Ulkomaalainen äiti

Suomi-isä

Tutustuin ulkomaalaiseen naiseen, joka alta aikayksikön ilmoitti olevansa raskaana.Isyys on selvä ja tunnustettu.
Terve kaunis lapsi syntyi.Äiti, joka ei käy töissä kun ei kauheesti kiinnosta, ilmoitti että hänpäs onkin sitten lapsen yksinhuoltaja.

Hommasi sossun kautta itselleen oman asunnon,kun yhteiselo ei sujunut.Kelakorvauksisilla ja omilla ulkomaanpankissa olevilla rahoilla elelee, ja tietysti minun maksamilla elareilla, jotka maksan koko lapsen huollosta, kun äidillä ei ole täällä tuloja.
On pienen tyttäremme kanssa kulkenut vanhaan kotimaahansa tämän tästä. Reissut kestää vähintään kaksi viikkoa kerrallaan. Ei ilmoita koska saapuu, viis veisaa lapsen oikeudesta tavata myös isäänsä.
Kuvitteli rahaa Suomessa puussa kasvavan,kun minun 50.000 euron vuosiansio ei riittänyt kaikkien oikkujen toteuttamiseen.

Käynnistin prosessin yhteishuollon saamiseksi, ja alioikeuden päätöksellä sen helposti sainkin kun mun syntilistalta ei edes liikennesakkoa löytynyt.
Lasta saan tavata kun äiti on Suomessa. Nyt mietin miten pitäis menetellä,että sais ainakin viikottaiset tapaamiset lapsen kanssa. Äidin matkustamista ei voi estää eikä yhteishuoltopäätöksessä ollut tapaamisaikoja määritelty.
Uutta prosessia en heti jaksais viritellä. Olisiko asiallisia neuvoja tilanteeseen muuten kuin mutu-tuntumalta?

33

2516

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aika tavalla

      venäläisen naisen touhulta tuo lapsesi äidin käytös.

      • joopajooooooooo

        Et varmaankaan ole yksin tossa tilanteessa, tosiaan liian myöhästä piikitellä kortsun puutetta vaikka ekana kyllä mieleeni tulikin...

        Parasta on tietenkin yrottää kaikin keinoil luoda hyvää suhdetta lapseensa että osisi sitten itse hakeutua luoksessi vaikka kasvettuaankin kun hyviä muistojo olisi pohjalla.

        Voisit myös ehkä ilmoittaa sosiaalityöntekijälle mikäli lapsi on vietynä ulkomaille sinun tapaamisvuorollasi, se voisi olla argumentti huoltajuusoikeudessa sinun puolestasi.

        Noita ulkomaan kaunottaria kovasti miehet aibna kehuvat ja moittivat suomalaisia ulkomuotoa myöten. Tässä esimerkki että moni kakku päältä kaunis...


      • hyihyi
        joopajooooooooo kirjoitti:

        Et varmaankaan ole yksin tossa tilanteessa, tosiaan liian myöhästä piikitellä kortsun puutetta vaikka ekana kyllä mieleeni tulikin...

        Parasta on tietenkin yrottää kaikin keinoil luoda hyvää suhdetta lapseensa että osisi sitten itse hakeutua luoksessi vaikka kasvettuaankin kun hyviä muistojo olisi pohjalla.

        Voisit myös ehkä ilmoittaa sosiaalityöntekijälle mikäli lapsi on vietynä ulkomaille sinun tapaamisvuorollasi, se voisi olla argumentti huoltajuusoikeudessa sinun puolestasi.

        Noita ulkomaan kaunottaria kovasti miehet aibna kehuvat ja moittivat suomalaisia ulkomuotoa myöten. Tässä esimerkki että moni kakku päältä kaunis...

        Ja myös suomalaisia, päältä kauneita kakkuja on ja maistuvia ihan pa...a


    • Moraalimamma

      En valitettavasti osaa neuvoa tilanteessasi.

      Pisti vain silmään tuo tapa kertoa, että entinen puolisosi ilmoitti raskaudesta alta aikayksikön. Mikset hyvä mies huolehtinut ehkäisystä, jos et lasta halunnut? Miehen tehtävä on myös huolehtia ehkäisystä, jos ei lapsia halua! Jos ei tunne toista, tulee molempien huolehtia ehkäisystä, vaikka toinen yksin siitä vakuuttaisikin huolehtivansa.

      • Suomi-isä

        Moraalista saarnaavalle mammalle voisin todeta,ettei kirjoittamaani viestiä ole ymmärretty tai haluttu ymmärtää oikein.

        Ongelma ei suinkaan ole se,että lapsi on olemassa. Rakastan yli kaiken kohta kaksi vuotiasta pikkuneitiä, joka on vienyt isän sydämen.
        Asian ydin on se, että kun yhteishuoltopäätöksessä ei ole merkintää tapaamisajoista, jolloin äiti tulkitsee tilannetta niin kuin haluaa.
        Jos häntä huvittaa olla muutama viikko lapsen kanssa matkoilla,niin mikään ei estä.Näitä matkapäivä oli viime vuonna yli 100.Tänä vuonna koko alkuvuosi on oltu ties missä.

        Minun ja lapsen tapaamiset ei silloin toteudu. Takaisin "sossun ponsoroimaan" asuntoon palataan sitten kun siltä tuntuu nostamaan kelakorvaukset ja kotihoidontuet.


    • ...

      Teillä on yhteishuoltajuus?
      Kyllähän sinä silloin voit estää yhtä sun toista. Ei äiti saa silloin esim. viedä lasta ulkomaille ilman sinun lupaasi. Eihän hän saa lapselle passiakaan ilman sinun suostumustasi.

      Miksi et ole samalla hakenut sopimusta tapaamisista, kun yhteishuoltajuutta hait? Onko sinulla ollut lakimiestä apuna vai yksinkö asian oikeuteen veit? Tuntuu niin hölmöltä, ettet ole vaatinut samalla vaivalla tapaamisasioita kuntoon. Luulitko, että yhteishuoltajuus määrittelee sinulle samalla tapaamisoikeudet? Niin ei suinkaan ole, vaan huoltajuus ja tapaamiset ovat kaksi eri asiaa.

      Oletko tullut ajatelleeksi, että mitäs sitten, jos/kun äiti ei tuo tytärtäsi enää takaisin reissulta? Eli kaappaa lapsen.

      • sillä

        silloin äiti ei voi viedä lasta ulkomaille noin vain.


      • ole samanlaisia

        kaikissa maissa. Monessa maassa pelkkä isän allekirjoitus riittää. Meilläkin on käräjäoikeuden päätös siitä, että minä lasten äitinä saan päättää lasten kansalaisuudesta. Vaan sen päätöksen valtapa ei ulotu toiseen valtioon ja sen käytäntöihin, joten sillä ei ole mitään virkaa...


    • tapaamisista ei ole sovittu.

      Olisi kyllä kannattanut sopia myös tapaamisista kun tuomioistuimessa olette jo kertaalleen käyneet. Mutta ainahan ei voi kaikkia ongelmia etukäteen arvata. Mutta ei hätä ole tämän näköinen! Jos uusi kierros lakituvassa ei nyt innosta, niin yritä neuvotella kotipaikkakuntasi lastenvalvojan kautta tapaamissopimus. Lastenvalvojan tehtävänä on valvoa lapsen etua näissä tilanteissa, eli hänen tulee huolehtia siitä, että yhteishuoltajuudessa lapsella on oikeus tavata myös etävanhempaa. Toki on myös etävanhemman oikeus tavata lasta.

      Ota siis yhteys lastenvalvojaan. Hän laatii toivomustesi (pitää olla realistisia ja lapsen edun mukaisia) pohjalta äidille esityksen tapaamisista, ja jos myös äiti sen paperin allekirjoittaa, niin lastenvalvoja vahvistaa ja asia on selvä eli sopimus on syntynyt. Mikäli äiti ei suostu neuvottelemaan tai hän ei ole halukas sopimaan mitään tapaamisista, niin ainoa keino on sitten hakea päätös tuomioistuimesta.
      Ja päätös kannattaa tässä tapauksessa pyytää tarkasti lapsen haku- ja palautuskellonaikoineen, äläkä unohda omia vuosilomiasi juhlapyhiä mikäli haluat silloin tavata lastasi pidemmän aikaa. Ota asianajaja.

      Kun aikoinaan tunnustit isyyden, niin sovittiinko silloin mitään tapaamisista, laitettiinko kohtaan "Tapaamisoikeus" ruksi?

    • jollekin naiselle

      on tämä tietysti lapsen yksinhuoltaja. Näinhän au-äiti aina on, jollei lapsen isälle haeta oikeudessa yhteishuoltoa ja äiti siihen itse suostu.

      On suuri vääryys, jos olet noin vain saanut yhteishuoltajuuden! Jos olisin tuo nainen, vaatisin yhteishuoltajuuden purkua, ja kun sen saisin, muuttaisin tuntemattomaan osoitteeseen jonnekin ulkomaille.

      Sinuna en viitsisi riidellä. Kun et ole ollut lapsen äidin kanssa avioliitossa, ei sinulla ole oikeutta tuohon lapseen, vaikka maksatkin elatusapua.

      • isämeidän..

        monet miehet ovat kanssasi samassa tilanteessa, on oikasti hieno homma että rakastat lastasi ja haluat yhteyden häneen.

        Mitäs jos teet samoin kun lapsen äiti. Haet tapaamiseen ja lähdet pikku reissulle, mieluiten jonkun loman aikana kun olisi luonnollistakin lapsen viettää kanssasi. Myös muut sukulaisesi (isovanhemmat, sisarukset) voisivat tulla tueksesi ja pyytää lapsen tapaamista vaikka suoraan naiselta?

        Kyllä mielestäni kannatta tsempata vaikka rankkaa varmaan onkin.


      • Nimetön

        Au-lapsen osalta tilanne on se,että jollei äiti halua lapselleen isästä yhteishuoltajaa,vain käräjillä tehty päätös sen voi muuttaa.

        Näin siis tehtiin.Yhteishuoltoon määrätään pääsääntöisesti kaikki sitä hakevat isät,ellei ole osoittaa,että se olisi lapsen edun vastainen.ts.isä narkkari tms naistenhakkaaja.
        Tätä yhteishuoltoa isä ei enää menetä.

        Muuttaminen yhteishuollossa ulkomaille tuntemattomaan paikkaan on yhtä kuin lapsen kaappaus. Se on rikos, josta on kansainväliset sopimukset usean valtion kanssa.
        Se tie johtaa taas isän yksinhuoltoon.

        Lapsen kanssa tapaamiset onnistuu hyvin äidin ollessa Suomessa,mutta kun matkapäiviä oli edellisvuonna yli 100 ja sama tahti näyttää jatkuvan, voi tästä vuodesta tulla vielä hullumpi.
        Lähtökohtaisesti mun mielestä tällaisista asioista pitää vanhempien pystyä sopimaan keskenää. Ei ole mieltäylentävää selvitellä asioitaan käräjäsalissa, kun ei muutenkaan sellaiset salit ole tutuksi tulleet.
        Täytynee sitten vaan kääntyä sossun tätien puoleen tarkemman tapaamissopimuksen tekemiseksi.

        Jotenkin tuntuu kornilta tämä koko yhteishuolto prosessi, jota äiti niin kiivaasti vastusti. Vastusti siis periaatteessakin vaikkei edes itse kykene omaa elatuksestaan huolehtimaan,vaan elää avustusten varassa.Siinä sitten yksinhuoltajaa verovaroilla.
        Ei kai näitä kela-sun muita korvauksia ole lähtökohtaisesti tarkoitettu ulkomailla matkailuun?


      • Nimetön

        "Sinuna en viitsisi riidellä. Kun et ole ollut lapsen äidin kanssa avioliitossa, ei sinulla ole oikeutta tuohon lapseen, vaikka maksatkin elatusapua."

        Onpa härskiä tekstiä.Niin raha tietysti kelpaa.Mitä riitaa se isä teki kun halusi lapsestaan huolehtia ettei häviä maailman turuille.Ulkolainen äitihän tässä on näköjään hankalaksi heittäytynyt.
        Ja etä-vanhemman tapaaminen on nimenomaan LAPSEN OIKEUS, ei se lapsi mitään äidin irtainta omaisuutta ole,vaikka siltä joskus näyttää.


      • selittää,
        Nimetön kirjoitti:

        Au-lapsen osalta tilanne on se,että jollei äiti halua lapselleen isästä yhteishuoltajaa,vain käräjillä tehty päätös sen voi muuttaa.

        Näin siis tehtiin.Yhteishuoltoon määrätään pääsääntöisesti kaikki sitä hakevat isät,ellei ole osoittaa,että se olisi lapsen edun vastainen.ts.isä narkkari tms naistenhakkaaja.
        Tätä yhteishuoltoa isä ei enää menetä.

        Muuttaminen yhteishuollossa ulkomaille tuntemattomaan paikkaan on yhtä kuin lapsen kaappaus. Se on rikos, josta on kansainväliset sopimukset usean valtion kanssa.
        Se tie johtaa taas isän yksinhuoltoon.

        Lapsen kanssa tapaamiset onnistuu hyvin äidin ollessa Suomessa,mutta kun matkapäiviä oli edellisvuonna yli 100 ja sama tahti näyttää jatkuvan, voi tästä vuodesta tulla vielä hullumpi.
        Lähtökohtaisesti mun mielestä tällaisista asioista pitää vanhempien pystyä sopimaan keskenää. Ei ole mieltäylentävää selvitellä asioitaan käräjäsalissa, kun ei muutenkaan sellaiset salit ole tutuksi tulleet.
        Täytynee sitten vaan kääntyä sossun tätien puoleen tarkemman tapaamissopimuksen tekemiseksi.

        Jotenkin tuntuu kornilta tämä koko yhteishuolto prosessi, jota äiti niin kiivaasti vastusti. Vastusti siis periaatteessakin vaikkei edes itse kykene omaa elatuksestaan huolehtimaan,vaan elää avustusten varassa.Siinä sitten yksinhuoltajaa verovaroilla.
        Ei kai näitä kela-sun muita korvauksia ole lähtökohtaisesti tarkoitettu ulkomailla matkailuun?

        että hänen oikeuksiinsa kuuluu myös sen valitseminen, ettei lapsen isyyttä selvitetä. Sitten ei ole huolia tästä asiasta.


      • Suomi-isä
        selittää, kirjoitti:

        että hänen oikeuksiinsa kuuluu myös sen valitseminen, ettei lapsen isyyttä selvitetä. Sitten ei ole huolia tästä asiasta.

        Laki edellyttää isyyden selvittämistä. Teoriassa äiti voi kieltäytyä sitä ilmoittamasta,mutta se johtaa siihen,ettei isääkään voida velvoittaa elareita maksamaan,kun isyttä ei ole selvitetty.
        Mites sitten toimeen tullaan kun isä ei rahaa anna?


      • joka tapauksessa!
        Suomi-isä kirjoitti:

        Laki edellyttää isyyden selvittämistä. Teoriassa äiti voi kieltäytyä sitä ilmoittamasta,mutta se johtaa siihen,ettei isääkään voida velvoittaa elareita maksamaan,kun isyttä ei ole selvitetty.
        Mites sitten toimeen tullaan kun isä ei rahaa anna?

        Ei isää mihkään tarvita nykypäivänä, vaan sen mitättömän pienen siittämisen ajan.


      • eihän
        Suomi-isä kirjoitti:

        Laki edellyttää isyyden selvittämistä. Teoriassa äiti voi kieltäytyä sitä ilmoittamasta,mutta se johtaa siihen,ettei isääkään voida velvoittaa elareita maksamaan,kun isyttä ei ole selvitetty.
        Mites sitten toimeen tullaan kun isä ei rahaa anna?

        tavisisä maksa euroakaan sen enempää. Jos isyyttä ei ole vahvistettu, äidillä on vapaus muuttaa vaikka timbuktuun, jos siltä tuntuu. Kyllä vapaudesta kannattaa jotain maksaakin.

        En ymmärrä yhteishuoltajuuttaa sellaisessa taapuksessa, kun avioliittoa ei ole ollutkaan. Mielestäni avioliitto tekee isyyden. Ei au-isällä tule olla mitään oikeuksia lapseen.


      • tai paikkakunnalta
        Nimetön kirjoitti:

        "Sinuna en viitsisi riidellä. Kun et ole ollut lapsen äidin kanssa avioliitossa, ei sinulla ole oikeutta tuohon lapseen, vaikka maksatkin elatusapua."

        Onpa härskiä tekstiä.Niin raha tietysti kelpaa.Mitä riitaa se isä teki kun halusi lapsestaan huolehtia ettei häviä maailman turuille.Ulkolainen äitihän tässä on näköjään hankalaksi heittäytynyt.
        Ja etä-vanhemman tapaaminen on nimenomaan LAPSEN OIKEUS, ei se lapsi mitään äidin irtainta omaisuutta ole,vaikka siltä joskus näyttää.

        ja aina on tanssittava miehen pillin mukaan, vaikka tuo mies ei ole muuta kuin lapsen siittäjä.

        Yhteishuoltajuus tuollaisessa tapauksessa on täysin kohtuutonta.


      • Haloo1
        eihän kirjoitti:

        tavisisä maksa euroakaan sen enempää. Jos isyyttä ei ole vahvistettu, äidillä on vapaus muuttaa vaikka timbuktuun, jos siltä tuntuu. Kyllä vapaudesta kannattaa jotain maksaakin.

        En ymmärrä yhteishuoltajuuttaa sellaisessa taapuksessa, kun avioliittoa ei ole ollutkaan. Mielestäni avioliitto tekee isyyden. Ei au-isällä tule olla mitään oikeuksia lapseen.

        Koita nyt uskoa,että LAPSELLA ON OIKEUS ISÄÄN ja tavata häntä.Siitä on kysymys eikä suinkaa isänoikeudesta.


      • ole isä
        Haloo1 kirjoitti:

        Koita nyt uskoa,että LAPSELLA ON OIKEUS ISÄÄN ja tavata häntä.Siitä on kysymys eikä suinkaa isänoikeudesta.

        Isän oikeudet kuuluvat mielestäni vain sellaiselle isälle, joka on ollut lapsen äidin kanssa avioliitossa. Jos ei ole ollut avioliittoa, ei ole isyyttä.

        En vastusta yhteishuoltajuutta avioerovanhempien kohdalla, mutta vastustan sitä, että mies änkeää lähes tuntemattoman naisen lapsen yhteishuoltajaksi. Sellainen on silkkaa kiusantekoa, vaikka mies olisikin lapsen siittäjä.

        Oikeus kieltää isyyden selvitys on juuri tällaisia tapauksia varten. Naiset käyttäkää oikeuksianne!


      • ErkkiP
        joka tapauksessa! kirjoitti:

        Ei isää mihkään tarvita nykypäivänä, vaan sen mitättömän pienen siittämisen ajan.

        Ei sossu maksan kun minimin.Töissä käyvä isä maksaa koko lapsen elatuksen kun äidillä ei ole tuloja.
        Siinä on iso eurojen ero, jonka ulkomaalainenkin ymmärtää.


      • maksaa
        ErkkiP kirjoitti:

        Ei sossu maksan kun minimin.Töissä käyvä isä maksaa koko lapsen elatuksen kun äidillä ei ole tuloja.
        Siinä on iso eurojen ero, jonka ulkomaalainenkin ymmärtää.

        vain sen minkä sossukin. Elatusmaksuja ei yleensä määrätä sen suuremmiksi.


    • Maksoiko vaivan?

      Mene ensikerralla naimisiin ensin, enenkuin alat kylvämään siemeniä ympäriinsä.

    • PIL*UA vaille

      ettei kerkeä naimisiin, tai vakinaistaa suhdetta ennen kun jo isäksi ryhtyy?

      Pakko työntää omansa joka rakoon mihin mahdollista?

    • Kokenut ulkkis

      Kamala tilanne aloittajalla. Itselläni tulisi tuollaisessa paikassa jo pelko lapsen kaappauksesta, jonka jälkeen voisi käydä niin, ettei lasta enää näe ollenkaan.

      Mainitsi tuossa yllä, että vaimosi elää osin Kelan/sossun tuilla. Näihinhän kuuluu kyllä ihan tarkkoja sääntöjä, kuinka kauan tukien saaja saa vuodessa olla ulkomailla. Kannattaa kysyä tarkat säännöt Kelasta/sossusta ja ehkä puhua tästäkin tapaamisessa lastenvalvojan kanssa.

      Yksi konsti, tosin aika ilkeä, voisi olla ottaa yhteys suoraan Kelaan/sossun toimeentulotuesta päättävään henkilöön ja ilmiantaa lapsesi äiti tästä tolkuttomasta matkustelusta. Luulen, että ensimmäinen seuraamus olisi, että hänelle lähetetään jonkinlainen selvityspyyntö näiltä viranomaisilta, jossa kyllä selkeästi ilmaistaan, että sallitun matkustelun määrä on rajoitettu. Voisi vähentää naisen matkusteluintoa.

      Tietysti voisit sanoa ym asiasta myös suoraan naiselle, mikäli olette jonkinlaisissa puheväleissä.

      • Kotihoidon tuella

        alle kolmevuotiasta lastaan kotona hoitava äiti saa matkustella, jos tahtoo. Junamatkat Venäjälle tai laivamatkat Viroon eivät ole sen kalliimpia kuin matkustaminen Suomessakaan.

        Kun ap:lla ei ole tapaamissopimusta, hän ei voi valittaa mistään. Tavatkoon lastaan silloin, kun tämä on Suomessa. Ei matkustelu ole mitenkään laitonta.


      • Kokenut ulkkis
        Kotihoidon tuella kirjoitti:

        alle kolmevuotiasta lastaan kotona hoitava äiti saa matkustella, jos tahtoo. Junamatkat Venäjälle tai laivamatkat Viroon eivät ole sen kalliimpia kuin matkustaminen Suomessakaan.

        Kun ap:lla ei ole tapaamissopimusta, hän ei voi valittaa mistään. Tavatkoon lastaan silloin, kun tämä on Suomessa. Ei matkustelu ole mitenkään laitonta.

        Luulen kyllä, että myös noissa muissa tuissa on rajoja matkustelulle. Tässä ei nyt puhuta mistään vähäisestä määrästä vaan useiden kuukausien oleskelusta ulkomailla. Käsittääkseni ainakin muuttoilmoituksen joutuu tekemään, jos on yli 3 kk pois Suomesta. Noiden kuukausien ajan ei sitten katsota asuneeksi Suomessa. Sossulla on todennäköisesti myös rajoituksia, koska sossut ovat kaupunkikohtaisia ts avustavat vain oman kaupunkinsa asukkaita.

        Mehän emme edes tiedä nostaako äiti kodinhoidontukea, vai onko ilmoittautunut työttömäksi.


      • **************
        Kokenut ulkkis kirjoitti:

        Luulen kyllä, että myös noissa muissa tuissa on rajoja matkustelulle. Tässä ei nyt puhuta mistään vähäisestä määrästä vaan useiden kuukausien oleskelusta ulkomailla. Käsittääkseni ainakin muuttoilmoituksen joutuu tekemään, jos on yli 3 kk pois Suomesta. Noiden kuukausien ajan ei sitten katsota asuneeksi Suomessa. Sossulla on todennäköisesti myös rajoituksia, koska sossut ovat kaupunkikohtaisia ts avustavat vain oman kaupunkinsa asukkaita.

        Mehän emme edes tiedä nostaako äiti kodinhoidontukea, vai onko ilmoittautunut työttömäksi.

        Ja ap:lle: kirjallinen, lastenvalvojan tai oikeuden vahvistama tapaamissopimus. Sitten on sinullakin mihin vedota.


      • Suomi-isä

        Käsitykseni mukaan ainoastaan työttömyydestä maksettavan korvauksen aikana matkustaminen on rajoitettu. En ainakaan Kelan sivustoilta löytänyt mitään asiaa tarkemmin valaisevaa.
        Kertokaa jos on olemassa tarkempaa faktaa asiasta?

        Vaikka matkustaminen ei olekaaan tietysti kotihoidontuen aikana kiellettyä,tulee tilanne omalaatuiseksi, kun isä maksaa koko lapsen elatuksen.
        Äiti vetoaa varattomuuteen mutta raha kyllä matkustamiseen riittää.
        Kaappausuhka on tietysti olemassa ja varsin todellinen silloin, jos etuudet Suomessa oleellisesti muuttuvat. Ei jää enää kannattavia etuja Suomeen ja entinen kotimaa alkaa kiinnostaa.
        3 matkustuskuukautta vuodessa alkaa kyllä olla niillä kipurajoilla,että kysymyksessä voi olla myös lapsen omavaltainen huostaanotto, jossa etävanhemman tapaamisoikeudesta ei ole huolehdittu.


      • Kokenut ulkkis
        Suomi-isä kirjoitti:

        Käsitykseni mukaan ainoastaan työttömyydestä maksettavan korvauksen aikana matkustaminen on rajoitettu. En ainakaan Kelan sivustoilta löytänyt mitään asiaa tarkemmin valaisevaa.
        Kertokaa jos on olemassa tarkempaa faktaa asiasta?

        Vaikka matkustaminen ei olekaaan tietysti kotihoidontuen aikana kiellettyä,tulee tilanne omalaatuiseksi, kun isä maksaa koko lapsen elatuksen.
        Äiti vetoaa varattomuuteen mutta raha kyllä matkustamiseen riittää.
        Kaappausuhka on tietysti olemassa ja varsin todellinen silloin, jos etuudet Suomessa oleellisesti muuttuvat. Ei jää enää kannattavia etuja Suomeen ja entinen kotimaa alkaa kiinnostaa.
        3 matkustuskuukautta vuodessa alkaa kyllä olla niillä kipurajoilla,että kysymyksessä voi olla myös lapsen omavaltainen huostaanotto, jossa etävanhemman tapaamisoikeudesta ei ole huolehdittu.

        Tietääkseni asia menee niin, että vuodessa saa olla vain tietyn ajan ulkomailla, muuten katsotaan, että asuukin itseasiassa siellä, ei Suomessa. Kelankin tuet ja muu sosiaaliturva ovat asuinmaakohtaisia, eikä niihin ole oikeutta kuin Suomessa asuvilla. Oletan tässä, että vaimosi ei ole toisesta EU maasta. Kelalla on hyvä kansainvälisten asioiden yksikkö, yhteystiedot ovat Kelan nettisivuilla, kannattaa soittaa suoraan sinne. Nettisivuilla ei itsessään ollut hirveäti tietoa näistä ulkomaan asioista. Samoin kannattaa kysyä oman kaupungin sosiaalivirastosta heidän säännöksistään, mikäli nainen saa myös toimeentulotukea.

        Omavaltaisesta huostaanotosta kannattaisi varmaankin kysellä ihan suoraan lakimieheltä.

        Kaapattujen ja kaappausuhkan alla elävien lapsien vanhemilla on muuten oma yhdistyksensä:
        http://www.kaapatutlapset.fi/

        Heidän nettisivuillaan näkyi olevan aika paljon tietoa ja vinkkejä eri tilanteisiin.


      • Uskomaton nainen
        Kokenut ulkkis kirjoitti:

        Tietääkseni asia menee niin, että vuodessa saa olla vain tietyn ajan ulkomailla, muuten katsotaan, että asuukin itseasiassa siellä, ei Suomessa. Kelankin tuet ja muu sosiaaliturva ovat asuinmaakohtaisia, eikä niihin ole oikeutta kuin Suomessa asuvilla. Oletan tässä, että vaimosi ei ole toisesta EU maasta. Kelalla on hyvä kansainvälisten asioiden yksikkö, yhteystiedot ovat Kelan nettisivuilla, kannattaa soittaa suoraan sinne. Nettisivuilla ei itsessään ollut hirveäti tietoa näistä ulkomaan asioista. Samoin kannattaa kysyä oman kaupungin sosiaalivirastosta heidän säännöksistään, mikäli nainen saa myös toimeentulotukea.

        Omavaltaisesta huostaanotosta kannattaisi varmaankin kysellä ihan suoraan lakimieheltä.

        Kaapattujen ja kaappausuhkan alla elävien lapsien vanhemilla on muuten oma yhdistyksensä:
        http://www.kaapatutlapset.fi/

        Heidän nettisivuillaan näkyi olevan aika paljon tietoa ja vinkkejä eri tilanteisiin.

        Jos hän matkailee niin paljon kuin kerroit ja saa koko ajan Kelalta rahaa niin ovat varmasti siellä kiinnostuneita.Joutuu kuitenkin sinne näyttämään passinsa ja jos siellä on leimoja niin paljon,saattaa matkailu alkaa loppua.Tulet sen jälkeen näkemään tytärtäsi huomattavasti enemmän.


      • Suomessa, ko. kunnan alueella
        Kokenut ulkkis kirjoitti:

        Tietääkseni asia menee niin, että vuodessa saa olla vain tietyn ajan ulkomailla, muuten katsotaan, että asuukin itseasiassa siellä, ei Suomessa. Kelankin tuet ja muu sosiaaliturva ovat asuinmaakohtaisia, eikä niihin ole oikeutta kuin Suomessa asuvilla. Oletan tässä, että vaimosi ei ole toisesta EU maasta. Kelalla on hyvä kansainvälisten asioiden yksikkö, yhteystiedot ovat Kelan nettisivuilla, kannattaa soittaa suoraan sinne. Nettisivuilla ei itsessään ollut hirveäti tietoa näistä ulkomaan asioista. Samoin kannattaa kysyä oman kaupungin sosiaalivirastosta heidän säännöksistään, mikäli nainen saa myös toimeentulotukea.

        Omavaltaisesta huostaanotosta kannattaisi varmaankin kysellä ihan suoraan lakimieheltä.

        Kaapattujen ja kaappausuhkan alla elävien lapsien vanhemilla on muuten oma yhdistyksensä:
        http://www.kaapatutlapset.fi/

        Heidän nettisivuillaan näkyi olevan aika paljon tietoa ja vinkkejä eri tilanteisiin.

        oleskelevan (huom! ei vaadita vakituista asumista) henkilön ja hänen perheensä välttämättömään tarpeeseen, kuten ruokaan. Toimeentulotukea ei ole tarkoitettu ulkomailla oleskeluun, koska Suomen yhteiskunnan varoista ei elätetä ketään ulkomaille. Herää kysymys, mikä on todellinen avustamisen tarve, jos on varaa matkaustella tuon tuostakin pitkiksi ajoiksi ulkomaille.
        Kannattaa miettiä onko ilmianto sosiaalitoimelle sittenkään ihan pakko tehdä ja miten se vaikuttaisi asiasi hoitoon, koska ilmianto todennäköisesti hankaloittaisi neuvotteluja äidin kanssa lapsen tapaamisista. Kyllähän se äiti osaa päätellä kuka on juorunnut vaikka sitä ei hänelle kerrotakaan.
        Terveisin yksi toimeentulotukivirkailija


    • finlandia3

      huomataan suomalaisen miehen tyhmyys, olis kannattanut ajatella mihin sen kalunsa kastaa.
      Ettekö koskaan opi?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5035
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe