bussikuskin työpäivä

aeyh

Haluaisin tietää millainen on bussikuskin perus työpäivä. Eli milloin alkaa, minkälaiset ajot, minkälaiset tauot, milloin loppuu. Siis Helsingin alueen bussikuskeilla.

Eli jos ajetaan vaikka linja 43 Elieliltä Hakuninmaalle ja takaisin. Paljonko päättärillä on taukoa? Entä takaisin Elielille tultaessa, kuinka pitkä tauko on seuraavaan linjaan?Jatkaako kuski samalla bussilla, vai vaihtaako bussia? Entä onko esim 43-linjan jälkeen vaikkapa jokin toinen linja, vai ajetaanko samaa koko päivä?

Kiitoksia asiallisista vastauksista. Mielenkiinnosta kyselen.

15

3684

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työpäivät

      se on hyvin vaihtelevaa. yleensä 2-3 eri linjaa päivässä. tänään ehdin pilkkiä useamman kerran päättäreillä. yhdellä lähdöllä ei tullut ketään edes kyytiin. joskus näinkin. :)

    • busamies

      Päätepysäkeillä aikaa noin 0-20 minuuttia, riippuen kuinka nopeasti ajaa linjan ja miten aikataulut on laadittu. Joissain firmoissa on käytössä löysemmät aikataulut, kuten HelB ja Pohjolan Liikenne, eikä tarvitse kiriä. Taas vaikkapa Concordialla on aikataulut kiristetty äärimmilleen. Edellämainituissa HelB ja PL pääsee päivän aikana ajamaan yhtä, kahta tai kolmea linjaa, mutta muilla saattaa olla vaikka miten monta linjaa, vaikka auto pysyisikin samana. Samaten näissä kahdessa yhtiössä harrastetaan ahkerasti kuskinvaihtoja linjalla, kun taas muissa voi ajaa koko päivän samalla autolla ja se säilyy käytössä tauoillakin.

      Täällä hyvä tietopaketti:
      http://www.kuukankorpi.com/paikallisliikenne/

      • aeyh

        Paljon oli tietoa noilla sivuilla. Jäi askarruttamaan, onko tauko aina päättärillä, myös ruokatauko? Missä kuljettajavaihdokset tehdään? Elielillä, Kampissa, yms, missä on ruokapaikkoja? Luulisi että tauon pitäminen päättärillä on kuivaa odottelua. Eikö taukoja ole esim taukotilojen läheisyydessä?


      • jgjkgfh
        aeyh kirjoitti:

        Paljon oli tietoa noilla sivuilla. Jäi askarruttamaan, onko tauko aina päättärillä, myös ruokatauko? Missä kuljettajavaihdokset tehdään? Elielillä, Kampissa, yms, missä on ruokapaikkoja? Luulisi että tauon pitäminen päättärillä on kuivaa odottelua. Eikö taukoja ole esim taukotilojen läheisyydessä?

        Ruokatauko on aina jossain paikassa missä voi ruokailla. Maksetut tauot voi olla missä vaan.


      • äärimmilleen?

        Concordialla ajanut nyt jonkin aikaa niin kyllä noita taukoja tuntuu olevan lähtöjen välillä ihmettelyynkin asti kun jossain tikkurilasskin saa odottaa jopa 40min seuraavaan lähtöön. Sit joku 512a jossa voi vedellä surutta unta kuuppaan päättäreillä jossa taukoa yleensä 15-20min.


    • helbkuski

      Päivä alkaa tavallisesti klo. 4.30-6.30 jolloin bussi otetaan varikolta. Esim. linjaa 43 ajetaan kerrallaan n. 2-3 lähtöä kummastakin päästä eli n.3-5 tuntia. Aikaa Hakuninmaalle jää n. 5 min. ja Elielille 5-15 min. Sitten ruokatunti joko varikolla tai Elielin aukiolla 30-60 min. Päivä jatkuu aina eri autolla joko samaa linjaa tai esim. 41,45 tai 63. Päivä loppuu klo. 12-15.. Helbin autot liikkuvat aamusta iltaan,päivässä samalla autolla voi ajaa jopa 10 kuljettajaa ruuhka vuoroja lukuun ottamatta, niissä auto varikolla 3-5 tuntia päivällä..

      • 2 osaista työpvää?

        Niin olen kuullut vaan huhuja että esim HLBB:n
        kuskit joutuvat tekemään 2osaista työpäivää..
        Esim Aloitus klo 04.45> ajoa aamuruuhkan loppuun
        > päivätauko n4 tuntia >iltaruuhka-ajo alkaa
        n 14.?? >työpäivä loppuu n klo18.??
        Onko minulle syötetty pajunköyttä,vai olenko lähellä totuutta?


    • dösäkuski

      Pariin vuoteen ei ole juuri taukoja lainkaan. Melkein aina lähdetään myöhässä. Hsl on kiiristänyt ajoaikoja, samoin liikennöitsijät. Hsl ottaa joka vuosi pari minsaa pois ajoajoista, samoin liikennöitsijä.
      Kuskeista alkaa olla pikkuhiljaa kova pula, kun kuskit palaa loppuun ja lähtevät muihin töihin. Samoin terveys pettää muutamassa vuodessa. Se on kai tarkoituskin, niin päästään iäkkäistä kuskeista eroon. Vihreä matka laite autoissa syö kuskia. Jokainen jarrutus jättää merkinnän tietokantaan, jota ajomestari katsoo päätteeltään. Kutsuu muutaman viikon välein nuhtelupuhutteluun. Samoin käy, jos et pidä laitetta päällä. Ne laitteet näyttää vielä mitä sattuu. Sitten alkaa kiusaamiskampanja. Laitetaan aikaisia aamuvuoroja, jotka alkaa klo 03.40 ja pitkiä 11h päiviä 3-4 peräkkäin. Laitetaan ruuhkavuoroja, jotka koko ajan myöhässä ja joudut tekee joka päivä pakko ylitöitä 30 min tai tunnin.
      Kotona kerkeet vain käydä nukkumassa. Mitään muuta et edes jaksa tekemään. Työajalla et voi soittaa, tai ottaa puheluita vastaan, kun ei ole kuin ruokatauko soittamiseen. Ruokatauot on kutistettu usein 35 minuttiin ja usein linja on myöhässä ja ruokis kutistuu 20 minuttiin. Kun syöt nopeesti, pitää hypätä heti pysäkillä ajamaan. Sitten suoli alkaa toimimaan ja tulee kova kakkahätä. Ajat ulostetta pidätellen tunnin päättärille, jossa kemikaalille haiseva bajamaja, jossa kansi auki. Sinun vaatteet alkaa haiste hirveelle kemikaalille, eikä siellä ole edes käsienpesumahdollisuutta.
      Sosiaalinen elämä kärsii. Ajon aikana et voi puhua puhelimessa. Kuskin kunto pettää muutamassa vuodessa. Jalat herkee toimimasta, paino nousee 30-50kg. Diabetes iskee. Eturauhanen alkaa suurenemaan jatkuvasta istumisesta.

    • ImpoPussikuski

      Muna lakkaa seisomasta, järki toimimasta. Muija (tai poikuli) lähtee lätkimään kun sulla on esarin alla sissijuustoo. Näkö menee, ei pysty ees venputtaan päättärillä. Kummää ajoim pussii Epsoos ni ain sutasin tumppuun päättäril parin spurkun kaa, kivaa oli. Sitte oli kapula nurim kun täytim 36v, ei seksii ees yksim sem jälkeen. Poltin pussikorttini ja rupesin metron lakasu koneem kuljettajaks, om paljo kivempaa.

    • Partajugi

      Nykyään Nobinalla ihan kohtuulliset ajosarjat.
      Ennen pelasi vain jos olisit alentunut kantamaan pullaa pomoille, kuten eräs puliveivari-velipuivari poliitikko A. (koira) Käkkyrä teki täällä ennen puhallustaan.

    • aivanesya

      Alkaa silloin, kun ajosarja niin kertoo. Ja loppuu sitten, kun ajosarja on suoritettu. Tilityksen kautta kotiin.

    • Kovamestari

      Näköjään on vieläkin varaa kiristää ajoajasta ja päätepysäkkiajasta koska kuskinperkeleillä on aikaa kirjoitella suoli24 palstalle. Kesäsarjoissa otetaan sitten 5-15min pois ajoajasta ja 10min aloituksista ja lopetuksista koskien myös taukoja.
      Sama linja jatkuu sitten myöskin talvisarjoissa.
      Siinäpä pussikuskeille ajateltavaa.

      • saasnähäjoo

        Aika pelle. Ihmishenkien kustannuksella suunnittelee busseille kireitä aikatauluja. Varmaan vissiin muka välität seurauksista. Ei tarvi sinustakaan sitten välittää, kun et itse välitä.


    • Partajugi

      Kovamestari ei yksin mitään suunnittele eikä päätä. Vaikka päättäisiki, niin kukaan kun ei niitä noudattaisi, niin hitonko hän tekisi.
      Pelle se on, siitä ei pääse mihinkään.
      Mielipiteet kuin koiraKähärällä joka ei sovintyoa halua edes jouluksi.

    • Talkoo-Taavetti

      Ei siinä mitään muuta kun seuraavan työnseisauksen aikana akat erottuvat miehistä.
      Kyllä akatkin miehistyvät ruuttapartiomme maalitauluina jos porttien sisäpuolille eksyvät.
      Myöskin ajosarjojen kiristely ja kovamestarin kaltaisten pikkuhiirien epäsopiva toiminta saattaa antaa aiheet työnseisauksiin.
      Sitten vaan hanat auki ja ruutta soi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      119
      1858
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe