Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

lahjoista valitetaan

kummastelija

Täällä monet valittavat sitä että kummi ei tuo tarpeeksi lahjoja tai pidä riittävästi yhteyttä.
Minusta lahjat ovat täysin toissijainen asia kummiudessa. Sitten, mitä yhteyden pitoon tulee niin ehkä kannattaa myös itse katsoa peiliin. Kummin velvollisuus on tietenkin pitää yhteyttä lapseen mutta jos se jää täysin yksipuoliseksi niin rankaksi se kummille käy. Lasten vanhempien tehtävä on myös pitää yhteyttä kummiin ja lapsen kasvaessa opettaa lapsi itse pitämään yhteyttä kummiinsa. Myös kiitos olisi hyvä opettaa lapsi sanomaan. Itse en ainakaan läheskään aina saa edes kiitosta kun kummilapselleni lahjan vien.

7

1105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tosiaan.

      Asiaa puhut. Sama juttu mulla kun yhdelle kummilapselle annan lahjoja, niin ei koskaan tule sitä kiitosta. Sen sijaan niistä lahjoista tulee sanomista, ei sentäs lapsen taholta vaan äidin. Aina on vääränlainen lahja, palapelissä väärä kuva, mielikuvitusta rajoittava, muovista tehty, ei aito, kirjassa väärä aihe, liian helppo tai liian vaikea. Ja jos ei muuta niin liian halpa tai muuten vaan väärä. Osaan kyllä ostaa lapsille hyviä ja sopivia lahjoja, siitä ei todellakaan ole kyse.

      Joka syntymäpäivän ja joulun jälkeen ajattelen, että oli viimeinen kerta kun ostan kummilapselle lahjan, mutta sitten ostan kuitenkin. Miksi kostaa lapselle sen äidin puheita? Mutta toisaalta, alkaa vähän ärsyttämään kun saa vuosi vuoden jälkeen kuulla valituksia. Sillä ei ole mitään merkitystä, että lapsi itse näyttää ilahtuvan (vaikka ei kiitäkään) ja pitävän lahjoistaan, aina tulee valitusta.

      Tunnen itseni täysin hölmöksi kun ostan yhä edelleen, mutta kun lapsen vanhemmat eivät osta hänelle lahjoja, niin sitä ajattelee, että pitäähän sitä lahjoja olla. Ostan ne lahjat sitä lasta ajatellen, mutta alkaa mitta tulla vuosien kuluessa täyteen ja tunnen itseni ihan liian kiltiksi ja höynäytetyksi. Vähän niinkuin umpikujassa. Voisiko sitä olla kummi niinkus muuten ja jättää lahjat ostamatta?

      • sekin, kummi <-> lapsi

        Komppaan edellistä, eli vanhempien tehtävä on opettaa kiittämään lahjoista, ei se kummi mikään lahja-automaatti ole.
        Yksi kummilapsistani (alle kouluikäinen) on hyvin viehättävä, mutta vanhempia vaivaa sairaalloinen nuukuus. Tämä ilmenee mm syntymäpäivillä siten, että tarjoomukset kertakaikkiaan loppuvat tyystin kesken. Viimeksi tulimme omien lasten päiväunien vuoksi myöhässä 45 min; jäljellä oli wienerpitkoa n 7cm pala, syntymäpäiväkakusta ei jälkeäkään. Alkoi hieman ärsyttää sen 30e lahjan ojentaminen, kun omille lapsille oli koko viikko puhuttu syntymäpäiväjuhlista ja kakkuakaan ei enää näkynyt missään!
        Joten päätin, että joululahjaa ei tule lainkaan, katsotaan miten tämä alkanut vuosi lähtee käyntiin. Ja tarkennuksena, tarjoomusten vähyys ei ole rahakysymys, perheellä on varaa hyvin-hyvin tilavaan asuntoon pk-seudun kalleimmalla alueella.


    • Takiha

      Jos lahjakoneena olo kyllästyttää, voi ottaa sen linjan, että syntymäpäivät muistetaan, mutta joululahjat jätetään väliin. Jouluna on paljon muitakin lahjoja ostettavana: omat lapset, sisarukset ja heidän lapsensa, vanhemmat, isovanhemmat, jne. Eli voisi ajatella niin, että joulu on perhejuhla ja ne kummilapsetkin saavat omilta vanhemmiltaan ja sukulaisiltaan lahjoja (eri juttu tietysti, jos se kummilapsi on sukulainen...) Ja sitä paitsi tarpeeksi pienet lapset luulevat saavansa ne lahjat joulupukilta, joten vain vanhemmat tietää, keneltä mikäkin on. Kummilapsen kanssa voi viettää yhteistä aikaa, riippuu lapsen iästä mennäänkö vaikka vaan tunniksi pihalle tai sitten katsomaan jotain leffaa. Luulisi vanhempien ja niiden kummilastenkin (ainakin isompana) arvostavan tätä enemmän kuin tavaralahjoja.

    • päin meillä...

      meillä menee niin että kummi ei pidä ollenkaan yhteyttä meihin ja minä saan jatkuvasti soitella ja kysellä että millon tulisi katsomaan lasta.
      Synttäreille on kyllä tullut ja näin mutta minusta tuo ei oikein riitä.
      Olen itse jo tehnyt sellaisen ratkaisun etten itse ota häneen yhteyttä koska on se minustakin inhottavaa koko ajan häntä pommitella puheluilla ja tekstiviesteillä, mutta ei häneltäkään ole tullut yhtään puhelua saatika edes tekstiviestiä.

      • vielä edelliseen

        enkä ole kyllä ikinä lahjoista valittanut enkä edes kehtaisi valittaa:). Minusta ne lahjat eivät ole nii tärkeitä kuin se muu että edes kyselisi lapsen kuulumisia...


      • Pidätkö ihmisistä yleisesti?

        Jos sinun täytyy lapsen takia miettiä yhteydenpitoa kummiin olet maailman oudoin. Pidän itse yhteyttä valitsemiini ihmisiin ja samoin toisin päin. Ei ole lapsia välttämättä välissä ollenkaan. Joitakin tosin on. Mutta en lopeta tai aloita yhteydenpitoa kummiuden takia.


    • Kummasteleva kummitäti

      minullin. Lahjoista ei koskaan tule kiitosta, vaikka olisin pannut koko sydämeni lahjan valintaan. Lisäksi postipaketista olisi kiva saada jonkinlainen "vastaanottovahvistus". Nyt on vain epävarmuus siitä,onko edes mennyt perille.

      Toisaalta voisi tietenkin tehdä johtopäätöksen, että jos kaksi kertaa vuodessa kymmenen vuoden aikana ostamani lahjat eivät ole olleet kiitoksenarvoisia, niin minun pitäisi uskoa, ettei minusta ole lahjanvalitsijaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      87
      2305
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      51
      1997
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      89
      1837
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1628
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      25
      1432
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1390
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1351
    Aihe