kuopparinta

=OOOO

Minulla on varmaan tuokuopparinta ja en ole kertonut siitä kellekkään..älysin sen joskus 4-6 vuotta sitten että rinnassa on kuoppa mutta nyt vasta googlasin sitä ja sain jotain tietoo siitä..miten tuo leikkaus tapahtuu?meneekö toipumisessa pitkään?paljonko se maksaa? vai ilmainen ku olen 15v jne..miten tämän kerron muille=/

8

2512

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • leikattu

      Moi, minulle itselleni on tehty tuo kuopparinnan "korjausleikkaus" ollessani 16v. Minulle tehtiin se tähystämällä eli molempiiin kylkiin tulee arvet kun rintakehä tuetaan metallitangolla. Olin leikkauksen jälkeen sairaalassa viikon ja sen jälkeen oli kuukauden liikunta kielto. Toipuminen sujui hyvin, alussa vaan ei voi nukkua kyljelläään ja kävely tuotti vaikeuksia kun joutui viikon makaamaan sairaalassa.
      Kun leikkauksesta oli kulunut 3v tehtiin uusi leikkaus jossa tanko otettiin pois tämä on pienempi leikkaus koska pääsin jo seuraavana päivänä kotia.
      leikkaus oli ilmainen paitsi niistä päivistä jotka sairaalassa olin pitää maksaa jokin maksu, mut se ei ole kovin suuri summa. Kannatta lääkärin kanssa keskustella noista asioista jos meinaat mennä leikkaukseen.

      • Kuopparintatyttö

        Hei, minulle on tehty täsmälleen tuo samainen korjausleikkaus, josta on kulunut nyt pian kaksi vuotta. Täytän pian yhdeksäntoista ja odotan innolla lääkärien päätöstä leikkaavatko he minut tänä vuonna, sillä aloitin vasta lukion enkä tahtoisi mitään häiriötekijöitä myöhemmille vuosille. Oireita tässä vuosien aikana on ollut päivittäinen kipu kyljissä tangon takia (siihen kyllä tottuu) ja ihon hilseily, joka aika varmasti johtuu leikkauksesta. Kaduin leikkaukseen menemistä aika pitkään sen jälkeen, kun ei välitöntä "hengen"vaaraa ollut, mutta kyllä sen ajan myötä hyväksyin. Kannatan kyllä siis siihen menemistä, jos ei halua ongelmia myöhemmällä iällä - riippuu siis siitä kuinka syvä kuoppa on. Toipuminen riippuu suurimmaksi osaksi omasta fyysisestä kunnosta niinkuin muissa leikkauksissakin.


    • ja yhdellä lapsistani

      Niin, olen jo nelikymppinen suurperheen äiti ja minulla on kanssa kuopparinta. Yhdellä lapsistani on myös ja sen leikkaamisesta päätetään sitten vasta teini-iässä. Lääkäri kuitenkin sanoi ettei luultavasti siitä tule olemaan muuta kuin ulkonäköhaittaa ja että poika saa sitten itse vanhempana päättää haluaako leikattavan. Minulla nuorempana ei leikattu. Toisaalta harmittaa kun ei ole kauniin näköinen kun minulla pienet rinnat mutta eipä ole miestä ainakaan haitannut :). Leikkaamisessa on aina kaksi puolta. Ei ne ikinä täysin riskittömiä ole eikä tuloksista aina tiedä, mutta toisaalta jos sen voi korjata leikkaamalla niin miksi ei sitä tekisi. Hakeudu lääkäriin ja hän voi arvioida kuopan syvyyden. Jos oikein syvä, niin voi olla tarpeen leikata, mutta toisaalta olisi sinulle neuvolassa jo pienenä asiasta mainittu tai viimeistään koulun terveystarkastuksissa. Minun pojallani puututtiin kuoppaan kouluuntulotarkastuksessa kun meni ekalle. Lähetettiin spesialistille eli sen asian asiantuntijalle. asiantuntija mittasi ja otti röntgenkuvat ja totesi että on sillä rajalla onko haittaa mutta luultavasti ei ole. Muutaman vuoden päästä kontrollikäynti eli katsotaan uudestaan. Onko sinulla ihan täysin keskellä se kuoppa? Etkö voi vanhemmillesi asiasta kertoa ja kysyä esimerkiksi että onko siitä juteltu neuvolassa? Puhu ihmeessä asiasta ettei se vaivaa sinua ja yksin ei kannata asioita miettiä. Tsemppiä ja iloa arkeen!

      • =SSSSSSSS

        Kuoppa ei ole keskellä vaan aika lailla nännin ala puolella=S


    • nellyii

      Olen ite 17 v tyttö ja minulla on myös tuo kuopparinta! Olin 11 vuotiaana lääkärissä sen takia ja sanoivat että ei tarvitse leikata koska se ei ole syvä. Sanoi että uinti ja hiihto auttaa pienentämään kuoppaa :)

    • Beconiii

      Moi! Minullakin on sama "sairaus". Oma rintalastani on hyvin alhaalla, mutta en silti halua leikkausta. Aivan sama. Mieluummin kärsisin kuopparinnan kanssa kuin kestäisin ne piikit ja neulat... Olen kylläkin huomannut hengenahdistuksen jne.

    • Låuraa

      Mä oon menos huomen lääkärii,ku mul on toi kuopparinta..Mun on tosi vaikee hengittää sen takii:/

    • flinj

      Voi voi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe