Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

paha unettomuus!!!!

jatkunut kauan...

Onko kellään muulla äidillä vastaavaa? Olen aloittanut työt heti äitiysloman päätteeksi, unettomuus iski välittömästi. Herään pieneenkin inahdukseen, kun lapsi kääntyilee vuoteessa. Tämän jälkeen en enää nuku koko yönä, seuraavana päivänä töihin. Tätä on jatkunut nyt 4 kk.

Taloudellisen ahdingon vuoksi ei ole mitään mahdollisuutta jäädä pois töistä. Ei edes sairaslomalle tms sillä esimies ei ole millään muotoa inhimillinen. Aloitin siis uudessa työpaikassa, jotain kertoo yrityksestä sekin, että saman työnantajan palveluksessa on ollut vuoden aikana 12 henkilöä. Työajat ovat 10-18, jonka johdosta aikaa ei jää aamulla eikä illalla mihinkään. Olen yrittänyt etsiä toisia töitä, mutta niitä ei ole taantuman aikana missään.

Siis saatan ehkä nukahtaa hetkeksi, mutta esim. nyt yöllä tyttö inahti, heräsin klo 1, ei puhettakaan että uni olisi tullut, nousin kolmelta sängystä katsomaan elokuvaa ja kohta saakin mennä aamutoimia tekemään. Tilapäisiä nukahtamislääkkeitä olen käyttänyt, mutten tiedä onko niistä apua.

Neuvolassa sanottiin, että kärsin synnytyksen jälkeisestä masennuksesta. Elämäntilanteessani on ollut lyhyen ajan sisään valtavasti muutoksia. Söin hetken rauhoittavia ja noritreneja, mutta ehkä vain sen aikaa, että niistä ei juuri liiemmin ollut apua. Ajattelin ottaa työterveyteen huomenna yhteyttä samasta asiasta.

Eli kysyisin esim. teiltä äidit tai isät, onko kenelläkään ollut tällaista? Kauanko kestää? Mikä auttaa? Lapsi nukkuu yönsä jo suht. hyvin, mutta itse siis en sinne päinkään. Korvatulppia olen kokeillut, ne ovat olleet ihan hyviä joinakin öinä.

Kiitos vastauksistanne.

4

1122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • satunnainen lukija

      Korvatulpat vakikäyttöön.

      Ärsyttää tuo asenne että synnytyksen jälkeistä masennusta tungetaan joka paikkaan. Itse masennun siitä jos en saa nukuttua, itku on herkässä ja kaikki on harmaata seuraavana päivänä. Jos nukun hyvin, en ole "masentunut". Myös hormonitoiminnan muutokset aiheuttavat unihäiriöitä. Luonto tekee äidistä herkkäunisen että hän herää kun lapsi tarvitsee häntä.

      Koska lapsi nukkuu hyvin ja on ilm. terve, yritä päättäväisesti vakuuttaa itsellesi että nyt nukut ja sillä sipuli, lapsella ei ole hätää. Korvatulpat tiukasti korviin ja mene vaikka sellaiseen huoneeseen joka on mahdollisimman kaukana lapsen huoneesta. Tarvittaessa lyhytvaikutteista unilääkettä tai vaikka melatoniinia(pyydä reseptiä lääkäriltä).

      Paremmin en osaa neuvoa : ( Olen itse samanlainen, erittäin herkkäuninen, ja elämä on aina ollut vaikeaa sen vuoksi. Lapsi oli koliikkivauva ja valvoimme puoli vuotta. Kun se meni ohi, en saanutkaan enää nukutuksi vaikka hän nukkui. En sitten uskaltanut tehdä kuin yhden lapsen, koska en olisi jaksanut enempää valvomista ja useamman lapsen hoitamista jatkuvan valvomisen rinnalla.

      Voimia sinulle.

    • masentuu

      Minuakin ärsyttää kun synnytyksen jälkeiseksi masennukseksi luetaan kaikki. uusi työ jo tuo tressiä joka valvottaa.
      Kuka tahansa voi huonosti jos ei nuku.
      Voitko ottaa nukahtamislääkkeen vuoro öin..onko mahdollista saada joku valvomaan puolestasi, että saat nukuttua edes sillointällöin.
      Ihminen tarvitsee unta. Voimia sinulle..todella vaikea tilanne. M

      • unettomuus.........

        Mulla on kokemusta tosi pahasta unettomuudesta (eli valvoin 5 tuntia yössä putkeen, pystyin nukkuu vain reilun tunnin putkeen, heräilin ja uni oli katkonaista ja sitten aamuyöstä valvoin vain, ja tätä kesti parisen vuotta).

        Nukahtamislääkkeet eivät poista unettomuuden perimmäistä syytä ja niitä voi käyttää vain lyhyen aikaa, parisen viikkoa ja sitten vieroitusoireet iskee päälle kahta pahempana. Pahaan unettomuuteen nukahtamislääkkeet ei edes auta. Niitä ei kannata ehkä kokeillakkaan.

        Hyvä lääke on mirtazapin, toisella nimellä mirtatsapiini. Saa käyttää imetyksenkin aikana (teratologisesta tietopalvelusta varmistettu).

        Mirtatsapiini on masennuslääke, mutta pienellä annostuksella sitä käytetään nimenomaan pitkäaikaisen unettomuuden hoitoon hyvin tuloksin.

        Mulle ei auttaneet nukahtamislääkkeet vaan toi mirtatsapiini.

        Mene lääkäriin ja kysy hänen mielipidettään. Aamulla olo ei ole yhtään tokkurainen. Mirtatsapiini auttaa saamaan miltei heti unen päästä kiinni, kun heräät yöllä. Se ei välttämättä poista kaikkia heräilyjä, mutta se estää tuntikausien valvomisen. Eli tuota lääkettä suosittelen ja niitä korvatulppia. Ja kyllä työpaikkakin kuulostaa melko huonolta......


    • viimeinen virhe!

      Eihän se ihme ole jos ei uni tule!

      Korvatulppia suosittelen jatkossakin.

      Ps, oman hölmöyden =itse hankitun unettomuuden johdosta ei tulekkaan mihinkään sairaslomalle vääntäytyä. Elät vain niin, että nukut yösi. Kyllä siihen pystyy, itsekin käytin korvatulppia heti äitiysloman loputtua, ja ihan hyvin meni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2172
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1886
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1558
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1550
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1462
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1291
    Aihe