MITÄ ON RIIPPUVAISUUS?

vierestäseurannut

Näillä palstoilla monissa kirjoituksissa mitataan päihteen vaarallisuutta sanalla RIIPPUVAISUUS.

Ikäänkuin riippuvaisuus olisi se oikea vaarallisuuden mitta.

Olisi varmasti hyvä kuitenkin selvittää, mitä riippuvaisuus tarkoittaa?

Me olemme riippuvaisia monista asioista.
Ruoka, vesi, ilma, jotkut jopa puolisostaan, jne jne...
Kaikki riippuvuudet ei ole vaarallisia, mutta ne on välttämättömiä. (Puolisosta en ole varma)

Jos kuitenkin on riippuvainen vaikka nyt esim jostain päihteestä, niin se on varmasti jo pahempi juttu.

En tällä syömisellä usko, että kukaan on niin riippuvainen mistään päihteestä niin paljoa kun esim. ilmasta, ruuasta ja vedestä.
SE ON TODELLISTA RIIPPUVAISUUTTA.

Mitä sitten ovat ne riipuvaisuudet, mitkä yhdistetään esim. kannabikseen, alkoholiin, heroiniin jne. jne...?

Eikö ne ole paremminkin himoksi luokiteltavia.

Kun katsoin Wikipediasta -- Mitä himo tarkoittaa, niin vastausta oli esim. KIIHKEÄ HALU.

Eli väitänkin, että huumeet niin lailliset kuin laittomatkin eivät niinkään aiheuta RIIPPUVAISUUTTA, vaan hyvin voimakkaan himon eli KIIHKEÄN HALUN saada lisää ainetta joka toi hänelle (siis käyttäjälle) hyvänolon tunteen.

Ne henkilöt, jotka eivät ole hyvin valistettuja aineen vaikutuksesta siis pidemmälläkin juoksulla ja siihen lisättynä heikko luonne, ettei jaksa vastustaa kiusausta, vaikka tietäisikin sen seuraukset esim. jälkijunassa tulleina, niin sellaiset ovat suuressa vaaravyöhykkeessä joutua pahaankin liisteriin.

Tämä edellä kirjoitettu on monelle itsestään selviö, mutta kirjoitimpahan aivan vain saadakseni keskustelua aikaiseksi kysymykseen...

Mitä tarkoittaa riippuvaisuus?

31

1648

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • enpäs

      Ruokapakko
      Elämäriippuvuus
      rahariippuvuus
      telkkaririippuvuus
      karkkiriippuvuus
      seksiriippuvuus
      päihtymisriippuvuus
      itsensäviiltelyriippuvuus
      riippuvuusriippuvuus
      riippuvuudettomuusriippuvuus

    • addiktiivinen gubbe

      Olen ns. addiktiopersoonallisuus. Meitä on maailmassa varmaan miljoonia miehiä ja naisia.

      Luulen, että addiktiisuus, riippuvuussuhde juontaa varhaislapsuudesta. Me emme kasva
      "aikuisiksi".
      Kun yhdestä riippuvuudenlajista pääsee, uusia lentää ovista ja ikkunoista.

      Esim: Sain onnekkaasti viina-addiktion kuriin. Alkoi kerääntymään rahaa. Niitä käytän
      puolitarpeettomien heräteostosten tekemiseen.

      Sellasta vuorikiipeilyähän se addiktiivikon elämä on. Saa olla iloinen, että edes
      itselle ja lähieläjille ei aiheuttaisi tarpeetonta häikänderiä.

    • sdsdsdsddd

      älä nyt sekoita välttämättömyyksiä riippuvuuteen.
      vesi, ilma tai ruoka ovat välttämättömyyksiä,
      ilman niitä ei yksinkertaisesti elä.

      riippuvuus ei todella ole vaarallisuuden mitta.
      senhän näkee jo siitä että voimakasta riippuvuutta aiheuttavia tuotteita myydään ihan
      laillisesti esim. tupakka, kahvi ja viina aika moni myöntää ettei oikein herää ennenkuin saa kupin kahvia. tupakka taas koukuttaa ehkä nopeiten.

      kysyit kuitenkin mitä on riippuvaisuus? no se on
      lyhyesti sanottuna pakonomaista käyttöä. eli on
      jäänyt johonkin aineeseen niin koukkuun että
      vierotusoireita välttääkseen ottaa/vetää lisää.
      tyypillisiä esimerkkejä ovat opiaattien, pirin, viinan tai tupakan käyttäjät.

      kaikki me tiedämme että sinulla on taka-ajatus
      tässäkin keskustelussa ja se on kannabiksen
      vaarojen liioittelu. tosin sinä keksit vielä ihan
      omia vaaroja kuten sen rasvaliukoisen jälkijunasi.

      mulla on sulle ehdotus. vieraile hollannissa ja
      testaa ihan itse mitä se on mistä olet täällä
      puhunut enimmäkseen paskaa. vakuutan ettet jää
      koukkuun mutta sitten voit sanoa jotain
      kokemuksen äänellä. tee näin niin me kaikki
      kanssasi keskustelleet osoitamme kunnioitusta
      seisaallamme käden lippaan vieden.

    • enpäs

      On normaali tarve, ja se liittyy stressin lievittämiseen, ja on tärkeä ettei kortisonitasot pääse liian hyvin tekemään tuhojaan. Tätä esiintyy myös eläimillä.

      Se, että valitseeko viinan vai möyhyn, riippuu valitsijan tietotasosta.
      Käytännössä, jos ei ole vertaillut päihteiden vaikutuksia kunnolla valitssee kokeilija helposti viinan, koska niin monet muutkin niin tekevät, mutta perustehan silloin väärä.
      Ne jotka viitsivät uhrata sekunninkaan tutkimiselle ja miettimiselle kokeilevat ensin miedommalla huumella, tyhymää on syöksyä suoraan viinan kaltaisiin koviin huumeisiin, joilla on suoranaisia terveyttä romuttavia vaikutuksia.

      • kannabisnarkkari

        Olet ilmiselvästi kannabisnarkkari, joka on edennyt "urallaan" muitakin huumeita suosivaksi persoonaksi.

        Et hyväksy totuutta, että on elämää ilman päihteitä. Olet niin kannabisnarkkaroitunut persoona, että yrität selittää kannabiksenkäytön ja alkoholinkäytön toisiaan poissulkeviksi toiminnoiksi.

        Näinhän se ei mene. Ei tarvitse katsoa kuin vuotuisia hamppumarsseja, joissa kaljakassit kilisevät. Ja kysehän on kaikkein takkutukkaisimmista, epäsiisteimmistä, naurettavimmin pukeutuneista töitä hyljeksivistä kannabisnarkkareista.

        Tyypillisistä kannabisnarkkareista.


      • Mikke
        kannabisnarkkari kirjoitti:

        Olet ilmiselvästi kannabisnarkkari, joka on edennyt "urallaan" muitakin huumeita suosivaksi persoonaksi.

        Et hyväksy totuutta, että on elämää ilman päihteitä. Olet niin kannabisnarkkaroitunut persoona, että yrität selittää kannabiksenkäytön ja alkoholinkäytön toisiaan poissulkeviksi toiminnoiksi.

        Näinhän se ei mene. Ei tarvitse katsoa kuin vuotuisia hamppumarsseja, joissa kaljakassit kilisevät. Ja kysehän on kaikkein takkutukkaisimmista, epäsiisteimmistä, naurettavimmin pukeutuneista töitä hyljeksivistä kannabisnarkkareista.

        Tyypillisistä kannabisnarkkareista.

        Tässä tekstissä käsitellään tuota kaljakassiasiaa, oletko jo lukenut:

        Keskipohjanmaan kolumni ja vastine siihen.

        "Hamppuhumppa

        Suomessa toimii liuta yhdistyksiä, jotka haluavat tehdä kannabiksesta laillisen päihteen. Tavoitteen ajamiseksi järjestetään vuosittaisia väljiä mielenosoituksia hamppumarssin nimellä. Viime lauantaina muun muassa Pietarsaaressa marssitut joukkokokoukset ovat osa kansainvälistä Million Marihuana March -kampanjaa.

        Kannabiksen aktiivikäyttäjät pitävät kukkaansa harmittomana arjen apulaisena ja juhlan kohottajana. He huomauttavat, että laillista tupakkaa sisältävä savuke tuuppaa käyttäjänsä keuhkoihin myrkyllisempää savua kuin hasiskääryle, ja että alkoholi on lempeään ruohoon verrattuna synkkiä väkivaltalukuja tuottava rähinäviina. Esiin nostetaan myös kannabiksen lääkekäyttö joissakin Yhdysvaltain osavaltioissa ja Kanadassa.

        ”Humaanin päihdepolitiikan” kaltaisiin ilmauksiin verhotut vaatimukset saattavat vaikuttaa jopa järkeviltä, jos niitä vastustetaan vain porttiteorian kaltaisilla hatarilla perusteluilla. Harva kannabiksen käyttäjä vaihtaisi päihdettään muuhun huumeeseen sen kummemmin kuin keskimääräinen siiderin litkijä juomaansa raakaan pontikkaan.

        Hamppu on hieno kasvi. Se tuottaa monikäyttöistä kuitua ja ravintoarvoiltaan erinomaisia siemeniä. Kannatan lämpimästi kaikkea tutkimusta, jolla pyritään eristämään sen kannabinoideista aineita, joista voitaisiin hallitusti valmistaa hyödyllisiä ja tehokkaita lääkkeitä.

        Eri päihteet vaikuttavat ihmiseen eri tavoin. Siinä, missä viina aktivoi jotakuta väärällä tavalla, kannabis passivoi toista aivan yhtä haitallisesti. Syrjäytyminen on syrjäytymistä, vauhdittaa sitä sitten oluen lipittäminen tai pilven polttelu.

        Kukaan ei toivo maailmaan lisää laittomia päänsekoittajia. Miksi kukaan kaipaa lisää laillisia? Yleistä pöhnäisyyttä ne eivät voi kuin lisätä.

        Savutonta hamppumarssia ei ole nähty, mutta eipä juuri pussikaljatontakaan."



        Vastaus kolumnistille.

        Arvoisa vastaanottaja

        Kukaan ei varmasti toivo maailmaan enempää laittomia päänsekoittajia, kun kahden laillisenkin kanssa on niin paljon ongelmia, että yhteiskuntamme taloudelliset perusrakenteet ja hyvinvointimme pohja ovat vaarassa romahtaa, alkoholin ollessa yleisin kuolinsyy työväestön keskuudessa. Juuri sen väestön, jonka pitäisi verovaroin saadun koulutuksen turvin antaa oma työpanoksensa tämän maan kehittämiseen ja sen ylläpitämiseen. Tämän ongelman ratkaisemiseksi tarjotaan lähinnä ulkomaisen työvoiman lisäämistä maassamme, ei sitä, pitäisikö päihdepoliittista linjausta uudistaa, kun vanha kaataa maan hautaan. Eli tilanne on niin traaginen, että työväestömme kuolee ainoaan lailliseen ja yleisesti sallittuun huumausaineeseen siinä määrin, että työvoimapula ja ammattitaitoisen henkilöstön häviäminen mullan alle vaarantaa maan talouden, tulevaisuuden ja hyvinvoinnin.

        Ammattitaitoa ei myöskään saavuteta koskaan koulussa, sen antaessa lähinnä peruseväät lähteä oppimaan itse ammattia ja sen hienouksia, vaan ammattitaito syntyy monilla aloilla ainoastaan työelämässä. Jos ammattitaitoinen työväki joka on aikoinaan oppinsa saanut vanhoilta osaajilta omana oppiaikanaan, kuolee huomattavan ennenaikaisesti ja suurin joukoin alkoholiperäisiin sairauksiin, eikä ehdi siirtämään tietoaan eteenpäin, juuri kouluista työelämään siirtyneille, ammattitaidon laatu väkisinkin heikkenee. Tämä onkin ollut selkeästi nähtävissä tässäkin maassa jo pitkään eräillä tärkeillä aloilla.

        Joten herätyskello nyt soimaan sielläkin päässä. Retoriselle jeesustelulle, valistukselle ja valestukselle oli aikansa, ja se ei todellakaan kyennyt siihen mitä se lupasi. Se ei tarjonnut huumausainevapaata yhteiskuntaa, vaan se tarjosi rikollisille tähtitieteelliset bisnekset ja yhteiskunnalle eteen tulevan alkoholikaaoksen. Maamme 500 000 heroiiniriippuvuuteen verrattavaan sairauteen sairastunutta alkoholistia on melko hyvä indikaattori sille, että ongelmakenttä on järkyttävä, kun otetaan huomioon se, kuinka pienestä maasta on kysymys.

        Ehkä ongelma johtuukin kokonaisuudessaan siinä, että kauan aikaa sitten, kun päihdekieltolakeja suunniteltiin ja rakenneltiin, onkin tehty täysin väärät analyysit ja johtopäätelmät siitä, mitkä päihteet maailman kansoille olisi sallittava ja mitkä kiellettävä.

        Uusia ”päänsekoittajia” ilmestyy maailmaan joka vuosi, kun kemiantutkimus etenee. On mielenkiintoista, että jokainen näistä uusista, juuri keksityistä aineista siirretään lähestulkoon automaattisesti ”huume” –kategoriaan, eikä niitä vaivauduta sen tarkemmin edes tutkimaan, voisiko jostain niistä olla tulevaisuudessa korvaajaksi alkoholille, eräälle maailman vaarallisimmista huumeista. Sen vaarallisuus perustuu erittäin suurelta osin siihen, että se on sekä primitisoiva kuin myös regressoiva päihde, ja alkoholipäihtymys sulkee aivoissa niitä osia, joita tarvitaan kun ajetaan ns. korkeammin tietoisuuden ohjelmia, jotka erottavat ihmisen konkreettisimmin eläimestä.

        Mitä tämä kertoo? Sitä, että alkoholiyhtiöiden poliittinen valta on niin suuri maailmassa, että ne pystyvät dominoimaan koko päihdekenttää, niiden ollessa itse tästä kentästä luonnollisesti eniten taloudellisesti hyötyviä.

        Jokin vanha tai uusi kilpaileva päihde voisi olla potentiaalinen uhka alkoholin ylivallalle, jos tosissaan haettaisiin ainetta, jota ihminen voisi käyttää ilman, että hänen läheisensä tai täysin ventovieraat joutuvat kärsimään aineen, eikä vain sen maineen johdosta. Kannabista rasittaa enemmän sen erittäin negatiivinen maine kuin sen todelliset haitat käyttäjälleen, kun hyvin organisoitu, rahoitettu ja vuosikymmeniä erilaisten medioiden kautta ihmisille syötetty ”huumausainevalistus” on tehnyt työnsä.

        Valistus on kertonut kansalle kannabiksesta oman totuutensa, mutta jokaisen joka asiasta kolumneissa kirjoittelee, kannattaisi tutustua hampun kieltolain historiaan, lähinnä YK:n 1961 huumausainesopimusta edeltäviin vaiheisiin. Tuolloin tieteelliset periaatteet ja tutkimukset korvautuivat Yhdysvaltojen ankaralla lobbauksella ja propagandalla. Tämä on päihdepolitiikan historiassa asia ja ajanjakso, josta tavallisen kansan keskuudessa edelleenkin yllättävän vähän tiedetään, vaikka monet heistä kiivaita kommentteja kirjoittelevatkin moniin paikkoihin, ylläpitäen omalta osaltaan sitä valheen jatkumoa, joka on saavuttanut jo katastrofaaliset mittasuhteet.

        Monet todellakin kärsivät maamme laillisesta päihteestä käyttäjienkin lisäksi, koska alkoholi on mukana arviolta kahdeksassakymmenessä prosentissa maassamme esiintyvää väkivaltaa, pyörittäen siis käytännössä yksinään vaikkapa oikeuslaitosta väkivaltarikosten suhteen, ja ollen merkittävin yksittäinen rasite julkiselle terveydenhuollolle, jota muutenkin on ajettu ja ajetaan alas. Vanhustenhuollosta on jo nyt jouduttu leikkaamaan resursseja kasvavan alkoholiongelman hoitoon, enkä usko, että tilanne oleellisesti paranee tulevaisuudessakaan. Se vaatisi tahtoa, mutta tahto on korvattu retoriikalla, jonka alle ongelmat haudataan.

        Vaikka kukaan ei haluaisikaan lisää laillisia tai laittomia huumeita, niin huumeet ovat kuitenkin jo täällä, ja laittomana huumekauppa on aina yhteiskunnalle ja sen rakenteille vaarallisempaa kuin laillisena ja kontrolloituna. Tästä syystä aikoinaan alkoholin kieltolaista luovuttiin, koska se antoi rikollisuudelle mahdollisuuden rakentaa organisaatioitaan, verkottua ja kasvaa, ja tällä hetkellä tämän saman toiminnan rahoittamiseen käytetään laittomia päihteitä. Suomessa arvioidaan olevan yli 80 enemmän tai vähemmän organisoitunutta rikollisryhmittymää, joista monet tekevät ainakin osan ansioistaan huumausainekaupalla. Niistä noin 10 – 15 on jo melko voimakkaita, harrastaen maassamme jopa erilaista yritystoimintaa, joiden taustalla rikollista toimintaa organisoidaan.

        Vain harva hampunkäyttäjä pitää käyttämäänsä päihdettä haitattomana. Tällaista korkeintaan väittävät jotkut nuoret ja naiivit ja elämää riittävästi näkemättömät. Hampulla, kuten kaikilla päihteillä, on omat haittapuolensa, mutta päihteeksi se on kuitenkin erittäin vähähaittainen. Asioilla on erittäin suuri ero: haitaton tai vähähaittainen. Kannabiksen haitat ovat lisäksi kontingentteja, eli ne ovat vain mahdollisia haittoja, joiden esiintymistä ei voida valtaosassa sen käyttäjistä havaita missään vaiheessa elämää.

        Valistuksen vahvin lyömäase, eli pelottavat mutta sangen harvinaiset psykoositkin vaativat yksilössä sekä geneettisesti poikkeavan rakenteen ja tämän lisäksi vielä epästabiilin alitajunnan. Alitajunnan rakenteen ”vinoutumat” voivat syntyä vaikkapa lapsuusajan raskaiden henkisten kokemusten rakentamana, esimerkiksi lapsuus päihdeongelmaisessa perheessä saattaa aiheuttaa henkisiä jännitetiloja. Nämä voivat purkautua myöhemmällä iällä avoimeksi psykoosiksi jonkin päihteen stimuloimana, kuten vaikkapa juuri kannabiksen tai alkoholin, jonka on todettu kohottavan psykoosiriskiä jopa enemmän kuin kannabiksen. Kun ajatellaan, kuinka laajaa ja runsasta alkoholinkäyttö yhteiskunnassamme on, ja kuinka harvinainen alkoholin aiheuttama psykoosi on käyttäjäryhmässään, on melko selvää, että kannabista käyttävässä ryhmässä psykoosit ovat vieläkin harvinaisempia. Se on kuitenkin mystisyydessään voimakas emotionaalinen ”teräsnyrkki” valistuksessa, koska siitä vain harvat mitään tietävät, mutta ”hullua” pelkäävät kaikki.

        Valtaosa psykooseista olisi kuitenkin vältettävissä, mikäli psykoosien esioireita (prepsykoottisia tuntemuksia) osattaisiin tarkkailla yksilötasolla. Näitä saattaa esiintyä jopa vuosi ennen varsinaista, avointa psykoosia, joka vaatii usein sairaalahoitoa. Miksi tätä dataa näistä oireista ei ole kerätty ja saatettu valistuksella niiden ihmisten tietoon, joille siitä saattaisi olla apua. Onko tämä ymmärtämättömyyttä vaiko vain välinpitämättömyyttä?

        Lisäksi termillä ”kannabispsykoosi” tunnettu mielenterveyden notkahdus on edelleen asia, josta saatu informaatio on sangen ristiriitaista. Toisten mielestä se on olemassa ja sen aiheuttaa vain ja ainoastaan kannabis, ja toisten mielestä kyseessä on vain tyypillinen päihdepsykoosi, samanlainen kuin alkoholinkin aiheuttama. Toiset näkevät myös, että fragmentoitunut alitajunta ja sen jännitteet ohjaavat yksilön päihdekäyttäytymistä, joka osaltaan voi ohjata häntä sellaisiin kokemuksiin, jotka voisivat laukaista nämä jännitteet tiellä kohti todellista mielenterveyttä.

        Nimi ”päihdepsykoosi” olisi ehkä oikeaoppisin termi kuvaamaan näitä todellisuuden ja mielikuvituksen rajat hämärtäviä, usein sangen metafyysisiä kokemuksia, joiden voidaan katsoa myös olevan joidenkin uskontojen takana.

        Pidän itseasiassa sangen asenteellisena ja propagandatyyppisenä sanan ”haitaton” käyttöä. Hampun haittoihin kuuluu se, että noin kymmenen prosenttia sen aktiivikäyttäjistä tulee siitä jossain määrin riippuvaiseksi, mutta valtaosalla tästä riippuvaisten ryhmästä ei ole kuitenkaan suuriakaan hankaluuksia selvitä päihderiippuvuuden vakavuutta selvittävästä, erittäin maineikkaasta 420 –testistä. Mikä tekee asiasta hyvin mielenkiintoisen, sillä yhteiskuntamme päihteistä tupakka ja kahvi ovat tämän testin kärkisijoilla. Tämä taas kertoo niiden voimakkaasta taipumuksesta aiheuttaa käyttäjässään riippuvuus.

        Hampunkäyttäjien kirjavasta joukosta löytyy myös moniongelmaisia yksilöitä, joilla on vakavia päihderiippuvuusongelmia, ja joille kannabis on vain yksi aine käytettyjen aineiden joukossa, koska se on yleisin käytetty laiton huumausaine. Tätä ryhmää tarkastelemalla on usein luotu kuva tyypillisestä kannabiksen käyttäjästä, vaikka kyseessä on vain suunnattoman jäävuoren näkyvin huippu, johon vaikkapa poliisi työkentässään törmää. Tätä ryhmää tarkastelemalla ei kuitenkaan voida nähdä totuutta koko ryhmästä, joka on Suomessakin merkittävä. Maassamme arvioidaan olevan noin 100 000 aikuista, jotka käyttävät kannabista enemmän tai vähemmän säännöllisesti, ja yli 500 000, jotka ovat sitä kokeilleet.

        Lisäksi arvioidaan, että noin 10 000 kotitaloutta kasvattaa itse käyttämänsä kannabiksen, vaikka siitä saatava rangaistus on maassamme oleellisesti suurempi kuin rangaistus, jonka saa hasiksen nimellä kulkevan sotkun ostamisesta järjestäytyneen rikollisuuden edustajalta. Hasista siinä on todellakin usein vain nimeksi, koska tuo sotku voi sisältää mitä tahansa jatkeainetta, jolla sen painoa on keinotekoisesti lisätty, jotta siitä saatavat voitot voidaan maksimoida, ja jotka todennäköisesti ovat käyttäjälle haitallisempia kuin aine itsessään.

        Nämä käyttäjät ja kasvattajat eivät kuitenkaan näy missään tilastoissa erillisenä piikkinä, koska suurin osa käyttäjistä elää täysin normaalia elämää, vain kannabiksenkäytön erottaessa heidät muusta kansasta. Jos kannabis olisi niin vaarallista kuin valistus usein antaa ymmärtää sen olevan, olisivat nämä käyttäjät esillä todella vahvasti ja media noteeraisi väkisinkin asian. Kannabiksella on erittäin vaarallinen maine, mutta todisteet sen vaarallisuudesta ovat kuitenkin jääneet melko hatariksi.

        Kirjoituksen tarkoitus ei ollut käsitellä alkoholin aiheuttamia haittoja, mutta en voi jättää mainitsematta erästä, erittäin merkittävää seikkaa näiden kahden aineen, kannabiksen ja alkoholin välillä, joka liittyy rasvamolekyyleistä rakentuvaan myeliinieristeeseen aivojen hermosolurakenteissa.

        Alkoholin aivoissa aiheuttamista tuhoista eräs merkittävin on se, että alkoholi tuhoaa hermosoluja ja sulattaa synapsien välisten ”johdotusten” myeliinieristettä, jonka häviäminen taas on suorassa yhteydessä mm. MS-tautiin. Myeliinieristeen tuhoutuminen johtaa siihen, että hermosolujen lähettämät hermoimpulssit vääristyvät, lihakset saavat virheellisiä ohjaussignaaleja, jotka johtavat MS-taudin ulkoisiin tunnusmerkkeihin.

        Hampun taas on todettu lisäävän juuri tätä myeliinieristettyä, valkoista aivosolukkoa, joka on harmaata aivosolukkoa tehokkaampaa, koska sen tiedonsiirtonopeus synapsien välillä on oleellisesti suurempi. Rakenteellisesti itse aivosolut ja niiden toiminta ovat samanlaisia kummassakin rakenteessa, harmaan solukon huolehtiessa operaatioista, mutta myeliinieristetty ”johdotus” neuronien välillä nopeuttaa neuronien välistä kommunikaatiota, ja tehostaa näin aivojen toimintaa. Kun harmaassa materiaalissa hermoimpulssi siirtyy noin 2-3 metriä sekunnissa, valkoisessa materiaalissa impulssi voi liikkua jopa 120 metriä sekunnissa, joten ero on todella merkittävä.

        Joten siinä missä harmaa aivosolukko eristämättömällä johdotuksellaan kykenee murskaamaan numeroita kuin muinainen VIC20 –kotitietokone, valkoinen aivosolukko eristettyine piuhoineen ei ihan ole supertietokone CRAY-3, mutta ei paljon puutukaan. Lisäksi hampun on todettu myös lisäävän aivoissa neurogeneesiä, eli uusien aivosolujen tuotantoa. Tätä ei tosin kannata vielä hirveästi hehkuttaa, koska kyseiset tulokset on saatu kuitenkin ”in vitro”, ja ne on saatu aikaan synteettisellä kannabinoidiagonisti HU-310:llä joka eroaa THCn ominaisuuksista melkoisesti.

        Kasvi ja sen ominaisuudet ovat todellakin erittäin mielenkiintoisia.

        On hyvä, että sinäkin tiedostat kuinka tärkeä kasvi hamppu on, vaikkapa juuri lääketeollisuudelle. Onhan se yksi monipuolisimpia lääkekasveja, ellei monipuolisin. Valitettavaa on kuitenkin se, että hyväksyt tämän kasvin ja sen ainutlaatuiset ominaisuudet ainoastaan sen jälkeen, kun monikansalliset suuryritykset ja niiden lääkelaboratoriot ovat ensin sen pilkkoneet geeni kerrallaan paloiksi ja sen jälkeen patentoineet sen ominaisuudet, jotta kilpailijat lääkealalla eivät kykene tekemään sillä ihan niin paljon rahaa kuin he itse.

        Vuosituhansia maailmassa kasvanut kasvi, joka on ollut kiinteästi ihmisen ja hänen kehityksensä kanssa tekemisissä, on sinun mielestäsi hyväksyttävissä vasta kun sillä tekee joku muukin riittävästi rahaa kuin vain järjestäytynyt rikollisuus. On erittäin todennäköistä, että kabinettien kätköissä tällä hetkellä puuhataan hyvinkin kiivaasti hampun lääkekäytön lisäämistä, ja onhan Suomessakin jo muutamia kannabista laillisesti lääkkeenään käyttäviä henkilöitä ja hamppulääkkeitä, joita he saavat käyttää.

        Kannabis tulee laillistumaan, mutta se tulee laillistumaan todennäköisesti siten, että siitä suurta tiliä tekevät ainoastaan mainitut yritykset (nykyisen rikollisuuden lisäksi), jotka taas varmasti tulevat käyttämään rahaa lobatakseen voimakkaasti hampun kotikasvatuksen laittomuuden puolesta, vetoamalla vaikkapa kotikasvatetun kannabiksen vaarallisuuteen lääkeyhtiön tuotteeseen nähden.

        Menneet, nykyiset ja tulevat kannabisaktivistit, minä ja muut, jotka tekevät tätä hieman paskaa työtä täällä ja muualla, rakentavat kuitenkin sitä pohjaa, jonka varaan lääkeyhtiöt voivat lääkkeitään tyrkyttää. Ilman meitä homma kestäisi vuosikymmeniä kestäneen valehtelun jälkeen paljon kauemmin, ja mitä me saamme tästä kiitokseksi? Yleensä ”narkit saunan taakse” –huutelua, nimimerkkipuskasta.

        Oikeasti koko ajatuskuviosi tämän lääkekeskustelun suhteen on vähän minusta kuvottava. Siinä näkyy jonkinasteinen väärien auktoriteettien kumartelu ja nöyristely näiden suurien yritysten edessä, koska kannabiksesta ei tarvitse eristää mitään kenenkään toimesta erikseen, vaan se on täysin valmis paketti sellaisenaan - ilman, että ihmisen täytyy sitä väkisin sorkkia, kuten se joka paikassa tekee.

        Kannabista ei todellakaan ole tarkoitettu sellaiseksi kasviksi, että se hyväksytään vasta sitten kun riistokapitalistit kykenevät siitä saatavan hyödyn maksimoimaan, vaikka näin tuleekin todennäköisesti käymään. Ehkä jopa käy niin, että rangaistukset hampun kotikasvatuksesta tulevat kovenemaan, kun suunnattomat taloudelliset resurssit omaavat suuryhtiöt päättävät maksimoida kannabiksesta saatavat tulonsa tulevaisuudessa, ja lobata lainsäädännön kiristämisen puolesta politiikan pimeillä ja usein sangen kieroilla käytävillä.

        Tietysti hyväksyn lääkekantasi kannabiksen suhteen siinä mielessä, että onhan se jo hyvin erilainen näkemys siihen nähden, jonka mukaan hampulla ei ole olemassa mitään terveysvaikutuksia. Tämähän oli aikoinaan eräs syy sen kieltämiselle, vaikka jo kiellettäessä tiedettiin, että kannabista oli käytetty lääkkeenä jo vuosituhansia. Valistuksessa kannabis on ollut milloin tappava solumyrkky ja milloin mitäkin, mitä nyt on mieleen pälkähtänyt valistajille, usein valheita ja puolitotuuksia, joiden tarkoitus on vain vaikuttaa tunteisiin, ei järkeen.

        Syrjäytymistä kannabis saattaa aiheuttaa, jos käyttäjä ei vaikkapa uskalla mennä ulos asunnosta, kun pelkää jäävänsä jostain syystä kiinni. Eikä välttämättä ole ketään kenelle puhua mahdollisista ongelmista, sikäli jos niitä ilmenee. Onko syrjäytyminen siis enemmän kiinni kieltolaista vai aineesta, on kysymys joka ei ole yksiselitteinen. Kaksoiselämä on raskasta ja saattaa rasittaa psyykettä melkoisella tavalla. Jos juridiset sanktiot kiristyvät, syrjäytyminen lisääntyy, ja jos poliittinen järjestelmä perustuu jo itsessään syrjäyttämiselle, mikä ihme se on jos ihminen syrjäytyy yhteiskunnassa, joka elää noitavainojen aikaa edelleen, mutta noidat ovat vaihtuneet kannabiskansan edustajiin.

        Entä jos hamppu olisi laillista tai edes enemmän suvaittua? Miten kävisi syrjäytymisen silloin? Vähenisikö vai lisääntyisikö? Mitä kertoo Hollannin esimerkki? Ainakaan käyttäjän ei tarvitse siellä jäädä neljän seinän sisälle, pelkäämään kiinnijäämistä, joka romuttaa mahdollisesti työ- tai koulutushaaveet, vie ajokortin, sosiaaliset suhteet ja – todellakin, syrjäyttää.

        Kieltolaki ja politiikka syrjäyttävät, eivät välttämättä aineet itsessään, ja siksi ainetta ja sen ominaisuuksia tarkastellessa on otettava aina huomioon myös aineen juridinen status, koska se väistämättä vaikuttaa siihen kuvaan ja käsitykseen, joka meille aineesta ja sen käyttäjistä tulee. Juridisten seikkojen pohjalta ei voida arvioida ainetta tai sen haitallisuutta. Kannabis ei passivoi, sen juridinen ja poliittinen, syrjäyttävä viitekehys sitä tekee.

        Mitä taas tulee siihen, saako hamppumarssilla juoda olutta vai ei, niin täytyy ainakin todeta, että ei se laitonta ole. Koko viittaus ”pussikaljoihin” voidaan kokea vähän matalaotsaiseksi puuhasteluksi, joten turha sitä kai on tämän enempää pohtia, itsekin sen sellaiseksi tiesit jo sitä kirjoittaessasi, ja jos et tiennyt tai tajunnut sitä itse, menee tämäkin kirjoitus taas ihan hukkaan.

        Itse olen kyllä myös sitä mieltä, että ne kaljakassit kannattaisi jättää pois, jotta niihin eivät kaikenlaiset näpertelijät kykenisi puuttumaan, koska vuodet ovat opettaneet, että kaikkia keinoja on aina käytetty tässä propagandasodassa, kun huumeiden vaarallisuutta on pitänyt ihmisille manipuloida.

        Nyt, kun kannabis ei enää olekaan tappava hermomyrkky, on puututtava jokaiseen mahdolliseen seikkaan, johon vain ylipäätään pystytään puuttumaan, jotta väistämätöntä päihdepolitiikan muutosta vielä voisi vähän aikaa jarruttaa, alkoholismin lisääntyessä maassamme samaan aikaan poliittisen välinpitämättömyyden kanssa ja sen johdosta.

        Alkoholismi, poliittinen välinpitämättömyys ja muutoksen vastustus ovat ehkä kaikki sellaisia elementtejä, jotka lisääntyvät neliöön. Ainakin niin käy muutoksen vastustukselle muutospaineen kasvaessa, mikä on sosiologiassa tiedostettu fakta. Kaljapusseihin tarttuminen kertoo epätoivosta ja siitä, että muutospaine alkaa olla jo melkoinen, joten ehkä kaljapusseista pitäisi päästää kokonaan irti ja tehdä välttämätön muutos, ennen kansamme raunioitumista.

        Kannabiksen käyttäjien ja marssijoiden joukosta löytyy koko yhteiskunnan kirjo, ja tämä saattaa olla syynä siihen, että jotkut ottavat olutta mukaansa lähtiessään antamaan omaa panostaan sen asian eteen, johon uskovat ja joka on heille tärkeä. Osalle marssi saattaa edustaa vaikkapa ”kapinaa establismenttia vastaan”. Osalle se voi olla taas kapinaa vanhempia vastaan, tämä varsinkin vähän nuoremmilla.

        Yhä suuremmat ja suuremmat ihmisryhmät ovat myös siirtyneet siihen leiriin, joka näkee kannabiksen päihdepoliittisena vaihtoehtona tälle alkoholiyhtiöiden harjoittamalla kansanmurhalle, kun sen kauppaa ihmisille etanolia, huumausainetta, jota on halpa tuottaa ja jonka vaarat ovat hyvin tiedossa, eikä niitä kannata tässä edes käsitellä.

        Suurelle osalle se on myös marssi paremman ja humaanimman maailman puolesta, sikäli jos tästä loppuun kalutusta ja jätteillä pilatusta paikasta nyt enää mihinkään on vaikka kuinka marssittaisiin. Tästä on kyllä turha sitten hamppukansaa jälkikäteen syyttää, vaikka paljon tuon ryhmän päälle on vuosikymmenien aikana paskaa kaadettukin.

        Marssijoiden vaikutteet voivat olla siis todella moninaiset ja kannabiksen käyttäjiä löytyy jokaisesta sosiaali- ja ammattiryhmästä, sähkömiehistä asianajajiin ja kyläsepistä kylähulluihin, mihin itse lukeudun.

        Putkimies Pera (nimi muutettu) marssii, jotta hän saisi laillisesti kasvattaa niitä kuutta pensastaan, joita on laittomasti kasvattanut jo kolmetoista vuotta.

        Insinööri Rane (mies vasemmalla, pussi päässä) marssii siitä syystä, että järjestäytyneen rikollisuuden triumfi voitaisiin pysäyttää järkevämmällä päihdepolitiikalla.

        Teini-ikäinen Masa yrittää saada vanhempansa edes jollain tavalla huomaamaan hänet, edes kerran elämässään, vaikka sitten osallistumalla hamppumarssille ja näin shokeeraamalla vanhempiaan. Hän on kerran imaissut piipusta, mutta ei vetänyt henkeen, koska oli kuullut valistajalta, että kannabis tappaa. Silti hän veti henkosen, koska ei vain enää piittaa maailmasta, koska maailmakaan ei hänestä piittaa. Isällä on aina ollut liian kiire huomata häntä, äidillä samoin. Masa on kasvanut siis käytännössä lastenhoitajien opastuksella, mutta rahaa – sitä perheellä on enemmän kuin monilla muilla. Lisäksi lisää tehdään koko ajan.

        Monen monta tarinaa marssille mahtuu, ja monenlaista ihmistä. Vaikka olisi todella hyvä jättää ne elementit marssilta pois, jotka saattavat antaa mahdollisuuden nävertää itse marssin tarkoitusta ja sen pyrkimystä, on kuitenkin ymmärrettävä, että ryhmä on hyvin erilaisista yksilöistä koottu.

        Kannabiskysymyksessä on ollut kysymyksessä paljon suuremmat asiat kuin uskalletaan yleisesti edes ajatella. Maailman monipuolisin energia- ja hyötykasvi julistettiin laittomaksi, jotta orjatyövoimalla ja öljytuloilla maailman ykkösvallaksi noussut ja nyt romahtamassa oleva Yhdysvallat (Euroopan geeniperimän jätesanko) saattoi leikkiä maailmanjohtajaa muutaman sata vuotta. Hinta tuolle leikille vain tulee olemaan hirvittävä, ja se jää lastemme ja heidän lastensa maksettavaksi, sikäli jos elämä jatkuu siinä muodossa kuin nyt. Väkisin kuitenkin jo taantuvassa maailmassa, koska talouskasvun rajat rajoittaa lopulta planeetan resurssit, jotka alkavat tulla vastaan.

        Biopolttoaineita puuhastellaan näennäisesti ympäristöystävällisistä palmuista ja niiden öljyistä, joiden kasvatukseen kaadetaan viimeiset sademetsät, ja joiden ympäristöhaitta on jopa 15 –kertainen raakaöljyyn nähden. Tämä siksi, että vielä vähän aikaa riittää rikkaille polttoainetta citymaasturin tankkiin, toisten kuollessa nälkään. Suomessa taas, nälänhädän lisääntyessä maailmassa, ylijäämäperunoista tehdään vodkaa maailmanmarkkinoille, mikä paljastaa selkeästi länsimaiden suhteen omaan lailliseen huumeeseensa. Kaikki tämä kertoo aika sairaasta kulttuurista, enkä minä olekaan enää pitänyt pitkään aikaan tavallista länsimaista ihmistä terveenä, vaikka se itse ehkä luulee terve olevansakin, kun on pääasiassa tekemisissä kaltaisiensa mielisairaiden kanssa.

        Energiakysymys olisi ollut ratkottavissa jo aikaa sitten. Keinot ja kasvit ovat olleet olemassa koko ajan, tahto on puuttunut, koska sen tahdon ovat omistaneet ne, joilta keinojen käyttöönotto olisi syönyt taloudellisia voittoja.

        Lisäksi – jos hampun jalostukseen olisi käytetty edes murto-osa siitä, mitä on käytetty vaikkapa tupakan jalostamiseen, jotta sen kyky aiheuttaa riippuvuutta voitaisiin maksimoida, meillä olisi käytössämme energiakasvi, joka pieksisi nykyisen itsensä 16 – 0, vaikka kasvi jo nykyisinkin on tehokkain ja monipuolisin. Saatikka, jos sen teolliseen hyödyntämiseen olisi käytetty sama määrä rahaa kuin sen vastustamiseen on käytetty kieltolakivuosien aikana.

        Ei olisi tarvetta pohtia ilmastonmuutosta, kun polttoaineet olisivat olleet alusta lähtien oikeasti ympäristöystävällisiä, todellisia biopolttoaineita. Ei varmasti edes sitä, millä tavalla muovijätteellä täytetty Tyyni valtameri tai myrkkyjätteillä lastattu Välimeri voitaisiin pelastaa, jotta kykenisimme pelastamaan itsemme. Sillä kun meri - ihmisen synnyinkoti - kuolee, menee ihminen samassa rytäkässä. Turha on silloin enää huutaa ”eikö kukaan ajattele lapsia”, mitä nyt kovin huudellaan. Tosin vain siitä syystä, että sen avulla voi kiristää nettisensuuria, jotta tätäkään tekstiä ei pian kykene lukemaan, paitsi sensuurin kiertämällä, johon menee noin 5 sekuntia, kun vaihtaa suoran yhteyden proxy-linjaan.

        Lapsia ajatellaan aina silloin, kun siitä on jotain hyötyä poliittisesti. Jos lapsia olisi ajateltu koko ajan, maailma ei olisi tässä pisteessä, että meret kuolevat, maaperä ja vesistö saastuu, ja Suomessa 200 000 lasta elää lapsuutensa alkoholistiperheissä, usein (ellei pääsääntöisesti) lapsuus ja psyyke pilalla ja aikuisena päihdehäiriöt tilalla. Kova hinta sille, että vastuuttomat yritykset ovat vallassa päihde- ja muussakin politiikassa.

        Mutta koska valheidenkin likaamat kasvot pitää säilyttää ja hallitukset ja suuret yritykset ovat tässä toimessa sangen ellei erittäin hyviä, ei tätä kasvia tulla ilmeisesti käyttämäänkään, joten ilmeisesti globaali tuho nyt vain on niin kiva tullessaan.

        On sanottu, että viidenkymmenen vuoden päästä kaikki poliittinen ja taloudellinen valta on monikansallisten suuryritysten hallussa, ja näitä yrityksiä arvioidaan olevan muutamia kymmeniä. Arvio on hieman väärä, sillä jo nykyisin tämä valta on näillä yrityksillä, ja meno on osakkeenomistajien mielen mukaista, enemmän, enemmän ja nopeammin. Kerskakulutus ja kuolema!

        Katson vähän yli vuoden vanhaa poikaani, joka alkaa heräillä sängyssään. En voi tarjota hänelle enää sitä maailmaa, jossa itse sain kasvaa, sen aika on jo mennyt ja se on pilalla, mutta aion antaa hänelle sen, minkä jokainen lapsi ansaitsee - onnellisen lapsuuden. Jos jättäisin koti-isän hommat, leipomiset, siivoamiset ja muut kotipuuhat, voisin tietysti rahalla ostaa lisää Kiinassa tehtyä muovilelurakkautta lapselleni, mutta isoimmatkaan leluvuoret eivät korvaa sitä, minkä voi ilman rahaakin antaa - rakkautta.


      • Mattilainen
        Mikke kirjoitti:

        Tässä tekstissä käsitellään tuota kaljakassiasiaa, oletko jo lukenut:

        Keskipohjanmaan kolumni ja vastine siihen.

        "Hamppuhumppa

        Suomessa toimii liuta yhdistyksiä, jotka haluavat tehdä kannabiksesta laillisen päihteen. Tavoitteen ajamiseksi järjestetään vuosittaisia väljiä mielenosoituksia hamppumarssin nimellä. Viime lauantaina muun muassa Pietarsaaressa marssitut joukkokokoukset ovat osa kansainvälistä Million Marihuana March -kampanjaa.

        Kannabiksen aktiivikäyttäjät pitävät kukkaansa harmittomana arjen apulaisena ja juhlan kohottajana. He huomauttavat, että laillista tupakkaa sisältävä savuke tuuppaa käyttäjänsä keuhkoihin myrkyllisempää savua kuin hasiskääryle, ja että alkoholi on lempeään ruohoon verrattuna synkkiä väkivaltalukuja tuottava rähinäviina. Esiin nostetaan myös kannabiksen lääkekäyttö joissakin Yhdysvaltain osavaltioissa ja Kanadassa.

        ”Humaanin päihdepolitiikan” kaltaisiin ilmauksiin verhotut vaatimukset saattavat vaikuttaa jopa järkeviltä, jos niitä vastustetaan vain porttiteorian kaltaisilla hatarilla perusteluilla. Harva kannabiksen käyttäjä vaihtaisi päihdettään muuhun huumeeseen sen kummemmin kuin keskimääräinen siiderin litkijä juomaansa raakaan pontikkaan.

        Hamppu on hieno kasvi. Se tuottaa monikäyttöistä kuitua ja ravintoarvoiltaan erinomaisia siemeniä. Kannatan lämpimästi kaikkea tutkimusta, jolla pyritään eristämään sen kannabinoideista aineita, joista voitaisiin hallitusti valmistaa hyödyllisiä ja tehokkaita lääkkeitä.

        Eri päihteet vaikuttavat ihmiseen eri tavoin. Siinä, missä viina aktivoi jotakuta väärällä tavalla, kannabis passivoi toista aivan yhtä haitallisesti. Syrjäytyminen on syrjäytymistä, vauhdittaa sitä sitten oluen lipittäminen tai pilven polttelu.

        Kukaan ei toivo maailmaan lisää laittomia päänsekoittajia. Miksi kukaan kaipaa lisää laillisia? Yleistä pöhnäisyyttä ne eivät voi kuin lisätä.

        Savutonta hamppumarssia ei ole nähty, mutta eipä juuri pussikaljatontakaan."



        Vastaus kolumnistille.

        Arvoisa vastaanottaja

        Kukaan ei varmasti toivo maailmaan enempää laittomia päänsekoittajia, kun kahden laillisenkin kanssa on niin paljon ongelmia, että yhteiskuntamme taloudelliset perusrakenteet ja hyvinvointimme pohja ovat vaarassa romahtaa, alkoholin ollessa yleisin kuolinsyy työväestön keskuudessa. Juuri sen väestön, jonka pitäisi verovaroin saadun koulutuksen turvin antaa oma työpanoksensa tämän maan kehittämiseen ja sen ylläpitämiseen. Tämän ongelman ratkaisemiseksi tarjotaan lähinnä ulkomaisen työvoiman lisäämistä maassamme, ei sitä, pitäisikö päihdepoliittista linjausta uudistaa, kun vanha kaataa maan hautaan. Eli tilanne on niin traaginen, että työväestömme kuolee ainoaan lailliseen ja yleisesti sallittuun huumausaineeseen siinä määrin, että työvoimapula ja ammattitaitoisen henkilöstön häviäminen mullan alle vaarantaa maan talouden, tulevaisuuden ja hyvinvoinnin.

        Ammattitaitoa ei myöskään saavuteta koskaan koulussa, sen antaessa lähinnä peruseväät lähteä oppimaan itse ammattia ja sen hienouksia, vaan ammattitaito syntyy monilla aloilla ainoastaan työelämässä. Jos ammattitaitoinen työväki joka on aikoinaan oppinsa saanut vanhoilta osaajilta omana oppiaikanaan, kuolee huomattavan ennenaikaisesti ja suurin joukoin alkoholiperäisiin sairauksiin, eikä ehdi siirtämään tietoaan eteenpäin, juuri kouluista työelämään siirtyneille, ammattitaidon laatu väkisinkin heikkenee. Tämä onkin ollut selkeästi nähtävissä tässäkin maassa jo pitkään eräillä tärkeillä aloilla.

        Joten herätyskello nyt soimaan sielläkin päässä. Retoriselle jeesustelulle, valistukselle ja valestukselle oli aikansa, ja se ei todellakaan kyennyt siihen mitä se lupasi. Se ei tarjonnut huumausainevapaata yhteiskuntaa, vaan se tarjosi rikollisille tähtitieteelliset bisnekset ja yhteiskunnalle eteen tulevan alkoholikaaoksen. Maamme 500 000 heroiiniriippuvuuteen verrattavaan sairauteen sairastunutta alkoholistia on melko hyvä indikaattori sille, että ongelmakenttä on järkyttävä, kun otetaan huomioon se, kuinka pienestä maasta on kysymys.

        Ehkä ongelma johtuukin kokonaisuudessaan siinä, että kauan aikaa sitten, kun päihdekieltolakeja suunniteltiin ja rakenneltiin, onkin tehty täysin väärät analyysit ja johtopäätelmät siitä, mitkä päihteet maailman kansoille olisi sallittava ja mitkä kiellettävä.

        Uusia ”päänsekoittajia” ilmestyy maailmaan joka vuosi, kun kemiantutkimus etenee. On mielenkiintoista, että jokainen näistä uusista, juuri keksityistä aineista siirretään lähestulkoon automaattisesti ”huume” –kategoriaan, eikä niitä vaivauduta sen tarkemmin edes tutkimaan, voisiko jostain niistä olla tulevaisuudessa korvaajaksi alkoholille, eräälle maailman vaarallisimmista huumeista. Sen vaarallisuus perustuu erittäin suurelta osin siihen, että se on sekä primitisoiva kuin myös regressoiva päihde, ja alkoholipäihtymys sulkee aivoissa niitä osia, joita tarvitaan kun ajetaan ns. korkeammin tietoisuuden ohjelmia, jotka erottavat ihmisen konkreettisimmin eläimestä.

        Mitä tämä kertoo? Sitä, että alkoholiyhtiöiden poliittinen valta on niin suuri maailmassa, että ne pystyvät dominoimaan koko päihdekenttää, niiden ollessa itse tästä kentästä luonnollisesti eniten taloudellisesti hyötyviä.

        Jokin vanha tai uusi kilpaileva päihde voisi olla potentiaalinen uhka alkoholin ylivallalle, jos tosissaan haettaisiin ainetta, jota ihminen voisi käyttää ilman, että hänen läheisensä tai täysin ventovieraat joutuvat kärsimään aineen, eikä vain sen maineen johdosta. Kannabista rasittaa enemmän sen erittäin negatiivinen maine kuin sen todelliset haitat käyttäjälleen, kun hyvin organisoitu, rahoitettu ja vuosikymmeniä erilaisten medioiden kautta ihmisille syötetty ”huumausainevalistus” on tehnyt työnsä.

        Valistus on kertonut kansalle kannabiksesta oman totuutensa, mutta jokaisen joka asiasta kolumneissa kirjoittelee, kannattaisi tutustua hampun kieltolain historiaan, lähinnä YK:n 1961 huumausainesopimusta edeltäviin vaiheisiin. Tuolloin tieteelliset periaatteet ja tutkimukset korvautuivat Yhdysvaltojen ankaralla lobbauksella ja propagandalla. Tämä on päihdepolitiikan historiassa asia ja ajanjakso, josta tavallisen kansan keskuudessa edelleenkin yllättävän vähän tiedetään, vaikka monet heistä kiivaita kommentteja kirjoittelevatkin moniin paikkoihin, ylläpitäen omalta osaltaan sitä valheen jatkumoa, joka on saavuttanut jo katastrofaaliset mittasuhteet.

        Monet todellakin kärsivät maamme laillisesta päihteestä käyttäjienkin lisäksi, koska alkoholi on mukana arviolta kahdeksassakymmenessä prosentissa maassamme esiintyvää väkivaltaa, pyörittäen siis käytännössä yksinään vaikkapa oikeuslaitosta väkivaltarikosten suhteen, ja ollen merkittävin yksittäinen rasite julkiselle terveydenhuollolle, jota muutenkin on ajettu ja ajetaan alas. Vanhustenhuollosta on jo nyt jouduttu leikkaamaan resursseja kasvavan alkoholiongelman hoitoon, enkä usko, että tilanne oleellisesti paranee tulevaisuudessakaan. Se vaatisi tahtoa, mutta tahto on korvattu retoriikalla, jonka alle ongelmat haudataan.

        Vaikka kukaan ei haluaisikaan lisää laillisia tai laittomia huumeita, niin huumeet ovat kuitenkin jo täällä, ja laittomana huumekauppa on aina yhteiskunnalle ja sen rakenteille vaarallisempaa kuin laillisena ja kontrolloituna. Tästä syystä aikoinaan alkoholin kieltolaista luovuttiin, koska se antoi rikollisuudelle mahdollisuuden rakentaa organisaatioitaan, verkottua ja kasvaa, ja tällä hetkellä tämän saman toiminnan rahoittamiseen käytetään laittomia päihteitä. Suomessa arvioidaan olevan yli 80 enemmän tai vähemmän organisoitunutta rikollisryhmittymää, joista monet tekevät ainakin osan ansioistaan huumausainekaupalla. Niistä noin 10 – 15 on jo melko voimakkaita, harrastaen maassamme jopa erilaista yritystoimintaa, joiden taustalla rikollista toimintaa organisoidaan.

        Vain harva hampunkäyttäjä pitää käyttämäänsä päihdettä haitattomana. Tällaista korkeintaan väittävät jotkut nuoret ja naiivit ja elämää riittävästi näkemättömät. Hampulla, kuten kaikilla päihteillä, on omat haittapuolensa, mutta päihteeksi se on kuitenkin erittäin vähähaittainen. Asioilla on erittäin suuri ero: haitaton tai vähähaittainen. Kannabiksen haitat ovat lisäksi kontingentteja, eli ne ovat vain mahdollisia haittoja, joiden esiintymistä ei voida valtaosassa sen käyttäjistä havaita missään vaiheessa elämää.

        Valistuksen vahvin lyömäase, eli pelottavat mutta sangen harvinaiset psykoositkin vaativat yksilössä sekä geneettisesti poikkeavan rakenteen ja tämän lisäksi vielä epästabiilin alitajunnan. Alitajunnan rakenteen ”vinoutumat” voivat syntyä vaikkapa lapsuusajan raskaiden henkisten kokemusten rakentamana, esimerkiksi lapsuus päihdeongelmaisessa perheessä saattaa aiheuttaa henkisiä jännitetiloja. Nämä voivat purkautua myöhemmällä iällä avoimeksi psykoosiksi jonkin päihteen stimuloimana, kuten vaikkapa juuri kannabiksen tai alkoholin, jonka on todettu kohottavan psykoosiriskiä jopa enemmän kuin kannabiksen. Kun ajatellaan, kuinka laajaa ja runsasta alkoholinkäyttö yhteiskunnassamme on, ja kuinka harvinainen alkoholin aiheuttama psykoosi on käyttäjäryhmässään, on melko selvää, että kannabista käyttävässä ryhmässä psykoosit ovat vieläkin harvinaisempia. Se on kuitenkin mystisyydessään voimakas emotionaalinen ”teräsnyrkki” valistuksessa, koska siitä vain harvat mitään tietävät, mutta ”hullua” pelkäävät kaikki.

        Valtaosa psykooseista olisi kuitenkin vältettävissä, mikäli psykoosien esioireita (prepsykoottisia tuntemuksia) osattaisiin tarkkailla yksilötasolla. Näitä saattaa esiintyä jopa vuosi ennen varsinaista, avointa psykoosia, joka vaatii usein sairaalahoitoa. Miksi tätä dataa näistä oireista ei ole kerätty ja saatettu valistuksella niiden ihmisten tietoon, joille siitä saattaisi olla apua. Onko tämä ymmärtämättömyyttä vaiko vain välinpitämättömyyttä?

        Lisäksi termillä ”kannabispsykoosi” tunnettu mielenterveyden notkahdus on edelleen asia, josta saatu informaatio on sangen ristiriitaista. Toisten mielestä se on olemassa ja sen aiheuttaa vain ja ainoastaan kannabis, ja toisten mielestä kyseessä on vain tyypillinen päihdepsykoosi, samanlainen kuin alkoholinkin aiheuttama. Toiset näkevät myös, että fragmentoitunut alitajunta ja sen jännitteet ohjaavat yksilön päihdekäyttäytymistä, joka osaltaan voi ohjata häntä sellaisiin kokemuksiin, jotka voisivat laukaista nämä jännitteet tiellä kohti todellista mielenterveyttä.

        Nimi ”päihdepsykoosi” olisi ehkä oikeaoppisin termi kuvaamaan näitä todellisuuden ja mielikuvituksen rajat hämärtäviä, usein sangen metafyysisiä kokemuksia, joiden voidaan katsoa myös olevan joidenkin uskontojen takana.

        Pidän itseasiassa sangen asenteellisena ja propagandatyyppisenä sanan ”haitaton” käyttöä. Hampun haittoihin kuuluu se, että noin kymmenen prosenttia sen aktiivikäyttäjistä tulee siitä jossain määrin riippuvaiseksi, mutta valtaosalla tästä riippuvaisten ryhmästä ei ole kuitenkaan suuriakaan hankaluuksia selvitä päihderiippuvuuden vakavuutta selvittävästä, erittäin maineikkaasta 420 –testistä. Mikä tekee asiasta hyvin mielenkiintoisen, sillä yhteiskuntamme päihteistä tupakka ja kahvi ovat tämän testin kärkisijoilla. Tämä taas kertoo niiden voimakkaasta taipumuksesta aiheuttaa käyttäjässään riippuvuus.

        Hampunkäyttäjien kirjavasta joukosta löytyy myös moniongelmaisia yksilöitä, joilla on vakavia päihderiippuvuusongelmia, ja joille kannabis on vain yksi aine käytettyjen aineiden joukossa, koska se on yleisin käytetty laiton huumausaine. Tätä ryhmää tarkastelemalla on usein luotu kuva tyypillisestä kannabiksen käyttäjästä, vaikka kyseessä on vain suunnattoman jäävuoren näkyvin huippu, johon vaikkapa poliisi työkentässään törmää. Tätä ryhmää tarkastelemalla ei kuitenkaan voida nähdä totuutta koko ryhmästä, joka on Suomessakin merkittävä. Maassamme arvioidaan olevan noin 100 000 aikuista, jotka käyttävät kannabista enemmän tai vähemmän säännöllisesti, ja yli 500 000, jotka ovat sitä kokeilleet.

        Lisäksi arvioidaan, että noin 10 000 kotitaloutta kasvattaa itse käyttämänsä kannabiksen, vaikka siitä saatava rangaistus on maassamme oleellisesti suurempi kuin rangaistus, jonka saa hasiksen nimellä kulkevan sotkun ostamisesta järjestäytyneen rikollisuuden edustajalta. Hasista siinä on todellakin usein vain nimeksi, koska tuo sotku voi sisältää mitä tahansa jatkeainetta, jolla sen painoa on keinotekoisesti lisätty, jotta siitä saatavat voitot voidaan maksimoida, ja jotka todennäköisesti ovat käyttäjälle haitallisempia kuin aine itsessään.

        Nämä käyttäjät ja kasvattajat eivät kuitenkaan näy missään tilastoissa erillisenä piikkinä, koska suurin osa käyttäjistä elää täysin normaalia elämää, vain kannabiksenkäytön erottaessa heidät muusta kansasta. Jos kannabis olisi niin vaarallista kuin valistus usein antaa ymmärtää sen olevan, olisivat nämä käyttäjät esillä todella vahvasti ja media noteeraisi väkisinkin asian. Kannabiksella on erittäin vaarallinen maine, mutta todisteet sen vaarallisuudesta ovat kuitenkin jääneet melko hatariksi.

        Kirjoituksen tarkoitus ei ollut käsitellä alkoholin aiheuttamia haittoja, mutta en voi jättää mainitsematta erästä, erittäin merkittävää seikkaa näiden kahden aineen, kannabiksen ja alkoholin välillä, joka liittyy rasvamolekyyleistä rakentuvaan myeliinieristeeseen aivojen hermosolurakenteissa.

        Alkoholin aivoissa aiheuttamista tuhoista eräs merkittävin on se, että alkoholi tuhoaa hermosoluja ja sulattaa synapsien välisten ”johdotusten” myeliinieristettä, jonka häviäminen taas on suorassa yhteydessä mm. MS-tautiin. Myeliinieristeen tuhoutuminen johtaa siihen, että hermosolujen lähettämät hermoimpulssit vääristyvät, lihakset saavat virheellisiä ohjaussignaaleja, jotka johtavat MS-taudin ulkoisiin tunnusmerkkeihin.

        Hampun taas on todettu lisäävän juuri tätä myeliinieristettyä, valkoista aivosolukkoa, joka on harmaata aivosolukkoa tehokkaampaa, koska sen tiedonsiirtonopeus synapsien välillä on oleellisesti suurempi. Rakenteellisesti itse aivosolut ja niiden toiminta ovat samanlaisia kummassakin rakenteessa, harmaan solukon huolehtiessa operaatioista, mutta myeliinieristetty ”johdotus” neuronien välillä nopeuttaa neuronien välistä kommunikaatiota, ja tehostaa näin aivojen toimintaa. Kun harmaassa materiaalissa hermoimpulssi siirtyy noin 2-3 metriä sekunnissa, valkoisessa materiaalissa impulssi voi liikkua jopa 120 metriä sekunnissa, joten ero on todella merkittävä.

        Joten siinä missä harmaa aivosolukko eristämättömällä johdotuksellaan kykenee murskaamaan numeroita kuin muinainen VIC20 –kotitietokone, valkoinen aivosolukko eristettyine piuhoineen ei ihan ole supertietokone CRAY-3, mutta ei paljon puutukaan. Lisäksi hampun on todettu myös lisäävän aivoissa neurogeneesiä, eli uusien aivosolujen tuotantoa. Tätä ei tosin kannata vielä hirveästi hehkuttaa, koska kyseiset tulokset on saatu kuitenkin ”in vitro”, ja ne on saatu aikaan synteettisellä kannabinoidiagonisti HU-310:llä joka eroaa THCn ominaisuuksista melkoisesti.

        Kasvi ja sen ominaisuudet ovat todellakin erittäin mielenkiintoisia.

        On hyvä, että sinäkin tiedostat kuinka tärkeä kasvi hamppu on, vaikkapa juuri lääketeollisuudelle. Onhan se yksi monipuolisimpia lääkekasveja, ellei monipuolisin. Valitettavaa on kuitenkin se, että hyväksyt tämän kasvin ja sen ainutlaatuiset ominaisuudet ainoastaan sen jälkeen, kun monikansalliset suuryritykset ja niiden lääkelaboratoriot ovat ensin sen pilkkoneet geeni kerrallaan paloiksi ja sen jälkeen patentoineet sen ominaisuudet, jotta kilpailijat lääkealalla eivät kykene tekemään sillä ihan niin paljon rahaa kuin he itse.

        Vuosituhansia maailmassa kasvanut kasvi, joka on ollut kiinteästi ihmisen ja hänen kehityksensä kanssa tekemisissä, on sinun mielestäsi hyväksyttävissä vasta kun sillä tekee joku muukin riittävästi rahaa kuin vain järjestäytynyt rikollisuus. On erittäin todennäköistä, että kabinettien kätköissä tällä hetkellä puuhataan hyvinkin kiivaasti hampun lääkekäytön lisäämistä, ja onhan Suomessakin jo muutamia kannabista laillisesti lääkkeenään käyttäviä henkilöitä ja hamppulääkkeitä, joita he saavat käyttää.

        Kannabis tulee laillistumaan, mutta se tulee laillistumaan todennäköisesti siten, että siitä suurta tiliä tekevät ainoastaan mainitut yritykset (nykyisen rikollisuuden lisäksi), jotka taas varmasti tulevat käyttämään rahaa lobatakseen voimakkaasti hampun kotikasvatuksen laittomuuden puolesta, vetoamalla vaikkapa kotikasvatetun kannabiksen vaarallisuuteen lääkeyhtiön tuotteeseen nähden.

        Menneet, nykyiset ja tulevat kannabisaktivistit, minä ja muut, jotka tekevät tätä hieman paskaa työtä täällä ja muualla, rakentavat kuitenkin sitä pohjaa, jonka varaan lääkeyhtiöt voivat lääkkeitään tyrkyttää. Ilman meitä homma kestäisi vuosikymmeniä kestäneen valehtelun jälkeen paljon kauemmin, ja mitä me saamme tästä kiitokseksi? Yleensä ”narkit saunan taakse” –huutelua, nimimerkkipuskasta.

        Oikeasti koko ajatuskuviosi tämän lääkekeskustelun suhteen on vähän minusta kuvottava. Siinä näkyy jonkinasteinen väärien auktoriteettien kumartelu ja nöyristely näiden suurien yritysten edessä, koska kannabiksesta ei tarvitse eristää mitään kenenkään toimesta erikseen, vaan se on täysin valmis paketti sellaisenaan - ilman, että ihmisen täytyy sitä väkisin sorkkia, kuten se joka paikassa tekee.

        Kannabista ei todellakaan ole tarkoitettu sellaiseksi kasviksi, että se hyväksytään vasta sitten kun riistokapitalistit kykenevät siitä saatavan hyödyn maksimoimaan, vaikka näin tuleekin todennäköisesti käymään. Ehkä jopa käy niin, että rangaistukset hampun kotikasvatuksesta tulevat kovenemaan, kun suunnattomat taloudelliset resurssit omaavat suuryhtiöt päättävät maksimoida kannabiksesta saatavat tulonsa tulevaisuudessa, ja lobata lainsäädännön kiristämisen puolesta politiikan pimeillä ja usein sangen kieroilla käytävillä.

        Tietysti hyväksyn lääkekantasi kannabiksen suhteen siinä mielessä, että onhan se jo hyvin erilainen näkemys siihen nähden, jonka mukaan hampulla ei ole olemassa mitään terveysvaikutuksia. Tämähän oli aikoinaan eräs syy sen kieltämiselle, vaikka jo kiellettäessä tiedettiin, että kannabista oli käytetty lääkkeenä jo vuosituhansia. Valistuksessa kannabis on ollut milloin tappava solumyrkky ja milloin mitäkin, mitä nyt on mieleen pälkähtänyt valistajille, usein valheita ja puolitotuuksia, joiden tarkoitus on vain vaikuttaa tunteisiin, ei järkeen.

        Syrjäytymistä kannabis saattaa aiheuttaa, jos käyttäjä ei vaikkapa uskalla mennä ulos asunnosta, kun pelkää jäävänsä jostain syystä kiinni. Eikä välttämättä ole ketään kenelle puhua mahdollisista ongelmista, sikäli jos niitä ilmenee. Onko syrjäytyminen siis enemmän kiinni kieltolaista vai aineesta, on kysymys joka ei ole yksiselitteinen. Kaksoiselämä on raskasta ja saattaa rasittaa psyykettä melkoisella tavalla. Jos juridiset sanktiot kiristyvät, syrjäytyminen lisääntyy, ja jos poliittinen järjestelmä perustuu jo itsessään syrjäyttämiselle, mikä ihme se on jos ihminen syrjäytyy yhteiskunnassa, joka elää noitavainojen aikaa edelleen, mutta noidat ovat vaihtuneet kannabiskansan edustajiin.

        Entä jos hamppu olisi laillista tai edes enemmän suvaittua? Miten kävisi syrjäytymisen silloin? Vähenisikö vai lisääntyisikö? Mitä kertoo Hollannin esimerkki? Ainakaan käyttäjän ei tarvitse siellä jäädä neljän seinän sisälle, pelkäämään kiinnijäämistä, joka romuttaa mahdollisesti työ- tai koulutushaaveet, vie ajokortin, sosiaaliset suhteet ja – todellakin, syrjäyttää.

        Kieltolaki ja politiikka syrjäyttävät, eivät välttämättä aineet itsessään, ja siksi ainetta ja sen ominaisuuksia tarkastellessa on otettava aina huomioon myös aineen juridinen status, koska se väistämättä vaikuttaa siihen kuvaan ja käsitykseen, joka meille aineesta ja sen käyttäjistä tulee. Juridisten seikkojen pohjalta ei voida arvioida ainetta tai sen haitallisuutta. Kannabis ei passivoi, sen juridinen ja poliittinen, syrjäyttävä viitekehys sitä tekee.

        Mitä taas tulee siihen, saako hamppumarssilla juoda olutta vai ei, niin täytyy ainakin todeta, että ei se laitonta ole. Koko viittaus ”pussikaljoihin” voidaan kokea vähän matalaotsaiseksi puuhasteluksi, joten turha sitä kai on tämän enempää pohtia, itsekin sen sellaiseksi tiesit jo sitä kirjoittaessasi, ja jos et tiennyt tai tajunnut sitä itse, menee tämäkin kirjoitus taas ihan hukkaan.

        Itse olen kyllä myös sitä mieltä, että ne kaljakassit kannattaisi jättää pois, jotta niihin eivät kaikenlaiset näpertelijät kykenisi puuttumaan, koska vuodet ovat opettaneet, että kaikkia keinoja on aina käytetty tässä propagandasodassa, kun huumeiden vaarallisuutta on pitänyt ihmisille manipuloida.

        Nyt, kun kannabis ei enää olekaan tappava hermomyrkky, on puututtava jokaiseen mahdolliseen seikkaan, johon vain ylipäätään pystytään puuttumaan, jotta väistämätöntä päihdepolitiikan muutosta vielä voisi vähän aikaa jarruttaa, alkoholismin lisääntyessä maassamme samaan aikaan poliittisen välinpitämättömyyden kanssa ja sen johdosta.

        Alkoholismi, poliittinen välinpitämättömyys ja muutoksen vastustus ovat ehkä kaikki sellaisia elementtejä, jotka lisääntyvät neliöön. Ainakin niin käy muutoksen vastustukselle muutospaineen kasvaessa, mikä on sosiologiassa tiedostettu fakta. Kaljapusseihin tarttuminen kertoo epätoivosta ja siitä, että muutospaine alkaa olla jo melkoinen, joten ehkä kaljapusseista pitäisi päästää kokonaan irti ja tehdä välttämätön muutos, ennen kansamme raunioitumista.

        Kannabiksen käyttäjien ja marssijoiden joukosta löytyy koko yhteiskunnan kirjo, ja tämä saattaa olla syynä siihen, että jotkut ottavat olutta mukaansa lähtiessään antamaan omaa panostaan sen asian eteen, johon uskovat ja joka on heille tärkeä. Osalle marssi saattaa edustaa vaikkapa ”kapinaa establismenttia vastaan”. Osalle se voi olla taas kapinaa vanhempia vastaan, tämä varsinkin vähän nuoremmilla.

        Yhä suuremmat ja suuremmat ihmisryhmät ovat myös siirtyneet siihen leiriin, joka näkee kannabiksen päihdepoliittisena vaihtoehtona tälle alkoholiyhtiöiden harjoittamalla kansanmurhalle, kun sen kauppaa ihmisille etanolia, huumausainetta, jota on halpa tuottaa ja jonka vaarat ovat hyvin tiedossa, eikä niitä kannata tässä edes käsitellä.

        Suurelle osalle se on myös marssi paremman ja humaanimman maailman puolesta, sikäli jos tästä loppuun kalutusta ja jätteillä pilatusta paikasta nyt enää mihinkään on vaikka kuinka marssittaisiin. Tästä on kyllä turha sitten hamppukansaa jälkikäteen syyttää, vaikka paljon tuon ryhmän päälle on vuosikymmenien aikana paskaa kaadettukin.

        Marssijoiden vaikutteet voivat olla siis todella moninaiset ja kannabiksen käyttäjiä löytyy jokaisesta sosiaali- ja ammattiryhmästä, sähkömiehistä asianajajiin ja kyläsepistä kylähulluihin, mihin itse lukeudun.

        Putkimies Pera (nimi muutettu) marssii, jotta hän saisi laillisesti kasvattaa niitä kuutta pensastaan, joita on laittomasti kasvattanut jo kolmetoista vuotta.

        Insinööri Rane (mies vasemmalla, pussi päässä) marssii siitä syystä, että järjestäytyneen rikollisuuden triumfi voitaisiin pysäyttää järkevämmällä päihdepolitiikalla.

        Teini-ikäinen Masa yrittää saada vanhempansa edes jollain tavalla huomaamaan hänet, edes kerran elämässään, vaikka sitten osallistumalla hamppumarssille ja näin shokeeraamalla vanhempiaan. Hän on kerran imaissut piipusta, mutta ei vetänyt henkeen, koska oli kuullut valistajalta, että kannabis tappaa. Silti hän veti henkosen, koska ei vain enää piittaa maailmasta, koska maailmakaan ei hänestä piittaa. Isällä on aina ollut liian kiire huomata häntä, äidillä samoin. Masa on kasvanut siis käytännössä lastenhoitajien opastuksella, mutta rahaa – sitä perheellä on enemmän kuin monilla muilla. Lisäksi lisää tehdään koko ajan.

        Monen monta tarinaa marssille mahtuu, ja monenlaista ihmistä. Vaikka olisi todella hyvä jättää ne elementit marssilta pois, jotka saattavat antaa mahdollisuuden nävertää itse marssin tarkoitusta ja sen pyrkimystä, on kuitenkin ymmärrettävä, että ryhmä on hyvin erilaisista yksilöistä koottu.

        Kannabiskysymyksessä on ollut kysymyksessä paljon suuremmat asiat kuin uskalletaan yleisesti edes ajatella. Maailman monipuolisin energia- ja hyötykasvi julistettiin laittomaksi, jotta orjatyövoimalla ja öljytuloilla maailman ykkösvallaksi noussut ja nyt romahtamassa oleva Yhdysvallat (Euroopan geeniperimän jätesanko) saattoi leikkiä maailmanjohtajaa muutaman sata vuotta. Hinta tuolle leikille vain tulee olemaan hirvittävä, ja se jää lastemme ja heidän lastensa maksettavaksi, sikäli jos elämä jatkuu siinä muodossa kuin nyt. Väkisin kuitenkin jo taantuvassa maailmassa, koska talouskasvun rajat rajoittaa lopulta planeetan resurssit, jotka alkavat tulla vastaan.

        Biopolttoaineita puuhastellaan näennäisesti ympäristöystävällisistä palmuista ja niiden öljyistä, joiden kasvatukseen kaadetaan viimeiset sademetsät, ja joiden ympäristöhaitta on jopa 15 –kertainen raakaöljyyn nähden. Tämä siksi, että vielä vähän aikaa riittää rikkaille polttoainetta citymaasturin tankkiin, toisten kuollessa nälkään. Suomessa taas, nälänhädän lisääntyessä maailmassa, ylijäämäperunoista tehdään vodkaa maailmanmarkkinoille, mikä paljastaa selkeästi länsimaiden suhteen omaan lailliseen huumeeseensa. Kaikki tämä kertoo aika sairaasta kulttuurista, enkä minä olekaan enää pitänyt pitkään aikaan tavallista länsimaista ihmistä terveenä, vaikka se itse ehkä luulee terve olevansakin, kun on pääasiassa tekemisissä kaltaisiensa mielisairaiden kanssa.

        Energiakysymys olisi ollut ratkottavissa jo aikaa sitten. Keinot ja kasvit ovat olleet olemassa koko ajan, tahto on puuttunut, koska sen tahdon ovat omistaneet ne, joilta keinojen käyttöönotto olisi syönyt taloudellisia voittoja.

        Lisäksi – jos hampun jalostukseen olisi käytetty edes murto-osa siitä, mitä on käytetty vaikkapa tupakan jalostamiseen, jotta sen kyky aiheuttaa riippuvuutta voitaisiin maksimoida, meillä olisi käytössämme energiakasvi, joka pieksisi nykyisen itsensä 16 – 0, vaikka kasvi jo nykyisinkin on tehokkain ja monipuolisin. Saatikka, jos sen teolliseen hyödyntämiseen olisi käytetty sama määrä rahaa kuin sen vastustamiseen on käytetty kieltolakivuosien aikana.

        Ei olisi tarvetta pohtia ilmastonmuutosta, kun polttoaineet olisivat olleet alusta lähtien oikeasti ympäristöystävällisiä, todellisia biopolttoaineita. Ei varmasti edes sitä, millä tavalla muovijätteellä täytetty Tyyni valtameri tai myrkkyjätteillä lastattu Välimeri voitaisiin pelastaa, jotta kykenisimme pelastamaan itsemme. Sillä kun meri - ihmisen synnyinkoti - kuolee, menee ihminen samassa rytäkässä. Turha on silloin enää huutaa ”eikö kukaan ajattele lapsia”, mitä nyt kovin huudellaan. Tosin vain siitä syystä, että sen avulla voi kiristää nettisensuuria, jotta tätäkään tekstiä ei pian kykene lukemaan, paitsi sensuurin kiertämällä, johon menee noin 5 sekuntia, kun vaihtaa suoran yhteyden proxy-linjaan.

        Lapsia ajatellaan aina silloin, kun siitä on jotain hyötyä poliittisesti. Jos lapsia olisi ajateltu koko ajan, maailma ei olisi tässä pisteessä, että meret kuolevat, maaperä ja vesistö saastuu, ja Suomessa 200 000 lasta elää lapsuutensa alkoholistiperheissä, usein (ellei pääsääntöisesti) lapsuus ja psyyke pilalla ja aikuisena päihdehäiriöt tilalla. Kova hinta sille, että vastuuttomat yritykset ovat vallassa päihde- ja muussakin politiikassa.

        Mutta koska valheidenkin likaamat kasvot pitää säilyttää ja hallitukset ja suuret yritykset ovat tässä toimessa sangen ellei erittäin hyviä, ei tätä kasvia tulla ilmeisesti käyttämäänkään, joten ilmeisesti globaali tuho nyt vain on niin kiva tullessaan.

        On sanottu, että viidenkymmenen vuoden päästä kaikki poliittinen ja taloudellinen valta on monikansallisten suuryritysten hallussa, ja näitä yrityksiä arvioidaan olevan muutamia kymmeniä. Arvio on hieman väärä, sillä jo nykyisin tämä valta on näillä yrityksillä, ja meno on osakkeenomistajien mielen mukaista, enemmän, enemmän ja nopeammin. Kerskakulutus ja kuolema!

        Katson vähän yli vuoden vanhaa poikaani, joka alkaa heräillä sängyssään. En voi tarjota hänelle enää sitä maailmaa, jossa itse sain kasvaa, sen aika on jo mennyt ja se on pilalla, mutta aion antaa hänelle sen, minkä jokainen lapsi ansaitsee - onnellisen lapsuuden. Jos jättäisin koti-isän hommat, leipomiset, siivoamiset ja muut kotipuuhat, voisin tietysti rahalla ostaa lisää Kiinassa tehtyä muovilelurakkautta lapselleni, mutta isoimmatkaan leluvuoret eivät korvaa sitä, minkä voi ilman rahaakin antaa - rakkautta.

        Hyvä kirjoitus. Kiitos!


      • enpäs
        Mikke kirjoitti:

        Tässä tekstissä käsitellään tuota kaljakassiasiaa, oletko jo lukenut:

        Keskipohjanmaan kolumni ja vastine siihen.

        "Hamppuhumppa

        Suomessa toimii liuta yhdistyksiä, jotka haluavat tehdä kannabiksesta laillisen päihteen. Tavoitteen ajamiseksi järjestetään vuosittaisia väljiä mielenosoituksia hamppumarssin nimellä. Viime lauantaina muun muassa Pietarsaaressa marssitut joukkokokoukset ovat osa kansainvälistä Million Marihuana March -kampanjaa.

        Kannabiksen aktiivikäyttäjät pitävät kukkaansa harmittomana arjen apulaisena ja juhlan kohottajana. He huomauttavat, että laillista tupakkaa sisältävä savuke tuuppaa käyttäjänsä keuhkoihin myrkyllisempää savua kuin hasiskääryle, ja että alkoholi on lempeään ruohoon verrattuna synkkiä väkivaltalukuja tuottava rähinäviina. Esiin nostetaan myös kannabiksen lääkekäyttö joissakin Yhdysvaltain osavaltioissa ja Kanadassa.

        ”Humaanin päihdepolitiikan” kaltaisiin ilmauksiin verhotut vaatimukset saattavat vaikuttaa jopa järkeviltä, jos niitä vastustetaan vain porttiteorian kaltaisilla hatarilla perusteluilla. Harva kannabiksen käyttäjä vaihtaisi päihdettään muuhun huumeeseen sen kummemmin kuin keskimääräinen siiderin litkijä juomaansa raakaan pontikkaan.

        Hamppu on hieno kasvi. Se tuottaa monikäyttöistä kuitua ja ravintoarvoiltaan erinomaisia siemeniä. Kannatan lämpimästi kaikkea tutkimusta, jolla pyritään eristämään sen kannabinoideista aineita, joista voitaisiin hallitusti valmistaa hyödyllisiä ja tehokkaita lääkkeitä.

        Eri päihteet vaikuttavat ihmiseen eri tavoin. Siinä, missä viina aktivoi jotakuta väärällä tavalla, kannabis passivoi toista aivan yhtä haitallisesti. Syrjäytyminen on syrjäytymistä, vauhdittaa sitä sitten oluen lipittäminen tai pilven polttelu.

        Kukaan ei toivo maailmaan lisää laittomia päänsekoittajia. Miksi kukaan kaipaa lisää laillisia? Yleistä pöhnäisyyttä ne eivät voi kuin lisätä.

        Savutonta hamppumarssia ei ole nähty, mutta eipä juuri pussikaljatontakaan."



        Vastaus kolumnistille.

        Arvoisa vastaanottaja

        Kukaan ei varmasti toivo maailmaan enempää laittomia päänsekoittajia, kun kahden laillisenkin kanssa on niin paljon ongelmia, että yhteiskuntamme taloudelliset perusrakenteet ja hyvinvointimme pohja ovat vaarassa romahtaa, alkoholin ollessa yleisin kuolinsyy työväestön keskuudessa. Juuri sen väestön, jonka pitäisi verovaroin saadun koulutuksen turvin antaa oma työpanoksensa tämän maan kehittämiseen ja sen ylläpitämiseen. Tämän ongelman ratkaisemiseksi tarjotaan lähinnä ulkomaisen työvoiman lisäämistä maassamme, ei sitä, pitäisikö päihdepoliittista linjausta uudistaa, kun vanha kaataa maan hautaan. Eli tilanne on niin traaginen, että työväestömme kuolee ainoaan lailliseen ja yleisesti sallittuun huumausaineeseen siinä määrin, että työvoimapula ja ammattitaitoisen henkilöstön häviäminen mullan alle vaarantaa maan talouden, tulevaisuuden ja hyvinvoinnin.

        Ammattitaitoa ei myöskään saavuteta koskaan koulussa, sen antaessa lähinnä peruseväät lähteä oppimaan itse ammattia ja sen hienouksia, vaan ammattitaito syntyy monilla aloilla ainoastaan työelämässä. Jos ammattitaitoinen työväki joka on aikoinaan oppinsa saanut vanhoilta osaajilta omana oppiaikanaan, kuolee huomattavan ennenaikaisesti ja suurin joukoin alkoholiperäisiin sairauksiin, eikä ehdi siirtämään tietoaan eteenpäin, juuri kouluista työelämään siirtyneille, ammattitaidon laatu väkisinkin heikkenee. Tämä onkin ollut selkeästi nähtävissä tässäkin maassa jo pitkään eräillä tärkeillä aloilla.

        Joten herätyskello nyt soimaan sielläkin päässä. Retoriselle jeesustelulle, valistukselle ja valestukselle oli aikansa, ja se ei todellakaan kyennyt siihen mitä se lupasi. Se ei tarjonnut huumausainevapaata yhteiskuntaa, vaan se tarjosi rikollisille tähtitieteelliset bisnekset ja yhteiskunnalle eteen tulevan alkoholikaaoksen. Maamme 500 000 heroiiniriippuvuuteen verrattavaan sairauteen sairastunutta alkoholistia on melko hyvä indikaattori sille, että ongelmakenttä on järkyttävä, kun otetaan huomioon se, kuinka pienestä maasta on kysymys.

        Ehkä ongelma johtuukin kokonaisuudessaan siinä, että kauan aikaa sitten, kun päihdekieltolakeja suunniteltiin ja rakenneltiin, onkin tehty täysin väärät analyysit ja johtopäätelmät siitä, mitkä päihteet maailman kansoille olisi sallittava ja mitkä kiellettävä.

        Uusia ”päänsekoittajia” ilmestyy maailmaan joka vuosi, kun kemiantutkimus etenee. On mielenkiintoista, että jokainen näistä uusista, juuri keksityistä aineista siirretään lähestulkoon automaattisesti ”huume” –kategoriaan, eikä niitä vaivauduta sen tarkemmin edes tutkimaan, voisiko jostain niistä olla tulevaisuudessa korvaajaksi alkoholille, eräälle maailman vaarallisimmista huumeista. Sen vaarallisuus perustuu erittäin suurelta osin siihen, että se on sekä primitisoiva kuin myös regressoiva päihde, ja alkoholipäihtymys sulkee aivoissa niitä osia, joita tarvitaan kun ajetaan ns. korkeammin tietoisuuden ohjelmia, jotka erottavat ihmisen konkreettisimmin eläimestä.

        Mitä tämä kertoo? Sitä, että alkoholiyhtiöiden poliittinen valta on niin suuri maailmassa, että ne pystyvät dominoimaan koko päihdekenttää, niiden ollessa itse tästä kentästä luonnollisesti eniten taloudellisesti hyötyviä.

        Jokin vanha tai uusi kilpaileva päihde voisi olla potentiaalinen uhka alkoholin ylivallalle, jos tosissaan haettaisiin ainetta, jota ihminen voisi käyttää ilman, että hänen läheisensä tai täysin ventovieraat joutuvat kärsimään aineen, eikä vain sen maineen johdosta. Kannabista rasittaa enemmän sen erittäin negatiivinen maine kuin sen todelliset haitat käyttäjälleen, kun hyvin organisoitu, rahoitettu ja vuosikymmeniä erilaisten medioiden kautta ihmisille syötetty ”huumausainevalistus” on tehnyt työnsä.

        Valistus on kertonut kansalle kannabiksesta oman totuutensa, mutta jokaisen joka asiasta kolumneissa kirjoittelee, kannattaisi tutustua hampun kieltolain historiaan, lähinnä YK:n 1961 huumausainesopimusta edeltäviin vaiheisiin. Tuolloin tieteelliset periaatteet ja tutkimukset korvautuivat Yhdysvaltojen ankaralla lobbauksella ja propagandalla. Tämä on päihdepolitiikan historiassa asia ja ajanjakso, josta tavallisen kansan keskuudessa edelleenkin yllättävän vähän tiedetään, vaikka monet heistä kiivaita kommentteja kirjoittelevatkin moniin paikkoihin, ylläpitäen omalta osaltaan sitä valheen jatkumoa, joka on saavuttanut jo katastrofaaliset mittasuhteet.

        Monet todellakin kärsivät maamme laillisesta päihteestä käyttäjienkin lisäksi, koska alkoholi on mukana arviolta kahdeksassakymmenessä prosentissa maassamme esiintyvää väkivaltaa, pyörittäen siis käytännössä yksinään vaikkapa oikeuslaitosta väkivaltarikosten suhteen, ja ollen merkittävin yksittäinen rasite julkiselle terveydenhuollolle, jota muutenkin on ajettu ja ajetaan alas. Vanhustenhuollosta on jo nyt jouduttu leikkaamaan resursseja kasvavan alkoholiongelman hoitoon, enkä usko, että tilanne oleellisesti paranee tulevaisuudessakaan. Se vaatisi tahtoa, mutta tahto on korvattu retoriikalla, jonka alle ongelmat haudataan.

        Vaikka kukaan ei haluaisikaan lisää laillisia tai laittomia huumeita, niin huumeet ovat kuitenkin jo täällä, ja laittomana huumekauppa on aina yhteiskunnalle ja sen rakenteille vaarallisempaa kuin laillisena ja kontrolloituna. Tästä syystä aikoinaan alkoholin kieltolaista luovuttiin, koska se antoi rikollisuudelle mahdollisuuden rakentaa organisaatioitaan, verkottua ja kasvaa, ja tällä hetkellä tämän saman toiminnan rahoittamiseen käytetään laittomia päihteitä. Suomessa arvioidaan olevan yli 80 enemmän tai vähemmän organisoitunutta rikollisryhmittymää, joista monet tekevät ainakin osan ansioistaan huumausainekaupalla. Niistä noin 10 – 15 on jo melko voimakkaita, harrastaen maassamme jopa erilaista yritystoimintaa, joiden taustalla rikollista toimintaa organisoidaan.

        Vain harva hampunkäyttäjä pitää käyttämäänsä päihdettä haitattomana. Tällaista korkeintaan väittävät jotkut nuoret ja naiivit ja elämää riittävästi näkemättömät. Hampulla, kuten kaikilla päihteillä, on omat haittapuolensa, mutta päihteeksi se on kuitenkin erittäin vähähaittainen. Asioilla on erittäin suuri ero: haitaton tai vähähaittainen. Kannabiksen haitat ovat lisäksi kontingentteja, eli ne ovat vain mahdollisia haittoja, joiden esiintymistä ei voida valtaosassa sen käyttäjistä havaita missään vaiheessa elämää.

        Valistuksen vahvin lyömäase, eli pelottavat mutta sangen harvinaiset psykoositkin vaativat yksilössä sekä geneettisesti poikkeavan rakenteen ja tämän lisäksi vielä epästabiilin alitajunnan. Alitajunnan rakenteen ”vinoutumat” voivat syntyä vaikkapa lapsuusajan raskaiden henkisten kokemusten rakentamana, esimerkiksi lapsuus päihdeongelmaisessa perheessä saattaa aiheuttaa henkisiä jännitetiloja. Nämä voivat purkautua myöhemmällä iällä avoimeksi psykoosiksi jonkin päihteen stimuloimana, kuten vaikkapa juuri kannabiksen tai alkoholin, jonka on todettu kohottavan psykoosiriskiä jopa enemmän kuin kannabiksen. Kun ajatellaan, kuinka laajaa ja runsasta alkoholinkäyttö yhteiskunnassamme on, ja kuinka harvinainen alkoholin aiheuttama psykoosi on käyttäjäryhmässään, on melko selvää, että kannabista käyttävässä ryhmässä psykoosit ovat vieläkin harvinaisempia. Se on kuitenkin mystisyydessään voimakas emotionaalinen ”teräsnyrkki” valistuksessa, koska siitä vain harvat mitään tietävät, mutta ”hullua” pelkäävät kaikki.

        Valtaosa psykooseista olisi kuitenkin vältettävissä, mikäli psykoosien esioireita (prepsykoottisia tuntemuksia) osattaisiin tarkkailla yksilötasolla. Näitä saattaa esiintyä jopa vuosi ennen varsinaista, avointa psykoosia, joka vaatii usein sairaalahoitoa. Miksi tätä dataa näistä oireista ei ole kerätty ja saatettu valistuksella niiden ihmisten tietoon, joille siitä saattaisi olla apua. Onko tämä ymmärtämättömyyttä vaiko vain välinpitämättömyyttä?

        Lisäksi termillä ”kannabispsykoosi” tunnettu mielenterveyden notkahdus on edelleen asia, josta saatu informaatio on sangen ristiriitaista. Toisten mielestä se on olemassa ja sen aiheuttaa vain ja ainoastaan kannabis, ja toisten mielestä kyseessä on vain tyypillinen päihdepsykoosi, samanlainen kuin alkoholinkin aiheuttama. Toiset näkevät myös, että fragmentoitunut alitajunta ja sen jännitteet ohjaavat yksilön päihdekäyttäytymistä, joka osaltaan voi ohjata häntä sellaisiin kokemuksiin, jotka voisivat laukaista nämä jännitteet tiellä kohti todellista mielenterveyttä.

        Nimi ”päihdepsykoosi” olisi ehkä oikeaoppisin termi kuvaamaan näitä todellisuuden ja mielikuvituksen rajat hämärtäviä, usein sangen metafyysisiä kokemuksia, joiden voidaan katsoa myös olevan joidenkin uskontojen takana.

        Pidän itseasiassa sangen asenteellisena ja propagandatyyppisenä sanan ”haitaton” käyttöä. Hampun haittoihin kuuluu se, että noin kymmenen prosenttia sen aktiivikäyttäjistä tulee siitä jossain määrin riippuvaiseksi, mutta valtaosalla tästä riippuvaisten ryhmästä ei ole kuitenkaan suuriakaan hankaluuksia selvitä päihderiippuvuuden vakavuutta selvittävästä, erittäin maineikkaasta 420 –testistä. Mikä tekee asiasta hyvin mielenkiintoisen, sillä yhteiskuntamme päihteistä tupakka ja kahvi ovat tämän testin kärkisijoilla. Tämä taas kertoo niiden voimakkaasta taipumuksesta aiheuttaa käyttäjässään riippuvuus.

        Hampunkäyttäjien kirjavasta joukosta löytyy myös moniongelmaisia yksilöitä, joilla on vakavia päihderiippuvuusongelmia, ja joille kannabis on vain yksi aine käytettyjen aineiden joukossa, koska se on yleisin käytetty laiton huumausaine. Tätä ryhmää tarkastelemalla on usein luotu kuva tyypillisestä kannabiksen käyttäjästä, vaikka kyseessä on vain suunnattoman jäävuoren näkyvin huippu, johon vaikkapa poliisi työkentässään törmää. Tätä ryhmää tarkastelemalla ei kuitenkaan voida nähdä totuutta koko ryhmästä, joka on Suomessakin merkittävä. Maassamme arvioidaan olevan noin 100 000 aikuista, jotka käyttävät kannabista enemmän tai vähemmän säännöllisesti, ja yli 500 000, jotka ovat sitä kokeilleet.

        Lisäksi arvioidaan, että noin 10 000 kotitaloutta kasvattaa itse käyttämänsä kannabiksen, vaikka siitä saatava rangaistus on maassamme oleellisesti suurempi kuin rangaistus, jonka saa hasiksen nimellä kulkevan sotkun ostamisesta järjestäytyneen rikollisuuden edustajalta. Hasista siinä on todellakin usein vain nimeksi, koska tuo sotku voi sisältää mitä tahansa jatkeainetta, jolla sen painoa on keinotekoisesti lisätty, jotta siitä saatavat voitot voidaan maksimoida, ja jotka todennäköisesti ovat käyttäjälle haitallisempia kuin aine itsessään.

        Nämä käyttäjät ja kasvattajat eivät kuitenkaan näy missään tilastoissa erillisenä piikkinä, koska suurin osa käyttäjistä elää täysin normaalia elämää, vain kannabiksenkäytön erottaessa heidät muusta kansasta. Jos kannabis olisi niin vaarallista kuin valistus usein antaa ymmärtää sen olevan, olisivat nämä käyttäjät esillä todella vahvasti ja media noteeraisi väkisinkin asian. Kannabiksella on erittäin vaarallinen maine, mutta todisteet sen vaarallisuudesta ovat kuitenkin jääneet melko hatariksi.

        Kirjoituksen tarkoitus ei ollut käsitellä alkoholin aiheuttamia haittoja, mutta en voi jättää mainitsematta erästä, erittäin merkittävää seikkaa näiden kahden aineen, kannabiksen ja alkoholin välillä, joka liittyy rasvamolekyyleistä rakentuvaan myeliinieristeeseen aivojen hermosolurakenteissa.

        Alkoholin aivoissa aiheuttamista tuhoista eräs merkittävin on se, että alkoholi tuhoaa hermosoluja ja sulattaa synapsien välisten ”johdotusten” myeliinieristettä, jonka häviäminen taas on suorassa yhteydessä mm. MS-tautiin. Myeliinieristeen tuhoutuminen johtaa siihen, että hermosolujen lähettämät hermoimpulssit vääristyvät, lihakset saavat virheellisiä ohjaussignaaleja, jotka johtavat MS-taudin ulkoisiin tunnusmerkkeihin.

        Hampun taas on todettu lisäävän juuri tätä myeliinieristettyä, valkoista aivosolukkoa, joka on harmaata aivosolukkoa tehokkaampaa, koska sen tiedonsiirtonopeus synapsien välillä on oleellisesti suurempi. Rakenteellisesti itse aivosolut ja niiden toiminta ovat samanlaisia kummassakin rakenteessa, harmaan solukon huolehtiessa operaatioista, mutta myeliinieristetty ”johdotus” neuronien välillä nopeuttaa neuronien välistä kommunikaatiota, ja tehostaa näin aivojen toimintaa. Kun harmaassa materiaalissa hermoimpulssi siirtyy noin 2-3 metriä sekunnissa, valkoisessa materiaalissa impulssi voi liikkua jopa 120 metriä sekunnissa, joten ero on todella merkittävä.

        Joten siinä missä harmaa aivosolukko eristämättömällä johdotuksellaan kykenee murskaamaan numeroita kuin muinainen VIC20 –kotitietokone, valkoinen aivosolukko eristettyine piuhoineen ei ihan ole supertietokone CRAY-3, mutta ei paljon puutukaan. Lisäksi hampun on todettu myös lisäävän aivoissa neurogeneesiä, eli uusien aivosolujen tuotantoa. Tätä ei tosin kannata vielä hirveästi hehkuttaa, koska kyseiset tulokset on saatu kuitenkin ”in vitro”, ja ne on saatu aikaan synteettisellä kannabinoidiagonisti HU-310:llä joka eroaa THCn ominaisuuksista melkoisesti.

        Kasvi ja sen ominaisuudet ovat todellakin erittäin mielenkiintoisia.

        On hyvä, että sinäkin tiedostat kuinka tärkeä kasvi hamppu on, vaikkapa juuri lääketeollisuudelle. Onhan se yksi monipuolisimpia lääkekasveja, ellei monipuolisin. Valitettavaa on kuitenkin se, että hyväksyt tämän kasvin ja sen ainutlaatuiset ominaisuudet ainoastaan sen jälkeen, kun monikansalliset suuryritykset ja niiden lääkelaboratoriot ovat ensin sen pilkkoneet geeni kerrallaan paloiksi ja sen jälkeen patentoineet sen ominaisuudet, jotta kilpailijat lääkealalla eivät kykene tekemään sillä ihan niin paljon rahaa kuin he itse.

        Vuosituhansia maailmassa kasvanut kasvi, joka on ollut kiinteästi ihmisen ja hänen kehityksensä kanssa tekemisissä, on sinun mielestäsi hyväksyttävissä vasta kun sillä tekee joku muukin riittävästi rahaa kuin vain järjestäytynyt rikollisuus. On erittäin todennäköistä, että kabinettien kätköissä tällä hetkellä puuhataan hyvinkin kiivaasti hampun lääkekäytön lisäämistä, ja onhan Suomessakin jo muutamia kannabista laillisesti lääkkeenään käyttäviä henkilöitä ja hamppulääkkeitä, joita he saavat käyttää.

        Kannabis tulee laillistumaan, mutta se tulee laillistumaan todennäköisesti siten, että siitä suurta tiliä tekevät ainoastaan mainitut yritykset (nykyisen rikollisuuden lisäksi), jotka taas varmasti tulevat käyttämään rahaa lobatakseen voimakkaasti hampun kotikasvatuksen laittomuuden puolesta, vetoamalla vaikkapa kotikasvatetun kannabiksen vaarallisuuteen lääkeyhtiön tuotteeseen nähden.

        Menneet, nykyiset ja tulevat kannabisaktivistit, minä ja muut, jotka tekevät tätä hieman paskaa työtä täällä ja muualla, rakentavat kuitenkin sitä pohjaa, jonka varaan lääkeyhtiöt voivat lääkkeitään tyrkyttää. Ilman meitä homma kestäisi vuosikymmeniä kestäneen valehtelun jälkeen paljon kauemmin, ja mitä me saamme tästä kiitokseksi? Yleensä ”narkit saunan taakse” –huutelua, nimimerkkipuskasta.

        Oikeasti koko ajatuskuviosi tämän lääkekeskustelun suhteen on vähän minusta kuvottava. Siinä näkyy jonkinasteinen väärien auktoriteettien kumartelu ja nöyristely näiden suurien yritysten edessä, koska kannabiksesta ei tarvitse eristää mitään kenenkään toimesta erikseen, vaan se on täysin valmis paketti sellaisenaan - ilman, että ihmisen täytyy sitä väkisin sorkkia, kuten se joka paikassa tekee.

        Kannabista ei todellakaan ole tarkoitettu sellaiseksi kasviksi, että se hyväksytään vasta sitten kun riistokapitalistit kykenevät siitä saatavan hyödyn maksimoimaan, vaikka näin tuleekin todennäköisesti käymään. Ehkä jopa käy niin, että rangaistukset hampun kotikasvatuksesta tulevat kovenemaan, kun suunnattomat taloudelliset resurssit omaavat suuryhtiöt päättävät maksimoida kannabiksesta saatavat tulonsa tulevaisuudessa, ja lobata lainsäädännön kiristämisen puolesta politiikan pimeillä ja usein sangen kieroilla käytävillä.

        Tietysti hyväksyn lääkekantasi kannabiksen suhteen siinä mielessä, että onhan se jo hyvin erilainen näkemys siihen nähden, jonka mukaan hampulla ei ole olemassa mitään terveysvaikutuksia. Tämähän oli aikoinaan eräs syy sen kieltämiselle, vaikka jo kiellettäessä tiedettiin, että kannabista oli käytetty lääkkeenä jo vuosituhansia. Valistuksessa kannabis on ollut milloin tappava solumyrkky ja milloin mitäkin, mitä nyt on mieleen pälkähtänyt valistajille, usein valheita ja puolitotuuksia, joiden tarkoitus on vain vaikuttaa tunteisiin, ei järkeen.

        Syrjäytymistä kannabis saattaa aiheuttaa, jos käyttäjä ei vaikkapa uskalla mennä ulos asunnosta, kun pelkää jäävänsä jostain syystä kiinni. Eikä välttämättä ole ketään kenelle puhua mahdollisista ongelmista, sikäli jos niitä ilmenee. Onko syrjäytyminen siis enemmän kiinni kieltolaista vai aineesta, on kysymys joka ei ole yksiselitteinen. Kaksoiselämä on raskasta ja saattaa rasittaa psyykettä melkoisella tavalla. Jos juridiset sanktiot kiristyvät, syrjäytyminen lisääntyy, ja jos poliittinen järjestelmä perustuu jo itsessään syrjäyttämiselle, mikä ihme se on jos ihminen syrjäytyy yhteiskunnassa, joka elää noitavainojen aikaa edelleen, mutta noidat ovat vaihtuneet kannabiskansan edustajiin.

        Entä jos hamppu olisi laillista tai edes enemmän suvaittua? Miten kävisi syrjäytymisen silloin? Vähenisikö vai lisääntyisikö? Mitä kertoo Hollannin esimerkki? Ainakaan käyttäjän ei tarvitse siellä jäädä neljän seinän sisälle, pelkäämään kiinnijäämistä, joka romuttaa mahdollisesti työ- tai koulutushaaveet, vie ajokortin, sosiaaliset suhteet ja – todellakin, syrjäyttää.

        Kieltolaki ja politiikka syrjäyttävät, eivät välttämättä aineet itsessään, ja siksi ainetta ja sen ominaisuuksia tarkastellessa on otettava aina huomioon myös aineen juridinen status, koska se väistämättä vaikuttaa siihen kuvaan ja käsitykseen, joka meille aineesta ja sen käyttäjistä tulee. Juridisten seikkojen pohjalta ei voida arvioida ainetta tai sen haitallisuutta. Kannabis ei passivoi, sen juridinen ja poliittinen, syrjäyttävä viitekehys sitä tekee.

        Mitä taas tulee siihen, saako hamppumarssilla juoda olutta vai ei, niin täytyy ainakin todeta, että ei se laitonta ole. Koko viittaus ”pussikaljoihin” voidaan kokea vähän matalaotsaiseksi puuhasteluksi, joten turha sitä kai on tämän enempää pohtia, itsekin sen sellaiseksi tiesit jo sitä kirjoittaessasi, ja jos et tiennyt tai tajunnut sitä itse, menee tämäkin kirjoitus taas ihan hukkaan.

        Itse olen kyllä myös sitä mieltä, että ne kaljakassit kannattaisi jättää pois, jotta niihin eivät kaikenlaiset näpertelijät kykenisi puuttumaan, koska vuodet ovat opettaneet, että kaikkia keinoja on aina käytetty tässä propagandasodassa, kun huumeiden vaarallisuutta on pitänyt ihmisille manipuloida.

        Nyt, kun kannabis ei enää olekaan tappava hermomyrkky, on puututtava jokaiseen mahdolliseen seikkaan, johon vain ylipäätään pystytään puuttumaan, jotta väistämätöntä päihdepolitiikan muutosta vielä voisi vähän aikaa jarruttaa, alkoholismin lisääntyessä maassamme samaan aikaan poliittisen välinpitämättömyyden kanssa ja sen johdosta.

        Alkoholismi, poliittinen välinpitämättömyys ja muutoksen vastustus ovat ehkä kaikki sellaisia elementtejä, jotka lisääntyvät neliöön. Ainakin niin käy muutoksen vastustukselle muutospaineen kasvaessa, mikä on sosiologiassa tiedostettu fakta. Kaljapusseihin tarttuminen kertoo epätoivosta ja siitä, että muutospaine alkaa olla jo melkoinen, joten ehkä kaljapusseista pitäisi päästää kokonaan irti ja tehdä välttämätön muutos, ennen kansamme raunioitumista.

        Kannabiksen käyttäjien ja marssijoiden joukosta löytyy koko yhteiskunnan kirjo, ja tämä saattaa olla syynä siihen, että jotkut ottavat olutta mukaansa lähtiessään antamaan omaa panostaan sen asian eteen, johon uskovat ja joka on heille tärkeä. Osalle marssi saattaa edustaa vaikkapa ”kapinaa establismenttia vastaan”. Osalle se voi olla taas kapinaa vanhempia vastaan, tämä varsinkin vähän nuoremmilla.

        Yhä suuremmat ja suuremmat ihmisryhmät ovat myös siirtyneet siihen leiriin, joka näkee kannabiksen päihdepoliittisena vaihtoehtona tälle alkoholiyhtiöiden harjoittamalla kansanmurhalle, kun sen kauppaa ihmisille etanolia, huumausainetta, jota on halpa tuottaa ja jonka vaarat ovat hyvin tiedossa, eikä niitä kannata tässä edes käsitellä.

        Suurelle osalle se on myös marssi paremman ja humaanimman maailman puolesta, sikäli jos tästä loppuun kalutusta ja jätteillä pilatusta paikasta nyt enää mihinkään on vaikka kuinka marssittaisiin. Tästä on kyllä turha sitten hamppukansaa jälkikäteen syyttää, vaikka paljon tuon ryhmän päälle on vuosikymmenien aikana paskaa kaadettukin.

        Marssijoiden vaikutteet voivat olla siis todella moninaiset ja kannabiksen käyttäjiä löytyy jokaisesta sosiaali- ja ammattiryhmästä, sähkömiehistä asianajajiin ja kyläsepistä kylähulluihin, mihin itse lukeudun.

        Putkimies Pera (nimi muutettu) marssii, jotta hän saisi laillisesti kasvattaa niitä kuutta pensastaan, joita on laittomasti kasvattanut jo kolmetoista vuotta.

        Insinööri Rane (mies vasemmalla, pussi päässä) marssii siitä syystä, että järjestäytyneen rikollisuuden triumfi voitaisiin pysäyttää järkevämmällä päihdepolitiikalla.

        Teini-ikäinen Masa yrittää saada vanhempansa edes jollain tavalla huomaamaan hänet, edes kerran elämässään, vaikka sitten osallistumalla hamppumarssille ja näin shokeeraamalla vanhempiaan. Hän on kerran imaissut piipusta, mutta ei vetänyt henkeen, koska oli kuullut valistajalta, että kannabis tappaa. Silti hän veti henkosen, koska ei vain enää piittaa maailmasta, koska maailmakaan ei hänestä piittaa. Isällä on aina ollut liian kiire huomata häntä, äidillä samoin. Masa on kasvanut siis käytännössä lastenhoitajien opastuksella, mutta rahaa – sitä perheellä on enemmän kuin monilla muilla. Lisäksi lisää tehdään koko ajan.

        Monen monta tarinaa marssille mahtuu, ja monenlaista ihmistä. Vaikka olisi todella hyvä jättää ne elementit marssilta pois, jotka saattavat antaa mahdollisuuden nävertää itse marssin tarkoitusta ja sen pyrkimystä, on kuitenkin ymmärrettävä, että ryhmä on hyvin erilaisista yksilöistä koottu.

        Kannabiskysymyksessä on ollut kysymyksessä paljon suuremmat asiat kuin uskalletaan yleisesti edes ajatella. Maailman monipuolisin energia- ja hyötykasvi julistettiin laittomaksi, jotta orjatyövoimalla ja öljytuloilla maailman ykkösvallaksi noussut ja nyt romahtamassa oleva Yhdysvallat (Euroopan geeniperimän jätesanko) saattoi leikkiä maailmanjohtajaa muutaman sata vuotta. Hinta tuolle leikille vain tulee olemaan hirvittävä, ja se jää lastemme ja heidän lastensa maksettavaksi, sikäli jos elämä jatkuu siinä muodossa kuin nyt. Väkisin kuitenkin jo taantuvassa maailmassa, koska talouskasvun rajat rajoittaa lopulta planeetan resurssit, jotka alkavat tulla vastaan.

        Biopolttoaineita puuhastellaan näennäisesti ympäristöystävällisistä palmuista ja niiden öljyistä, joiden kasvatukseen kaadetaan viimeiset sademetsät, ja joiden ympäristöhaitta on jopa 15 –kertainen raakaöljyyn nähden. Tämä siksi, että vielä vähän aikaa riittää rikkaille polttoainetta citymaasturin tankkiin, toisten kuollessa nälkään. Suomessa taas, nälänhädän lisääntyessä maailmassa, ylijäämäperunoista tehdään vodkaa maailmanmarkkinoille, mikä paljastaa selkeästi länsimaiden suhteen omaan lailliseen huumeeseensa. Kaikki tämä kertoo aika sairaasta kulttuurista, enkä minä olekaan enää pitänyt pitkään aikaan tavallista länsimaista ihmistä terveenä, vaikka se itse ehkä luulee terve olevansakin, kun on pääasiassa tekemisissä kaltaisiensa mielisairaiden kanssa.

        Energiakysymys olisi ollut ratkottavissa jo aikaa sitten. Keinot ja kasvit ovat olleet olemassa koko ajan, tahto on puuttunut, koska sen tahdon ovat omistaneet ne, joilta keinojen käyttöönotto olisi syönyt taloudellisia voittoja.

        Lisäksi – jos hampun jalostukseen olisi käytetty edes murto-osa siitä, mitä on käytetty vaikkapa tupakan jalostamiseen, jotta sen kyky aiheuttaa riippuvuutta voitaisiin maksimoida, meillä olisi käytössämme energiakasvi, joka pieksisi nykyisen itsensä 16 – 0, vaikka kasvi jo nykyisinkin on tehokkain ja monipuolisin. Saatikka, jos sen teolliseen hyödyntämiseen olisi käytetty sama määrä rahaa kuin sen vastustamiseen on käytetty kieltolakivuosien aikana.

        Ei olisi tarvetta pohtia ilmastonmuutosta, kun polttoaineet olisivat olleet alusta lähtien oikeasti ympäristöystävällisiä, todellisia biopolttoaineita. Ei varmasti edes sitä, millä tavalla muovijätteellä täytetty Tyyni valtameri tai myrkkyjätteillä lastattu Välimeri voitaisiin pelastaa, jotta kykenisimme pelastamaan itsemme. Sillä kun meri - ihmisen synnyinkoti - kuolee, menee ihminen samassa rytäkässä. Turha on silloin enää huutaa ”eikö kukaan ajattele lapsia”, mitä nyt kovin huudellaan. Tosin vain siitä syystä, että sen avulla voi kiristää nettisensuuria, jotta tätäkään tekstiä ei pian kykene lukemaan, paitsi sensuurin kiertämällä, johon menee noin 5 sekuntia, kun vaihtaa suoran yhteyden proxy-linjaan.

        Lapsia ajatellaan aina silloin, kun siitä on jotain hyötyä poliittisesti. Jos lapsia olisi ajateltu koko ajan, maailma ei olisi tässä pisteessä, että meret kuolevat, maaperä ja vesistö saastuu, ja Suomessa 200 000 lasta elää lapsuutensa alkoholistiperheissä, usein (ellei pääsääntöisesti) lapsuus ja psyyke pilalla ja aikuisena päihdehäiriöt tilalla. Kova hinta sille, että vastuuttomat yritykset ovat vallassa päihde- ja muussakin politiikassa.

        Mutta koska valheidenkin likaamat kasvot pitää säilyttää ja hallitukset ja suuret yritykset ovat tässä toimessa sangen ellei erittäin hyviä, ei tätä kasvia tulla ilmeisesti käyttämäänkään, joten ilmeisesti globaali tuho nyt vain on niin kiva tullessaan.

        On sanottu, että viidenkymmenen vuoden päästä kaikki poliittinen ja taloudellinen valta on monikansallisten suuryritysten hallussa, ja näitä yrityksiä arvioidaan olevan muutamia kymmeniä. Arvio on hieman väärä, sillä jo nykyisin tämä valta on näillä yrityksillä, ja meno on osakkeenomistajien mielen mukaista, enemmän, enemmän ja nopeammin. Kerskakulutus ja kuolema!

        Katson vähän yli vuoden vanhaa poikaani, joka alkaa heräillä sängyssään. En voi tarjota hänelle enää sitä maailmaa, jossa itse sain kasvaa, sen aika on jo mennyt ja se on pilalla, mutta aion antaa hänelle sen, minkä jokainen lapsi ansaitsee - onnellisen lapsuuden. Jos jättäisin koti-isän hommat, leipomiset, siivoamiset ja muut kotipuuhat, voisin tietysti rahalla ostaa lisää Kiinassa tehtyä muovilelurakkautta lapselleni, mutta isoimmatkaan leluvuoret eivät korvaa sitä, minkä voi ilman rahaakin antaa - rakkautta.

        Sulla pysyy kynä kädessä. Ja järkikin tuntuisi olevan sulla tallella.


      • *taltioitu*
        enpäs kirjoitti:

        Sulla pysyy kynä kädessä. Ja järkikin tuntuisi olevan sulla tallella.

        Otin tekstisi talteen siltä varalta että joku menee poistamaan sen.


      • hamppu!
        kannabisnarkkari kirjoitti:

        Olet ilmiselvästi kannabisnarkkari, joka on edennyt "urallaan" muitakin huumeita suosivaksi persoonaksi.

        Et hyväksy totuutta, että on elämää ilman päihteitä. Olet niin kannabisnarkkaroitunut persoona, että yrität selittää kannabiksenkäytön ja alkoholinkäytön toisiaan poissulkeviksi toiminnoiksi.

        Näinhän se ei mene. Ei tarvitse katsoa kuin vuotuisia hamppumarsseja, joissa kaljakassit kilisevät. Ja kysehän on kaikkein takkutukkaisimmista, epäsiisteimmistä, naurettavimmin pukeutuneista töitä hyljeksivistä kannabisnarkkareista.

        Tyypillisistä kannabisnarkkareista.

        Tekstistäsi huomaa samatien että et tiedä paskaakaan kannabiksesta tai sen vaikutuksista. Sinunlaisia stereotyypisiä paskanjauhajia ei ole vaikea löytää. Kannabis ja alkoholi ovat TÄYSIN erilaisesti päihdyttäviä aineita vaikka tosin sekaisin käytettynä kannabis vain vahvistaa humalatilaa, mutta kun erikseen vertaa näitä kahta ei voi olla huomaamatta että ne ovat täysin poissulkeutuneita toisistaan. Kannabis rauhoittaa sen käyttäjää ja tämän lisäksi se on lääke lukuisiin sairauksiin kuten: anoreksiaan, syöpään, astmaan ja se lievittää kipua ilman mitään läjäkasaa pillereitä jotka pistävät pään sekaisin pahemman kerran sekä se lievittää lukuisten parantamattomien sairauksien oireita. Pelkästään polttamalla sitä. Alkoholi taas on kaikkien aikojen päihdyttävin aine eikä siitä ole kysymystäkään. Siihen joutuu fyysisesti koukkuun liiallisesti nautittuna ja tekee ihmiset örveltäviksi, riehakkaiksi ja joskus väkivaltaisiksi. Mitäs siihen sanot?? Ja tuo mitä sanoit hamppumarsseista on täyttä paskaa. Totta kai osa hamppumarsseihin osallistuneista nauttivat alkoholia, mutta enemmistö haluaa kannabiksen lailliseksi juuri siitä syystä että heidän ei tarvitsisi käyttää niin turhan päihdyttävää ja epäterveellistä ainetta kuten alkoholi. On siihen takkutukkaisuuteen epäsiisteyteen ja pukeutumiseenkin syynsä: He haluavat että heidät huomataan ja haluavat näyttää samalta miltä rastafarit, maailman tunnetuimmat pilven polttajat näyttävät maassaan missä kannabis on laillista ja edustavat vapautta joka kaikilla tulisi olla. Termisi kannabisnarkkari on ristiriitainen koska kannabikseen addiktoituu heikoten kuin mihinkään muuhun päihdyttävään aineeseen maailmassa. Kannabis ei ole huume. Kannabis on kasvi eikä kasvia saisi kriminalisoida eikä pidättää ihmisiä jotka hallussapitävät tätä kasvia joka on kaiken lisäksi lääke.


    • hoitaneena

      voin kertoa, ettei kyse ole pahasti alkoholisoituneella enään mistään himosta. Kyse on niin vahvasta fyysisestä riippuvuudesta, että ilman alkoholia voi henki lähteä. Sana himo ei varmasti kuvaa enää pahaa heroiinikoukkuakaan. Kuulemma heroiiniriippuvaiselle iskee niin kovat kivut ja tuskat ilman ainetta ettei siinä himo ole kuin sivuroolissa; kyse on elämästä ja kuolemasta.

      Pahimmissa aineissa kun fyysinen riippuvuus hellittää (usein vasta hoidon jälkeen) niin sitten voidaan keskustella himosta, joka jää jäljelle.

      • vierestäseurannut

        Olet oikeassa, että jos todellakin on "pahasti alkoholisoitunut" kaveri, niin se vaatii hyvää ammattitaitoa "vieroittaa " potilas nk. normaaliin elämään. Tiedän monia tapauksia, joissa taitamattomuus on vienyt hengen alkoholista irti pyrkivältä.
        Näin on käynyt esim. "uskoontulleiltakin" alkoholisteilta jotka päättävät lopettaa käytön kuin "seinään."
        Sama sääntö pätee varmasti myös heroinistilta.

        Kuitenkin "riippuvaisuus" voidaan saada loppumaan jos on ammattitaitoa.

        Kannabiksen kohdalla ei voida puhua muuta kuin pelkästä "himosta", johon auttaa oikealaatuinen valistus ja vahva luonteenlaatu.


      • vieressäihmettelijä
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Olet oikeassa, että jos todellakin on "pahasti alkoholisoitunut" kaveri, niin se vaatii hyvää ammattitaitoa "vieroittaa " potilas nk. normaaliin elämään. Tiedän monia tapauksia, joissa taitamattomuus on vienyt hengen alkoholista irti pyrkivältä.
        Näin on käynyt esim. "uskoontulleiltakin" alkoholisteilta jotka päättävät lopettaa käytön kuin "seinään."
        Sama sääntö pätee varmasti myös heroinistilta.

        Kuitenkin "riippuvaisuus" voidaan saada loppumaan jos on ammattitaitoa.

        Kannabiksen kohdalla ei voida puhua muuta kuin pelkästä "himosta", johon auttaa oikealaatuinen valistus ja vahva luonteenlaatu.

        "Kannabiksen kohdalla ei voida puhua muuta kuin pelkästä "himosta", johon auttaa oikealaatuinen valistus ja vahva luonteenlaatu. "

        Eli mitkä olikaan perusteet kannabiskieltolaille ?
        Mitä vittua sulle kuuluu mitä mä himoitsen ?
        Kukas sä oikein luulet olevasi ?
        Joku helkkarin jumalako ?
        Moralisti idealisti ismin seuraaja, eikä mikään vierestäseuraaja ?
        Seuraatko elämää vierestä?
        Voisitko harkita palaamista omaan elämääsi joidenkin reunaehtojen täyttyessä ?


      • aineesta.
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Olet oikeassa, että jos todellakin on "pahasti alkoholisoitunut" kaveri, niin se vaatii hyvää ammattitaitoa "vieroittaa " potilas nk. normaaliin elämään. Tiedän monia tapauksia, joissa taitamattomuus on vienyt hengen alkoholista irti pyrkivältä.
        Näin on käynyt esim. "uskoontulleiltakin" alkoholisteilta jotka päättävät lopettaa käytön kuin "seinään."
        Sama sääntö pätee varmasti myös heroinistilta.

        Kuitenkin "riippuvaisuus" voidaan saada loppumaan jos on ammattitaitoa.

        Kannabiksen kohdalla ei voida puhua muuta kuin pelkästä "himosta", johon auttaa oikealaatuinen valistus ja vahva luonteenlaatu.

        Kyllä uskon että kannabiksenkin kohdalla on riippuvaisuutta. Jos henkilö esimerkiksi ei muuten uskalla olla sosiaalinen muutoin kuin pilvessä hän tarvitsee aina rohkaisua aineesta. Että osaa olla sosiaalinen tarvitsee ainetta joten hän on riipuvainen aineesta. Tämä myös pätee tietysti ehkä paremminkin alkoholiin koska se on vahvempi aine.


      • enpäs
        aineesta. kirjoitti:

        Kyllä uskon että kannabiksenkin kohdalla on riippuvaisuutta. Jos henkilö esimerkiksi ei muuten uskalla olla sosiaalinen muutoin kuin pilvessä hän tarvitsee aina rohkaisua aineesta. Että osaa olla sosiaalinen tarvitsee ainetta joten hän on riipuvainen aineesta. Tämä myös pätee tietysti ehkä paremminkin alkoholiin koska se on vahvempi aine.

        suurin osa suomalaisista on narkkareita, koska käyttävät teollisuusluotinta samaan tarkoitukseen.


      • jälkijunan täydeltä
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Olet oikeassa, että jos todellakin on "pahasti alkoholisoitunut" kaveri, niin se vaatii hyvää ammattitaitoa "vieroittaa " potilas nk. normaaliin elämään. Tiedän monia tapauksia, joissa taitamattomuus on vienyt hengen alkoholista irti pyrkivältä.
        Näin on käynyt esim. "uskoontulleiltakin" alkoholisteilta jotka päättävät lopettaa käytön kuin "seinään."
        Sama sääntö pätee varmasti myös heroinistilta.

        Kuitenkin "riippuvaisuus" voidaan saada loppumaan jos on ammattitaitoa.

        Kannabiksen kohdalla ei voida puhua muuta kuin pelkästä "himosta", johon auttaa oikealaatuinen valistus ja vahva luonteenlaatu.

        "Kannabiksen kohdalla ei voida puhua muuta kuin pelkästä "himosta", johon auttaa oikealaatuinen valistus ja vahva luonteenlaatu."

        Sama kahvilla. Paitsi, että se voi aiheuttaa viimeisimpien tutkimusten pohjalta jopa hallusinaatioita, eli aika kova aine on sekin.

        Tietysti tästä tulee kannabisketju, kun kannabisketku sen aloitti, joten:

        KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS...

        hän öyhki.

        Yritä edes vähän, edes vähän...


      • Havaintoni
        aineesta. kirjoitti:

        Kyllä uskon että kannabiksenkin kohdalla on riippuvaisuutta. Jos henkilö esimerkiksi ei muuten uskalla olla sosiaalinen muutoin kuin pilvessä hän tarvitsee aina rohkaisua aineesta. Että osaa olla sosiaalinen tarvitsee ainetta joten hän on riipuvainen aineesta. Tämä myös pätee tietysti ehkä paremminkin alkoholiin koska se on vahvempi aine.

        Suo nyt anteeksi, mutta jotenkin tekstistäsi paistaa epätietoisuus kannabiksesta.

        Nyt ehkä tarpeettomasti itsetehostan, mutta minä olen ollut pilvessä viimeksikuluneen kymmenen vuoden aikana noin joka neljäs päivä, ja lisäksi olen kuluttanut ehkä joka kymmenes päivä kaiken vapaa-aikani pilven kieltolain ja terveysvaikutuksiin perehtymiseen. Nykyään en ole riippuvainen kannabiksesta. Poltan ihan silloin kun siltä tuntuu - vapaa-ajallani toki. Olen kuitenkin ollut pilvestä monta kertaa riippuvainen ja olen lopettanut riippuvuuden monta kertaa.

        Kyllä tosiaan kannabiksenkin kohdalla on riippuvuutta. Raju pössytysputki aiheuttaa paniikkihäiriöitä, hikoilua ja unetomia öitä. Tässä vaiheessa kuitenkin on pakko mainita, ettei mitään näitä ollenkaan samassa mittapuussa mitä kuningas alkoholi aikaansaa. Ganjasta nyt vaan ei saa kunnon liskojen öitä, ja muutenkin viinapsykoosit ovat aika tavalla rajumpia kuin kannabispsykoosit.

        Ja kannabis ei tee kenestäkään sosiaalista. Sopiva määrä viinaa tekee. Viina poistaa estoja, kannabis lisää estoja. Siksi kännissä pannaan muijia paksuksi ja hakataan ihmisiä grillijonossa. Nämä kaksi ainetta ovat tyystin erilaisia. Viinasta menee sekaisin, kannabiksesta tulee harkitsevaksi.


      • vierestäseurannut
        Havaintoni kirjoitti:

        Suo nyt anteeksi, mutta jotenkin tekstistäsi paistaa epätietoisuus kannabiksesta.

        Nyt ehkä tarpeettomasti itsetehostan, mutta minä olen ollut pilvessä viimeksikuluneen kymmenen vuoden aikana noin joka neljäs päivä, ja lisäksi olen kuluttanut ehkä joka kymmenes päivä kaiken vapaa-aikani pilven kieltolain ja terveysvaikutuksiin perehtymiseen. Nykyään en ole riippuvainen kannabiksesta. Poltan ihan silloin kun siltä tuntuu - vapaa-ajallani toki. Olen kuitenkin ollut pilvestä monta kertaa riippuvainen ja olen lopettanut riippuvuuden monta kertaa.

        Kyllä tosiaan kannabiksenkin kohdalla on riippuvuutta. Raju pössytysputki aiheuttaa paniikkihäiriöitä, hikoilua ja unetomia öitä. Tässä vaiheessa kuitenkin on pakko mainita, ettei mitään näitä ollenkaan samassa mittapuussa mitä kuningas alkoholi aikaansaa. Ganjasta nyt vaan ei saa kunnon liskojen öitä, ja muutenkin viinapsykoosit ovat aika tavalla rajumpia kuin kannabispsykoosit.

        Ja kannabis ei tee kenestäkään sosiaalista. Sopiva määrä viinaa tekee. Viina poistaa estoja, kannabis lisää estoja. Siksi kännissä pannaan muijia paksuksi ja hakataan ihmisiä grillijonossa. Nämä kaksi ainetta ovat tyystin erilaisia. Viinasta menee sekaisin, kannabiksesta tulee harkitsevaksi.

        Vierestä seuranneena --- niin kannabiksen käyttäjää kuin myös alkoholinkäyttäjää, voinen todeta seuraavaa...

        Isäni käytti alkoholia noin 60 vuotta ja oli sen paikkakunnan kuuluisimpia "juoppoja".

        Hänen juomisensa aihutti surua ja murhetta läheisilleen ja luonnollisesti hänelle itselleen.
        Hän oli muistaaksen pari kertaa kertaa hoidossa alkoholismista.
        Elämä ei ollut hänen alkoholinkäyttönsä takia "ruusuista" vaan päinvastoin.
        Hän lopetti juomisensa vasta 78 vuotiaana ja kuoli 82 vuotiaana.
        Hänen ajatusmaailmansa oli kuitenkin kuollessaan suhteellisen selväpiirteistä ja loogista.

        Eli tuo hänen "selvä kautensa" ennen kuolemaansa ilmeisesti paransi "juomiskauden" aiheuttamia vaurioita.

        Vierestä seuranneena voinen kertoa myös poikani
        kannabiksen käyttöä ja sen seurauksia.

        Poikani aloitti kannabiksen käytön tietämäni mukaan juuri samanikäisenä kun isäni alkoholinkäytön, eli 20 vuotiaana.

        Poikani on nyt käyttänyt kannabista noin 30 vuotta ja oman kertomansa mukaan 2-3 kertaa LSD:tä, joka on myös psykedeelinen aine niinkuin kannabiskin.
        Kannabis on vain LSD:stä poiketen myös rasvaliukoinen, eli pitkävaikutteinen.

        Nyt poikani on enneaikaisella sairaseläkkeellä kannabiksen ja LSD:n käytön seurauksena.

        Eli viimeinen lauseesi...

        " Nämä kaksi ainetta ovat tyystin erilaisia. Viinasta menee sekaisin, kannabiksesta tulee harkitsevaksi."

        Mielestäni kaipaa hieman "märehtimistä"

        Eli, mitä aiheutaa kannabis ja mitä alkoholi?


        PS. Nämä molemmat tapaukset on siis "kohtuuttoman käytön" seurauksia.


      • Muutosta
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Vierestä seuranneena --- niin kannabiksen käyttäjää kuin myös alkoholinkäyttäjää, voinen todeta seuraavaa...

        Isäni käytti alkoholia noin 60 vuotta ja oli sen paikkakunnan kuuluisimpia "juoppoja".

        Hänen juomisensa aihutti surua ja murhetta läheisilleen ja luonnollisesti hänelle itselleen.
        Hän oli muistaaksen pari kertaa kertaa hoidossa alkoholismista.
        Elämä ei ollut hänen alkoholinkäyttönsä takia "ruusuista" vaan päinvastoin.
        Hän lopetti juomisensa vasta 78 vuotiaana ja kuoli 82 vuotiaana.
        Hänen ajatusmaailmansa oli kuitenkin kuollessaan suhteellisen selväpiirteistä ja loogista.

        Eli tuo hänen "selvä kautensa" ennen kuolemaansa ilmeisesti paransi "juomiskauden" aiheuttamia vaurioita.

        Vierestä seuranneena voinen kertoa myös poikani
        kannabiksen käyttöä ja sen seurauksia.

        Poikani aloitti kannabiksen käytön tietämäni mukaan juuri samanikäisenä kun isäni alkoholinkäytön, eli 20 vuotiaana.

        Poikani on nyt käyttänyt kannabista noin 30 vuotta ja oman kertomansa mukaan 2-3 kertaa LSD:tä, joka on myös psykedeelinen aine niinkuin kannabiskin.
        Kannabis on vain LSD:stä poiketen myös rasvaliukoinen, eli pitkävaikutteinen.

        Nyt poikani on enneaikaisella sairaseläkkeellä kannabiksen ja LSD:n käytön seurauksena.

        Eli viimeinen lauseesi...

        " Nämä kaksi ainetta ovat tyystin erilaisia. Viinasta menee sekaisin, kannabiksesta tulee harkitsevaksi."

        Mielestäni kaipaa hieman "märehtimistä"

        Eli, mitä aiheutaa kannabis ja mitä alkoholi?


        PS. Nämä molemmat tapaukset on siis "kohtuuttoman käytön" seurauksia.

        Etkö sinä hyvä ihminen jo tajua, ettei se poikasi skitsofreniasta parane, vaikka hän lopettaisikin kannabiksen käytön. Ei se välttämättä hyvääkään tee, mutta jos hän on niin hyvässä kunnossa, että voi reissata ympäri maailmaa, niin en usko, että hän voisi kokoajan psykoosissakaan olla.

        Aikuinen mies, anna hänen tehdä omat päätöksensä ja virheensä, ei sinulla ole mitään moraalista oikeutta häntä lukita laitokseen.

        "Poikani on nyt käyttänyt kannabista noin 30 vuotta ja oman kertomansa mukaan 2-3 kertaa LSD:tä, joka on myös psykedeelinen aine niinkuin kannabiskin.
        Kannabis on vain LSD:stä poiketen myös "rasvaliukoinen, eli pitkävaikutteinen. "

        Ole kiltti, äläkä myrkytä nuorison ajatuksia tämmöisellä saastalla. Se, että kannabis on rasvaliukoinen, ei tee siitä LSD:tä
        haitallisempaa saatika pitkävaikutteisempaa. Kannabiksen vaikutus kestää keskimäärin 2-3h, LSD:n vaikutus monta kertaa pitempään annoksesta riippuen. Moisten valheiden toitottaminen on vaarallista, koska kannabista kokeillut nuori päättelisi tästä "hei, eihän tuo pilven polttelu mitään mullistavaa ollut, taidanpa napata happoa, kerta irti huumeista ry:n "asiantuntevat" höperöt sanovat, että se on vielä vaarattomampaa".

        Mieti vähän mitä sammakoita suustasi päästät, etkö näe, että edistät päihteiden käyttöä ?!

        Minä sanoisin nuorelle: "Älä käytä mitään päihteitä, ennenkuin olet täysin tietoinen kaikista vaikutuksista ja haittavaikutuksista ja hyväksyt ne riskit. Kasvusi kannalta, kuitenkin jättäisin kaikki mahdolliset kokeilutkin myöhemmälle iälle."

        Sinä sanot nuorille: "KANNABIS on HUUME, joka on PAHEMPI, kuin kaikki muut HUUMEET ja se tekee teistä RAUNIOITA."

        Luuletko, että kukaan heistä otta(isi)a sinua tosissaan? JA ne jotka ottaa saattavat paljon mahdollisemmin koittaa sitten jotain muuta kuin kannabista, johon tähtäätkin ilmeisesti?!!

        Huhhei, ken papalta järjen vei.


      • poikasi tapauksesta
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Vierestä seuranneena --- niin kannabiksen käyttäjää kuin myös alkoholinkäyttäjää, voinen todeta seuraavaa...

        Isäni käytti alkoholia noin 60 vuotta ja oli sen paikkakunnan kuuluisimpia "juoppoja".

        Hänen juomisensa aihutti surua ja murhetta läheisilleen ja luonnollisesti hänelle itselleen.
        Hän oli muistaaksen pari kertaa kertaa hoidossa alkoholismista.
        Elämä ei ollut hänen alkoholinkäyttönsä takia "ruusuista" vaan päinvastoin.
        Hän lopetti juomisensa vasta 78 vuotiaana ja kuoli 82 vuotiaana.
        Hänen ajatusmaailmansa oli kuitenkin kuollessaan suhteellisen selväpiirteistä ja loogista.

        Eli tuo hänen "selvä kautensa" ennen kuolemaansa ilmeisesti paransi "juomiskauden" aiheuttamia vaurioita.

        Vierestä seuranneena voinen kertoa myös poikani
        kannabiksen käyttöä ja sen seurauksia.

        Poikani aloitti kannabiksen käytön tietämäni mukaan juuri samanikäisenä kun isäni alkoholinkäytön, eli 20 vuotiaana.

        Poikani on nyt käyttänyt kannabista noin 30 vuotta ja oman kertomansa mukaan 2-3 kertaa LSD:tä, joka on myös psykedeelinen aine niinkuin kannabiskin.
        Kannabis on vain LSD:stä poiketen myös rasvaliukoinen, eli pitkävaikutteinen.

        Nyt poikani on enneaikaisella sairaseläkkeellä kannabiksen ja LSD:n käytön seurauksena.

        Eli viimeinen lauseesi...

        " Nämä kaksi ainetta ovat tyystin erilaisia. Viinasta menee sekaisin, kannabiksesta tulee harkitsevaksi."

        Mielestäni kaipaa hieman "märehtimistä"

        Eli, mitä aiheutaa kannabis ja mitä alkoholi?


        PS. Nämä molemmat tapaukset on siis "kohtuuttoman käytön" seurauksia.

        Poikasi niinkuin ilmeisesti Sinä itsekin olette sairastaneet piilevää skitsofreniaa.

        On faktaa, että kannabis voi aikaansaada skitsofrenian sitä sairastavalla henkilöllä. On myöskin faktaa, että alkoholi aiheuttaa skitsofrenian sitä piilevästi sairastavalla paljon helpommin kuin kannabis. LSD:sta minulla ei ole mitään faktaa tässä asiassa, mutta aihetodiste (LSD=vahvin psykedeeli) puhuu sen puolesta että LSD aikaansaa skitsofrenian helposti sitä piilevästi sairastavalla henkilöllä.

        Mitä aiheuttaa viina:

        -Sekoilua
        -Liikenneonnettomuuksia
        -Vastuutonta käytöstä
        -Seksiä, jota ei harrastettaisi selvin päin
        -Yleensä rikoksia
        -Alkoholismia
        -Ennen aikaisia kuolemia

        Mitä aiheuttaa kannabis:

        -Ainakin naurukohtauksia
        -Tajunnan muuntumista, joka yleensä koetaan positiiviseksi, paitsi jos kysytään VS:lta, joka laittaa tähän asiaan vieläpä oman lisänsä, millä ei ole mitään tekemistä käytännön kanssa


      • enää kohta
        jälkijunan täydeltä kirjoitti:

        "Kannabiksen kohdalla ei voida puhua muuta kuin pelkästä "himosta", johon auttaa oikealaatuinen valistus ja vahva luonteenlaatu."

        Sama kahvilla. Paitsi, että se voi aiheuttaa viimeisimpien tutkimusten pohjalta jopa hallusinaatioita, eli aika kova aine on sekin.

        Tietysti tästä tulee kannabisketju, kun kannabisketku sen aloitti, joten:

        KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS...

        hän öyhki.

        Yritä edes vähän, edes vähän...

        "Yritä edes vähän, edes vähän..."

        yritin, otin laista ja pykälistä selvää ja laadin tunnin kestäneen postauksen ja teksti vain hävisi ruudulta juuri ennen lähetystä.


      • Lapiska
        jälkijunan täydeltä kirjoitti:

        "Kannabiksen kohdalla ei voida puhua muuta kuin pelkästä "himosta", johon auttaa oikealaatuinen valistus ja vahva luonteenlaatu."

        Sama kahvilla. Paitsi, että se voi aiheuttaa viimeisimpien tutkimusten pohjalta jopa hallusinaatioita, eli aika kova aine on sekin.

        Tietysti tästä tulee kannabisketju, kun kannabisketku sen aloitti, joten:

        KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS KANNABIS...

        hän öyhki.

        Yritä edes vähän, edes vähän...

        ''Sama kahvilla. Paitsi, että se voi aiheuttaa viimeisimpien tutkimusten pohjalta jopa hallusinaatioita, eli aika kova aine on sekin.''

        Kannabis todetusti aiheuttaa suurissa määrin otettuna lieviä hallusinaatioita jotka käyttäjä kummiskin tunnistaa ja ymmärtää että nämä loppuvat samalla kun vaikutuskin loppuu.

        Tämä on fakta oman kokemuksen sekä testien todistamana.
        Sitä ei kyllä käy kieltäminen että tämäkin on yksilöllistä jokaista käyttäjää kohden kuten on kaikki muutkin kannabis kasvin aiheuttamat haitat.


      • eihajuakaan
        Lapiska kirjoitti:

        ''Sama kahvilla. Paitsi, että se voi aiheuttaa viimeisimpien tutkimusten pohjalta jopa hallusinaatioita, eli aika kova aine on sekin.''

        Kannabis todetusti aiheuttaa suurissa määrin otettuna lieviä hallusinaatioita jotka käyttäjä kummiskin tunnistaa ja ymmärtää että nämä loppuvat samalla kun vaikutuskin loppuu.

        Tämä on fakta oman kokemuksen sekä testien todistamana.
        Sitä ei kyllä käy kieltäminen että tämäkin on yksilöllistä jokaista käyttäjää kohden kuten on kaikki muutkin kannabis kasvin aiheuttamat haitat.

        Ei ole vielä tullu vastaan vaikka polttamani kannabiksen kokonaismäärä lasketaankin kiloissa. (Koitin tossa vähän aikaa sitten huvikseni laskea karkeaa arviota ja aika korkeaksi se luku nousi.)

        Miksi mulle ei kukaan oo myyny hallusinaatioita aiheuttavaa kannabista vaikka siitä liikkuu niin paljon huhuja? Jos huhuihin on uskominen, niin melkein joka toinen jointti pitäis tuoda jotain visuaaleja, mutta... ei mitään. :(

        Ehkä ongelma on siinä, että olen käyttänyt ihan oikeita hallusinogeenejä, joten satun vain tietämään miltä niiden visuaalien pitäis näyttää. :( Ehkä se, että tiedän mitä visuaalit on estää minua kuvittelemasta kannabiksen vaikutuksia hallusinaatioiksi. :(


      • eihajuakaan
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Vierestä seuranneena --- niin kannabiksen käyttäjää kuin myös alkoholinkäyttäjää, voinen todeta seuraavaa...

        Isäni käytti alkoholia noin 60 vuotta ja oli sen paikkakunnan kuuluisimpia "juoppoja".

        Hänen juomisensa aihutti surua ja murhetta läheisilleen ja luonnollisesti hänelle itselleen.
        Hän oli muistaaksen pari kertaa kertaa hoidossa alkoholismista.
        Elämä ei ollut hänen alkoholinkäyttönsä takia "ruusuista" vaan päinvastoin.
        Hän lopetti juomisensa vasta 78 vuotiaana ja kuoli 82 vuotiaana.
        Hänen ajatusmaailmansa oli kuitenkin kuollessaan suhteellisen selväpiirteistä ja loogista.

        Eli tuo hänen "selvä kautensa" ennen kuolemaansa ilmeisesti paransi "juomiskauden" aiheuttamia vaurioita.

        Vierestä seuranneena voinen kertoa myös poikani
        kannabiksen käyttöä ja sen seurauksia.

        Poikani aloitti kannabiksen käytön tietämäni mukaan juuri samanikäisenä kun isäni alkoholinkäytön, eli 20 vuotiaana.

        Poikani on nyt käyttänyt kannabista noin 30 vuotta ja oman kertomansa mukaan 2-3 kertaa LSD:tä, joka on myös psykedeelinen aine niinkuin kannabiskin.
        Kannabis on vain LSD:stä poiketen myös rasvaliukoinen, eli pitkävaikutteinen.

        Nyt poikani on enneaikaisella sairaseläkkeellä kannabiksen ja LSD:n käytön seurauksena.

        Eli viimeinen lauseesi...

        " Nämä kaksi ainetta ovat tyystin erilaisia. Viinasta menee sekaisin, kannabiksesta tulee harkitsevaksi."

        Mielestäni kaipaa hieman "märehtimistä"

        Eli, mitä aiheutaa kannabis ja mitä alkoholi?


        PS. Nämä molemmat tapaukset on siis "kohtuuttoman käytön" seurauksia.

        Etkö yhtään häpeä suositella alaikäisille LSD:tä?!

        "Poikani on nyt käyttänyt kannabista noin 30 vuotta ja oman kertomansa mukaan 2-3 kertaa LSD:tä, joka on myös psykedeelinen aine niinkuin kannabiskin.
        Kannabis on vain LSD:stä poiketen myös rasvaliukoinen, eli pitkävaikutteinen. "

        Vai niin... Itse valitit, että minä "mainostan" kannabista nuorille ja sitten sinä menet puhumaan tällaista p*skaa! Onko sinulla minkäännäköistä käsitystä mitä LSD on? Älä oikeesti viitti valehdella noin, että kannabis olisi sen rasvaliukoisuutensa vuoksi vaarallisempi kun LSD. LSD on hyvä psykedeeli jossa piilee suuri voima, mutta hämähäkkimiehen vaarin sanoin "suuren voiman mukana tulee suuri vastuu".

        Väärinkäytettynä hapoilla saa pään todella rikki. (Et ole sattunut kuulemaan mitä poikasi ystävät ovat sanoneet poikasi happojenkäytöstä?)

        Ja sinun valheesi on omiaan edistämään LSD:n holtitonta käyttöä. Kun se nuori menee kokeilemaan maailman yleisimmin käytettyä laitonta päihdettä joka on myös tutkimusten mukaan yksi turvallisimpia päihteitä ja huomaa, että se sinun kuvaamasi kauhuskenaario ei olekkaan niin kauhea, niin mitä luulet tapahtuvan kun nuori miettii pitäiskö kokeilla LSD:tä? Väität kannabista vaarallisemmaksi sen rasvaliukoisuuden takia jolloin joku saattaa uskoa valhettasi ja kokeilla "turvallisempaa" LSD:tä.

        Onko sinulla oikeasti mitään käsitystä mitä LSD on? Jos vertaa psykedeliaa liekkiin, niin joo, ehkä kannabis on sen verran psykedeelistä kun hetki sitten tumpattu tupakka. Sienet ovat kuin tulitikun liekki. LSD on sienien tulitikkuun verrattuna ydinpommi. (No, DMT on siihen verrattuna kuin supernova...)

        Eli sinä väität näin metaforan kautta tumpattua tumppia vaarallisemmaksi kun ydinpommia.


      • 16,95
        vieressäihmettelijä kirjoitti:

        "Kannabiksen kohdalla ei voida puhua muuta kuin pelkästä "himosta", johon auttaa oikealaatuinen valistus ja vahva luonteenlaatu. "

        Eli mitkä olikaan perusteet kannabiskieltolaille ?
        Mitä vittua sulle kuuluu mitä mä himoitsen ?
        Kukas sä oikein luulet olevasi ?
        Joku helkkarin jumalako ?
        Moralisti idealisti ismin seuraaja, eikä mikään vierestäseuraaja ?
        Seuraatko elämää vierestä?
        Voisitko harkita palaamista omaan elämääsi joidenkin reunaehtojen täyttyessä ?

        "Kukas sä oikein luulet olevasi ?
        Joku helkkarin jumalako ?"

        Oman kertomansa mukaan juttelee suoraan Jehovalla enkelien välityksellä ja on korkeimman henkisen tason saavuttanut ihminen maailmassa. Siksi hän tietää, että kannabis on paratiisin kielletty hedelmä, ja hänen tehtävänsä on sitä vastustaa, mandaatti tehtävään on saatu Jehovalta itseltään.


      • Redboot
        eihajuakaan kirjoitti:

        Etkö yhtään häpeä suositella alaikäisille LSD:tä?!

        "Poikani on nyt käyttänyt kannabista noin 30 vuotta ja oman kertomansa mukaan 2-3 kertaa LSD:tä, joka on myös psykedeelinen aine niinkuin kannabiskin.
        Kannabis on vain LSD:stä poiketen myös rasvaliukoinen, eli pitkävaikutteinen. "

        Vai niin... Itse valitit, että minä "mainostan" kannabista nuorille ja sitten sinä menet puhumaan tällaista p*skaa! Onko sinulla minkäännäköistä käsitystä mitä LSD on? Älä oikeesti viitti valehdella noin, että kannabis olisi sen rasvaliukoisuutensa vuoksi vaarallisempi kun LSD. LSD on hyvä psykedeeli jossa piilee suuri voima, mutta hämähäkkimiehen vaarin sanoin "suuren voiman mukana tulee suuri vastuu".

        Väärinkäytettynä hapoilla saa pään todella rikki. (Et ole sattunut kuulemaan mitä poikasi ystävät ovat sanoneet poikasi happojenkäytöstä?)

        Ja sinun valheesi on omiaan edistämään LSD:n holtitonta käyttöä. Kun se nuori menee kokeilemaan maailman yleisimmin käytettyä laitonta päihdettä joka on myös tutkimusten mukaan yksi turvallisimpia päihteitä ja huomaa, että se sinun kuvaamasi kauhuskenaario ei olekkaan niin kauhea, niin mitä luulet tapahtuvan kun nuori miettii pitäiskö kokeilla LSD:tä? Väität kannabista vaarallisemmaksi sen rasvaliukoisuuden takia jolloin joku saattaa uskoa valhettasi ja kokeilla "turvallisempaa" LSD:tä.

        Onko sinulla oikeasti mitään käsitystä mitä LSD on? Jos vertaa psykedeliaa liekkiin, niin joo, ehkä kannabis on sen verran psykedeelistä kun hetki sitten tumpattu tupakka. Sienet ovat kuin tulitikun liekki. LSD on sienien tulitikkuun verrattuna ydinpommi. (No, DMT on siihen verrattuna kuin supernova...)

        Eli sinä väität näin metaforan kautta tumpattua tumppia vaarallisemmaksi kun ydinpommia.

        LSD on vesiliukoinen, kofeiini ja kannabis rasvaliukoisia, alkoholi liukenee kumpaakin.


    • alkonholisti

      Ei alkoholisti ole riippuvainen ruuasta.Juoppo saa tarvitsemansa energian viinasta. Viina on ravintoaineena sokerin veroinen. Ihmisen pää tarvitsee sokeria ei kauheesti muuta. Tarvitsemansa proteiinin saa valkovenäläisestä ja munatotiosta. Rasvan dogu tuottaa itse, eläinrasvaa mutta omatekemää. Hivenaineita saa kun katsoo plandispullosta vitamiinisisällön. Alkoholistille on tärkeää saada vain viinaa, josta hän on riippuvainen. Kaikki hyvä ja paha tulee kyllä viinan mukana. Ja välillä on hauskaakin.

      • Kansanmurhan tuki ry

        Alkoholistilla on harvoin hauskaa. Ei paljon naurata, kun tekee itsemurhaa viinalla, ja muut seuraavat vierestä, koska pääsääntöisesti alkoholiriippuvuus johtaa ennenaikaiseen kuolemaan. Harva pääsee irti siitä huumeesta, kun on siihen koukuttunut.


    • Sauhutomppeli

      Nyt on muodikasta puhua ja poltella...alkoholi ei ole trendikästä!!

    • Vieressäistuja

      Sitä voi olla riippuvainen vaikka sorsien ruokinnasta.

    • Kermon juppi

      En itse käytä, mutta olen alkanut silti kannattaa mietojen huumeiden laillistamista ja valvottua myyntiä. Eihän tässä touhussa ole mitään järkeä, että huumepoliisit ratsaavat kukkakauppoja monen partion voimin, koska siellä on kuulemma myyty kasvatukseen sopivia välineitä--ja toisaalla alkoholin käyttöön suorastaan kehotetaan mainoksin. Alkoholi aiheuttaa huumeisiin verrattuna ylivertaiset kustannukset yhteiskunnalle, ja tähän päälle vielä mittavat inhimilliset kärsimykset, mutta silti jopa pääministeripuolue kokoomus puolustaa panimoita henkeen ja vereen. Ei ole olemassa mitään järkiperusteluja sille, miksi alkoholi sallitaan mutta kannabista ei.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe