Kokemuksia hiivasyndroomasta

Humpuukia vai ei?

Kuulisin mielelläni muiden kokemuksia hiivasyndrooman hoidosta.

Itse rupesin epäilemään hiivaa, kun luin siihen liittyvistä oireista. Minulla oireet ovat gastriitti (yli 20 vuotta jatkunut tyhjämahakipu ja ilmavaivat), todella pahan hajuinen hengitys, raivokas peräaukon kutina sekä ajoittaiset iho-oireet mm. varpaiden välissä ja kynsissä.

Menin antioksidanttiklinikalle hoidattamaan tätä ja labroissa todettiin hiivaa suolistossa ja suussa . Sain lääkkeeksi hiiva-antibioottikuurin sekä runsaasti hivenaineita, mm. vitamiineja, sinkkiä, seleeniä, magneesiumia, omega 3:a ja maitohappobakteereja sekä suolahappotabletteja. Ruokavalioon ei tehty muutoksia, koska olen jo aikaisemmin jättänyt pois lähes kaikki hiilihydraatit - mm. valkoiset jauhot, sokerin ja perunan.

Viimeisen vuoden erittäin pahana vaivannut hengityksen haiseminen loppui parissa päivässä kuurin alettua. En tiedä, johtuiko se lääkkeistä vai tuosta suolahaposta. Tämän jälkeen se on tosin palannut ajoittain, mutta pysynyt enimmäkseen poissa.

Muissa oireissa ei ole käytännössä ole tapahtunut muutoksia, vaikka kuuri on jatkunut jo kuukauden.

Minkälaisia kokemuksia muilla on hiivasyndroomahoidosta? Onko vaivoihin löytynyt apu? Kuinka nopeasti kuuri on vaikuttanut?

6

2221

  Vastaukset

  • Minkälaisia testejä ne siellä klinikalla teki ja millaisia ohjeita ne sulle antoi? Mistä noita lääkkeitä hankit? Missä sellaisia klinikoita on?Olen itse usein miettinyt että vaivaako sama vika minua. Kutiaa, vatsa sekoilee, lihakset on herkästi jäykkiä, päätä särkee ilman järkevää syytä, henki haisee... Ja mikä pahinta, olut menee päähän kuin metrinen halko ja aiheuttaa pienelläkin määrällä krapulaa.

  • Olis kiva tietää ihan selkeästi, mitä voi syödä. Jos ei perunaa eikä leipää tms. Kertoisitko ruokavaliostasi.

   • olen ollut itse tällä ruoka valiolla.Ensimmäisessä vaiheessa ei tosiaan ole leipää,perunaa eikä paljon muutakaan kivaa.
    Toisessa vaiheessa sit leipää voi ruveta korvaamaan puurolla,joka helpottaa tosi paljon tota aamupalaa ainakin.On myös jätettävä sokeri pois(ei olutta)Rutikuiva valkoviiniä voi nauttia.
    Painoni putosi huomaamatta noin 6kg,mutta olihan minulla tota painoo mistä lähteekin.


   • napo kirjoitti:

    olen ollut itse tällä ruoka valiolla.Ensimmäisessä vaiheessa ei tosiaan ole leipää,perunaa eikä paljon muutakaan kivaa.
    Toisessa vaiheessa sit leipää voi ruveta korvaamaan puurolla,joka helpottaa tosi paljon tota aamupalaa ainakin.On myös jätettävä sokeri pois(ei olutta)Rutikuiva valkoviiniä voi nauttia.
    Painoni putosi huomaamatta noin 6kg,mutta olihan minulla tota painoo mistä lähteekin.

    Kiitos vastauksestasi, mutta kysyisin vielä toimiiko vatsasi ilman mitään ihme konsteja vaikka syöt vähän ruoka-aineita ja paljon kaikenlaisia pillereitä.


  • Olin puoli vuotta hiivattomalla ja sokerittomalla ruokavaliolla ja oireet katosivat, mutta pikku hiljaa palaavat, jos syön kiellettyjä aineita.

   Varsinkin vatsa reagoi nopeasti valkoisiin jauhoihin ja sokeriin: olen kuin valtavan ilmapallon nielaissut.

   Ennen minulla ei koskaan yli komekymmenvuotisen elämäni aikan ole ollut emättimen hiivatulehdusta, mutta juuri kuurin aloittamisen aikoihin sellainenkin pamahti päälle, eikä lähde millään pois. Onko jollain tähän vinkkiä? Lääkkeet ei auta.

