puolen vuoden välivuosi ennen amista

.-.-.-.-.-.-

kävin lukiota puolivuotta mutta se ei sitten ollutkaan se mun juttu, joten juttelin opolle. Olisin halunnut vaan pitää nyt tämän kevään välivuotta ja syksyllä mennyt amikseen. koska oon oikeesti tosi väsynyt opiskelemiseen tällähetkellä, joten akut täytyy saada kunnolla ladatuiksi ennen amista. Opo sanoi että en voi erota lukiosta ennen kuin oon toisen oppilaitoksen kirjoilla!! Että kuulemma en saa vain olla kotona, jossain täytyy opiskella!! (en tarkoittanutkaan että olisin vain kotona löhöilemässä)..

No sitten menin Ammattistarttiin, lähinnä sen takia että uskoin opon puheita. Sanoivat siellä että pääsen mun todistuksellani niistä koulutuksista kaikkiin joihin halusin, ilman niitä lisäpisteitä joita saisin siitä Ammattistartista.

Eilen kävin siellä ekaa kertaa ja ei oikeastaan kiinnosta juuri lainkaan, tiedän jo mille alalle haen haussa ja se on ollut jo suunnitelmissa pitkään. Ehkä siitä olisi jotain hyötyäkin mutta kai saan itse päättää jos haluan vähän välivuotta pitää..Tässä on opiskeltu hiki hatussa muutenkin jo monta vuotta, mä en kestä tämmöstä jatkuvasti. Mä tarvitsen tätä välivuotta enemmän kun kukaan voi tajuta! Sitten mulla on virtaa vielä niihin kolmeen viimeiseen opiskeluvuoteeni!

Ajattelin soittaa tänään sille mun opettajalleni siellä ammattistartissa.. Onko muilla tämmöisiä kokemuksia että pitänyt välivuotta ennen siirtymistään lukiosta amikseen?

2

2610

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • petra.

      En nää mitään estettä, miksi et voisi pitää puolta vuotta taukoa opiskeluista. Tyhjän päälle ei kannata kuitenkaan jäädä. Hanki vaikka jotain töitä edes vähäksi aikaa.

      Minulla oli vuosi sitten tulossa puoli vuotta aikaa, jona ei olisi mitään tekemistä. Kaksi kuukautta meni kotona löhöillessä, sitten oli pakko lähteä töiden perään. 4 kk olin töissä, kesän pidin vapaata ja syksyllä taas opiskelemaan. Tosin tässä tapauksessa en siirtynyt lukiosta amikseen vaan alalta toiselle. Lukio on kyllä sellaista pänttäämistä, että huh huh.. Jos sinusta siltä tuntuu, niin pidä ihmeessä puolen vuoden välivuosi :) Ei sitä kannata itseään täysin uuvuttaa.

    • tuore ylioppilas

      Jätät vaan menemättä kouluun, jollei kiinnosta. Sillä niitä vapaapäiviä saa. Sama se on, missä oot kirjoilla, kun ei kukaan tuu sua kotoas sinne kouluun kiskomaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4091
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3428
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2979
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2911
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2244
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2181
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1945
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1940
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1889
    Aihe