traakkipuu kukkii ??!!

:O:O:O

Traakkipuu, siis tuoksutraakki on alkanut kukkimaan !! Keskellä pimeää talvea !! Ja ei ole koskaan ennen kukkinut !! Onko teillä muilla ???

15

1540

  Vastaukset

  • Olen nähnyt kukkivan traakin, mutta oma kasvini ei ole kukkia tehnyt. Silloin, kun ne kukkivat traakit näin, oli myös talvi.

   Onko sinun kasvisi nuori vai vanha? Joskus luin traakkien kukkivan malko vanhoina, mutta eihän se välttämättä ole oikeaa tietoa.

   Traakin kukissa on ihana tuoksu.

   • Kasvi on melko vanha ... Kasvi on silloin aikoinaan leikattu emopuusta joka ei enää mahtunut sisätiloihin :) Iäkäs on :) Yllättäen huomasin että jotain on latvassa ja menin katsomaan niin siellä oli kukkia :)) Ei ole IKINÄ ennen kukkinut !!


  • Minulla ei ole kukkinut koskaan ... ONNEKSI OLKOON !! Miten olet hoitanut puutasi ?

   • Traakkipuu kukki viime toukokuussa ja tuoksu oli kerrassaan huumaava. Hoidettu ei ole mitenkään erikoisemmin, kasvin iästä ei ole tietoa. Mutta nyt on ongelma kun puu on kasvanut kattoon asti, että mitä tapahtuu jos sen katkaisee ja mistä kohtaa pitäisi katkaista.


   • Marge kirjoitti:

    Traakkipuu kukki viime toukokuussa ja tuoksu oli kerrassaan huumaava. Hoidettu ei ole mitenkään erikoisemmin, kasvin iästä ei ole tietoa. Mutta nyt on ongelma kun puu on kasvanut kattoon asti, että mitä tapahtuu jos sen katkaisee ja mistä kohtaa pitäisi katkaista.

    Puun voit katkaista miltei kokonaan että jää 10 cm tappi siihen . JOS raaskit .
    Ja sitten voit juurruttaa latvuksen . Kyllä se lähtee sitten kasvamaan :D


   • Minnera kirjoitti:

    Puun voit katkaista miltei kokonaan että jää 10 cm tappi siihen . JOS raaskit .
    Ja sitten voit juurruttaa latvuksen . Kyllä se lähtee sitten kasvamaan :D

    vain noin puoli metriä latvasta...mitähän nyt tapahtuu??Latvan laitoin kyllä juurtumaan. Viihtyykö se muuten kesän ulkona?


   • Marge kirjoitti:

    vain noin puoli metriä latvasta...mitähän nyt tapahtuu??Latvan laitoin kyllä juurtumaan. Viihtyykö se muuten kesän ulkona?

    Oli minulla viimekesän traakki parvekkeella ja viihtyi hyvin =) Mutta sitten se unohtui parvekkeelle ja kun oli kylmiä viikkoja niin lehdet paleltui VÄHÄN . Mutta sitten kun poutaviikot tulivat niin kasvatti monet lehdet =) Tuskin puusi otti nokkiinsa jos katkaisit sitä vähän vaan =) Kyllä se siitä :)


   • Marge kirjoitti:

    vain noin puoli metriä latvasta...mitähän nyt tapahtuu??Latvan laitoin kyllä juurtumaan. Viihtyykö se muuten kesän ulkona?

    Muista laittaa katkaistuun kohtaan vaikka steariinia ettei kasvi kuivetu sisältä !! :)


  • Minulla kukkii nyt 2.12 ensimmäistä kertaa...yhtäkkiä vaan nousi tommonen 30 cm pitkä huiskula...kukka ollut minulla yli kuusi vuotta

  • leikkasin pelargoniasta pistokkaita, miten menettelen niiden kanssa. juurrutanko vdessä, vai pistänkö suoraan multaan

   • Pistä suoraan multaan.


  • Mulla kukkii juuri nyt. Viihtyy ilmeisesti viileässä paremmin kuin lämpimässä. Kukka on mökillä, jossa pidetään talvella peruslämpö 16 asteessa, mutta kun oli oikein kylmää, lämpöä ei ollut kuin vähän yli 10 astetta..

   • Mulla kasvoi traakkipuu kattoon asti. Leikkasin siitä n. 40 cm poikki ja laitoin vettä maljakkoon ja nostin sen keittiön ylähyllylle. Kun tulin joululomalta kotiin ihmettelin voimakasta tuoksua keittiössä kunnes huomasin, että pistokas oli ruvennut kukkimaan ja tuoksumaan. 10 vuoden aikana olen sitä latvasta leikannut ja antanuta kavereille. Mutta ikinä aiemmin se ei ole kukkinut. Enkä tiennyt, että traakkipuuni on tuoksuva.


   • Ekphki kirjoitti:

    Mulla kasvoi traakkipuu kattoon asti. Leikkasin siitä n. 40 cm poikki ja laitoin vettä maljakkoon ja nostin sen keittiön ylähyllylle. Kun tulin joululomalta kotiin ihmettelin voimakasta tuoksua keittiössä kunnes huomasin, että pistokas oli ruvennut kukkimaan ja tuoksumaan. 10 vuoden aikana olen sitä latvasta leikannut ja antanuta kavereille. Mutta ikinä aiemmin se ei ole kukkinut. Enkä tiennyt, että traakkipuuni on tuoksuva.

    Onpa erikoista. Aina kerrotaan että kukkii vasta vanhana ja isona, eikös sen latvan pitäisi olla uusi kuin kasvi, eikä uskoisi muutenkaan leikkokasvina kukkivan.

    Täytyypä toivoa josko itselläkin latva tai vanhan rungon haarat kukkisi, kasvaa niin nopeasti kattoon, ettei taida ehtiä kukkimaan. Pitäiskiöhän lannoittaa vähemmän ja antaa kitua vähemmällä vedellä.


  • Traakkipuun ei normaalisti kuulu kukkia.Se tekee niinsanotun hätäkukinnan kun on huonoissa olissa joiksi talven pimeyslasketaan tässä tapauksessa. Olen hoitanut viherkasveja työkseni vuosikausia ja niinä vuosina kun on pitkät pyhät tulee traakkien kukintaa paljon. Julkiset tilat on kiinni ja valot pois päältä ja ehkä lämpötilakin matalampi. Tällöin kasvi alkaa tuntea että nyt täytyy alkaa kukkimaan ja tuottamaan siementä (jota en ole nähnyt kun ne tuskin pölyttyy kun ei ole yöperhosia niitä pölyttämssä-siitä erittäin vahva tuoksu erityisesti yöllä) jotta suku jatkuisi.
   Tuoksu on vahva mutta muistuttaa valkoapilaa. Kukka tuottaa myös paljon mettä joka on tahmeaa ja tarttuu joka paikkaan. Siihen saattaa iskeytyä myös home joten kukka kannattaa ottaa pois vaikka vaasiin kukkimaan. Kasviin tuee myös pienilehtisempi osa kukinnan jälkeen.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   246
   5518
  2. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   79
   3830
  3. Haavisto aikoo jatkaa

   ulkoministerinä ri­ko­se­päi­lyis­tä huolimatta https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pekka-haavisto-kommentoi-esitutkintapyyntoa-aikoo-jatkaa-ulkomin
   Maailman menoa
   70
   634
  4. Kokoomuspoliitikko Pauliina Valkovirta nolasi

   itsensä pahanpäiväisesti eilisessä valtuustokokouksessa vaatiessaan sivukylien koulujen lakkauttamista. Tuntui ,että hän ei tajua ollenkaan kyläkouluj
   Haapavesi
   40
   618
  5. Maisa perhelomalla Levillä

   Mikko ilmestyi myös Leville odottamatta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ystavanpaivana-avioitunut-maisa-torppa-koki-romanttisen-yllatyksen-per
   56
   596