Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

elämä jumissa

häkkilintu kotona

En osaa enää tehdä mitään normaalisti. Tuntuu, että lapsi on este kaikelle vaikka tiedän, että suurimmaksi osaksi se este on omassa päässäni. Minä itse teen asiat hankaliksi, ei lapsi.

Välttelin juuri monta viikkoa pankissa käymistä, koska en ollut varma miten helposti sinne pääsee rattailla ja kuinka kauan joutuu jonottamaan, jaksaako lapsi odottaa. Kaupassa käyminen suoritetaan aamuisin, kun on vähiten ruuhkaa.
Vaatteetkin tilaan melkein aina netistä kun en viitsi lähteä toppahaalariin sonnustautuneen 1-vuotiaan kanssa hikoilemaan kauppoihin.
En edes muista koska viimeksi olisin käynyt kahvilla kaverin kanssa, koska lapsen kanssa kahviloissa istuminen on vähintäänkin ahdistavaa.
Mihinkään äiti-lapsi kerhoihin en menisi kirveelläkään, koska en vain tunne itseäni sellaiseksi äidiksi mitä puistoissa tavataan.
Ne täydelliset.
Välillä, nykyään jopa päivittäin, mietin ettei minusta ole kenenkään kasvattajaksi. Ei nyt eikä tulevaisuudessa. Minua ei kiinnosta vaippojen hintavertailut eikä se, mikä vaunumerkki on minkäkin listan kärjessä.
Osaan olla lapsen kanssa luonnollisesti vain silloin kun olen hänen kanssa kahden. Julkisilla paikoilla tai sukulaisten edessä olen kuin lukossa.

Olen yrittänyt hakea töitä, mutta jotenkin koen lapsen esteeksi siinäkin -haluaisin mennä yksin työkkäriin, yksin työhaastatteluun. Haluasin rauhassa voida soittaa työpaikkojen perään ilman että joku roikkuu jaloissa vaatimassa jotain.

Olen pohtinut ja pähkäillyt jo yli vuoden, että kehtaanko, pystynkö ja tarvitsenko oikeasti ulkopuolista apua lapsen hoitoon. Milloin olen miettinyt sijaisperhettä tai tukiperhettä, milloin päiväkotia tai lastenhoitajan pyytämistä. En vain ole kehdannut, päätin että pärjään kyllä.

Pärjäänhän minä mutta eteenpäin en pääse.
Mietin josko laittaisin pojan päivähoitoon vaikka niin, että olisi 2 kertaa viikossa hoidossa, jotta minä pääsisin hoitamaan asioita, kuntosalille, kahville, työnhakuun jne.
Luulen että tarvitsisimme sitä molemmat.
Päiväkotiin vaan en voi häntä laittaa, koska ei ole varaa menettää kotihoidontukea, ja toisaalta ei myöskään ole varaa hoitajan palkkaamiseen.
Omilla vanhemmillani on omat työnsä, eikä muita läheisiä oikein ole sellaisia jotka voisivat hoitaa.
Neuvolaan en kehtaa soittaa, ei ole kovin vastaanottavaista porukkaa siellä, ja vaikka olen joskus asioista puhunut, niin ei sieltä ainakaan apua ole tarjottu. Lastensuojeluviranomaisiin olen ollut kerran yhteydessä, muttei apua saanut sieltäkään kun joku oli lomalla ja toinen muuten vain kiireinen.
En tiedä enää itsekään miksi pidän lasta niin suurena esteenä kaikelle. Tuntuu vain että olisi pakko päästä hänestä aina välillä eroon, jotta saisi asioita hoidettua eteenpäin ja saisi välillä olla ihan normaali, parikymppinen nainen.

5

1270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimetön

      kanssa. Ymmärsinkö oikein, että olet yksinhuolyaja.

      ihan alkuun totean, että jo kirjoituksestasi päätellen olet aivan yhtä hyvä äiti kuin ne muutkin siellä puistossa tai äiti-lapsi kerhossa. toiset ehkä ovat suulaampia tai puheliaampia kuin sinä, ja siten vaikuttavat varma otteisilta äideltä.

      Olet itse hienosti tiedostanut tilanteesi ja mietit erilaisia vaohtoehtoja eläämääsi. nyt kun sait niistä toteutettua jokin. Minusta tuo, että lapsi olisi päiväkodissa pari päivää viikossa kuulostaa hyvältä.

      Voisit sinä aikana soitella niitä töitä tai hoitaa asioitasi ja itseäsikin (ei olenkaan väheksyttävä asia). yritä päästä eroon tuosta " en kehtaa" asenteesta. jo tätä palstaa lukiessa huomaat, ettet ole ainoa.

      • häkkilintu kotona

        Poika oli 2kk, kun erosimme hänen isänsä kanssa. Aluksi hän lupaili kyllä kuuta taivaalta, viettäisi aikaa pojan kanssa, ottaisi hoitoon, kävisi katsomassa jne. mutta kun se vapaus alkoi maistumaan, niin jäi aika äkkiä puheet pelkiksi puheiksi.
        Hoitaa elatusmaksun joka kuukausi, ei muuta. Viimeksi näki pojan heinäkuussa, sen jälkeen pari kertaa kyselin mutta hänellä aina työkiireitä tai muita tekosyitä.

        Mistäköhän voisin tuota hoitopaikkaa kysyä, kun kunnalliselle en voi häntä viedä menettämättä kotihoidontukea? Ja ainakin täällä meidän kunnassa hoitopaikoista on huutavaa pulaa, eli en tiedä kuinka kauan siihenkin sitten saisi jonottaa.


      • meillä..
        häkkilintu kotona kirjoitti:

        Poika oli 2kk, kun erosimme hänen isänsä kanssa. Aluksi hän lupaili kyllä kuuta taivaalta, viettäisi aikaa pojan kanssa, ottaisi hoitoon, kävisi katsomassa jne. mutta kun se vapaus alkoi maistumaan, niin jäi aika äkkiä puheet pelkiksi puheiksi.
        Hoitaa elatusmaksun joka kuukausi, ei muuta. Viimeksi näki pojan heinäkuussa, sen jälkeen pari kertaa kyselin mutta hänellä aina työkiireitä tai muita tekosyitä.

        Mistäköhän voisin tuota hoitopaikkaa kysyä, kun kunnalliselle en voi häntä viedä menettämättä kotihoidontukea? Ja ainakin täällä meidän kunnassa hoitopaikoista on huutavaa pulaa, eli en tiedä kuinka kauan siihenkin sitten saisi jonottaa.

        Miksi itket tuon kotihoidontuen perään? Summahan on naurettavan pieni. Kun sen menetät saat vähintään samat tulot jotain muuta kautta. Esim. työttömyyspäiväraha ja toimeentulotuki.

        Täällä Helsingissä jouduin odottamaan päivähoitopaikkaa 4 kuukautta. Jos lapsi ei olisi siellä aloittanut en tiedä missä kunnossa nyt olisimme. Minäkin olin pari vuotta ypöyksin lapsen kanssa joka sekunti. Mietin, että minun tulee pärjätä yksin enkä haluaisi tuntemattomien lastani hoitavan. Ensin sain apua lapsiperheiden kotipalvelusta, joka loppui tuohon päiväkotiin menemiseen. Lapselle nuo muut hoitajakontaktit ovat olleet antoisia. Puhumattakaan minusta kun olen saanut hieman hengähtää ja olla oma itsenikin hetken eikä vain pelkkä äiti.

        Laitahan vaan töpinäksi.


    • kokemusta on

      Hei!

      Otappas yhteyttä lasten suojelijaan ja juttele hänen kanssaan,kerro että olet väsynyt ja yksin lapsen kanssa ja haluat vähän omaa aikaa,saisitko lapsesi parina päivänä viikossa hoitoon.Jos saa hoitopaikan lastensuojelun kautta niin ei menetä kotihoidontukea koska se on ehkäisevää lastensuojelu työtä.Näin ainakin minä sain kun otin yhteyttä,kerroin etten voi laittaa lapsia hoitoon jos menetän kotihoidontuen.Jos hoitopaikkoihin on jonot niin järjestävät kyllä pian paikan koska nykyään auttavat niin paljon kuin pystyvät,täälläpäin ainakin ovat toimineet niin,ettei äiti/vanhemmat väsy liikaa.Mullekin sanoivat että hyvä kun otin itse yhteyttä ja ajoissa,vaikka olinkin kyllä ollut väsynyt ja yksinäinen jo usean vuoden,mulla kolme lasta joista kaksi käy hoidossa osa-aikaisesti.

      • minä600

        Missä päin asutte? Yritä verkostoitua ja löytää muita äitejä samanlaisessa tilanteessa (yksinäisiä ja väsyneitä). Näin voisitte hoitaa vuorotellen toistenne lapsia... Netistä löytää helposti esim. juuri tällaisiltä vauva/perhe aiheisilta sivustoilta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2047
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1374
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1311
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      75
      1282
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe