijoita. Kun he puuttuvat, jää osa kiekkofaneista pikkuhiljaa kotiin. Eivät viitsi maksaa siitä, että ainoa huvi hallilla on vetää kallista bisseä. Jota sitäkin joutuu vielä jonottamaan.

Millä sitten trendi käännetään? Rahan määrässä tuskin voimme itseämme varakkaampia maita vastaan kilpailla. Ellemme sitten saa joitakin todellisia suuryrityksiä ottamaan tilanteesta vastuuta ja alkamaan rakentaa edullista Suomi-kuvaa jääkiekon avulla. Juniorikoulutus on tulossa joka tapauksessa remontiin ja sitä kautta ehkä saamme tulevaisuudessa tuotettua lisää taitoniekkoja, jopa siinä määrin, että heistä osa jää pelaamaan kotoista liigaamme.

Tilanne on huolestuttava. Mutta ei anneta periksi. Jatketaan Viisasten Kiven etsintää. Ja tuetaan omalta osaltamme tätä toimintaa, vaikka välillä puuduttaisikin. Ei jäädä kotiin, vaan tullaan hallille edelleen ja yritetään luoda aina vaan vahvempaa tunnelmaa paikanpäällä ja entistä parempaa kiekkokulttuuria Suomeen.

Lopuksi vielä kiitos niille, jotka jaksoitte näin pitkän jutun lukea.

3

203

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kale,kale,kale

   Eikä liigajohto tee muuta kuin sakottaa valmentajia.Juuri näin Vuorinen?Mitä helkutan diktatuuria tämä on?

  • pablo83

   tuo kirjotus pitää paikkansa...rahaa on enemmän muualla ja se vetää pelaajia smliigasta ulkomaille..mutta nautitaan nyt niiden pelaajien esityksistä joita vielä pelaa smliigassa esim toni koivisto,jarkko immonen,tuomas pihlman,jussi makkonen,jari viuhkola,kim hirsochovits,pekka saarenheimo,jp haataja,jp laamanen,ja monet muut.
   ja mitä sveitsiin tulee niin se on yksi kovimmista ns pienistä kiekkomaista jolla on sellaisia pelaajia kuin martin pluss(varmasti olis ottajia smliigassa),andres ambulh(vois olla ottajia hänellekin smliigassa),thomas ziegler(pärjäis smliigassa hänkin)romano lemm(kävis smliigaan)thibaut monnet(varmasti pärjäis smliigassa),valentin wirz,siinä muutama kova sveitsiläinen hyökkääjä ja sitten on vielä hyviä puolustajia joista mark streit on kovin seuraavina Matthias Seger,Goran Bezina,Julien Vauclair,Beat Gerber,Philippe Furrer...oma suosikkini marcel jenni on kai jo lopettanut..

  • pablo83

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Melkein lähetin viestin.

   Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
   Ikävä
   161
   2794
  2. Ikävöimäsi henkilön ikä

   Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
   Ikävä
   88
   2000
  3. Tiedätkö autereen?

   Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
   Tunteet
   13
   1907
  4. Mikä tekee kaivatustasi

   haluttavan?
   Ikävä
   105
   1647
  5. Liikenne onnettomuus

   Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
   Orimattila
   97
   1617
  6. Kuka jäi auton alle

   Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
   Kuortane
   9
   1454
  7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

   kaivattusi kanssa?
   Ikävä
   68
   1266
  8. Naisten pitäisi lähestyä miehiä enemmän.

   Milloin viimeksi lähestyit miestä ja pyysit kahville tai treffeille?
   Sinkut
   114
   1153
  9. Oli kyl kunnon reissu

   Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
   Kuhmo
   12
   1114
  10. Vähän pelottaa

   Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
   Ikävä
   45
   1064
  Aihe