Lobelian kasvattaminen

Onnistuuko?

Hei!
Mitenkähän lobelian kasvattaminen onnistuu ikkunalaudalla? Mihin aikaan kannattais kylvää siemenet? Leikataanko jossain vaiheessa varsia tuuheuden lisäämiseksi? Onkohan liian vaativa homma ilman kasvihuonetta. Yleensä ostan taimet puutarhalta joka kesä parvekelaatikoihin ym.
Kiittäen vastauksista.

4

4437

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lobelian kasvattaminen

      Itse kylvin viikko sitten. Olen kasvattanut monena vuonna ja aina ovat kukkineet hyvin.

      Tänä vuonna ostin taimikennostoja ja kylvin useamman siemenen aina purkkiinsa. Siten ei sitten tarvitse koulia ollenkaan, muuta kuin tarpeen vaatiessa suurempaa purkkiin koko tupsu kerralla.

      Lobeliaa ei tarvitse varsia, vaan antaa kasvaa valtoimenaan. Mitä enemmän siemeniä yhteen purkkiin aina kylvää, sitä isommat taimet ovat. Ei kuitenkaan kannata kymmentä enempää yhteen purkkiin kylvää.

      Suurin virhe, minkä voi taimikasvatuksessa olla, että liian pienet taimet saavat liikaa vettä. Tai sitten ei ollenkaan vettä. Taisaisesta kosteudesta hyötyvät kaikki taimet.

      Vielä ehdit laittaa melkein mitä hyvänsä. samettiruusut (vasta maaliskuussa),Orvokit, petuniat.

      • kysymyksiä:

        Onko sinulla joku valoisa ja viileä paikka jossa kukan taimesi kasvatat,vai miten saat estettyä taimien venymisen pitkiksi honteloiksi hujopeiksi?

        Kun olet kylvänyt jo viikko sitten lobeliat,niin eikö ne kerkeä kasvamaan kukkiviksi taimiksi jo kauan ennen kuin ne voi pihalle istuttaa?Vai onko ne niin hidaskasvuisia että ne saa kylvää jo ennen maaliskuuta?


      • ja kukkii
        kysymyksiä: kirjoitti:

        Onko sinulla joku valoisa ja viileä paikka jossa kukan taimesi kasvatat,vai miten saat estettyä taimien venymisen pitkiksi honteloiksi hujopeiksi?

        Kun olet kylvänyt jo viikko sitten lobeliat,niin eikö ne kerkeä kasvamaan kukkiviksi taimiksi jo kauan ennen kuin ne voi pihalle istuttaa?Vai onko ne niin hidaskasvuisia että ne saa kylvää jo ennen maaliskuuta?

        Minulla on etelänpuolen ikkunat. viileä paikka olisi tietenkin ihanteellinen, mutta sellainen ei aina ole mahdollista. Lobelia on aika hidaskasvuinen, sen vuoksi laitoin jo nyt.
        Viime vuonna laitoin 29.2, eikä kukkineet kuin heinäkuussa vasta. Vuosi oli kyllä huono.

        Lisäksi ulkoiluttelen niitä heti, kun pakkaset ovat päivältä ohi. Eli saatan laittaa vaikka keinun ympärille muovin ja sen alle taimet. Saavat siinä kivasti aurinkoa. Lisäksi minulla on pieni teltan näköinen kasvihuone, maksoi jotain 30 euroa. Heti vaan kasvihuoneeseen, kun se on mahdollista.

        Kyllä niistä saattaa tulla hujopeita, jos pelkästään sisällä kasvattaa, mutta ulkona heti vahvistuvat. Lobeliahan on kyllä muutenkin rentokasvuinen.

        tarkoitus on, että ne kukkivat ennen kokonaan ulos laittamista.


    • hortsonomi

      laittaa maaliskuussa vielä. Viime keväänä laiton maaliskuun lopulla ja hyvin ehtivät. Laita reilusti siemeniä purkkiin niin tulee tuuheampia taimia. Minulla onnistui todella hyvin, laitan tänäkin vuonna taimettumaan.
      Meillä on purkit olleet ikkunalaudoilla ja ilmojen lämmettyä olen vienyt ne kasvihuoneeseen. Voi olla että joudun laittamaan lämpöpuhaltimen jos on yö pakkasia vielä luvassa. Olen kasvattanut jo monena vuonna itse, samettiruusuja,astereita,lobeliaa ja taimia on ollut satoja. Petunioista tuli "hojoja" niimpä tänä vuonna kokeilen leijonankitaa noiden entisten lisäksi.
      Syksyllä otan asterit kukkapenkistä isoihin ruukkuihin, näin ei tarvitse ostaa syyskrysanteemejä. Onnea viljelyksille, kasvatus on todella helppoa ja ennenkaikkea mukavaa:)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe