Nykyisin useat laihduttajat pyrkivät täyttämään terveydelle asetetut vatimukset syömällä soijaa, jota pidetään hyödyllisenä. Soijapavuissa on kuitenkin useita luonnollisia myrkkyjä ja korkessa lämpötilassa tehty kemiallinen prosessi vielä lisää monia mukaan. Jo vuonna 1972 soijateollisuuden käsikirjassa (Soy Beans: Chemistry and Technology) luteltiin useita hyvin dokumentoituja soijapavun myrkyllisiä vaikutuksia - aina umpirauhasten toimintahäiriöistä epätoivottuihin muutoksiin monissa elimissä.
Kun yrität pudottaa painoa, vakavin ongelma soijan syömisessä on se, että se on struumaa aiheuttava aine eli se heikentää kilpirauhasen toimintaa. Kun kilpirauhasesi ei toimi oikein, painosi nousee, vaikka söisit hyvin vähän. Tohtorit Dan Sheehan ja Daniel Doerge, Kansallisen myrkkytutkimuskeskuksen (National Center of Toxicological Research) tutkijat havaitsivat, että soijan kilpirauhasvastainen tekijä ovat isoflavonoidit tai kasviestrogeenit, jotka estävät kilpirauhashormoonin synteesia. Kaikki soijaruoat sisältävät kilpirauhasen toimintaa estäviä isoflavonoideja.
Kaiken lisäksi soijapavun vaikutukset voivat olla kaikkea muuta kuin mitä luvataan. Laihduttajat, jotka luottavat vahvasti soijaan, kertovat alkuvaiheen hyvästä painonpudotuksesta ja energiatason noususta, koska kilpirauhanen työskentelee aluksi kovasti vastustaakseen soijan isoflavonoideja. Mutta tietyn ajan jälkeen kilpirauhanen luovuttaa ja seurauksena on kilpirauhasen vajaatoiminta. Laihduttajien paino nousee entiselleen ja laihduttajat tuntevat olonsa uneliaiksi, keskittymiskyvyttömiksi, palelevat ja ovat joskus masentuneita.
Soijassa on myös muita ravintoaineita vastustavia ainesosia; kasvihapot estävät kivennäisaineiden imeytymisen, ja entsyymi-inhibiittorit estävät proteiinien sulattamiseen tarvittavien entsyymien toimintaa. Soijaproteiini-isolaatti, pääasiallisin nykyisten soijaruokien lisäaine, aiheuttaa lisääntynyttä D-, E-, K., ja B12 vitamiinien tarvetta ja useiden tärkeiden kivennäisaineiden puutostiloja.
Ne, jotka suosittelevat soijan käyttöä viittaavat aasialaiseen ruokavalioon, jonka he väittävät sisältävän paljon soijaa. Tosiasiassa soijan käyttö Aasiassa on suhteellisen vähäistä. Se vaihtelee keskimäärin kahdesta ruokalusikallisesta päivässä Japanissa kahteen teelusikalliseen päivässä Kiinassa. Näinkin käytettynä kilpirauhasongelmat ovat varsin yleisiä Aasiassa, erityisesti Kiinassa. Olisikin paljon parempi pyrkiä seuraamaan runsaasti kilpirauhasta tukevaa kookosöljyä käyttävien trooppistenb kansojen perinteisiä tapoja.
Lähde: Mary Enig/Sally Fallon: Syö rasvaa ja laihdu.
Mitä soijassa on vikana?
53
6184
Vastaukset
- se on kotimainen
ja vieläpä laadukkaampi tuote.
Eli vaikka soija osoittautuisi kuinka vaaralliseksi tahansa, voit pysyä kasvissyöjänä eikät tarvitse syödä muuta rasvaa kuin kuumentamatonta oliiviöljyä.- Sirkka Perttunen
Kookosrasva miel. luomuna on erinomainen rasva! Sillä on paljon terveydellisiä vaikutuksia.Tyynemeren alueilla kookosrasva on ollut pääasiallisin ravinto ja siellä sydäntaudit ovat olleet tuntemattomia! Valitettavasti pikaruoat ja transrasvat ovat rantautuneet näille saarille ja sen seurauksena sydäntaudit lisääntyneet! Kookosrasvassa on myös antibiottisia ominaisuuksia.
- AnaB007
Sirkka Perttunen kirjoitti:
Kookosrasva miel. luomuna on erinomainen rasva! Sillä on paljon terveydellisiä vaikutuksia.Tyynemeren alueilla kookosrasva on ollut pääasiallisin ravinto ja siellä sydäntaudit ovat olleet tuntemattomia! Valitettavasti pikaruoat ja transrasvat ovat rantautuneet näille saarille ja sen seurauksena sydäntaudit lisääntyneet! Kookosrasvassa on myös antibiottisia ominaisuuksia.
Kookosrasvan markkinoijat perinteisesti väittävät että Tyynenmeren alkuperäiskansat ovat onnellisia, hoikkia ja terveitä. Ei tarvitse kuin katsoa jotain vanhaa elokuvaa tai dokumenttia, näemme että asia on päinvastoin. Lihavia lylleröitähän ne. Jos ei ole sydänsairauksia, se ei kerro kookoksen terveellisyydestä vaan pikemminkin siitä, että tauteja ei osata diagnosoida tai ne eivät ehdi kehittyä ennen kuin henkilö kuolee johonkin muuhun. Olisikohan länsimaisen hapatuksen mukana myös mm. tupakointi saapunut onnellisille saarille? Kookosrasva on yhä edelleenkin kovaa kasvirasvaa, ja sen puoltajien argumentit liittyvät yleensä rasvahappojen ketjujen pituuksiin ja antioksidanttiominaisuuksiin joiden hyötyä ei ole riittävästi dokumentoitu.
- Anonyymi
"aikka soija osoittautuisi kuinka vaaralliseksi tahansa,"
Makealupiini on paljon parempaa kuin soija.
Löytyy kotimaisena ja luomuna.
- Tohtori Tolosen mukaan
Tässä otteita ihan päinvastaisesta aritkkelista. Lopussa linkki lähteeseen. Artikkeli on lääketieteen tohtori Matti Tolosen kirjoittama ja se mainitsee monia arvostettuja lähteitä sekä Suoemsta että yhdysvalloista. Yhteenvetona voisi mainita, että Tolonen näkee soijan kaikin puolin terveyttä edistävänä ja suositeltavana ruoka-aineena. Terveysvaikutukset perustuvat välillisesti juuri noihin isoflavonoideihin:
"Soija hyvät terveysvaikutukset näyttävät – aivan uusimpien tutkimusten valossa – perustuvan pääasiassa isoflavonoideista suolessa syntyvään yhdisteeseen, ekvuoliin. Isoflavonoidit estävät myös tulehdus- ja syöpäsytokiineja."
ja lisää ...
"1973 julkaistiin ensimmäiset havainnot siitä, että isoflavonoidit saattavat auttaa vaihdevuosioireissa ... iitä lähti käyntiin vilkas tukimustoiminta, jonka tavoitteena on selvittää isoflavonoidien merkitystä ihmisen terveydelle. Ne vaimentavat C-reaktiivista proteiinia (CRP:tä) (American Journal of Clinical Nutrition 2005). Genisteiini ja omega-3-rasvahapot yhdessä alentavat kudoksten arakidonihapon (AA) määrää ja parantavat siten AA/EPA-suhdetta (lue lisää). Nämä havainnot antavat aihetta suositella isoflavonoideja kaikille ihmisille, koska AA lisää tulehdussytokiineja ja tulehdus (inflammaatio) on mukana kaikissa kroonisessa sairauksissa ja jopa vanhenemismuutoksissa. Soijan isoflavonoidit ovat hyödyksi myös miehille, sillä ne ehkäisevät eturauhassyöpää (lue tutkimus)...
Viimeaikaiset hälyuutiset naisten hormonikorvaushoidon vaaroista ovat vauhdittaneet soijatutkimusta, koska soija on terveydelle edullista ja täysin vaaratonta. Soijalla ja sen isoflavonoideilla on todettu monia biologisia vaikutustapoja:
- alentaa kohonnutta "pahaa" LDL-kolesterolia ja parantaa HDL/LDL-suhdetta .. "Saattaa vähentää sydäntautien vaaraa"... alentaa kohonnutta homokysteiiniä ... alentaa kohonnutta verenpainetta ... suojaa solujen DNA:ta ja siten
ehkäisee syöpää ... ehkäisee luukatoa eli osteoporoosia ... ehkäisee vaihdevuosivaivoja
ehkäisee premenstruaalioireita ... ehkäisee insuliiniresistenssiä ja diabetesta, vaimentaa tulehdussytokiineja ... ehkäisee lihomista, alentaa painoa .. ehkäisee ihon vanhenemismuutoksia ... ehkäisee miestyyppistä, testosteroninsta johtuvaa hiustenlähtöä (kaljuuntumista) ... parantaa muistia ja muita kognitiivisia taitoja (lue lisää)
Lähde:
http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivut/soija_isoflavonoidit.html- Olipa kerran...
En kyllä ihan lähtis takuuseen tohtori Tolosen jutuista vaikka soijaa puolustankin.Se mies tekee positiivisen tutkimuksen vaikka pilaantuneesta naudan kielestä.
- Sirkka Perttunen
Olipa kerran... kirjoitti:
En kyllä ihan lähtis takuuseen tohtori Tolosen jutuista vaikka soijaa puolustankin.Se mies tekee positiivisen tutkimuksen vaikka pilaantuneesta naudan kielestä.
Olen lukenut paljon Tolosen kirjoja ja artikkeleita ja ne ovat jokseekin järkeenkäypiä.Ei kaikki.Yksi on tämä soija josta on todella paljon tutkimuksia sen haittavaikutuksista. Olen yli 55 v.Siitä asti kun opin lukemaan,olen todella lukenut PALJON lähinnä tietokirjallisuutta. Nyt tässä iässä on oppinut kriittiseksi lukijaksi.Ajattelen näissä ravitsemus-ja terveysasioissa aina alkuihmistä.Palkokasvit ovat viimeisempiä tulokkaita ravinnossamme kuten öljykasvitkin joten meidän kehollamme ei ole valmiuksia käsitellä näiden kasvien antinutrilentteja,siksi ne ovat haitallisia.Itselläni soijan lyhytaikainen käyttö toi oireita jotka katosivat lopetettuani sen käytön! En luettele oireita tässä kun tämä venähti jo turhan pitkäksi.
- Anonyymi
Ehkäpä soijallakin on sekä huonoja että hyviä vaikutuksia.
Siispä molemmat kirjoittavat saattavat olla oikeassa.
On oikein hyvä, että asian molempia puolia tuodaan esiin.
- Omark
Olen ollut vegaani yli 10 vuotta, joten jonkinlainen koelaboratorio alan olla jo itsekin. Olen hieman vähentänyt soijan käyttöä viime vuosina, mutta pidän soijasta, enkä siis missään tapauksessa aio sen käyttöä lopettaa. Lähinnä olen vähentänyt soijamaidon käyttöä, enkä käytä päivittäin soijavalmisteita. Kun muuten syö monipuolisesti, niin tavallinen kevyen työn tekijä saa varmasti riittävästi proteiineja ilman soijaa tai muuta tankkausta.
Pari vuotta sitten kilpirauhasarvoni olivat viitearvojen puolivälissä, nyt ne ovat viitearvojen ylärajoilla. B12-vitamiiniarvoni on huomattavasti viiterajojen yläpuolella (aiemmin se oli viitearvojen puolivälissä, tästä mittauksesta on varmaan 5 vuotta).
Jos tarkkaan aletaan tutkia, niin aivan kaikki on myrkyllistä. Jonkinlainen terve maalaisjärki on pakko säilyttää, jos haluaa tässä ristiriitaisen tiedon kurimuksessa säilyä hengissä. Tutkimuksetkaan eivät aina ole puolueettomia - tai niissä on voinut jäädä huomoimatta jokin oleellinen tekijä, eli syyseuraus suhteet eivät olekaan oletetun kaltaisia.
Viime keväänä kävin yrttiluennolla, ja silloin tajusin, että yksi sun toinenkin luonnon kasvi on terveydelle haitallista suurina määrinä nautittuna tai tietyltä kasvupaikalta kerättynä. Terveellisenä pidetty nokkonenkin voi olla mm. munuaisille haitallista. Viljelykasvimmekin on aikanaan luonnosta kesytettyjä.
Mielestäni on turha terveydellisistä syistä välttää mitään, mikä on yleisen käsityksen mukaan ravinnoksi kelpaavaa. Järkevämpää sen sijaan on syödä mahdollisimman monipuolisesti, eli ei rajattomasti yhtä ja samaa.
Kun ikää tulee, niin aika monen elimistö alkaa temppuilla ja lääkityksen tarvetta tulee. Suomessa syödään valtavat määrät kilpirauhashormoneja tabletteina, ja syynä hypotyreoosiin tuskin on soija, vaan syyt löytyvät ihan muualta. - Voi kieltoon
Herra Mattila ei saanut päteä omalla VHH-palstallaan, joten piti tänne tulla ;). Miten olisi suomalaisten porkkanan käyttö? Olisiko suomalaisten erilaiten kasvisten käyttö vain muutamassa ruokalusikallisessa päivässä? Pitäähän sitä sitä VHH:ssakin syödä paljon vihanneksia, että saa tarpeeksi kuitua ja muita tarpellisia vitamiineja. Lisäksi laihdutukseen tarvitaan kalorivaje.
Olen lukenut monien soijankäyttäjien tarinoita. Jotku näistä on todella fanaattisia, että käyttävät soijaa jokaisella aterialla ja välttävät rasvaa. Varsinkin Amerikassa näytti olevan tämä villitys. Sairauksia löytyi. Naisilta loppuivat tai pidentyi kuukautiskierto ja ilmeni vuosien kuluttua rintasyöpää. Syy tähän on liian vähäinen rasvankäyttö sekä soija ehkäisee jodin imeytymistä. Tämä on ehkä yksi syy miksi aasialaisilla ei ilmene näitä länsimaisia tauteja. Lisäksi me käytetään liikaa maitotuotteita, joka joidenkin tutkimusten mukaan lisää rintasyövän riskiä.
Laihduttamiseen soija ei näytä vaikuttavan mitenkään. Lihakset vain pullistuu esille ja läskit mahasta lähtee, kun juuri laihiksella olen.- Anonyymi
Nyt ei ihan auennut tämä kirjoitus. Sanot, että
1. Länsimaissa käytetään runsaasti soijaa, mutta vähän suolaa, josta on ollut seurauksena rintasyöpää kilpirauhasen vajaatoimintaa. Nämä luokittelet ns. länsimaisiksi taudeiksi.
2. Sitten toteat, että aasialaiset eivät kärsi ns. länsimaalaisista taudeista. Tähän tarjoat selitykseksi heidän vähäisen suolan ja runsaan soijan käytön.
Eihän tuossa ole mitään järkeä.
- Olipa kerran...
Täytyy kyllä ihmetellä soijan negatiivisia vaikutuksia.Itse olen sairastanut kilpirauhasen vajaatoimintaa kymmenen vuotta ja,kun aloitin soijan käytön niin lääkitystäni vähennettiin,koska meni ylitoiminnan puolelle.Syön soijaa soijakastikkeella ja tunnen oloni hyväksi.Laihtumisesta en menisi niin takuuseen ; D
- mehiläisetkin kuolee siihen:-(
- tonnikaupalla
Glyfosaattijäämiä on siis kaikess karjanrehussa, ja sitähän yksi pihvi tai kinkku on ahminut satoja kiloja ennen teurastusta. Minkähanlaiset jäämät siitä syntyvät?
Eli taitaa se soija sittenkin olla terveellisempää kuin liha! - Anonyymi
tonnikaupalla kirjoitti:
Glyfosaattijäämiä on siis kaikess karjanrehussa, ja sitähän yksi pihvi tai kinkku on ahminut satoja kiloja ennen teurastusta. Minkähanlaiset jäämät siitä syntyvät?
Eli taitaa se soija sittenkin olla terveellisempää kuin liha!"Glyfosaattijäämiä on siis kaikess karjanrehussa, ja sitähän yksi pihvi tai kinkku on ahminut satoja kiloja ennen teurastusta. Minkähanlaiset jäämät siitä syntyvät?"
Jäämiä on eniten gm-soijalla ruokituissa eläimissä.
Vähiten luomutuotteissa.
tämän viestin VHH-ruokapalstalle jossa ylistettiin soijaa terveellisenä. Jostain syystä joku pyysi tätä viestiä poistettavaksi tai siirrettäväksi jollekin muulle palstalle. Olen kyllä laittanut samansisältöisen viestin uudelleen VHH-palstalle. Tervetuloa vaan sinne jos haluatte tietoa terveellisestä, ravinteikkaasta ja vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta.
Lisää soijatietoutta täältä:
http://users.utu.fi/timvih/terveys8.php- Sepe Susi
En viitsi edes lukea kaikkia vastauksia mitä sait, koska täällä asialliseen tietoon suhtautdutaan useimmiten tyrmäävästi ja epäasiallisesti.
Täällä on niin paljon "yhden asian" ihmisiä, jotka eivät näe eivätkä tajua kokonaisuutta, eivätkä ymmärrä koko ravintoketjun merkitystä ja aineiden vaikutusta toinen toisiinsa.
Hurahdetaan johonkin ihmedieettiin ja yhden aineen ihmeitä tekevään vaikutukseen, tajuamatta ravitsemuksen perusteita ja sitä, mitä elimistössä tapahtuu. - rintasyövästä
Sepe Susi kirjoitti:
En viitsi edes lukea kaikkia vastauksia mitä sait, koska täällä asialliseen tietoon suhtautdutaan useimmiten tyrmäävästi ja epäasiallisesti.
Täällä on niin paljon "yhden asian" ihmisiä, jotka eivät näe eivätkä tajua kokonaisuutta, eivätkä ymmärrä koko ravintoketjun merkitystä ja aineiden vaikutusta toinen toisiinsa.
Hurahdetaan johonkin ihmedieettiin ja yhden aineen ihmeitä tekevään vaikutukseen, tajuamatta ravitsemuksen perusteita ja sitä, mitä elimistössä tapahtuu.toipuessani. Join soijamaitoa, söin soijajugurttia, juustoa, tofua, tempehia, misoa ja soijakastiketta. Kuusi kuukautta leikkauksen jälkeen otettu läpivalaisu näytti rintakudokseni harventuneen huomattavasti, mikä oli toisaalta hyvä, koska mahdolliset uudet kasvaimet näkyvät silloin paremmin, mutta toisaalta se oli niin huomattava muutos, että aloin miettiä, oliko ruokavaliossani jotain vikaa. Olin kertaheitolla jättänyt lihan, maidon, sokerin, eläinrasvat, ja söin niin paljon kasviksia ja hedelmiä kuin jaksoin.
En nyt edes enää muista, mistä sitten luin soijan vaarallisuudesta. Se oli kuulemma teollisuuden jätetuote, ja sille oli löydettävä hyötykäyttö (taloudellinen käyttö) - siksi kehiteltiin tofu. Luin sen voivan aiheuttaa rintasyöpää, varsinkin nuorilla, ja kilpirauhassyöpää. Kilpirauhaseni toiminta oli jo hiukan vajavaista - testautin sen pari kuukautta leikkauksen jälkeen. Ehkä soija oli sen aiheuttanut, arvelin. Jätin soijan pois, paitsi silloin tällöin yhä teen misokeittoa. On kyllä vaikea saada tarpeeksi kaloreita. Olen laiha kuin ruiku, ja hiukan väsynyt jatkuvasti. Syön maitopitoista proteiinijauhetta, raejuustoa hamppuöljyn kanssa, ja kookosrasvaa, kookosmaitoa, aprikoosinsiemeniä, avokadoja. Muu ruoka onkin sitten aika vähäkalorista. Viljatuotteet ja linssit ja pavut on kielletty, koska minulla on veressä hometta, ja noissa tuotteissa on sitä myös, säilytystavastaan johtuen (siiloissa), eivätkä ne siksi kuulemma ole avuksi. Kookosmaidossa on jonkin verran antibioottisia vaikutuksia.
Soijasta on tosiaan niin paljon ristiriitaista tietoa, että ilman omaa laajaa tutkimuslaboratoriota ja vuosien tutkijankokemusta on vaikea tietää, mitä uskoa. Politiikka ja filosofia sekoittaa usein totuutta. - ......
Sepe Susi kirjoitti:
En viitsi edes lukea kaikkia vastauksia mitä sait, koska täällä asialliseen tietoon suhtautdutaan useimmiten tyrmäävästi ja epäasiallisesti.
Täällä on niin paljon "yhden asian" ihmisiä, jotka eivät näe eivätkä tajua kokonaisuutta, eivätkä ymmärrä koko ravintoketjun merkitystä ja aineiden vaikutusta toinen toisiinsa.
Hurahdetaan johonkin ihmedieettiin ja yhden aineen ihmeitä tekevään vaikutukseen, tajuamatta ravitsemuksen perusteita ja sitä, mitä elimistössä tapahtuu.Nykyään ravitsemuksesta on saatavissa niin paljon tietoa, että ihminen aivan hämmentyy ja on vaikea kriittisesti arvioida, mikä on totta ja mikä ei.
Tottakai sitä omaa valitsemaansa tai noudattamaansa ruokavaliotaan helposti oikeana ja parhaana kun kerran on sille tielle lähtenyt. Olen ollut huomaavinani tämän palstan kirjoitteluiden perusteella mm. vhh-ihmisten ja vegetaristien keskuudessa. Pahimmillaan omaa ruokavaliota puoltavia tutkimuksia pidetään absoluuttisina ja muut ovat täyttä sontaa.
Oikeastaan näin nyrkkisääntönä voisi melkein sanoa, että oikea se onkin ko. ihmiselle, jos hän tuntee voivansa hyvin noudattaessaan ruokavaliota. Parasta on kuunnella omaa kehoa ja suhtautua varauksella kaikenlaisiin tutkimuksiin. - ihmisellä
...... kirjoitti:
Nykyään ravitsemuksesta on saatavissa niin paljon tietoa, että ihminen aivan hämmentyy ja on vaikea kriittisesti arvioida, mikä on totta ja mikä ei.
Tottakai sitä omaa valitsemaansa tai noudattamaansa ruokavaliotaan helposti oikeana ja parhaana kun kerran on sille tielle lähtenyt. Olen ollut huomaavinani tämän palstan kirjoitteluiden perusteella mm. vhh-ihmisten ja vegetaristien keskuudessa. Pahimmillaan omaa ruokavaliota puoltavia tutkimuksia pidetään absoluuttisina ja muut ovat täyttä sontaa.
Oikeastaan näin nyrkkisääntönä voisi melkein sanoa, että oikea se onkin ko. ihmiselle, jos hän tuntee voivansa hyvin noudattaessaan ruokavaliota. Parasta on kuunnella omaa kehoa ja suhtautua varauksella kaikenlaisiin tutkimuksiin.Niin, tässäkin asiassa ei voi kun huokaisten todeta, miten vähän ihminen (ihmiskunta) tietää omasta itsestään. Pätee sekä mieleen että ruumiiseen. Lopullista totuutta ei todellakaan kukaan tiedä, vaan kaikki, mitä tiede ja muut esittävät, on enemmän tai vähemmän olettamusta ja osatotuutta.
Pitäisi siis oikeastaan lakata esittämästä ruokavaliota koskevia väittämiä, jotka perustellaan fysiologisilla, biologisilla tai kemiallisilla argumenteilla. Ainoastaan eettisesti perustellut väittämät ovat rehellisiä, koska suurin piirtein kaikki tajuavat, että ne ovat aina suhteessa esittäjäänsä eivätkä mitenkään absoluuttisia. ...... kirjoitti:
Nykyään ravitsemuksesta on saatavissa niin paljon tietoa, että ihminen aivan hämmentyy ja on vaikea kriittisesti arvioida, mikä on totta ja mikä ei.
Tottakai sitä omaa valitsemaansa tai noudattamaansa ruokavaliotaan helposti oikeana ja parhaana kun kerran on sille tielle lähtenyt. Olen ollut huomaavinani tämän palstan kirjoitteluiden perusteella mm. vhh-ihmisten ja vegetaristien keskuudessa. Pahimmillaan omaa ruokavaliota puoltavia tutkimuksia pidetään absoluuttisina ja muut ovat täyttä sontaa.
Oikeastaan näin nyrkkisääntönä voisi melkein sanoa, että oikea se onkin ko. ihmiselle, jos hän tuntee voivansa hyvin noudattaessaan ruokavaliota. Parasta on kuunnella omaa kehoa ja suhtautua varauksella kaikenlaisiin tutkimuksiin.näin minäkin teen ja kuuntelen kehoani. Kuitenkin loppupeleissä se oma kokemus on tärkein totuus. Tiede tai tutkimus ei ole mikään totuus vaan yksi keino tutkia todellisuutta. Jos itse olen syönyt itseni terveeksi vähähiilihydraattisella ruokavaliolla niin toki minua kiinnostaa sellaiset tutkimukset joissa on päästy samanlaiseen lopputulemaan kuin itsekin "omissa tutkimuksissa" olen päätynyt.
Jos tämä nyt noudattamani ruokavalio ei olisi antanut näin hyviä tuloksia niin tuskin sitä olisín yli neljää vuotta noudattanut. Minunhan tämän kehoni kanssa on elettävä ja huolehtia sen terveydestä.- Tunnetaan paremmin
kj.mattila kirjoitti:
näin minäkin teen ja kuuntelen kehoani. Kuitenkin loppupeleissä se oma kokemus on tärkein totuus. Tiede tai tutkimus ei ole mikään totuus vaan yksi keino tutkia todellisuutta. Jos itse olen syönyt itseni terveeksi vähähiilihydraattisella ruokavaliolla niin toki minua kiinnostaa sellaiset tutkimukset joissa on päästy samanlaiseen lopputulemaan kuin itsekin "omissa tutkimuksissa" olen päätynyt.
Jos tämä nyt noudattamani ruokavalio ei olisi antanut näin hyviä tuloksia niin tuskin sitä olisín yli neljää vuotta noudattanut. Minunhan tämän kehoni kanssa on elettävä ja huolehtia sen terveydestä.Nimellä prosentti-Tolonen. Humpuukituotteet menevät hyvin kaupaksi ja eurot kilisevät Luxenburgin tileille! Mikäs sen mukavampaa!
- köyhinä kuole
Tunnetaan paremmin kirjoitti:
Nimellä prosentti-Tolonen. Humpuukituotteet menevät hyvin kaupaksi ja eurot kilisevät Luxenburgin tileille! Mikäs sen mukavampaa!
Ei kait ne Atkinsit, Heikkilät, ja ties mitä muita niitä on, vaihtoehtotohtorit ja kansanjohtajat hekään köyhinä kuole eivät rahatta elämäänsä elä. Että siinä mielessä ei yksi aate ole toista pahempi tai parempi.
- Sirkka Perttunen
...... kirjoitti:
Nykyään ravitsemuksesta on saatavissa niin paljon tietoa, että ihminen aivan hämmentyy ja on vaikea kriittisesti arvioida, mikä on totta ja mikä ei.
Tottakai sitä omaa valitsemaansa tai noudattamaansa ruokavaliotaan helposti oikeana ja parhaana kun kerran on sille tielle lähtenyt. Olen ollut huomaavinani tämän palstan kirjoitteluiden perusteella mm. vhh-ihmisten ja vegetaristien keskuudessa. Pahimmillaan omaa ruokavaliota puoltavia tutkimuksia pidetään absoluuttisina ja muut ovat täyttä sontaa.
Oikeastaan näin nyrkkisääntönä voisi melkein sanoa, että oikea se onkin ko. ihmiselle, jos hän tuntee voivansa hyvin noudattaessaan ruokavaliota. Parasta on kuunnella omaa kehoa ja suhtautua varauksella kaikenlaisiin tutkimuksiin.Totta,tietoa on ja hyvä niin!Minua ei ainakaan "asiantuntijat" pääse käännyttämään. Kiteyttäen,olemme kaikki YKSILÖITÄ.Itse olen erittäin herkkä hiilihydraateille.Niiden vähentäminen oli minulle hengenpelastus! Todellakin,on kuunneltava omaa kehoaan,se kertoo meille missä mennään. Kaikkeen luettuun pitää suhtautua terveellä kriittisyydellä,silloin hahmottuu koko kuva.Jos se auta,ajatelkaa aina alkuihmistä ennen maataloutta.Mitä he söivät?
- tuo propaganda!
Sirkka Perttunen kirjoitti:
Totta,tietoa on ja hyvä niin!Minua ei ainakaan "asiantuntijat" pääse käännyttämään. Kiteyttäen,olemme kaikki YKSILÖITÄ.Itse olen erittäin herkkä hiilihydraateille.Niiden vähentäminen oli minulle hengenpelastus! Todellakin,on kuunneltava omaa kehoaan,se kertoo meille missä mennään. Kaikkeen luettuun pitää suhtautua terveellä kriittisyydellä,silloin hahmottuu koko kuva.Jos se auta,ajatelkaa aina alkuihmistä ennen maataloutta.Mitä he söivät?
Hyvä Sirkka Perttunen, tajuatko millä palstalla olet? Olet kasvisruokapalstalla etkä millään hiilihydraattidieettipalstalla. Tarkoitus ei ole keskustella täällä dieettien paremmuudesta vaan KASVISRUUASTA! Paina se jo vähitellen kalloosi ja vie nuo pilipalijeesustelusi johonkin muualle!
- Sirkka Perttunen
tuo propaganda! kirjoitti:
Hyvä Sirkka Perttunen, tajuatko millä palstalla olet? Olet kasvisruokapalstalla etkä millään hiilihydraattidieettipalstalla. Tarkoitus ei ole keskustella täällä dieettien paremmuudesta vaan KASVISRUUASTA! Paina se jo vähitellen kalloosi ja vie nuo pilipalijeesustelusi johonkin muualle!
Kirjoituksesi loppuosan olisit voinut esittää sivistyneemmin!!!!!Lähinnä on keskusteltu soijasta! Eikö se olekkaan kasvis? Entä mainitsemani kookos? Palaan ehkä tälle palstalle vielä!
- syyttää soijaa
rintasyövästä kirjoitti:
toipuessani. Join soijamaitoa, söin soijajugurttia, juustoa, tofua, tempehia, misoa ja soijakastiketta. Kuusi kuukautta leikkauksen jälkeen otettu läpivalaisu näytti rintakudokseni harventuneen huomattavasti, mikä oli toisaalta hyvä, koska mahdolliset uudet kasvaimet näkyvät silloin paremmin, mutta toisaalta se oli niin huomattava muutos, että aloin miettiä, oliko ruokavaliossani jotain vikaa. Olin kertaheitolla jättänyt lihan, maidon, sokerin, eläinrasvat, ja söin niin paljon kasviksia ja hedelmiä kuin jaksoin.
En nyt edes enää muista, mistä sitten luin soijan vaarallisuudesta. Se oli kuulemma teollisuuden jätetuote, ja sille oli löydettävä hyötykäyttö (taloudellinen käyttö) - siksi kehiteltiin tofu. Luin sen voivan aiheuttaa rintasyöpää, varsinkin nuorilla, ja kilpirauhassyöpää. Kilpirauhaseni toiminta oli jo hiukan vajavaista - testautin sen pari kuukautta leikkauksen jälkeen. Ehkä soija oli sen aiheuttanut, arvelin. Jätin soijan pois, paitsi silloin tällöin yhä teen misokeittoa. On kyllä vaikea saada tarpeeksi kaloreita. Olen laiha kuin ruiku, ja hiukan väsynyt jatkuvasti. Syön maitopitoista proteiinijauhetta, raejuustoa hamppuöljyn kanssa, ja kookosrasvaa, kookosmaitoa, aprikoosinsiemeniä, avokadoja. Muu ruoka onkin sitten aika vähäkalorista. Viljatuotteet ja linssit ja pavut on kielletty, koska minulla on veressä hometta, ja noissa tuotteissa on sitä myös, säilytystavastaan johtuen (siiloissa), eivätkä ne siksi kuulemma ole avuksi. Kookosmaidossa on jonkin verran antibioottisia vaikutuksia.
Soijasta on tosiaan niin paljon ristiriitaista tietoa, että ilman omaa laajaa tutkimuslaboratoriota ja vuosien tutkijankokemusta on vaikea tietää, mitä uskoa. Politiikka ja filosofia sekoittaa usein totuutta.Sinulla siis näkyy olevan kaikenlaisia vaivoja, ja suurta osaa ruoka-aineista et voi syödä. Silti syytät soijaa kaikista vaivoistasi ja puutostaudeistasi. Varsin paksua. Ei yksinkertaisesti mene läpi tuollainen pelkästään uskoon perustuva luulottelu.
- väitetään
syyttää soijaa kirjoitti:
Sinulla siis näkyy olevan kaikenlaisia vaivoja, ja suurta osaa ruoka-aineista et voi syödä. Silti syytät soijaa kaikista vaivoistasi ja puutostaudeistasi. Varsin paksua. Ei yksinkertaisesti mene läpi tuollainen pelkästään uskoon perustuva luulottelu.
'soijan olevan syynä kaikkeen'? Kilpirauhasen vajaatoimintaan sen arveltiin olevan syy. Luen niin paljon kuin ehdin, ja kuten sanoin, maallikon on hyvin vaikea erottaa arvokasta tutkimusta huuhaasta - lääkäritkään eivät siihen standardikoulutuksellaan (tai sen takia) kykene. Lukemastani päätellen on parempi välttää soijaa.
- Anonyymi
Siis minkä viestin...? Ja teit oikein mitä...? Eihän tuossa sun viestissäsi ole mitään järkeä!
- Anonyymi
ihmisellä kirjoitti:
Niin, tässäkin asiassa ei voi kun huokaisten todeta, miten vähän ihminen (ihmiskunta) tietää omasta itsestään. Pätee sekä mieleen että ruumiiseen. Lopullista totuutta ei todellakaan kukaan tiedä, vaan kaikki, mitä tiede ja muut esittävät, on enemmän tai vähemmän olettamusta ja osatotuutta.
Pitäisi siis oikeastaan lakata esittämästä ruokavaliota koskevia väittämiä, jotka perustellaan fysiologisilla, biologisilla tai kemiallisilla argumenteilla. Ainoastaan eettisesti perustellut väittämät ovat rehellisiä, koska suurin piirtein kaikki tajuavat, että ne ovat aina suhteessa esittäjäänsä eivätkä mitenkään absoluuttisia.Nyt en ihan tajunnut, Mitkä eivät ole mitenkään absoluuttisia:
* fysiologisesti, biologisesti tai kemiallisesti perustetullut argumentit, vai
* eettisesti perustellut, ns. rehelliset argumentit?
Vai haluatko sanoa, että ainoastaan eettiset perustelut ovat päteviä, sillä ne ovat subjektiivisia — toisin sanoen, objetkiivisuus on pahe? - Anonyymi
Sirkka Perttunen kirjoitti:
Totta,tietoa on ja hyvä niin!Minua ei ainakaan "asiantuntijat" pääse käännyttämään. Kiteyttäen,olemme kaikki YKSILÖITÄ.Itse olen erittäin herkkä hiilihydraateille.Niiden vähentäminen oli minulle hengenpelastus! Todellakin,on kuunneltava omaa kehoaan,se kertoo meille missä mennään. Kaikkeen luettuun pitää suhtautua terveellä kriittisyydellä,silloin hahmottuu koko kuva.Jos se auta,ajatelkaa aina alkuihmistä ennen maataloutta.Mitä he söivät?
Niin, hyvä kysymys. Mitä proto-suomalaiset esi-isämme söivät n. 4000 vuotta sitten? Kerroppa se...
Niin, ja por favor. älä ala lässyttää mistään saimaannorpista tms.
Eiku ihan oikeesti...
- soijaproteiinia
päivässä n. 150 grammaa, kun harrastan kehonrakennusta. Vuosikausien käytöllä ei ole ollut mitään negatiivisia vaikutuksia veriarvoihin, tai kilpirauhasen toimintaan.
Tuossa tutkimus, jossa kilpirauhasen liikakasvun ja soijan välinen yhteys kiistetään, jos ei ole olemassa jodin puutostilaa. - nyt huolestuin
En jaksanut kaikkien viestejä lukea, joten tahtoisin hyvän vastauksen kysymykseeni. (ks. otsikko)
- Rauhassa
Joka asiassa on hihhuleita, niin myös tässä!
- ja muutakin
Olen ollut kasvissyöjä vuodesta -81 ja vegaani -82. Sinä aikana soijaa on tullut syötyä monessa muodossa. Alkuvuosina enemmän papuina, kun ei ollut muita vaihtoehtoja ja nykyään vaihtoehtoja riittää, jopa jäätelöissä.
v.2000 kävin terveystarkastuksessa ja kaikki arvot olivat hyviä paitsi B12 viitearvon alapuolella, mutta ei kuitenkaan viimeisen viivan alapuolella. Syön nykyisin B12 tabletteja. Olen synnyttänyt kaksi poikaa ja he ovat jo aikuisia.
Edelleen voin hyvin ja jatkan vegaani linjaa ja syön soijaa. Soijamaitoa tulee käytettyä päivittäin, välillä kauramaitoa.
Kilpirauhasessa oli jotain muutosta, reilu vuosi sitten, ja siitä otettiin ohutneulanäyte ja ei ollutkaan mitään. Saattoi johtua työstressistä, jota ei ole enää.
Kilpisrauhasvaivaa on muutamalla tutuilla ja he eivät ole kasvissyöjiä.
Että tämä soijakokemuksista. - ja hyvin pyyhkii
Toki olen syönyt muutakin valkuaista, esim papuja ja linssejä. Maitotuotteita olen käyttänyt myös, mutta olen vähentänyt niiden käyttöä sitä mukaan, kun vaihtoehtoisia tuotteita on tullut markkinoille. Hydrattua rasvaa en ole myöskään käyttänyt 30 vuoteen, ja joudun muutenkin olemaan tarkka rasvan kanssa, koska minulla on sappikivet, tosin lähes oireettomat. Olen allerginen joillekin juureksille ja vihanneksille, mutta se ei taida liittyä soijaan.
Olen yli 50 vuotta, eikä minua väsytä muulloin kuin nukkumaan mennessä. Ihoni on hyvässä kunnossa, hiukseni ovat pitkät ja paksut, hemoglobiini on hyvä, verenpaine hyvin matala, kolesteroli kohdallaan, ja kaikki muutkin veriarvoni ovat erinomaiset. Kilpirauhasarvoissakaan ei ole mitään vikaa.
Soijassa ei oo yhtään mitään vikaa.Syön jatkuvasti soijatuotteita ja mitään en ole huomannu.
- jdfkjdfdf
oli tieteellistä...... not.
- Soijahotko
että kunnollinen tutkimus olisi mahdollista järjestää. Itse olen syönyt n. 30 vuotta soijaa vähintään kerran viikossa, usein jopa päivittäin. Terveyteni on ikäluokassani keskimääräistä parempi. Mm. pari lääkäriä on sanonut niin.
- Eugenius
Soijahotko kirjoitti:
että kunnollinen tutkimus olisi mahdollista järjestää. Itse olen syönyt n. 30 vuotta soijaa vähintään kerran viikossa, usein jopa päivittäin. Terveyteni on ikäluokassani keskimääräistä parempi. Mm. pari lääkäriä on sanonut niin.
Lainaus: "En nyt edes enää muista, mistä sitten luin soijan vaarallisuudesta. Se oli kuulemma teollisuuden jätetuote, ja sille oli löydettävä hyötykäyttö (taloudellinen käyttö) - siksi kehiteltiin tofu."
Ööö, joku mättää tossa... Tofu on käsittääkseni ainakin 1000 vuotta vanha tuote. Sen sijaan soijaproteiini-isolaatti, rouheet, ym. ovat nykyaikaisia keksintöjä ja valmistetaan vissiin aika rajuin menetelmin. - the olden days
Eugenius kirjoitti:
Lainaus: "En nyt edes enää muista, mistä sitten luin soijan vaarallisuudesta. Se oli kuulemma teollisuuden jätetuote, ja sille oli löydettävä hyötykäyttö (taloudellinen käyttö) - siksi kehiteltiin tofu."
Ööö, joku mättää tossa... Tofu on käsittääkseni ainakin 1000 vuotta vanha tuote. Sen sijaan soijaproteiini-isolaatti, rouheet, ym. ovat nykyaikaisia keksintöjä ja valmistetaan vissiin aika rajuin menetelmin.Sehän siinä onkin ongelmana että suuri osa NYKYÄÄN kaupoissa myytävästä tofusta ei ole sellasta puhdasta tofua mitä on syöty iät ja ajat Japanissa ja Kiinassa, väittäsin et 80 % länsimaisten kauppojen tofuista on just noita em. Eli säännöllinen syöminen täysin eläinproteiinin,myös kalan korvikkeena johtaa liikasaantiin, mitä tulee noihin nykysoijan lisäaineisiin.
Ja tosiaan Aasiassa tofua syödään etupäässä oheisravintona, edelleenkin useimmat itäaasialaiset syö proteiinin lähteenään enimmäkseen kalaa tai lihaa, mistä johtuen kilpirauhasvaivat ei oo niin näkyvä osa väestön terveydessä.
Mutta länsimaisilla hulluilla vegaaneilla näitä ongelmia on ollu jo vuosia. - paskat homot
the olden days kirjoitti:
Sehän siinä onkin ongelmana että suuri osa NYKYÄÄN kaupoissa myytävästä tofusta ei ole sellasta puhdasta tofua mitä on syöty iät ja ajat Japanissa ja Kiinassa, väittäsin et 80 % länsimaisten kauppojen tofuista on just noita em. Eli säännöllinen syöminen täysin eläinproteiinin,myös kalan korvikkeena johtaa liikasaantiin, mitä tulee noihin nykysoijan lisäaineisiin.
Ja tosiaan Aasiassa tofua syödään etupäässä oheisravintona, edelleenkin useimmat itäaasialaiset syö proteiinin lähteenään enimmäkseen kalaa tai lihaa, mistä johtuen kilpirauhasvaivat ei oo niin näkyvä osa väestön terveydessä.
Mutta länsimaisilla hulluilla vegaaneilla näitä ongelmia on ollu jo vuosia.ras ras
- Hullu vegaani jiihaa
paskat homot kirjoitti:
ras ras
Jei, minullakaan ei ole mitään muita sairauksia kuin juuri tuo hullun vegaanin tauti. Ilmeisesti se on tullut soijasta, sillä olen syönyt sitä melkein päivittäin jossain muodossa ainakin 10 vuotta. 20 vuotta olen ollut kasvissyöjä. Täysin vegaani olen ollut 6 vuotta. Käytän monenlaisia papuja, hyviä hiilihydraatteja(täysjyväviljaa, raakapuuroja, vain harvoin leipää) ja kasviöljyjä. En ole hommannut siis eläinrasvalla tai sokerilla itselleni ylipainoa tai elintasotauteja joita sitten pitäisi hoitaa joillain ihmedieteillä kuten vähähiilarisilla. Tämä ihmetyttää minua kovasti. Ensin mätetään eläinläskiä, lihaa, sokeria, pullia surutta ja ylläripylläri sit pamahtaa kakkosdiabeetes ja sydäntauti ja sitten aletaan vaarallisen oloisille dieteille. Äärilaidasta toiseen. Eikö voisi vaan syödä terveellisesti ja monipuolisesti. Onko taustalla tunnesyömistä tms. jolloin ei pystytä noudattamaan kultaista keskitietä. Esimerkiksi Antti Heikkilä kovin hienosti kirjoittaa alkoholiriippuvuudesta. Mutta entä jos joillain ihmisillä on lihaan riippuvuus? Ja sitä yritetään sitten puolustella vähähiilarisen dietin terveellisyydellä(tuubaa mielestäni). Monet eivät pysty olemaan edes yhtä päivää, tai jopa yhtä ateriaa ilman lihaa. Eikö tämä jo ole jonkinasteinen riippuvuus?
Voin soijalla ja kasvisruoalla todella hyvin, verikokeissa ei ole ollut puutosta edes B12-vitamiinista, harrastan rankkaa liikuntaa, olen virkeä, ja tukkani pituus ja paksuus on nelinkertaistunut lihansyönti ajoista. Myös ihoni on hyväkuntoinen. Sairauksia ei ole. Terveyteni on siis parempi mielestäni kuin muilla ikäisilläni joilla on jos jonkin näköistä vaivaa. Ei ole soija ainakaan minulle pahaksi ollut. En ole lihonut. Päinvastoin hoikistunut siitä kun 6 vuotta sitten vaihdoin lehmänutare-eritteen soijamaitoon. Tämä ruokavalio sopii minulle ja voin paremmin näin.
Vähähiilaroijia en ymmärrä. Ihmiskeho kuitenkin tarvitsee hyviä hiilareita. Yksi kirjoittaja kertoi olleensa vain 4 vuotta tällaisella dietillä. Mutta mitenkähän on 20 vuoden kuluttua, missä jamassa kroppa sitten on? Itse yritin jossain vaiheessa lisätä proteiinia, mutta siitä tuli minulle huono olo. Monet vhh-ihmiset kertovat että hiilari ei sovi heille. Mutta puhuvatko he esim. leivästä ja pullasta? Ei ihmekään, eiväthän ne sovi kenellekään. Mutta entä raaka peruna tai tuorepuuro? Speltti tai kvinoa? Ovatko he kokeilleet niitä? Ihmettelen jos jollekin tulee huono olo speltistä tai idätetystä vehnästä tai tattarista. Itse saan näistä tosi hyvää oloa ja energiaa päivään. - fasegesathje
the olden days kirjoitti:
Sehän siinä onkin ongelmana että suuri osa NYKYÄÄN kaupoissa myytävästä tofusta ei ole sellasta puhdasta tofua mitä on syöty iät ja ajat Japanissa ja Kiinassa, väittäsin et 80 % länsimaisten kauppojen tofuista on just noita em. Eli säännöllinen syöminen täysin eläinproteiinin,myös kalan korvikkeena johtaa liikasaantiin, mitä tulee noihin nykysoijan lisäaineisiin.
Ja tosiaan Aasiassa tofua syödään etupäässä oheisravintona, edelleenkin useimmat itäaasialaiset syö proteiinin lähteenään enimmäkseen kalaa tai lihaa, mistä johtuen kilpirauhasvaivat ei oo niin näkyvä osa väestön terveydessä.
Mutta länsimaisilla hulluilla vegaaneilla näitä ongelmia on ollu jo vuosia."Sehän siinä onkin ongelmana että suuri osa NYKYÄÄN kaupoissa myytävästä tofusta ei ole sellasta puhdasta tofua mitä on syöty iät ja ajat Japanissa ja Kiinassa, väittäsin et 80 % länsimaisten kauppojen tofuista on just noita em. "
Paskapuhetta. Et tiedä mistä puhut.
Tofu valmistetaan täälläkin päin ihan vanhoja tapoja kunnioittaen vaikka uusilla välineillä. Ei ole mitään teollisuusjätettä vaan soijapavuista tehtyä "juustoa".
Että kriittisyyttä ihmiset! Ylläolevaa paskapuhetta ei pidä uskoa. - Anonyymi
the olden days kirjoitti:
Sehän siinä onkin ongelmana että suuri osa NYKYÄÄN kaupoissa myytävästä tofusta ei ole sellasta puhdasta tofua mitä on syöty iät ja ajat Japanissa ja Kiinassa, väittäsin et 80 % länsimaisten kauppojen tofuista on just noita em. Eli säännöllinen syöminen täysin eläinproteiinin,myös kalan korvikkeena johtaa liikasaantiin, mitä tulee noihin nykysoijan lisäaineisiin.
Ja tosiaan Aasiassa tofua syödään etupäässä oheisravintona, edelleenkin useimmat itäaasialaiset syö proteiinin lähteenään enimmäkseen kalaa tai lihaa, mistä johtuen kilpirauhasvaivat ei oo niin näkyvä osa väestön terveydessä.
Mutta länsimaisilla hulluilla vegaaneilla näitä ongelmia on ollu jo vuosia."Eli säännöllinen syöminen ... korvikkeena johtaa liikasaantiin, mitä tulee noihin nykysoijan lisäaineisiin."
Siis mihin ihmeen lisäaineisiin? Voisitko vähän paremmin määritellä postauksessasi, että mihin ihmeeseen oikein viittaat?
"Ja tosiaan Aasiassa tofua syödään etupäässä oheisravintona"
Joo, siis ihan pääravintona syödään tofua valtaosaa Aasiasta. Kyseinen kommenttisi kyllä hyvin osoittaa tietämättömyytesi esimerkiksi kyseisen alueen uskonnollista todellisuutta kohtaan. Hindut ja buddhalaiset kun eivät syö lihaa; eivät edes kalaa.
Edellinen (hindut, Intia ja muut) kun alleviivaa sen yli 1,3 miljardia maapallon väestöstä. Jos et tiedä paljon väkeä maapallolla on, niin katso vaikka Wikipediasta... - Anonyymi
fasegesathje kirjoitti:
"Sehän siinä onkin ongelmana että suuri osa NYKYÄÄN kaupoissa myytävästä tofusta ei ole sellasta puhdasta tofua mitä on syöty iät ja ajat Japanissa ja Kiinassa, väittäsin et 80 % länsimaisten kauppojen tofuista on just noita em. "
Paskapuhetta. Et tiedä mistä puhut.
Tofu valmistetaan täälläkin päin ihan vanhoja tapoja kunnioittaen vaikka uusilla välineillä. Ei ole mitään teollisuusjätettä vaan soijapavuista tehtyä "juustoa".
Että kriittisyyttä ihmiset! Ylläolevaa paskapuhetta ei pidä uskoa.Eikös se ollut rypsiöljy, joka on kuluttajille kaupiteltavaa teollisuusjätettä (markkinat kun romahti samalla kun Neuvostoliitto romaht)...?
Rypsiöljy, ei soija tai tofu... - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eikös se ollut rypsiöljy, joka on kuluttajille kaupiteltavaa teollisuusjätettä (markkinat kun romahti samalla kun Neuvostoliitto romaht)...?
Rypsiöljy, ei soija tai tofu...Voihan sitä alkoholiakin teollisuusjätteeksi sanoa ja varmasti myrkyllistä liikaa käytettynä. Rypsiöljy taitaa kuitenkin rasvoista olla vähiten haitallisesta päästä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eikös se ollut rypsiöljy, joka on kuluttajille kaupiteltavaa teollisuusjätettä (markkinat kun romahti samalla kun Neuvostoliitto romaht)...?
Rypsiöljy, ei soija tai tofu..."Eikös se ollut rypsiöljy, joka on kuluttajille kaupiteltavaa teollisuusjätettä "
Rypsiöljy saadaan rypsistä, jota viljellään Suomessa.
Öljy sen siemenistä puristetaan erilleen öljyn puristamoissa.
Loppu on lähinnä valkuaista, joka käytetään karjalle valkuaisrehuksi.
Pieniä öljynpuristimiä on maatiloillakin, jotka puristavat itse rypsistä öljyn erilleen.
Luomurypsiöljy saadaan kylmäpuristamalla.
Tavanomaisesti viljelty kuumapuristamalla.
- shosha
Taas on päästetty maallikko kääntämään englanninkielisiä termejä :-D
Ainahan on noita juttuja, että jokin ruoka-aine on pahasta jokin taas hyvästä. Milloin pahasta on leipä, milloin soija, milloin voi tai margariini ja milloin mikäkin. Ja toisena päivänä sitten hehkutetaan jotain superfoodia, esim. jotain marjaa tai vihannesta. Mikään yksittäinen ruoka-aine ei pelasta eikä pelkäästään tapa ihmistä. Kaikki riippuu siitä miten paljon tuotetta syö, mitä muuta ruokaa syö ja kuinka usein syö päivän aikana eli ruokailurytmi ja miten koostaa ateriansa. Ainakin runsas kasvisten ja marjojen syönti on todetty hyväksi, mutta tässäkin on hyvä muistaa, että pelkkä kurkku, tomaatti ja salaatti eivät riitä. Kasviksiakin on hyvä syödä monipuolisesti ja satokausien mukaan (satokausien mukaan syömisellä varmistaa juurikin sen, että kasviksia syö monipuolisesti, ei vain sitä kurkkua, tomaattia ja salaattia). Ja jos edelleen syö myös lihaa ja/tai kalaa on tässäkin onipuolisuus valttia.
- Anonyymi
Suomesta löytyy lihaa, kalaa, kananmunia, maitoa, perunaa, ruista, kauraa, marjoja...kaikki valvotuissa olosuhteissa tuotettua huippu puhdasta ravintoa, silti jotkut ostavat muodin mukana ersläpimaissa tuotettua muotiruokaa, maista joissa ei ole alkeellisintakaan valvontaa tai säädöksiä torjunta-aineiden käyttöstä.
- Anonyymi
Valvotuissa olosuhteissa... joo useimmiten.
Ei siitä nyt ole kovin montaa vuotta, kun meidän kylällä viljelijä ruiskutti kypsyvää viljaa jollain, ehkä glyfosaatilla, mikä on kiellettyä. Sillä tuleennutetaan vilja, jos sateinen kesä ei ehtinyt kypsyttää satoa ajoissa. Kaikenlaista tapahtuu täällä Suomessakin. Viljelijän moraali on ihmisen moraali, ja se voi joustaa, kun on rahasta kyse.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072685Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302375Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen202255Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631021826- 1141600
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1661318Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2771138- 711014
- 80994
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha178920