Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

se on rock

rock´n roll avenue

Kantelu ...... neuvostolle

Koskien Radio Rockin ojentamaa vuoden ” Mother Fucker of the year 2008” –” palkintoa” - Johanna
Tukiaiselle.

Radio Rockin radiolähetyksessä Johanna Tukiaiselle annettiin ”palkinto”: ”Mother Fucker of the year -2008”. Suora suomennos: Vuoden äidin nussija -2008.

Palkinto ojennettiin toimittaja .... ....... toimesta.

Palkinto oli erittäin loukkaava ja Johannaa halventava.

Palkinnoksi hän sai nenäliina paketin, joka sekin on epäsuoraa herjaa. Käsitykseni ja yleisen elämänkokemukseni mukaan tällä haluttiin viestiä Johannalle, että mene kotiisi itkemään ja häpeämään.

Ohjelma on kuultavissa Radio Rockin Internet sivuilla olevissa podcasteissa (osat 1-3). Samainen ohjelma lähetettiin myös radiolähetyksessä aiemmin viikolla 7.
Seuraavien linkkien alta löytyvät lähetykset koskien kantelua:
Osa 1
http://www.radiorock.fi/podcast/radiorock_podcasts/Podcast_0ef7aed68ff2.mp3
Osa 2
http://www.radiorock.fi/podcast/radiorock_podcasts/Podcast_687cb20cb196.mp3
Osa 3
http://www.radiorock.fi/podcast/radiorock_podcasts/Podcast_37fbe8f9e1e1.mp3

Ohjelmassa rikottiin muun muassa seuraavia Journalistin ohjeiden kohtia:

Kohta 16

16. Haastateltavalla on oikeus saada ennakolta tietää, millaisessa asiayhteydessä hänen lausumaansa käytetään. Hänelle on myös kerrottava, jos haastattelua voidaan käyttää useammissa välineissä. Haastateltavan tulee aina saada tietää, onko keskustelu tarkoitettu julkaistavaksi vai ainoastaan tausta-aineistoksi.

Kohdan 16 perustelut:

Johannan annettiin ymmärtää tulleen noutamaan mieluisaa palkintoa Radio Rockin studioon.
Johannalle ei kerrottu etukäteen, että hän on saamassa halventavan ja erittäin epämieluisan palkinnon, vaan toimittaja puhui erittäin ystävälliseen sävyyn ja yritti selvästi saada voitettua Johannan luottamuksen ja luoda kuvan, että hänen tarkoituksenaan on antaa Johannalle mieluisa palkinto. Lopuksi hän ”räjäytti pankin” ja ojensi Johannalle kyseisen loukkaavan palkinnon.
Palkinnoksi ei voida katsoa erittäin halventavaa ja loukkaavaa nimitystä vuoden ”äidin nussijaksi”. Lisäksi lähetys on pilkottu Internet sivuille kolmeen osaan, joten kuulija ei saa totuudenmukaista kuvaa koko haastattelun kulusta, vaan kuulema vääristyy tämän seikan vuoksi oleellisesti.
Haastateltava ei myöskään saanut tiedoksi, että ohjelma laitetaan julkiseen jakeluun Radio Rockin Internet sivustolle vapaasti ladattavaksi.

Kohta 21.

21. Jos selvästi tunnistettavissa olevan henkilön tai tahon toiminnasta aiotaan esittää tietoja, jotka asettavat tämän erittäin kielteiseen julkisuuteen, kritiikin kohteelle tulee varata tilaisuus esittää oma näkemyksensä jo samassa yhteydessä.

Kohdan 21 perustelut:

Johannalla ei ollut järkytykseltään mahdollisuutta puolustella perusteellisesti tai kritisoida ”palkintoa” kyseisessä tilanteessa. Hän yritti olla mahdollisimman diplomaattinen lähetyksen loppuun saakka ja lähetyksen jälkeen hän tosiaan meni kotiinsa itkemään palkintonsa kanssa.

Tämän on oletettava olleen Jani Juntusen tarkoitus, palkinnon ollessa nenäliinapaketti.

26. Jokaisen ihmisarvoa on kunnioitettava. Etnistä alkuperää, kansallisuutta, sukupuolta, seksuaalista suuntautumista, vakaumusta tai näihin verrattavaa ominaisuutta ei pidä tuoda esiin asiaankuulumattomasti tai halventavasti.

Kohdan 26 perustelut:

Kyseisen toimittajan ja Radio kanavan toiminta oli kaikkea muuta, kuin ihmisarvoa kunnioittavaa.
Tätä kohtaa tuskin on tarpeen perustella enemmälti.

Lopuksi:

Toimittaja yritteli vesitellä palkinnon herjaavuutta vedoten palkinnon ojennetun syystä, että kuuntelijoille oli järjestetty äänestys, jossa äänestää kyseisen palkinnon saajaa vuodelle -2008. Toimittaja myös ilmaisi, että Johanna ei tulisi olemaan ainut vaan palkinnosta muodostuisi jatkossa vuosittainen perinne. Palkinnon yleiseen asiallisuuteen/asiattomuuteen ei minulla ole tarvetta ottaa kantaa.


Huolimatta siitä, että äänestys oli järjestetty kuuntelijoille, Jani Juntusen käytös oli toimittajan etiikan ja journalistin ohjeiden vastaista monelta osin.

Rangaistuksesi riittäisi mielestäni julkinen nootti ja julkinen anteeksipyyntö Radio Rockin ja jani Juntusen toimesta.

Johanna Tukiaisella ei ole tarvetta tai aikomusta viedä asiaa viranomaisten käsiteltäväksi.

Ystävällisesti,
Johannan Manageri,
York
Email: [email protected]

Sillä kantelu ei voi olla anonyymi, minä …….. …………… toimin asiassa Johanna Tukiaisen ja hänen managerinsa valtuuttamana. Hänen managerinsa ei halua esiintyä omalla nimellään julkisesti, johtuen hänen luottamustehtävistään, joihin saattaisi olla negatiivisia vaikutuksia, mikäli hänet liitettäisiin Johannaan julkisesti.

Yhteystiedot:
Email: [email protected]
Puh:
Yhteydenotto ensisijaisesti sähköpostitse.

Kunnioittavasti,
…………… ………………
C E O
(Johanna Tukiaisen managerin esimies)

1

976

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 12 + 17

      kuulkaas jos lehmä haluaa olla julkisuudessa niin älä vingu ja kitise jos vähän tulee huumoria negatiiviseltäkin puolelta. ne pitää kestää ja lopettaa valitus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2288
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1984
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1812
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1628
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1542
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      25
      1422
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1382
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      40
      1375
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1341
    Aihe