Punaisia päin ajaminen?

Kyseenalainen tilanne

Ajoin pienellä henkilöautolla iso kärry perässä 60km/h alueella muun liikenteen mukana. Valo vaihtuin vihreästä keltaiseen ja olin letkasta ensimmäinen, joka alkoi jarruttaa. Tie oli liukas ja auto luisui eteenpäin eikä se olisi pysähtynyt valoihin, joten painoin 5 vaihteen ollessa silmässä lisää kaasua ja ajoin risteyksen läpi. Noin 5m ennen pysähtymisviivaa valo vaihtui punaiseksi ja kamera räppäsi kuvan. Tunnistautumis kuponki tuli matkamuistona ja nyt asia on käsittelyssä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja punaisia päin ajamisesta. Päätöstä odotellessa kyselen onko mielestänne oikein jos sakko tulee? Lain kukaan ei keltaisilla saa kiihdyttää, mutta pitämällä nopeuteni olisin ehtinyt ennen punaisia. Kun yritin pysäyttää hukkui aikaa ja en ehtinyt ennen punaisia. Eikö olekkin iroonista :) Rikesakon voisin maksaa, mutta 10päiväsakkoa? Onko olemassa nimikettä liikenteen estämiselle jos olisin ollut kärryn kanssa keskellä vilkasta T-risteystä ja hädin tuskin päässyt siitä taas liikkeelle =)

14

6370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rika Papuli

      Toi on just sellanen tlanne, missä inhimillisyyttä tarvittaisiin. Kamera taas on armoton.

      Minun mielestäni tuo ei ole niin tahallinen teko, että tarvitsisi pahimmalla mahdollisella tavalla rangaista.

    • The Rat

      Klassikkoesimerkki tapauksesta, jossa paikalla ollut partio olisi todennäköisesti antanut korkeintaan huomautuksen (riippuen siitä, miten varovasti risteystä lähestyit, yms).

      Kameran kuvasta näkyy punaisia päin ajaminen, eikä muuta. Hyvällä tuurilla edes se kärry... Voit yrittää selittää, mutta poliisi ei välttämättä usko.

      Oikeudessa tuomio voisi laskea, mutta mitään varsinaisia takuita tästä ei ole...

      Hankala tilanne.

    • Nimetön

      Niinpä, ei ole työ puolesta aikaa käydä selvittämässä tilannetta. Ajattelin, että virkavalta huomaa myös tapahtuneen tilanteen kirjallisena, joten kerroin suunniilleen saman paperilla. Katsotaan mitä päätös pitää sisällään, raportoin tänne kun saan päätöksen. Mutta oheistuotteena niille, jotka luulevat, että valvonta pätee vain ylinopeuksiin niin, NOT!

    • päiten mäni

      Sellasta se, selkeä punaisia päiten ajo, risteysalueelle ei saa ajaa punaisten palaessa ja risteyksissä on vauhtia alennettava...

    • yksi törppö vähemmän

      Joo joo, ei kerinny jarruttamaan, kun piti kiihdyttää, että kerkiää vanhoilla vihreillä.

      Normisuorituksesta jäi uupumaan enää se, että olisit joutunut pysähtymään keskelle risteystä / ajanut jonkun kylkeen.

      Nimim. olen asunut yhden isomman risteyksen vierellä ja siinä "vanhoilla" vihreillä ajavat aiheuttivat yhden rajun kolarin ainakin kerta / vuosi. Ruumiitakin tuli...

    • finnbulli

      Silloin pitää ajaa niin varovaisesti että kerkii pysähtymään, hyvin vaarallinen yhdistelmä, päiväsakkoja ansaittu.

      • Märk

        Tuo yhdistelmän laatu pisti minunkin silmääni. Ettei vain kärry ollut liian painava pikku veturille, ihan kiloissa mitattunakin? Jarruton peräkärry suorastaan työntää vetoautoa tuollaisissa tilanteissa. Minä olen liukastellut aivan samoin, tosin en toistaiseksi punaisia päin.

        Kyllä punavalon ohittaminen on yksiselitteisesti liikennevirhe, mutta sakkojen määräytymisestä en mene sanomaan mitään. "Markka on paras konsultti", sanottiin entisvanhaan.


    • kyseenalaista...

      ...tuossa on?

      Risteystä on lähestyttävä sellaisella nopeudella, että ehtii pysähtyä ajoissa, jos valot vaihtuvat punaiseksi. Ja jos on pieni auto, raskas kärry ja jäinen tie, niin silloin risteystä luonnollisesti lähestytään varovaisemmin. Kyllä se keltainen yleensä on niin pitkä, että ennen punaisia ehtii pysähtyä vaikka olisi vähän liukastakin...

      Ja kun nyt mielipidettä kysyit, niin sakko on aivan aiheellinen. Sattuuhan noita vahinkoja itse kullekin. Turha kuitenkaan valittaa kun syyttää ei voi ketään muuta kuin itseä.

    • Kallonkutistaja1

      Miksiköhän sinun mielestä tilanteessa oli vain kaksi vaihtoehtoa, joko pysäyttää keskelle risteystä tai toteunut punaisia päin ajo? Miksi normaali pysähtyminen punaisiin valoihin ei ollut tilanteessa mahdollista? Tuliko liukkaus sinulle yllättäen? Ikivihreitä noissa liikennevaloissa ei ole, joten punainen ainakaan ei voinut tulla yllätyksenä, vai tuliko?

      Eli lyhyesti sanottuna tuo sama kysymyskasa: Miten ensi kerralla, kun olet jo kokeneempi, toimisit vastaavassa tilanteessa?

    • on just näitä...

      Nyt talvikeleillä kun on tiet varsinkin risteysalueilla liukkaat, painan monesti kaasua kun huomaan juuri ennen valotolppaa, että valo on vaihtumassa punaiseksi. Jos valon vaihtuessa painaisi jarrua, jarrutus menisi pitkäksi ja pysähtyisin suojatien jälkeen keskelle risteystä. No nyt näsäviisaat sanoo, että vaudin pitää olla sellainen, että pystyy tarvittaessa pysäyttämään. Joo, periaatteessa. Tämä on mielestäni ihan maalaisjärkeä, joka monelta on nykypäivänä vähissä. En tietenkään tarkoituksella aja punaisia päin, enkä tilanteessa, jossa esim. pyöräilijä tai jalankulkija on ylittämässä tietä heti valojen vaihtuessa vihreäksi.

      Vähän sama asia: ajan laillista 80:n nopeutta, puskan takaa juoksee yllättäen kakara tai hirvi alle. Ehdin hädintuskin jarruttaa. Nyt joku näsäviisas sanoo että nopeuden olisi pitänyt olla sellainen, että olisin voinut tarvittaessa jarruttaa ja välttää törmäämisen. Jep jep.

      Eli tilanteen mukaan pitäisi nämä sakotuksetkin katsoa, ei piru lukee raamattua -tyyliin.

    • zzzzzz...

      Tilannenopeus risteykseen tultaessa, olit missä kohti letkaa hyvänsä ;) Kamera ei katso tilannetta vaan valoja !!!

    • joutaisit

      mokomakin kriminaali.

    • rgköljdflghjghfghfghgfhfggf...

      Nopeus on sovitettava niin, että pystyy pysähtymään punaisiin. Jos vaihtuu lähellä keltaisiksi niin hanaa hanaa että ehdit pois ennen punaisia.

      Arviointikykysi petti, ansaitut sakot.

      • Anonyymi

        Kortti pois.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe