Punaisia päin ajaminen?

Kyseenalainen tilanne

Ajoin pienellä henkilöautolla iso kärry perässä 60km/h alueella muun liikenteen mukana. Valo vaihtuin vihreästä keltaiseen ja olin letkasta ensimmäinen, joka alkoi jarruttaa. Tie oli liukas ja auto luisui eteenpäin eikä se olisi pysähtynyt valoihin, joten painoin 5 vaihteen ollessa silmässä lisää kaasua ja ajoin risteyksen läpi. Noin 5m ennen pysähtymisviivaa valo vaihtui punaiseksi ja kamera räppäsi kuvan. Tunnistautumis kuponki tuli matkamuistona ja nyt asia on käsittelyssä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja punaisia päin ajamisesta. Päätöstä odotellessa kyselen onko mielestänne oikein jos sakko tulee? Lain kukaan ei keltaisilla saa kiihdyttää, mutta pitämällä nopeuteni olisin ehtinyt ennen punaisia. Kun yritin pysäyttää hukkui aikaa ja en ehtinyt ennen punaisia. Eikö olekkin iroonista :) Rikesakon voisin maksaa, mutta 10päiväsakkoa? Onko olemassa nimikettä liikenteen estämiselle jos olisin ollut kärryn kanssa keskellä vilkasta T-risteystä ja hädin tuskin päässyt siitä taas liikkeelle =)

14

6280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rika Papuli

      Toi on just sellanen tlanne, missä inhimillisyyttä tarvittaisiin. Kamera taas on armoton.

      Minun mielestäni tuo ei ole niin tahallinen teko, että tarvitsisi pahimmalla mahdollisella tavalla rangaista.

    • The Rat

      Klassikkoesimerkki tapauksesta, jossa paikalla ollut partio olisi todennäköisesti antanut korkeintaan huomautuksen (riippuen siitä, miten varovasti risteystä lähestyit, yms).

      Kameran kuvasta näkyy punaisia päin ajaminen, eikä muuta. Hyvällä tuurilla edes se kärry... Voit yrittää selittää, mutta poliisi ei välttämättä usko.

      Oikeudessa tuomio voisi laskea, mutta mitään varsinaisia takuita tästä ei ole...

      Hankala tilanne.

    • Nimetön

      Niinpä, ei ole työ puolesta aikaa käydä selvittämässä tilannetta. Ajattelin, että virkavalta huomaa myös tapahtuneen tilanteen kirjallisena, joten kerroin suunniilleen saman paperilla. Katsotaan mitä päätös pitää sisällään, raportoin tänne kun saan päätöksen. Mutta oheistuotteena niille, jotka luulevat, että valvonta pätee vain ylinopeuksiin niin, NOT!

    • päiten mäni

      Sellasta se, selkeä punaisia päiten ajo, risteysalueelle ei saa ajaa punaisten palaessa ja risteyksissä on vauhtia alennettava...

    • yksi törppö vähemmän

      Joo joo, ei kerinny jarruttamaan, kun piti kiihdyttää, että kerkiää vanhoilla vihreillä.

      Normisuorituksesta jäi uupumaan enää se, että olisit joutunut pysähtymään keskelle risteystä / ajanut jonkun kylkeen.

      Nimim. olen asunut yhden isomman risteyksen vierellä ja siinä "vanhoilla" vihreillä ajavat aiheuttivat yhden rajun kolarin ainakin kerta / vuosi. Ruumiitakin tuli...

    • finnbulli

      Silloin pitää ajaa niin varovaisesti että kerkii pysähtymään, hyvin vaarallinen yhdistelmä, päiväsakkoja ansaittu.

      • Märk

        Tuo yhdistelmän laatu pisti minunkin silmääni. Ettei vain kärry ollut liian painava pikku veturille, ihan kiloissa mitattunakin? Jarruton peräkärry suorastaan työntää vetoautoa tuollaisissa tilanteissa. Minä olen liukastellut aivan samoin, tosin en toistaiseksi punaisia päin.

        Kyllä punavalon ohittaminen on yksiselitteisesti liikennevirhe, mutta sakkojen määräytymisestä en mene sanomaan mitään. "Markka on paras konsultti", sanottiin entisvanhaan.


    • kyseenalaista...

      ...tuossa on?

      Risteystä on lähestyttävä sellaisella nopeudella, että ehtii pysähtyä ajoissa, jos valot vaihtuvat punaiseksi. Ja jos on pieni auto, raskas kärry ja jäinen tie, niin silloin risteystä luonnollisesti lähestytään varovaisemmin. Kyllä se keltainen yleensä on niin pitkä, että ennen punaisia ehtii pysähtyä vaikka olisi vähän liukastakin...

      Ja kun nyt mielipidettä kysyit, niin sakko on aivan aiheellinen. Sattuuhan noita vahinkoja itse kullekin. Turha kuitenkaan valittaa kun syyttää ei voi ketään muuta kuin itseä.

    • Kallonkutistaja1

      Miksiköhän sinun mielestä tilanteessa oli vain kaksi vaihtoehtoa, joko pysäyttää keskelle risteystä tai toteunut punaisia päin ajo? Miksi normaali pysähtyminen punaisiin valoihin ei ollut tilanteessa mahdollista? Tuliko liukkaus sinulle yllättäen? Ikivihreitä noissa liikennevaloissa ei ole, joten punainen ainakaan ei voinut tulla yllätyksenä, vai tuliko?

      Eli lyhyesti sanottuna tuo sama kysymyskasa: Miten ensi kerralla, kun olet jo kokeneempi, toimisit vastaavassa tilanteessa?

    • on just näitä...

      Nyt talvikeleillä kun on tiet varsinkin risteysalueilla liukkaat, painan monesti kaasua kun huomaan juuri ennen valotolppaa, että valo on vaihtumassa punaiseksi. Jos valon vaihtuessa painaisi jarrua, jarrutus menisi pitkäksi ja pysähtyisin suojatien jälkeen keskelle risteystä. No nyt näsäviisaat sanoo, että vaudin pitää olla sellainen, että pystyy tarvittaessa pysäyttämään. Joo, periaatteessa. Tämä on mielestäni ihan maalaisjärkeä, joka monelta on nykypäivänä vähissä. En tietenkään tarkoituksella aja punaisia päin, enkä tilanteessa, jossa esim. pyöräilijä tai jalankulkija on ylittämässä tietä heti valojen vaihtuessa vihreäksi.

      Vähän sama asia: ajan laillista 80:n nopeutta, puskan takaa juoksee yllättäen kakara tai hirvi alle. Ehdin hädintuskin jarruttaa. Nyt joku näsäviisas sanoo että nopeuden olisi pitänyt olla sellainen, että olisin voinut tarvittaessa jarruttaa ja välttää törmäämisen. Jep jep.

      Eli tilanteen mukaan pitäisi nämä sakotuksetkin katsoa, ei piru lukee raamattua -tyyliin.

    • zzzzzz...

      Tilannenopeus risteykseen tultaessa, olit missä kohti letkaa hyvänsä ;) Kamera ei katso tilannetta vaan valoja !!!

    • joutaisit

      mokomakin kriminaali.

    • rgköljdflghjghfghfghgfhfggf...

      Nopeus on sovitettava niin, että pystyy pysähtymään punaisiin. Jos vaihtuu lähellä keltaisiksi niin hanaa hanaa että ehdit pois ennen punaisia.

      Arviointikykysi petti, ansaitut sakot.

      • Anonyymi

        Kortti pois.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7658
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2842
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2422
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2155
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1819
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1563
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1426
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1424
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1349
    Aihe