Aihealueet

Listaukset

  B-vitamiinia

  tarttis saada?

  Oon juoposkellu jo pari-kolme vuotta lähes jokapäiväisesti. En aijo lopettaa kokonaan, et niitä juttuja ei kandee kirjoitella mulle. N. vuosi sitten olin lataamossa muutaman päivän ja sain siellä 3 kpl B-vitamiinipiikkiä nimeltä Neuramin. Mitenköhän saisin sitä nyt kun kotosalla ja olen. Pitäiskö lekurille soitella terveysasemalle vai käviskö terkkarin kautta. Mulla on jatkuva hoitokontakti sairaanhoitajaan terveysasemalla. Siltäkö mä pyydän? Pitää tietty kaikki kertoa sitten...
  Oireena mulla on suun- ja nenänpielien halkeilut, aika kipeet on jo. Niin oli viimeksikin. Miten teille muille on yleensä vaikuttanu nää b-vitamiinilisät? Miten ne vaikuttaa? Oisko apteekkikamaa olemassa, siis ilman reseptiä? Minkä nimistä?

  17

  4907

   Vastaukset

   • Mulla just noi samat oireet ja juoppo itsekin, niin kuin sinäkin. Mä meen vaan terkkariin ja sanon et B vitamiini piikin tarttisin, saman minkä olen saanut aiemminkin ja kerron just noi oioreet mitkä säkin. Aina on piikitetty ja itsehoito vitamiinit ei auta mitään..

    • auttavat jos niitä syö säännöllisesti, eivät muuten. Pilleri päivässä pitää hermot ja suunpielet paremassa kunnossa. Piikki on nopeampi mutta vaikutus ei kestä kovin pitkään.

     Alkoholi kuluttaa koko ajan b-vitamiinia ja alkoholi myös estää vitamiinien imeytymistä - eli aamulla ennen tissuttelun aloittamista vitamiinit naamaan ja joku hitunen voi jopa imeytyä. Sitten kun kunto on riittävän heikko, ei vitamiinit enään imeydy ja ainoa vaihtoehto on piikki.


    • B-vitamiinitkin kirjoitti:

     auttavat jos niitä syö säännöllisesti, eivät muuten. Pilleri päivässä pitää hermot ja suunpielet paremassa kunnossa. Piikki on nopeampi mutta vaikutus ei kestä kovin pitkään.

     Alkoholi kuluttaa koko ajan b-vitamiinia ja alkoholi myös estää vitamiinien imeytymistä - eli aamulla ennen tissuttelun aloittamista vitamiinit naamaan ja joku hitunen voi jopa imeytyä. Sitten kun kunto on riittävän heikko, ei vitamiinit enään imeydy ja ainoa vaihtoehto on piikki.

     Miksiköhän sitä ei silti suositella?


    • Oolofi kirjoitti:

     Miksiköhän sitä ei silti suositella?

     Sisältää toki mutta aivan mitättömiä määriä koska hiiva on siitä suodatettu pois.

     http://www.fineli.fi/food.php?foodid=902&lang=fi

     Apteekissa on vahvoja B-vitamiini tabletteja.


    • Oolofi kirjoitti:

     Miksiköhän sitä ei silti suositella?

     Luin kerran että jos meinaa päivän B-vitamiini tarpeen tyydyttää niin tarvitsee juoda 273 pulloa olutta .. varmaan siksi .liika on liikaa


   • Eikö sun kannattas lopettaa juominen?

   • ...on ne tärkeimmät. Apteekista saa nappeja, jotka ovat muistaakseni nimeltä Betolvex tai jotain sinne päin. Ne sisältää PALJON foolihappoa, joka suojelee maksaa alkoholin myrkyiltä ja ehkäisee krapulaa, kun otat napin tai pari ennen ryyppäämistä. Aiheeseen voi myös tutustua wikipediassa:
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Syanokobalamiini
    On kokeiltu.
    -
    -

    • Maksa kuluu nopeammin loppuun jos ei ota ylimääräisiä B-vitamiineja.


    • hyvä syy kirjoitti:

     Maksa kuluu nopeammin loppuun jos ei ota ylimääräisiä B-vitamiineja.

     Ja poretabletti Berocca on B-vitamiinien lisäksi vallan mainio kankkusjuoma. Kohentaa kummasti tutisevaa oloa!


    • ", joka suojelee maksaa alkoholin myrkyiltä ja ehkäisee krapulaa, kun otat napin tai pari ennen ryyppäämistä. Aiheeseen voi myös tutustua wikipediassa:"

     Juu, ei muuten suojele juuri lainkaan - hidastaa ehkä mutta vaikutukset tulevat kuin lähijuna...
     Mikään lääke ei estä alkoholia turmelemasta maksaa enemmän tai vähemmän jos juominen on päivittäistä.


   • Otas vajaapäinen juopporetku taas viinaa, tai käy pilleripurkilla, niin rauhotut vähäksi aikaa.
    Ja käy lääkärillä tutkituttamassa viinalla lahonnut pääsi, vaikka diagnoosi onkin selvä:

    http://piv.pivpiv.dk/

    • Tässä eräs nainen, ei juopporetku, vaan B-12 vitamiinin puutos minullakin. Olisiko se yksipuolinen ruioka, en tiedä, voi olla. No, kolmatta päivää jo samaa lihasoossia tänäänkin... Se lienee sen B-vitamiinin kanssa niin, että kaikilla se ei imeydy samalla tavalla. Minulle suositeltiin kaksi kertaa vuodessa piikkiä. Vielä en tiedä, saanko sellaisen, tai mitä ne maksavat. Eiköhän näin selvitä.


    • taaton tassu kirjoitti:

     Tässä eräs nainen, ei juopporetku, vaan B-12 vitamiinin puutos minullakin. Olisiko se yksipuolinen ruioka, en tiedä, voi olla. No, kolmatta päivää jo samaa lihasoossia tänäänkin... Se lienee sen B-vitamiinin kanssa niin, että kaikilla se ei imeydy samalla tavalla. Minulle suositeltiin kaksi kertaa vuodessa piikkiä. Vielä en tiedä, saanko sellaisen, tai mitä ne maksavat. Eiköhän näin selvitä.

     Luontaistuotekaupoissa myydään "B12 Boost" joka suihkutetaan kielen alle. Sieltä imeytyy hyvin melkein kuin annettaisiin piikkinä kuten aikoinaan katkolla tehtiin.


   • Apteekista pitkävaikutteisia Bevitabs tabletteja.

   • Minulla todettiin kuulemma sattumalta B12-vitamiinin imeytymishäiriö. Sitten aloitettiin piikitys Cohemin depot 3 kk välein. Toisen piikin saatuani B-vitamiinin tulos oli 17650, onviitearvo on 140-540, Uskallanko ottaa enää piikkiä? Mitä haittaa on yliannostuksesta, tasaantuuko tämä tulos 3 kuukaudessa?
    Voinko vaatia labrankokeen ottamista?

   • Mä oon saanu b-piikkejä A-klinikalta, vaikken ole pystynyt raitistumaankaan.. Mut ehkä käytännöt vaihtelee kaupungeittain..

   • Ravintolisiä ei kannata käyttää. Pelkkää rahastusta. Ne sisältää vaa synteettistii aineita yhdes lisäaineiden kans jotka pidemmänpäälle aiheuttaa kas ongelmia. Pillerit ei imeydy vaa tulee sellasenaan ulos. Kandee kattoo sitä purkin listaa kuinka pitkä selostus paskaa niis on. Itekki juoneena tiiän et hedelmiin ja muuhun ei tuu satsattuu ja kun fyffee on vähän niin taskuta parut bisset ja satsaa ne massit oikeisii vitamiineihin. Juoksu kaljat kunniaan

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    211
    10354
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    234
    4778
   3. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    60
    872