   Ruoka oli oikeastaan aika helppo tehdä: söin vokattuja kasviksia ja broileria tai lihaa. En käyttänyt soijaa enkä lihalientä, vaan mausteita, joista tiesin tarkkaan koostumuksen. Varsinkin kyttäsin lisäaineita ja niistä 621 eli natriumglutamaattia. Sitä en syö edelleenkään, täysin turha aine. Vähitellen lisäsin ruokavaliooni täysjyväriisin ja kaurapuuron, johon lisään leseitä. Edelleen teen kastikkeen usein jugurtista, lisään vain vähän suolaa ja mausteita!

   Jugurttia söin alkuaikoina puolukoiden kanssa valtavasti, lisäsin siihen pähkinöitä (ei maapaähkinöitä) ja auringonkukansiemeniä, joskus paahdettuina. Siten estin järjettömän painon putoamisen.

   Jätin siis pastan, riisin ja perunan pois, niiden tilalla söin lisää kasviksia, kesäkurpitsaa, paprikaa jne.
   Perunan lisäksi pahasta ovat punajuuri, porkkana ja maissi, ne ovat ns. nopeita hiilihydraatteja eli nostavat veren sokeria nopeasti.

   Leipääkin olen nykyään syönyt: kaupoista löytää helposti ruisleipää juurella leivottuna ilman lisäaineita. Se sopii vatsalle, kunhan ei järjettömiä määriä syö.

  • Minua hiiva ja hometalo sairastutti todella voimakkaasti. hiustenlähtö, voimakas väsymys, ruoka-allergiat ja jne..

   Tuhansia vuosien saatossa meni rahaa erilaisiin hoitoihin lääkkeisiin jne.. ilman pysyvää tulosta.

   Kokonaan en ole vieläkään parantunut mutta pystyn nyt hoitamaan työni ja toimeni olemalla huolellinen ruokavaliossa ja kaikissa muissa elämäntavoissa.

   Yksi tärkeimmistä avuistani hiivasta toipumisessa on ollut se kun en syö mitään sellaisia ruokayhdistelmiä jotka aiheuttavat käymistä vatsassa. Käymistä aiheuttavat ovat vatsalle hiivaa sairastavalla sama kun laittaisi bensaa liekkeihin.

   Voin syödä monipuolisestikin oikeilla yhdistelmillä.. (olen kasvissyöjä)

   Tällaisen ohjeen laitoin keittiöni seinälle ja se on ollut parhain ohje tähän mennessä sairauteeni.

   Ellen White, Jumalan profeetta sanoo: "Tullessani ruokapöytään katson tarkasti mitä otan, etten sekoita sellaisia ruokalajeja, joiden yhdistelmä aiheuttaa käymistä vatsassa. Tämä on jokaisen ravintouudistajan velvollisuus."

   Aamulla ensimmäiseksi juo runsaasti vettä, että elimistö puhdistuu.
   Muista ettei liian monta ruokalajia yhdellä aterialla.
   (aiheuttaa käymistä)
   Muista ettet ota samalla aterialla hedelmiä ja vihanneksia. (sairastuttaa vatsaa)
   Muista ettet ota samalla aterialla hedelmiä ja viljaa.
   (vatsassa syntyy niiden yhdistelmästä käymistila)
   Muista, ettet syö viljoja ja pähkinöitä samalla aterialla.
   (pitkä sulamisaika 11 h, ei ehdi sulaa uuden alta pois ja aiheutuu käymistä)
   Muista, ettet ota samalla aterialla happamia ja makeita hedelmiä, marjoja.
   (alkaa käymään koska vatsahapot neutralisoituvat, eikä ruoka tahdo sulaa)
   Älä käytä mitään nestettä aterioilla, vaan aterioiden välillä.
   (vaikeuttaa ruuansulamista)
   Muista purra riittävän hyvin
   (aiheuttaa käymistä ynnä muita vatsavaivoja)
   Mieluummin kaksi, kuin kolme ateriaa päivässä.
   Nauti ruoka hyvällä kiitollisella mielellä Taivaan Isää kiittäen, ilman stressiä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   216
   5792
  2. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   152
   5308
  3. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   207
   3825
  4. Ysäribileet Töpärillä

   Ihan vastaisuuden varalta pikku vinkki järjestäjille: varatkaa sitä kaljanlitkua sen verran, että bailaajilla ei tarvi menomestaa vaihtaa. Bileet lopp
   Suomussalmi
   10
   510