Tuli pitkästä aikaa käytyä Tallinnassa. Ihan kiinnostavaa oli nähndä, onko tavat muuttuneet yhtään sivistyneemmiksi. Vastaus on: ei.
Taas tuli nähtyä tämä Virossa ja Venäjällä esiintyvä ilmiö eli kauppajonoissa etuilu. Tälläkertaa oli selityksenä, että jätimme jonoon liian pitkän välin :)))). Nuorella virolaispariskunnalla alkoi kyllä korvat punottaan, kun sanoin, että eikö olisi voinut kysyä olemmeko jonossa, mutta voivat tietysti tehdä ihan niinkuin itse oikeaksi pitävät. Etuilupaikastaan ei luopuneet, mutta näki, että niitä vitutti.
Oppiikohan virolaiset koskaan tavoille?
Virolaiset ei osaa tapoja
107
2437
Vastaukset
- kui sa arvad
et müüja või teised kliendid peavad ära mõistatama, kas sa seisad järjekorras või uudistad hoopis paar meetrit kaugemal kaupa, siis on probleemid sinu enda peas kinni.
Ma ei hakka siin mainima, et Soomes seal ja seal kaupluses üks müüja mind alati naeratades teretab, kuid teine ei vasta minu teretusele mitte kunagi. No problems, tema enda tusatuju mind küll rivist välja ei löö. :)- kohtelias suomalainen
Kun haluat vastauksesi menevän kyseiselle nettikysyjälle epäkohteliaisuudesta, epäystävällisyydestä,sekä palvelualtiuden puutteesta Eestissä,olisi korrektia käyttää yhteisesti ymmärrettyä kieltä eli englanti tai suomi -jälkinmäinen siksi että valituksen tekijä Eestissä oli Suomalainen.
Netisssä tulee kommunikoida ymmärretyllä kielellä kun tarkoitus on edesauttaa että parantaa asian ,mutta jos välttämättä haluatte näyttää tyhmyytenne vastaamalla omalla kielellänne -olkoo tälläinen sivistymättömyys sallittua... - vastates
kohtelias suomalainen kirjoitti:
Kun haluat vastauksesi menevän kyseiselle nettikysyjälle epäkohteliaisuudesta, epäystävällisyydestä,sekä palvelualtiuden puutteesta Eestissä,olisi korrektia käyttää yhteisesti ymmärrettyä kieltä eli englanti tai suomi -jälkinmäinen siksi että valituksen tekijä Eestissä oli Suomalainen.
Netisssä tulee kommunikoida ymmärretyllä kielellä kun tarkoitus on edesauttaa että parantaa asian ,mutta jos välttämättä haluatte näyttää tyhmyytenne vastaamalla omalla kielellänne -olkoo tälläinen sivistymättömyys sallittua...Kui soovite esitada oma kaebusi Eesti teeninduskultuuri kohta, siis oleks õigem seda teha Eesti lehtedel.
Antud foorum on Soomes elavate eestlaste jaoks ning mõeldud eesti keeles kirjutamiseks.
Pealegi iga mõtlev inimene saab aru, et Soomes elavad eestlased ei saa midagi selle heaks teha.
- olet säälittävä
Sinunkaltaiset negatiivisten surkimuksten on parempi viettä vapaaikaa kotimarkettien kassajonoissa. Siellä varmaan opit senkin, että jonossa seisotaan, eikä varata jonopaikkoja.
- .............................
Sinä perfektionistisena ihmisenä huomaat oman kansasi virheet myös ja osaat kommunikoida kassajonossa viroksi. Nuoret virolaisethan eivät suomea osaa.
Maistuuko rommi hyvälle?- kirjutasid?
Kui palju teid neid provojaid siin on, et üks kirjutab siia otsikko ja sina laod oma viha kellegi MINAMINA peale.
Kas mamma-papa ei ole opettanut tapoja? - ...........................
kirjutasid? kirjoitti:
Kui palju teid neid provojaid siin on, et üks kirjutab siia otsikko ja sina laod oma viha kellegi MINAMINA peale.
Kas mamma-papa ei ole opettanut tapoja?ja kostat kokemasi "vääryydet" epäsuoralla tavalla. Niin naiset tekevät.
- otsikko...
........................... kirjoitti:
ja kostat kokemasi "vääryydet" epäsuoralla tavalla. Niin naiset tekevät.
kirjutamise minu kaela veeretada?? :))
Ei, mina ei viitsi küll siin teemasid alustada, need rohkem teie ala.
Mulle tundub, et kellelgi sommile teeb nalja sinu visklemine ja viskab siia palukesi, kust sa jälle kramplikult kinni haarad, et pottidega kolistada.:) - ..............................
otsikko... kirjoitti:
kirjutamise minu kaela veeretada?? :))
Ei, mina ei viitsi küll siin teemasid alustada, need rohkem teie ala.
Mulle tundub, et kellelgi sommile teeb nalja sinu visklemine ja viskab siia palukesi, kust sa jälle kramplikult kinni haarad, et pottidega kolistada.:)Sinä et ole virolainen! Älykkäänä ihmisenä olet opiskellut viroa yliopistolla, ja tulet tänne mukamas virolaisena. Samalla mustamaalaat Viroa ja tekeydyt suomalaiseksi vihaiseksi keski-ikäiseksi mieheksi! Hahhahhaa! :P
Suomenkielesi oli niin monipuolista siellä toisella palstalla, että et voi olla virolainen. Paljastuit. :P - fantaasiad
.............................. kirjoitti:
Sinä et ole virolainen! Älykkäänä ihmisenä olet opiskellut viroa yliopistolla, ja tulet tänne mukamas virolaisena. Samalla mustamaalaat Viroa ja tekeydyt suomalaiseksi vihaiseksi keski-ikäiseksi mieheksi! Hahhahhaa! :P
Suomenkielesi oli niin monipuolista siellä toisella palstalla, että et voi olla virolainen. Paljastuit. :PMa ei kirjuta mujal foorumis.
Ja ei alusta ka siin teemasid.
Ja olen eestlane.
Ja ei kirjuta siin eestivastast laimu, kuna pean lugu oma sünnimaast.
Ja sinu fantaasiad ajavad mind südamest naerma.
Ja vahest on mul sinust kahju, kuna rikud oma noore elu netimetsas.
Ja imestan, miks sinu vanemad ei ole õpetanud sulle eelarvamusteta suhtlemist inimestega.
Ja soovitan sul suhelda inimestega rohkem reaalelus kui netis.
Ja muidugi, mine tööle, kuna töö kasvatab inimeses distsipliini.
Ja ära vaeva oma peakest eesti keele nüansside ja naljadega, sa ei saa sellest nagunii aru.
Ja ära näe igas kommenteerijas mind.
Rohkem ma ei oska sind aidata.
Head nädalalõppu. - ..............................
fantaasiad kirjoitti:
Ma ei kirjuta mujal foorumis.
Ja ei alusta ka siin teemasid.
Ja olen eestlane.
Ja ei kirjuta siin eestivastast laimu, kuna pean lugu oma sünnimaast.
Ja sinu fantaasiad ajavad mind südamest naerma.
Ja vahest on mul sinust kahju, kuna rikud oma noore elu netimetsas.
Ja imestan, miks sinu vanemad ei ole õpetanud sulle eelarvamusteta suhtlemist inimestega.
Ja soovitan sul suhelda inimestega rohkem reaalelus kui netis.
Ja muidugi, mine tööle, kuna töö kasvatab inimeses distsipliini.
Ja ära vaeva oma peakest eesti keele nüansside ja naljadega, sa ei saa sellest nagunii aru.
Ja ära näe igas kommenteerijas mind.
Rohkem ma ei oska sind aidata.
Head nädalalõppu.Itse otit sen toisen palstan puheeksi. No, ei se ihan mahdotonta ole, että virolainen on mennyt Suomessa naimisiin bangladeshilaisen kanssa.
Voi hyvin MINAMINA, äläkä turvaudu pulloon lohduttajana elämän kriiseissä! - :(((((
Itse otit sen toisen palstan puheeksi. No, ei se ihan mahdotonta ole, että virolainen on mennyt Suomessa naimisiin bangladeshilaisen kanssa.
Voi hyvin MINAMINA, äläkä turvaudu pulloon lohduttajana elämän kriiseissä!olet melkoinen rimanalittaja!
- korda
Itse otit sen toisen palstan puheeksi. No, ei se ihan mahdotonta ole, että virolainen on mennyt Suomessa naimisiin bangladeshilaisen kanssa.
Voi hyvin MINAMINA, äläkä turvaudu pulloon lohduttajana elämän kriiseissä!Ma loen Suomi24.fi-st põhiliselt vaid seda foorumit. Kuid kuna eile oli mul veidi aega surfata, siis sattusin ka sinu blablabla peale. Ära solvu, kuid ma sain südamest naerda.:)
Ei ole seal sõna võtnud.
Väga võimalik, et keegi virolainen sinu tutvusringkonnast on abielus bangladeshilaisen kanssa, mind selline asi ei huvita.
Küll aga nägin, millisesse abitusse olukorda satuvad soome noored, need nii öelda vabakasvatuse viljad, kellele on kodus antud alati viimane sõna, kelledes on kasvatatud oma ego viimse tipuni,(et nad on teistega võrreldes midagi erilist), kuid samas on nad jäetud omapäid oma probleemidega ning nad ei leia kuskiltki abi oma küsimustele. Ja abi otsitakse netiavarustest, mitte kodunt.
Kord oma tuttavas soome peres oli meil sellest juttu ning pereema vastas selle peale: meid kasvatatakse juba maast-madalast endaga ise toime tulema. Kui küsisin, kuidas avaldub see toimetulemine elus, siis jäi ta piinlikult vait...:)
Ära poogi mulle mingit pullot ja kriise külge. Mida ei ole, seda ei ole. Sinuga olen vestelnud siin vaid seetõttu, et näen, sul pole ilmselt ühtegi nõuandjat ega südamesõpra. - ..............................
:((((( kirjoitti:
olet melkoinen rimanalittaja!
että en edes yritä ylittää sitä.
- ..............................
korda kirjoitti:
Ma loen Suomi24.fi-st põhiliselt vaid seda foorumit. Kuid kuna eile oli mul veidi aega surfata, siis sattusin ka sinu blablabla peale. Ära solvu, kuid ma sain südamest naerda.:)
Ei ole seal sõna võtnud.
Väga võimalik, et keegi virolainen sinu tutvusringkonnast on abielus bangladeshilaisen kanssa, mind selline asi ei huvita.
Küll aga nägin, millisesse abitusse olukorda satuvad soome noored, need nii öelda vabakasvatuse viljad, kellele on kodus antud alati viimane sõna, kelledes on kasvatatud oma ego viimse tipuni,(et nad on teistega võrreldes midagi erilist), kuid samas on nad jäetud omapäid oma probleemidega ning nad ei leia kuskiltki abi oma küsimustele. Ja abi otsitakse netiavarustest, mitte kodunt.
Kord oma tuttavas soome peres oli meil sellest juttu ning pereema vastas selle peale: meid kasvatatakse juba maast-madalast endaga ise toime tulema. Kui küsisin, kuidas avaldub see toimetulemine elus, siis jäi ta piinlikult vait...:)
Ära poogi mulle mingit pullot ja kriise külge. Mida ei ole, seda ei ole. Sinuga olen vestelnud siin vaid seetõttu, et näen, sul pole ilmselt ühtegi nõuandjat ega südamesõpra.jääkö tuo viimeiseksi viestiksi. Et kuitenkaan malta olla vastaamatta vastaisuudessakin, olet siinä suhteesa heikko ihminen. :)
Minulla on sydänystäviä ja laaja tuttavapiiri, mutta koska en tällä hetkellä ole töissä, on minulla aikaa olla netissäkin. - ja hyvin heikko
jääkö tuo viimeiseksi viestiksi. Et kuitenkaan malta olla vastaamatta vastaisuudessakin, olet siinä suhteesa heikko ihminen. :)
Minulla on sydänystäviä ja laaja tuttavapiiri, mutta koska en tällä hetkellä ole töissä, on minulla aikaa olla netissäkin."olet siinä suhteesa heikko ihminen. :) "
Aliarvioit ihmisiä... aijaaa.... naiset ne ovat sinulle heikko lihaa
:))) - ..............................
ja hyvin heikko kirjoitti:
"olet siinä suhteesa heikko ihminen. :) "
Aliarvioit ihmisiä... aijaaa.... naiset ne ovat sinulle heikko lihaa
:)))naisillakin.
- heikkolihainen
naisillakin.
kristitty foorumissa ;)
- .........................
heikkolihainen kirjoitti:
kristitty foorumissa ;)
taidat olla toivoton tapaus. :D
- yksityisyrittäjä
Tässähän suomalainen kertoo kokemuksestaan marketin jonossa.
- ..............................
yksityisyrittäjä kirjoitti:
Tässähän suomalainen kertoo kokemuksestaan marketin jonossa.
MINAMINA, joka tekee provo-aloituksia ja laittaa ne sitten minun piikkiin vastaamalla niihin heti itse ja syyttämällä minua aloituksen tekemisestä.
- kommentaar
......................... kirjoitti:
taidat olla toivoton tapaus. :D
oli 7.2.2009 klo 10.30
taidat olla toivoton tapaus..:D
Terveisiä - voi sinua
MINAMINA, joka tekee provo-aloituksia ja laittaa ne sitten minun piikkiin vastaamalla niihin heti itse ja syyttämällä minua aloituksen tekemisestä.
Taidat olla toivoton tapaus.:D
- skitso
.................
- ihmettelijäihki
Eikö virolaisille opeteta lapsina kohteliaan käyttäymisen perusteita? Onkö tällä etuilulla ja suurella rikollisten määrällä jotain yhteistä? Näyttääkö se kansan ja yhteiskunnan suhtautumista yksilöihin ja toisiin ihmisiin?
Viron oikeusministerikin ihmetteli muutama viikko sitten kuinka suuri prosentti virolaisista on rikoksesta tuomittuja.- algatus
oli kassajärjekord ning selles seismine.
Või õpetatakse soomlastele juba maast madalast teemast kõrvale põiklemist? - ihmettelemään.
paska väki on paska väkeä,ei siitä mihinkään pääse.piste.
- Oletko masokisti?
ihmettelemään. kirjoitti:
Oletko masokisti?
” mitä sitä
Kirjoittanut: ihmettelemään. 7.2.2009 klo 21.49
paska väki on paska väkeä,ei siitä mihinkään pääse.piste.”
Mikset pysy pois vaan väkisin änkeät tänne paskanväen sivuille? - Konnasilm
Missä sinä olet opetellut käytöstavat ?
Opetettiinko sinulle jo viroa ja venäjää siinä samalla ? - viroa ja venäjää...
Konnasilm kirjoitti:
Missä sinä olet opetellut käytöstavat ?
Opetettiinko sinulle jo viroa ja venäjää siinä samalla ?tuntuu siltä, että niille joille pienenä jo viroa ja / tai venäjää opettu, ei ole käytöstapoja opetettu ollenkaan. tämä etuilu muuten on aika itä-eurooppalainen ilmiö. kokeilkaas virolaiset/venäläiset joskus etuilla vaikka metrojonossa lontoossa. :)
- te ise
viroa ja venäjää... kirjoitti:
tuntuu siltä, että niille joille pienenä jo viroa ja / tai venäjää opettu, ei ole käytöstapoja opetettu ollenkaan. tämä etuilu muuten on aika itä-eurooppalainen ilmiö. kokeilkaas virolaiset/venäläiset joskus etuilla vaikka metrojonossa lontoossa. :)
sadamas tormlete. teie alkokärud pühivad ka vanurid teelt.:)
- Madonna Vaasankatu
ihmettelemään. kirjoitti:
Oletko miten itse suhtautunut ulkolaisiin Suomessa ?
- sekasikiö
tuntuu siltä, että niille joille pienenä jo viroa ja / tai venäjää opettu, ei ole käytöstapoja opetettu ollenkaan. tämä etuilu muuten on aika itä-eurooppalainen ilmiö. kokeilkaas virolaiset/venäläiset joskus etuilla vaikka metrojonossa lontoossa. :)
ota omat kärryt ja hyppää jonon päähään.
Olet haiseva ämmä! - ovat
itse kulttuurittomia ja niillä on suomalaisen rodun sairauksia ja geenivirheitä, muutamat suomalaiset aivokääpiö-juopot riehuu ja paskantaa tälle palstalle jatkuvasti omaa sairasta oloaan.
- paskanteleva rakki
ovat kirjoitti:
itse kulttuurittomia ja niillä on suomalaisen rodun sairauksia ja geenivirheitä, muutamat suomalaiset aivokääpiö-juopot riehuu ja paskantaa tälle palstalle jatkuvasti omaa sairasta oloaan.
ja huo*a!
- PORO®
te ise kirjoitti:
sadamas tormlete. teie alkokärud pühivad ka vanurid teelt.:)
HAHHHAHAHAHAHHHH! LOL!
Kuid ma pean lisama, et justnimelt vanurid, soome nii hästi elavad aktiivsed vanurid (hupsista!, siis SENIORIT) ongi kõige hullemad nii siin kui seal pool lahte: nende shoppamise ja autol sõitmise eest tuleb teismelistel ja teistel oma elu ja tervist austavatel paanikas kiiresti eemale joosta ;) - :)))
PORO® kirjoitti:
HAHHHAHAHAHAHHHH! LOL!
Kuid ma pean lisama, et justnimelt vanurid, soome nii hästi elavad aktiivsed vanurid (hupsista!, siis SENIORIT) ongi kõige hullemad nii siin kui seal pool lahte: nende shoppamise ja autol sõitmise eest tuleb teismelistel ja teistel oma elu ja tervist austavatel paanikas kiiresti eemale joosta ;)Sinu tagasitulek siia kinnitas veelkord psühholoogilist väidet: kurja tegija saabub alati tagasi oma kuriteo paigale. :))
Mis puudutab vanureid, siis ei Eesti ega ka Soome vanurid ei tassi reisilt kastide viisi kangemat kraami. Nii et sinusugusele pojule on ka 10 aastat vanem juba vanur. Kehv kodune kasvatus.:) - PORO®
:))) kirjoitti:
Sinu tagasitulek siia kinnitas veelkord psühholoogilist väidet: kurja tegija saabub alati tagasi oma kuriteo paigale. :))
Mis puudutab vanureid, siis ei Eesti ega ka Soome vanurid ei tassi reisilt kastide viisi kangemat kraami. Nii et sinusugusele pojule on ka 10 aastat vanem juba vanur. Kehv kodune kasvatus.:)Jah kinnitab küll, aga mina olenki püromaan, kes oma kuriteo paigalt üldse ära minema ei lähe.
Vaat millised imeilusad tuled siin on! ;)
- ... ja teidän kakarat
Oh, ronib ka siia igasuguseid!
Nüüd korra Tallinnas oma õllekäruga sabas seisnus ja kohe teab, kuidas asjad Eesti EV-s ja ka VENE FÖDERATSIOONis on.
Haige tüüp.
Laste kasvatuse koha pealt võiks ikka mulgu päris kinni pidada, nüüd ehk asi on tasakaalustunud, aga veel kümme aastat takasi vaatasin küll lastega peresid, nagu ahvipuurist pääsnuid.
” Taas tuli nähtyä tämä Virossa ja Venäjällä esiintyvä ilmiö eli kauppajonoissa etuilu.” - tule.
viroon saatanan paska!
- Ei Virossa
Enpähän ole käynyt sitten yhtä ainutta kertaa Virossa! Ikää on siinä 60 ja muualla on tullut reissattua, mutta ei Virossa.
- niin sitten...
opetelkaa ensin tavoille, niin sitten voin tullakin. :))
- kaeblemisi
niin sitten... kirjoitti:
ning olen jõudnud ühele järeldusele.
Eestit külastavad peale Soome ka paljude teiste maade turistid, kuid mitte keegi neist ei ole nii pirtsakas kui soome turist.
Ometi teenendatakse neid kõiki samamoodi, nad ööbivad samades hotellides, käivad samades kauplustes, söövad samades restoranides, kus soomlasedki.
Ilmselt on nende kodune kasvatus tunduvalt intelligentsem, ja nad ei torma kuhugi Eesti foorumisse klatsima, ei löö jalaga ust lahti a la mina tulen, maksan ning teie kummardage mind.
Samuti on märgata, et teiste maade turistid sisenevad kauplustesse naeratusega ning avatud meelega, mis teeb ka teenindaja tuju heaks.
Teeninduses on alati kaks osapoolt: klient ning teenendaja. Kui aga üks pool püüab kramplikult kuningat mängida, kuid puuduvad kuninglikud käitumisnormid, siis teenindaja ei suuda isegi parema tahtmise juures teha imet. - käytöstavat,
ettei kotisuomalaisten tarvi hävättää
- pahemman kerran
kaeblemisi kirjoitti:
ning olen jõudnud ühele järeldusele.
Eestit külastavad peale Soome ka paljude teiste maade turistid, kuid mitte keegi neist ei ole nii pirtsakas kui soome turist.
Ometi teenendatakse neid kõiki samamoodi, nad ööbivad samades hotellides, käivad samades kauplustes, söövad samades restoranides, kus soomlasedki.
Ilmselt on nende kodune kasvatus tunduvalt intelligentsem, ja nad ei torma kuhugi Eesti foorumisse klatsima, ei löö jalaga ust lahti a la mina tulen, maksan ning teie kummardage mind.
Samuti on märgata, et teiste maade turistid sisenevad kauplustesse naeratusega ning avatud meelega, mis teeb ka teenindaja tuju heaks.
Teeninduses on alati kaks osapoolt: klient ning teenendaja. Kui aga üks pool püüab kramplikult kuningat mängida, kuid puuduvad kuninglikud käitumisnormid, siis teenindaja ei suuda isegi parema tahtmise juures teha imet.teeman aloittaja kirjoitti etuilevista virolaisista, ei asiakaspalvelusta. molemmat oli asiakkaita ja virolainen etuili.
eiköhän britit ja saksalaiset pane samat asiat merkille virossa kuin suomalaisetkin. tuskin ne kuitenkaan tänne eesti foorumiin tulee siitä kirjoittamaan. :))
esim. britit tuskin tekee eroa virolla ja venäjällä ja pitävät viron touhua "asiaan kuuluvana", koska viroa pidetään venäläisenä maana, jossa venäläiset tavat. - teenindusest
pahemman kerran kirjoitti:
teeman aloittaja kirjoitti etuilevista virolaisista, ei asiakaspalvelusta. molemmat oli asiakkaita ja virolainen etuili.
eiköhän britit ja saksalaiset pane samat asiat merkille virossa kuin suomalaisetkin. tuskin ne kuitenkaan tänne eesti foorumiin tulee siitä kirjoittamaan. :))
esim. britit tuskin tekee eroa virolla ja venäjällä ja pitävät viron touhua "asiaan kuuluvana", koska viroa pidetään venäläisenä maana, jossa venäläiset tavat.Nii et kommenteerisin kokkuvõtvalt.
Kui inimene salvestab omale pähe mingi väikese vahejuhtumi kuskilgi marketi kassajärjekorras,ja teeb sellest omale elu suurima probleemi, no mida ta teeb siis, kui tema elus tuleb ette palju hullemaid olukordi?
Ei ole Soomes ka need kombed mitte sugugi nii kaunikesed, et nüüd sellepärast ennast esile kergitada.
Mis puudutab britte või muid rahvusi, siis ausalt öelda on minul täiesti ükskõik, mida nad omavahel meist räägivad, kuid pole kuulnud, et nad teeks igast pisiasjast suurt lärmi nng avalikult ainult kurdaks ja kurdaks, kui vilets elu on Eestis. - vingujad ja vigisejad
jäägu koju magama :)
- ehk saad aru
pahemman kerran kirjoitti:
teeman aloittaja kirjoitti etuilevista virolaisista, ei asiakaspalvelusta. molemmat oli asiakkaita ja virolainen etuili.
esim. britit tuskin tekee eroa virolla ja venäjällä ja pitävät viron touhua "asiaan kuuluvana", koska viroa pidetään venäläisenä maana, jossa venäläiset tavat.Midagi ta ei sekoittanut.
See teemaaloittelija on ikka päris üldiselt jälle virisenud küll. Loe uuesti:
” Virolaiset ei osaa tapoja
Kirjoittanut: Tallinnankävijä 7.2.2009 klo 08.54
Tuli pitkästä aikaa käytyä Tallinnassa. Ihan kiinnostavaa oli nähndä, onko tavat muuttuneet yhtään sivistyneemmiksi. Vastaus on: ei.
Taas tuli nähtyä tämä Virossa ja Venäjällä esiintyvä ilmiö eli kauppajonoissa etuilu.”
Küll on ikka õnnetusehunnik see turist küll, kes läheb Tallinna matkale ainult selleks, et kontrollida, kas ”tavat muuttuneet yhtään sivistyneemmiksi”!
Seisnud siis korralikult järjekorras, mitte keset saali (tere, mina siin!). Pole vaja siia Eesti foorumisse iga käru järjekorra pärast nutma tulla, umbes – küll on kohutav, olen nii sivistynyt! On sel inimesel nüüd, millest muljeid jagada. On olemas SUOMI24 -> Matkat, jagagu oma elamusi seal.
Naeru koht lihtsalt.
2. ” Eikö virolaisia opeteta pienenä?
Kirjoittanut: ihmettelijäihki 7.2.2009 klo 20.10
Eikö virolaisille opeteta lapsina kohteliaan käyttäymisen perusteita? Onkö tällä etuilulla ja suurella rikollisten määrällä jotain yhteistä? Näyttääkö se kansan ja yhteiskunnan suhtautumista yksilöihin ja toisiin ihmisiin?
Viron oikeusministerikin ihmetteli muutama viikko sitten kuinka suuri prosentti virolaisista on rikoksesta tuomittuja.”
Kas SEE tekst on ”kärryjonosta”?
3. Sinä itse: ” esim. britit tuskin tekee eroa virolla ja venäjällä” . Ära võta teisi oma mittapuu järgi. Küll maailmas rännanud inimestel on teadmisi, mis riigis nad on, mida on kusagil vaatamisväärset.
Kõik ei käi Tallinnas ainult ostoksilla!
**
Tegelikult tühi töö siin kirjutada, olete mingid syrjäitynyt siia foorumisse trüginud – ainult ebameeldivusi otsite naabermaa elust, et ennast rahustada, kui fantastilises riigis elate.
Üks hale mulin päevast päeva.
Ega ma ei looda ka, et sulle midagi kolba alla jõuab, niisama ajaviiteks sai kirjutatud. - ...............
teenindusest kirjoitti:
Nii et kommenteerisin kokkuvõtvalt.
Kui inimene salvestab omale pähe mingi väikese vahejuhtumi kuskilgi marketi kassajärjekorras,ja teeb sellest omale elu suurima probleemi, no mida ta teeb siis, kui tema elus tuleb ette palju hullemaid olukordi?
Ei ole Soomes ka need kombed mitte sugugi nii kaunikesed, et nüüd sellepärast ennast esile kergitada.
Mis puudutab britte või muid rahvusi, siis ausalt öelda on minul täiesti ükskõik, mida nad omavahel meist räägivad, kuid pole kuulnud, et nad teeks igast pisiasjast suurt lärmi nng avalikult ainult kurdaks ja kurdaks, kui vilets elu on Eestis.Tuleb lisada, et briti meeste (eriti nn. stag-parties) käitumine Eestis (kuid ka mujal välismaal, näiteks nende populaarses Benidormis Hispaanias) on nii halb ja isegi agressiivselt arrogantne, et üks alkoholiga liialdanud soome kutt on nendega võrreldes nagu häbistatud karu.
- Hakkame peal
Ei Virossa kirjoitti:
Enpähän ole käynyt sitten yhtä ainutta kertaa Virossa! Ikää on siinä 60 ja muualla on tullut reissattua, mutta ei Virossa.
Mitä kieliä ja tapoja olet ulkomailla oppinut ?
- Zoom 2009
Kiitos kaikille osallistuneille.
Oli mielenkiintoista lukea että eri kulttuurien oppiminen / tunteminen ottaa hieman aikaa !- Väga tore,
... kui ostukäru piisava õppetunni andis riigist :-)))))))))
P.S.Intelligentsed inimesed üldiselt ei karju kogu maailmale, et meie oleme kõige-kõige ja te ülejäänud vaid üks pasameri.
- olla jopa...
saattaiko aloitus olla jonkinlainen provo? :)
hyvä kuitenkin, että mielipiteitä tuli puolin ja toisin. ja toisaalta - voisihan ne virolaiset yrittääkin tosissaan päästä näistä venäläisistä tavoista eroon, kuten kaupan jonoissa etuilu.
miten on virolaiset?- lisaks
1. seiske järjekorras alati ilma vaheta, siis saavad kõik aru, et te olete järjekorras aga mitte ei uudista kaupa või ei jäänud omavahel lihtsalt lobisema.
2. tihti on nii, et järjekorras hakatakse näiteks omavahel pikalt-laialt arutama, mida see või too kokku maksma läheb ja mida veel osta jne.jne.jne. Kassa ootab, inimesed selja taga ootavad.
3. eestlastel üldiselt ei ole sellist kommet trügida järjekorras vahele, see on rohkem vene kultuuri tava.Kuid kui ap arvates üks ka trügis, siis ei tasu üldistada seda tervele Eesti rahvale.
4. kas tasub oma elus tuju rikkuda selliste pisiasjadega? Igal reisil võib ette tulla ebameeldivusi, kas te jääte siis peale selle koheselt haigeks, neelate rahusteid ? - tarkoitin, että...
lisaks kirjoitti:
1. seiske järjekorras alati ilma vaheta, siis saavad kõik aru, et te olete järjekorras aga mitte ei uudista kaupa või ei jäänud omavahel lihtsalt lobisema.
2. tihti on nii, et järjekorras hakatakse näiteks omavahel pikalt-laialt arutama, mida see või too kokku maksma läheb ja mida veel osta jne.jne.jne. Kassa ootab, inimesed selja taga ootavad.
3. eestlastel üldiselt ei ole sellist kommet trügida järjekorras vahele, see on rohkem vene kultuuri tava.Kuid kui ap arvates üks ka trügis, siis ei tasu üldistada seda tervele Eesti rahvale.
4. kas tasub oma elus tuju rikkuda selliste pisiasjadega? Igal reisil võib ette tulla ebameeldivusi, kas te jääte siis peale selle koheselt haigeks, neelate rahusteid ?no sitähän minäkin tarkoitin, että yrittäkää nyt jotenkin erottua niistä venäläisistä. älkää siis etuilko kaupan jonossa.
- minäkin...
tarkoitin, että... kirjoitti:
no sitähän minäkin tarkoitin, että yrittäkää nyt jotenkin erottua niistä venäläisistä. älkää siis etuilko kaupan jonossa.
tarkoitin, että älkää yleistäkö.
Vai etkö ymmärtänyt viron kieltä ? - enkä yleistänyt
minäkin... kirjoitti:
tarkoitin, että älkää yleistäkö.
Vai etkö ymmärtänyt viron kieltä ?ymmärsin täysin, enkä yleistänyt. sinähän yleistit, kun kirjoitit, että jonoissa etuilu on venäläinen tapa. ei ole, sitä tekee virolaisetkin.
niin, että älä yleistä. vai etkö ymmärrä suomea? - punkthaaval
enkä yleistänyt kirjoitti:
ymmärsin täysin, enkä yleistänyt. sinähän yleistit, kun kirjoitit, että jonoissa etuilu on venäläinen tapa. ei ole, sitä tekee virolaisetkin.
niin, että älä yleistä. vai etkö ymmärrä suomea?ülaltoodud kommentaar läbi ning kui satud Eestis kaupluse järjekorda, siis ärge pidage meetritepikkusi pikivahet.
Ymmärsitkö ????
Et ymmärtänyt..., koska sä haluat jättä itelle viimeisen sanan....:))))
Tahate eestlastele hirmasti õpetada neid teie fiksusid kombeid, kuid nii kummaline kui ka ei ole, Tallinnas asuvates Soome Prismamarketites ja R-Kioskites töötab põhiliselt....venekeelne personal, nii et varuge omale sõnaraamat kaasa. Kiitos, kiitos ja vielä kerta kiitos teille...:( - kun tiedät niin hyvin
punkthaaval kirjoitti:
ülaltoodud kommentaar läbi ning kui satud Eestis kaupluse järjekorda, siis ärge pidage meetritepikkusi pikivahet.
Ymmärsitkö ????
Et ymmärtänyt..., koska sä haluat jättä itelle viimeisen sanan....:))))
Tahate eestlastele hirmasti õpetada neid teie fiksusid kombeid, kuid nii kummaline kui ka ei ole, Tallinnas asuvates Soome Prismamarketites ja R-Kioskites töötab põhiliselt....venekeelne personal, nii et varuge omale sõnaraamat kaasa. Kiitos, kiitos ja vielä kerta kiitos teille...:(sinä taidat olla niitä etuilijoita, kun niin hyvin tiedät, kuinka pitkiä välejä suomalaiset kaupoissa jättää. (?).
onko tieteellistä näyttöä siitä, että suomalaiset jättää pitkät välit? sinäkö mittasit? - tõin
kun tiedät niin hyvin kirjoitti:
sinä taidat olla niitä etuilijoita, kun niin hyvin tiedät, kuinka pitkiä välejä suomalaiset kaupoissa jättää. (?).
onko tieteellistä näyttöä siitä, että suomalaiset jättää pitkät välit? sinäkö mittasit?vaid näite, et järgmine kord ei tekiks teil arusaamatusi.
Muuseas, mina sellistes kohtades ei käigi, kus on järjekorrad, ennem jätan kauba ostmata, nii et mingit minupoolset vaheletrügimist ei saagi olla.
Aga kuidas siis ikkagi jäi minu küsimusega, kas teil tekib koheselt migreen pisiasjadest?
Mida te teete siis, kui teie elus tuleb ette suuremaid probleeme? - kirjoitit väleistä
tõin kirjoitti:
vaid näite, et järgmine kord ei tekiks teil arusaamatusi.
Muuseas, mina sellistes kohtades ei käigi, kus on järjekorrad, ennem jätan kauba ostmata, nii et mingit minupoolset vaheletrügimist ei saagi olla.
Aga kuidas siis ikkagi jäi minu küsimusega, kas teil tekib koheselt migreen pisiasjadest?
Mida te teete siis, kui teie elus tuleb ette suuremaid probleeme?miksi sitten kirjoitit, että suomalaiset jättää pitkät välit?
ehkä on niin, että virolaiset etuilee välien pituudesta huolimatta? - ei oska
kirjoitit väleistä kirjoitti:
miksi sitten kirjoitit, että suomalaiset jättää pitkät välit?
ehkä on niin, että virolaiset etuilee välien pituudesta huolimatta?hästi eesti keelt, et ajad oma joru. Kus oli mainitud, et ainult teie jätate pikad vahed, oli vaid soovitus, ja sama soovitus kehtib ka kõigi kohta.
Üldiselt olen ma aru saanud, et mõnedele soomlastele midagi selgeks rääkida on sama mis vasikaga võidu joosta. - on oma kielitaitosi
ei oska kirjoitti:
hästi eesti keelt, et ajad oma joru. Kus oli mainitud, et ainult teie jätate pikad vahed, oli vaid soovitus, ja sama soovitus kehtib ka kõigi kohta.
Üldiselt olen ma aru saanud, et mõnedele soomlastele midagi selgeks rääkida on sama mis vasikaga võidu joosta.opettele suomea paremmin, jos suomalaiset ei sinua ymmärrä. olitko tätä ajatellut?
mutta miksi virolaiset etulee jonossa? - mõtet
on oma kielitaitosi kirjoitti:
opettele suomea paremmin, jos suomalaiset ei sinua ymmärrä. olitko tätä ajatellut?
mutta miksi virolaiset etulee jonossa?jätkata oma provot, ma ei võta vedu sellistega, kellele miskit ei salvestu oma kõvakettale, (sinna kahe kõrva vahele)...:)
Juba otsikost oli aru saada, et "mäng" hakkab jälle hoogsalt pihta...:)
Just teie lõputu provotseerimise soov eraldabki teid teistest rahvustest, nii et ega asjata teiega ei käituta nii nagu käitutakse. - omat tavoitteet
mõtet kirjoitti:
jätkata oma provot, ma ei võta vedu sellistega, kellele miskit ei salvestu oma kõvakettale, (sinna kahe kõrva vahele)...:)
Juba otsikost oli aru saada, et "mäng" hakkab jälle hoogsalt pihta...:)
Just teie lõputu provotseerimise soov eraldabki teid teistest rahvustest, nii et ega asjata teiega ei käituta nii nagu käitutakse.minulla on tavoitteena saada tähän viestiketjuun 100 vastausta ja 1500 lukijaa... :)
ei tämä mikään provo ole. olet taas ymmärtänyt täysin väärin. - soove.:))
omat tavoitteet kirjoitti:
minulla on tavoitteena saada tähän viestiketjuun 100 vastausta ja 1500 lukijaa... :)
ei tämä mikään provo ole. olet taas ymmärtänyt täysin väärin.seda enam et täna on väljas täiskuu, mõjub tugevasti sinu mentaalsusele, eks sellest siis ka sinu harukordsed soovid. :-))
No igatahes edu teie õhtusele vahetusele, võibolla mõni astub läbi ja lobiseb.:)
Tsauki ! - ja kritiikin pelko
soove.:)) kirjoitti:
seda enam et täna on väljas täiskuu, mõjub tugevasti sinu mentaalsusele, eks sellest siis ka sinu harukordsed soovid. :-))
No igatahes edu teie õhtusele vahetusele, võibolla mõni astub läbi ja lobiseb.:)
Tsauki !virolaisten heikko itsetunto ja kyvyttömyys kestää kritiikkiä tuli tässäkin keskustelussa ilmi.
- käitumine
ja kritiikin pelko kirjoitti:
virolaisten heikko itsetunto ja kyvyttömyys kestää kritiikkiä tuli tässäkin keskustelussa ilmi.
tuli siingi vestluses välja.
Neid on kerge ära tunda juba sellest, et nende maailmapilt on üdini negatiivne.
"Mina ja minu naba" on nende moto.
http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/journal41.html - olla vastamata!!
käitumine kirjoitti:
http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/journal41.htmlsa ei saanud olla vastamata!
virolaisten heikko itsetunto on naru josta voi aina vetää... :) - yksityisyrittäjä
käitumine kirjoitti:
http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/journal41.htmlAsiaa on tutkittu,siihen ei ole parannusta.Oikein paha narsisimi on melkein verrattavissa skitsofreniaan.Asia joka jäytää monessa suomalaisessa työpaikassa,kotona,harrastuksissa jne. Siitä ei ole muille ihmisille kuin harmia.
- sinu
olla vastamata!! kirjoitti:
sa ei saanud olla vastamata!
virolaisten heikko itsetunto on naru josta voi aina vetää... :)NABA korraks kõditama...
Sa ju nii ootasid seda !!! :DDDD
Võid nüüd rahus magama minna, aga ära unusta tablette sisse võtmast :D - Pisan tutkimuskeskus
ja kritiikin pelko kirjoitti:
virolaisten heikko itsetunto ja kyvyttömyys kestää kritiikkiä tuli tässäkin keskustelussa ilmi.
Miten itsetunto mitataan ?
Toiset ovat sanoneet että suomalaisilla olisi EUn heikoin itsetunto ?
Miten on mahdollista että nyt Viroa kehutaan samasta asiasta ?
Eiköhän ole ns kielikysymys ? - nüüd!
kun tiedät niin hyvin kirjoitti:
sinä taidat olla niitä etuilijoita, kun niin hyvin tiedät, kuinka pitkiä välejä suomalaiset kaupoissa jättää. (?).
onko tieteellistä näyttöä siitä, että suomalaiset jättää pitkät välit? sinäkö mittasit?Lõpeta ära see diskussioon, kui sa keelest aru ei saa ja nagu papagoi korrutad ühte ja sama.
Mis puutub venelastesse, siis ka seda rahvust pole vaja kogu aeg kiruda.
Kui palju sa nendega läbi käinud oled? Nendelt on nii mõndagi õppida, muuseas.
Kas ära ei tüüta see pidev inisemine siin foorumis? Eestlased nii, eestlased naa.
Vanasõna: teise silmas pindu näed, oma silmas palki mitte!
Mõista, mõista, mida see tähendab.
- PORO®
Ja tätäkö ei tapahdu koskaan Suomessa? (Tosin olen samaa mieltä siitä, että virolaiset ovat taipuvaisempia itsekkääseen, töykeään ja välinpitämättömään käytökseen samalla kun pitävät kiinni pinnallisesta imagostaan. Venäjän neukkuaika EI lähde ihmisen mentaliteetista kuin sukupolvien kuluessa. Suomalaisen pitäisi ymmärtää se pieni ero maiden välillä.)
- virolaisten hyväksi
olet aivan oikeassa. minäkin kirjoitan vaan sen vuoksi, että autan virolaisia pääsemään eroon näistä neuvosto-tavoista, koska eiväthän he voi itse kaikkea huomata.
- mida..
virolaisten hyväksi kirjoitti:
olet aivan oikeassa. minäkin kirjoitan vaan sen vuoksi, että autan virolaisia pääsemään eroon näistä neuvosto-tavoista, koska eiväthän he voi itse kaikkea huomata.
sa siis kirjutanud oled ja milline on siis sinu abi olnud ? :))
- ja paljon
mida.. kirjoitti:
sa siis kirjutanud oled ja milline on siis sinu abi olnud ? :))
no apuahan on ollut paljon. eikö sinulle?
tämähän nyt on sellaista kepeää ajatustenvaihtoa kahden kansan ja kulttuurin välillä. :)
ei tätä kannata virolaistenkaan niin tosissaan ottaa, eikä ainakaan leikistä suuttua. - leikkiä
ja paljon kirjoitti:
no apuahan on ollut paljon. eikö sinulle?
tämähän nyt on sellaista kepeää ajatustenvaihtoa kahden kansan ja kulttuurin välillä. :)
ei tätä kannata virolaistenkaan niin tosissaan ottaa, eikä ainakaan leikistä suuttua.osaat, tiedan sen....:)
- heikko itsetunto
nyt tarvittais 30 vastausta lisää. eikö virolaisten heikko itsetunto pane kirjoittamaan?
- mistä johtuu?
Mikä tämä tapa on virolaisilla, että kun esim. kaupan ovesta mennään sisään, niin perässä tulevalle ei pidetä ovea auki? Livahtelevat mahdollisimman kapeasta ovenraosta, että perässätuleva ei missään tapauksessa ehdi.
Länsimaisiin tapoihin tottuneille matkailijoille tämä on aina suuri yllätys.- livahtelija®
Okei.
Jälle üks patt juurde. Kas see eestlaste kuritegude register ei saa kunagi täis?
Kuid saagem kokkulepele, et eestlane on lihtsalt kaval rehepapp, kelle jaoks niisugune ukse kasutamine on ainuõige ja geneetiliselt veres ;) - rikoksesta
livahtelija® kirjoitti:
Okei.
Jälle üks patt juurde. Kas see eestlaste kuritegude register ei saa kunagi täis?
Kuid saagem kokkulepele, et eestlane on lihtsalt kaval rehepapp, kelle jaoks niisugune ukse kasutamine on ainuõige ja geneetiliselt veres ;)Eihän edellinen ollut syyte rikoksesta, vaan kysymys, että miksi. Vain ihminen, jolla on jotain rikoksia kontollaan voi ottaa tälläisen syytöksenä.
Miksi virolaiset ei kohteliaasti pidä ovea auki perässä tulevalle? - P®..
rikoksesta kirjoitti:
Eihän edellinen ollut syyte rikoksesta, vaan kysymys, että miksi. Vain ihminen, jolla on jotain rikoksia kontollaan voi ottaa tälläisen syytöksenä.
Miksi virolaiset ei kohteliaasti pidä ovea auki perässä tulevalle?Seepärast et elu oleks huvitavam ja põnevam.
- se riitä, mutta...
P®.. kirjoitti:
Seepärast et elu oleks huvitavam ja põnevam.
No eihän se riitä, mutta toivotaan virolaisten oppivan kohteliaita tapoja vaikkapa Suomessa asuessaan.
- elagu kuningas !
se riitä, mutta... kirjoitti:
No eihän se riitä, mutta toivotaan virolaisten oppivan kohteliaita tapoja vaikkapa Suomessa asuessaan.
Müts maha härrade ees, laotagem nende jalge ette punane vaip ning ja avagem neile uksi !
:-) - :)))
Sa ju suudad, sa ju jaksad !!!
1500 klikini on veel vähe jäänud, kuid küll sa oled ennegi omi "norme" täitnud ! :))) - :)))
1500 klikini on veel vähe jäänud, kuid küll sa oled ennegi omi "norme" täitnud ! :)))_täytyy tunnustaa
Kirjoittanut: omat tavoitteet 9.2.2009 klo 20.39
minulla on TAVOITTEENA saada tähän viestiketjuun 100 vastausta ja 1500 lukijaa... :) _
:))) - sumalainen ei ajattele näin
elagu kuningas ! kirjoitti:
Müts maha härrade ees, laotagem nende jalge ette punane vaip ning ja avagem neile uksi !
:-)no mutta... eihän suomalainen ajattele näin. suomalainen pitää ovea auki vertaiselleen.
tuliko kommentissasi nyt esille viron historian vaikutus laajemminkin? onko sinun mielestäsi kohtelias oven auki pitäminen jotenkin alentavaa sinulle? johtuuko se siitä, että maaorjoodessa ja alistettuna ollut kansa ei ymmärrä pohjoismaista tasa-arvoa ja kohteliaisuutta? - stahhanov
1500 klikini on veel vähe jäänud, kuid küll sa oled ennegi omi "norme" täitnud ! :)))pyydän anteeksi mahdollista kirjoitusvirhettä jo etukäteen, mutta näistä normeista en tiedä. sinulle ne on ilmeisesti tuttuja - eikös neuvostoliitossa ollut joku stahanov, joka oli kova täyttämään normeja? ;)
- sumalaiset..
sumalainen ei ajattele näin kirjoitti:
no mutta... eihän suomalainen ajattele näin. suomalainen pitää ovea auki vertaiselleen.
tuliko kommentissasi nyt esille viron historian vaikutus laajemminkin? onko sinun mielestäsi kohtelias oven auki pitäminen jotenkin alentavaa sinulle? johtuuko se siitä, että maaorjoodessa ja alistettuna ollut kansa ei ymmärrä pohjoismaista tasa-arvoa ja kohteliaisuutta?_suomalainen pitää ovea auki vertaiselleen._
Eriti "näeb" seda siis, kui liigutakse karjana... - uraa !
stahhanov kirjoitti:
pyydän anteeksi mahdollista kirjoitusvirhettä jo etukäteen, mutta näistä normeista en tiedä. sinulle ne on ilmeisesti tuttuja - eikös neuvostoliitossa ollut joku stahanov, joka oli kova täyttämään normeja? ;)
_minulla on TAVOITTEENA saada tähän viestiketjuun 100 vastausta ja 1500 lukijaa... :) _
Provoja esitab omale provotseerimise eesmärgi ning püüab oma eesmärki igal võimalike vahendite ja viisidega täita.
Tema norm on vähemalt 100 vastust ning 1500 lugejat, ning kui ta on selle täitnud või isegi ületanud, siis valgub meelehea puna tema nooruslikele põskedele.... Ta on millegi ainulaadsega hakkama saanud...
Go,go! sa ju suudad, sa ju jaksad! veel väheke ! veel pingutus ! ja sa saad kindlasti oma eesmärgi täidetud !!
Sinu kodumaa ei unusta oma vapraid poegi !!
:)) - sinäkin teet tässä oman osasi
uraa ! kirjoitti:
_minulla on TAVOITTEENA saada tähän viestiketjuun 100 vastausta ja 1500 lukijaa... :) _
Provoja esitab omale provotseerimise eesmärgi ning püüab oma eesmärki igal võimalike vahendite ja viisidega täita.
Tema norm on vähemalt 100 vastust ning 1500 lugejat, ning kui ta on selle täitnud või isegi ületanud, siis valgub meelehea puna tema nooruslikele põskedele.... Ta on millegi ainulaadsega hakkama saanud...
Go,go! sa ju suudad, sa ju jaksad! veel väheke ! veel pingutus ! ja sa saad kindlasti oma eesmärgi täidetud !!
Sinu kodumaa ei unusta oma vapraid poegi !!
:))kiitos. sinäkin teet tässä oman osasi. :)
- väärt !
sinäkin teet tässä oman osasi kirjoitti:
kiitos. sinäkin teet tässä oman osasi. :)
aitan sind veidi, sest sa ju tahad võita, on ju nii ?? :))
Kaotus oleks sulle kohutav löök, kuna sa puruneks siis kildudeks... !!
:)) - tämähän on vain
väärt ! kirjoitti:
aitan sind veidi, sest sa ju tahad võita, on ju nii ?? :))
Kaotus oleks sulle kohutav löök, kuna sa puruneks siis kildudeks... !!
:))tämähän on vain tälläistä kevyttä ajatustenvaihtoa kahden kansan ja kultuurin välillä.
- jäänud
tämähän on vain kirjoitti:
tämähän on vain tälläistä kevyttä ajatustenvaihtoa kahden kansan ja kultuurin välillä.
veel 10 kommentaari !!
ainul 10 !!
Mina pean nüüd siit lahkuma, kuid jälgime kõik suure huvi ning põnevusega sinu lõpuspurti,
kas hakkad tegelema monoloogiga või kutsud verbaalseks dopinguks sõbrad appi...
:)) - täällä muuten
jäänud kirjoitti:
veel 10 kommentaari !!
ainul 10 !!
Mina pean nüüd siit lahkuma, kuid jälgime kõik suure huvi ning põnevusega sinu lõpuspurti,
:))täällä muuten aurinko pilkistelee pilven raosta.
...ehkä sekin katselee, kuinka virolaiset käyttäytyy.:) - ..............................
jäänud kirjoitti:
veel 10 kommentaari !!
ainul 10 !!
:))eli sinä juttelet nyt jonkun muun kanssa, tai sitten itsesi kanssa.
- :DD
eli sinä juttelet nyt jonkun muun kanssa, tai sitten itsesi kanssa.
Kuskilgi polnud märgitud, et mõeldud oli Punkteeraust, vaid kirjutatud ...... oli kui mõttepaus. :)))
- ...........................
:DD kirjoitti:
Kuskilgi polnud märgitud, et mõeldud oli Punkteeraust, vaid kirjutatud ...... oli kui mõttepaus. :)))
Mutta nythän tänne tupsahti sulle kuin taivaan lahjana viroa osaava ihminen, jonka kanssa voit treenata äidinkieltäsi. :)
- vaja
........................... kirjoitti:
Mutta nythän tänne tupsahti sulle kuin taivaan lahjana viroa osaava ihminen, jonka kanssa voit treenata äidinkieltäsi. :)
selgeks teha, mitu teid siin kohal on...:))
Ja näe, kohe andis sõber endast märku...
- harimatus
poliitikute harimatus kriisi põhjus?
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=21204379 - elätit
Mitä muuta voi vaatia kansalta jonka ovat aina muut kansat elättäneet; ensin saksalaiset,sitten venäläiset ja nyt viimeksi suomalaiset.
Milloin Viro ja virolaiset alkavat elää itsenäisesti?- 101
Ei tea, mis ajast saadik on venelased eestlasi elatanud?
On alles ajaloo tundmine.muig. - Kyllä,kyllä
Kaikki Virossa on saksalaisten,venäläisten tai suomalaisten rakentamaa.
- ruotsalaisten rakentamaa
Kyllä,kyllä kirjoitti:
näin on!
- Zurich
Kyllä,kyllä kirjoitti:
Unohdit sveitliläiset ? Heillä on kaksi komiaa hotellia keskellä kaupunkia !
- Nickeyy
Kertooko yksi pariskunta koko viron käyttäytymisasteikon?
Olen asunut virossa vuoden verran ja olen todella tyytyväinen paikallisiin ihmisiin. Ihan saman kaltaisia kuin Suomessakin. Tietenkin niitä pieniä kulttuurisia eroja löytyy.
Palvelukulttuuri täällä on esim. kaupoissa ihan erilainen, voisin sanoa että astetta verran kylmempi kuin Suomessa, mutta sekin juontuu vain kulttuurista.
En ehkä lähtisi pilaamaan lomaani yhden kassaetuilun takia. Kassaetuilua tapahtuu Suomessakin, tiesitkös. Turha matkustaa minnekkään, koska missään maassa ei ole samanlaista kuin Suomessa.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Natomaa hyökkäsi Iraniin
Näemme nyt tällä hetkellä Natomaan nimeltä Yhdysvallat, joka toimii aika pitkälti perinteisen kansainvälisen lain ulkopu7242491Trump aloitti III maailmansodan tänään.
Narsisti ja mielipuoli Trump pitäisi saada pois, miten se onnistuisi parhaiten?3492110Mistä se kertoo
Näin miehen pitkästä aikaa. Samantien iski sellainen paineen tunne rintaan, sitä ei ole ollut vuosiin. Ja nyt olen siitä261952Suvi Lindenillä 5 366 päivän putki
Täytyy kyllä myöntää vaikka olen itsekin innokas, niin en ole tuollaiseen yli kymmenen vuoden putkeen kyennyt. Välillä o141790Rakas tiedät, että toivoisin
Kuulevani sinusta. Tiedät, että viestisi tekisi minut ihan onnelliseksi. Että äänesi kuuleminen saisi minut leijumaan ja581558Viesti miehelle
Nyt vastaa oikea taa´app. Ainoastaan puhelimitse voidaan selvittää asioita, mutta tuskin sitä haluat kaiken halveeramise121092Nyt on sanottava että sattuu kipeästi
Jos, sinä aikana kun olen kaivannut ja odottanut sinua ja olet tiennyt sen, niin jos valitsit toisen miehen. Katsot minu181079- 55940
- 63915
Jussi "Mestari" Halal-ahon sotilasarvo?
Minä vuonna Jussille myönnettiin sotilasansiomitali? Vai myönnettiinkö Jussille sotilasansiomitalia lainkaan?2888