Symbian vs Android

aloittelevalle?

Kumpaa suosittelisitte alustaksi jos olisi halua opetella ohjelmointia laitteelle. Ymmörtääkseni Androidissa toistaiseksi on lähinnä java pohjaisia sovelluksia, kun taan Symbianiin ymmärtääkseni saatavilla myös python (joskaan lieneekö versio 3 edes tulossa?), joskin C käytössä normaalisti..

Mihin siis mielestänne kannattaa sormensa koskea, en kuvittele että tulisin guruksi yössä, mutta olisi mukava kulla mielipiteitä. Symbiania on haukuttu hankalaksi järjestelmäksi, välillä liikkuu huhuja että Nokian QT siirron taustalla olisi pidemmällä aikavälillä siirtyminen linuxiin (tietty tällä ei QT ohjelmien kohdadalla olisi merkitystäkään.. Toisalta taas huhut ovat tuomassa Androidia myös miniläppäreihin.

Tietty on hyvä muuistaa että vaikka elämmä huhujen maailmassa, todelisen elämän realiteetit vallitsevat ja Symbian on hallitseva.

Onko muuten kenelläkään tietoa siitä, miksi Symbian S60 5th edition on toistaiseksi kosketusnäytöllisten "yksinoikeus"? Toki tiedän että siinä panostettu nimenomaan tuohon puoleen, mutta eikö näihin perinteisempiin napeilla ohjattaviin luureihin voisi tuoda myös jotain uutta käyttispuolelle? Valikkorakennetta 5th editionissahan lienee selkeytetty, eikö se olisi hyvä uudistus vaikkapa sitten 4th editioniin (tai 5th sdition ilman kosketusnäyttötukea tms)?

2

1281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuolla saa jo paljon aikaan

      ... vain matalan tason kutsuihin ei pääse kiinni Javalla. S60/Symbian C ei sitten muistuta kovinkaan paljoa normaalia C ohjelmointia, esim. exceptionit ja templatet saa unohtaa kokonaan. S60/C pitää opetella descriptorit, leave stack, yms. Constructoritkin pitää toteuttaa kahdessa vaiheessa... käyttöjärjestelmäkutsut ovat asynkronisia (ensiksi pyydät jotain tietoa, *joskus myöhemmin* käyttis vastaa), threadit on, mutta pitäisi käyttää active objectia, koska systeemi ei ole rakennettu monille threadeille... Tämän lisäksi systeemi on huonosto dokumentoitu miinakenttä bugeja. Uudemmissa versioissa kutsujen toiminnallisuutta on muutettu, mutta dokumentaatio valehtelee päin naamaa.

      Sanalla sanoen Symbian/C on siis täysin p*ska.

      • vastauksesta.

        Tuon loppukommenttisi kaltaista on saanut lukea aiemminkin. Itsehän siis olen vasta siinä vaiheessa, että harkitsen opettelun aloittamista. Toki C alkeet on käyty ihan ok numerolla jne, mutta tietokonepuolella nyt kiehtoisi ryhtyä vääntämään käärmettä solmulle, eli Pythonilla.

        Pythonille vaan tuo tuki näyttäisi olevan mobiililaitteissa hieman vajavainen, Symbian laahaa vanhahkoissa versionumeroissa, Androidille joitain yrityksiä myös Pythonin suhteen on, mutta..

        No joka tapauksessa mikään ammattihan tämä ei olisi, vaan ensialkuun, ellei lopullisestikin vain pikku softia itselle, erilaisiin pikkujuttuihin mitä sitten juolahtaisikaan mieleen. Toisaalta taas ajattelin että olisi hyvä kysyä, etukäteen, ettei nyt opettele jotain, ja taidon mahdollisesti karttuessa kadu myöhemmin alusta & kieli valintaansa..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      200
      2063
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      64
      1416
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1175
    4. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      66
      1128
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      153
      1052
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      85
      979
    7. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      84
      865
    8. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      828
    9. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      63
      785
    10. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      759
    Aihe