JUHLARAHAT!!

BB..

Mitä näistä suurinpiirtein saisi?itsenäisyyden kunniaksi 6.12 1977, kekkosen juhlaraha.itsenäisyyden kunniaksi 6.12.1967. juhlaraha paasikiven syntymän 100-vuotismuistoksi..itsenäisyydenkunniaksi 6.12.1977..juhlaraha yleisurheilun ensimmäiset MM kilpailut helsinki 1983. juhlaraha jääkiekon MM-1982 Helsinki-Tampere.juhlaraha kalevala 150 -vuotta.juhlaraha j.k paasikivi 27.11.1870-14.12.1956.lahden 1978 maailmanmestaruuskilpailujen johdosta rahan suunnitellut Antti Neuvonen.

18

4010

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Vanhempi keräilijä

        Romumetallin hinnan voi saada jos myy suoraan sulattamoon, mutta harvallapa sitä on niin hyvät suhteet että suoraan sulattamoon saa myytyä. Sitäpaitsi sulattamot ostavat vain tosi isoja määriä, joita jonkun pitää ensin kerätä markkinoilta pienemmistä puroista... ja tietenkin saada siitä jotain vaivan palkkaakin ja rahoitus- yms. kulut katettua.

        Yleensä kultarahoista ja hopearahoista joiden pitoisuus on vähintään 99.9% voi kuitenkin saada 60-90% itse metallin arvosta riippuen rahan koosta jne... Pitoisuuksien laskiessa maksettu hinta laskee suhteessa paljon enemmän, koska metallin "puhdistaminen" sulattamossa tulee kalliimmaksi mitä "epäpuhtaampaa" metalli on.

        Valitettava tosiasia on että suurin osa suomalaistenkin kokoelmista löytyvistä kultarahoista ja hopearahoista on sellaisia, ettei niitä monikaan keräilijä halua. Kun tarjontaa on usein moninkertaisesti kysyntään nähden, on kyse "romusta" jota ei saa myytyä minnekään muualle kuin sulatettavaksi.

        Jos tästä jotain opimme... niin ainakin sen, että ei kannata ostaa juhlarahoja ylihintaan ellei kyseessä ole aito keräilykohde jolla on kysyntääkin. Omaksi iloksi voi toki ostaa vaikka mitä, mutta siitä joutuu maksamaan reilusti kuten mistä tahansa mielihalusta.


    • asiantuntija..

      Melkoisen arvokkaita alkavat olla varsinkin jos hyvässä kunnossa. Lienee aika vähän enää liikkeellä noita vanhoja juhlarahoja. Kannattaa kysyä esim. jostain rahaliikkeestä.

      • kyllä ole

        arvokkaita. Luettelohinnat ovat suunnilleen samaa tasoa kuin nimellisarvo. 25mk juhlarahalle 4-5 euroa (24-30mk), ei kyllä kuulosta melkoisen arvokkaalta.


      • Realisti 64
        kyllä ole kirjoitti:

        arvokkaita. Luettelohinnat ovat suunnilleen samaa tasoa kuin nimellisarvo. 25mk juhlarahalle 4-5 euroa (24-30mk), ei kyllä kuulosta melkoisen arvokkaalta.

        ...ja luettelohinnat ovat yleensä huomattavasti korkeammat kuin rahojen oikea arvo, luettelohinnoille ei aina ole mitään tekemistä todellisen arvon kanssa.


    • juhularahat

      10 mk hopeiset juhlarahat ovat n. 3 euroa/kpl (paitsi vuoden 1967 itsenäisyysjuhlaraha, josta maksetaan n. 5 e), 25 mk juhlarahat 1978 ja 1979 ovat n. 4 - 5 euroa/kpl ja 50 mk 1981 - 1985 ovat n. 6 - 9 e/kpl. Ja nämä arviot ovat hyväkuntoisille, huonoista yksilöistä ei ihan noin paljoa saa.

      • Ei noilla rikastu

        Nordean sivuilta löytyy rahanarvokerroinlaskuri. Sen mukaan vuoden 1967 10mk vastaa nykyään 15 Euroa, joten aika huono sijoitus on ollut.

        25mk vuonna 1978 vastaa nykyrahassa 13,5 Euroa. Ei ollut huippusijoitus tuokaan.

        50mk vuonna 1981 vastaa nykyrahassa 20 Euroa, eli ei osteta Karibian risteilyä tälläkään sijoituksella.


    • Hernepelle

      Heh, aika "hyviä" sijoituksia noi juhlakolikot näköjään. Sain juuri isältäni tuollaisen 1982 Lätkän MM kolikon, ja jos arvo on tuota luokkaa ja kun ottaa vielä inflaation huomioon, on nimellisarvo isompi kuin kolikosta markkinoilla saatava summa. Taitaa mennä mulla suoraan paperinkeräykseen kaikki rahapajan mainokset tulevaisuudessa.

    • Riimusa

      Minkä hintainen on olumpiarahakolikko 1952?

    • Jaskanterias

      Eipä siitäkään ole maksettu kuin luokkaa pari kymppiä jollen ihan väärin muista, ilmeisesti sekin vaan hyväkuntoisista. Ei ole hopearahoille enää hirveästi kysyntää, kuten tuossa toisessakin keskustelussa on todettu:

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/891027

      Tuossa ketjussa oli jotain hintojakin esitetty joillekin juhlarahoille, mutta hopean arvo on laskenut viime aikoina tuntuvasti eli juhlarahojenkin arvot tulleet alas.

    • Huomioksi...

      Ihan samaa keskustelua muuten käyty tuollakin:

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9711366

      Kullan sekä hopean hinta aloittaneet selvän alamäen eikä loppua ole näkyvissä, onneksi ehdin jo myydä osan juhlarahoista suunnilleen nykyisellä hintatasolla.

    • huonohko sijoitus

      No eivätpä ole hinnat häävejä noilla.

      Kaikki "keräilyharvinaisuudet" joita tuotetaan suuria määriä ja mainostetaan näyttävät olevan huonoja sijoituksia. Pätee erittäin hyvin postimerkeissä ensipäiväkuoriin ja saapa noita postituoreita merkkejäkin aivan murto-osalla nimellishinnasta. Luettelohintoja ei kukaan niistä maksa.

    • NEUVOKSI MYYTÄESSÄ

      Ei saa lähellekään nimellisarvoa, ja huonoja sijoituksia ovat muutenkin nuo Monetan kauppaamat juhlarahat. Hyvä jos noista saa romumetallin hinnan eli hopeisten juhlarahojen kohdalla puhutaan lähinnä muutamista euroista, jos joku niitä ylipäänsä ottaa vastaan.

    • Viime hetket jo...

      Enää viikko aikaa saada uusimmista juhlarahoista edes nimellisarvon verran! (vanhempia juhlarahojahan ei edes Suomen Pankki enää vaihda rahaksi)

      Eli kipin kapin Suomen Pankkiin vaihtamaan rahaksi kun vielä mahdollista, 1.3.2012 lähtien turha itkeä kun juhlarahoilla ei ole enää juuri mitään arvoa...

    • Ne hetket meni jo...

      ...eikä markka-ajan juhlarahoilla ole enää edes nimellisarvoa koska Suomen Pankki ei niitä enää lunasta. Ja niitä jäi lunastamatta joka tapauksessa niin valtavasti että mitään keräilyharvinaisuuksiakaan niistä ei tule koskaan.

      Romumetallia nuo markka-ajan juhlarahat valitettavasti siis, toivottavasti moni ehti kuitenkin vaihtaa Suomen Pankissa rahaksi kun se vielä onnistui.

    • Apuva, onko arvoa?

      Ostaako kukaan enää nimellisarvolla juhlarahoja tai muita rahoja? Siis sellaisia joilla ei ole yhtä suurta metalli- tai keräilyarvoa kuin rahan nimellisarvo?

      Tarkoitan siis toisin sanoen kysyä, että onko rahojen nimellisarvolla enää mitään merkitystä myyntihinnan suhteen vai voiko nimellisarvon jo unohtaa "lopullisesti menetettynä" kun Suomen Pankki ei enää lunasta markka-arvoisia ollenkaan?

    • Löytyy kyllä

      Löytyy paljon potentiaalisia ostajia, kannattaa katsella ilmoituksia Keltaisesta Pörssistä tai sitten etsiä ihan Googlella... hakusanoiksi vaikka "ostetaan" ja "kohde jota olet myymässä".

    • eurot on out

      Ostajia löytyy markka ajan hopeisille juhlarahoille kilpailuun asti .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5510
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3527
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1652
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1624
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      77
      1087
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1078
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe