Taso noussut ns. rahaliigoissa

Jokerit 1969-72

Blues hävisi itseään paremmalle joukkueelle. Se, että se porukka tulee Sveitsistä, ehkä ei lopulta tänä päivänä ole niin ihmeellistä.

Sveitsissä on rahaa. Ja rahalla saa, kuten tiedetään. Tämän lisäksi maalla on pitkät perinteet jääkiekossa ja yleisöä katsomoihin on aina riittänyt. Siitäkin huolimatta, että varsinaista menestystä on ollut kovin vähän. Aikanaan "käkikellot" kyllä päihittivät meikäläiset säännöllisesti. Mutta se oli 1950-60 luvuilla. Me vanhat kiekkomiehet kyllä senkin ajan muistamme. Sitten tuli heikäläisillä taantuma, joka kesti vuosikymmeniä.

Mutta nyt Sveitsi on (taas!) varteenotettava kiekkomaa. Nuorten kisoissa jo yksi kovimmista. Muutaman vuoden päästä tämä tulee näkymään jo miestenkin tasolla. Varmasti jopa MM-kisoissa. Me saamme tehdä tosissamme hommia, jotta tulevina vuosina pärjäämme sveitsiläisille.

Sm-liiga on jäänyt jalkoihin. Se on jo tosiasia. Rahaa on enemmän muualla. Pikkuhiljaa tullaan tilanteeseen, jossa meidän liigaamme pelaavat vain tosi nuoret, nousevat, tähdet. Ja, jo ikääntyneet paluumuuttajat, jotka tulevat pariksi kaudeksi jäähdyttelemään. Mailavirtuoosit ja luistelukoneet ostetaan nopeasti muihin liigoihin. Näinhän jo pitkälti on tilanne nyt. Emme, valitettavasti, saa kauaa nauttia omista taitopelaajistamme. Kun he nousevat tähdiksi sm-liigassa, niin usein jo seuraavalla kaudella pelaavat jossain muualla.

Ja, yleisön joukossa on vielä niitäkin, jotka haluaisivat tasapaksun rymistelyn sijaan nähdä niitä mailataiteilijoita. Kun he puuttuvat, jää osa kiekkofaneista pikkuhiljaa kotiin. Eivät viitsi maksaa siitä, että ainoa huvi hallilla on vetää kallista bisseä. Jota sitäkin joutuu vielä jonottamaan.

Millä sitten trendi käännetään? Rahan määrässä tuskin voimme itseämme varakkaampia maita vastaan kilpailla. Ellemme sitten saa joitakin todellisia suuryrityksiä ottamaan tilanteesta vastuuta ja alkamaan rakentaa edullista Suomi-kuvaa jääkiekon avulla. Juniorikoulutus on tulossa joka tapauksessa remontiin ja sitä kautta ehkä saamme tulevaisuudessa tuotettua lisää taitoniekkoja, jopa siinä määrin, että heistä osa jää pelaamaan kotoista liigaamme.

Tilanne on huolestuttava. Mutta ei anneta periksi. Jatketaan Viisasten Kiven etsintää. Ja tuetaan omalta osaltamme tätä toimintaa, vaikka välillä puuduttaisikin. Ei jäädä kotiin, vaan tullaan hallille edelleen ja yritetään luoda aina vaan vahvempaa tunnelmaa paikanpäällä ja entistä parempaa kiekkokulttuuria Suomeen.

Lopuksi vielä kiitos niille, jotka jaksoitte näin pitkän jutun lukea.

3

195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kale,kale,kale

      Eikä liigajohto tee muuta kuin sakottaa valmentajia.Juuri näin Vuorinen?Mitä helkutan diktatuuria tämä on?

    • pablo83

      tuo kirjotus pitää paikkansa...rahaa on enemmän muualla ja se vetää pelaajia smliigasta ulkomaille..mutta nautitaan nyt niiden pelaajien esityksistä joita vielä pelaa smliigassa esim toni koivisto,jarkko immonen,tuomas pihlman,jussi makkonen,jari viuhkola,kim hirsochovits,pekka saarenheimo,jp haataja,jp laamanen,ja monet muut.
      ja mitä sveitsiin tulee niin se on yksi kovimmista ns pienistä kiekkomaista jolla on sellaisia pelaajia kuin martin pluss(varmasti olis ottajia smliigassa),andres ambulh(vois olla ottajia hänellekin smliigassa),thomas ziegler(pärjäis smliigassa hänkin)romano lemm(kävis smliigaan)thibaut monnet(varmasti pärjäis smliigassa),valentin wirz,siinä muutama kova sveitsiläinen hyökkääjä ja sitten on vielä hyviä puolustajia joista mark streit on kovin seuraavina Matthias Seger,Goran Bezina,Julien Vauclair,Beat Gerber,Philippe Furrer...oma suosikkini marcel jenni on kai jo lopettanut..

    • pablo83

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9556
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2807
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      158
      2559
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1796
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1623
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1484
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1419
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe