Miten 450 laajakaista pelittää?

ja mitä hiluja siihen tarvii?

Juu tuo Sonera kun parantaa noita palveluitaan täällä maaseudulla, hintaa nostivat vuodenalusta ja nyt maksaa 512 liki viiskymppiä kuussa.

Mitä laitteita siihen langattoman verkon laittoon kaikkineen tarvii ihan konkrettisesti? jos kytkee verkkoon vaikkapa kolme konetta? (modeemia, kortteja, antenneja jne...)
Kuka noista 450 verkontarjoojista on paras?
Mitä se priorisointi sitten käytännössä merkitsee?

Näistä kun on ihan pihalla, mutta vaihtoehdot taitaa olla nyt aika vähissä. Voisko, joku jolla on kokemusta näistä vermeistä vähän valaista asiaa?

16

1687

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katsoa,

      mitä tulee tarjolle muualta. Lähinnä odottelen Elisan 3G verkon laajenemista. Tuo 450 hintakin on sen verran suolainen, että en ala sen takia investoimaan tässä vaiheessa.
      Jos kuitenkin päädyt tuon hankintaan, niin esim. www.siptune.com tarjoaa vermeitä.
      Tuo priorisointi tarkoittaa, että nopeutesi on jotakin aivan muuta kuin luvattu 1 mega. Tukiasemaverkko on hyvin harva, n. 100 km, eli tarvitset todella korkean antennin, jos et nyt satu asumaan tuon tukiaseman vieressä. Tukiasemalla on käytössään kymmenkunta noita 1 M:n kaistaa. Käyttäjiä voi kuitenkin olla satoja, jopa tuhansia yhtä aikaa. Voit arvata, että ruuhkaa tulee olemaan linjoilla, jos kaikki nykyiset Soneran maaseutuasiakkaat sinne tulevat.

    • perskeleen

      Älkää tehkö 18 kk sopimusta, tarkistakaa todella että saatte yhteyden.
      Mulla alkaa olla mitta täysi, tiedonsiirtoraja täyttyy ihan itellään, ja kun soittelen soneraan kaikki levittelee käsiään PASKA TOUHUA KOKO SONERA/DIGITA verkko myydään yhteyksiä yli lähetys varan. Kauempana olevat linkistä eivät saa tarpeeksi singnaalia. Mutta muuten kun toimii niin on nopea yhteys. Mulla mega/512.
      Aion pyytää hyvityksiä kun ei saa yhteyttä PÄTKII todella paljon.
      Et sillei. Olkaa tarkkana vaikka modeemi nayttää kaikki neljä pykälää valoja niin silti ei ole yhteyttä.

      • ½piste

        Järkevä välimerkkien käyttö selkeyttäisi sanomaasi kummasti.


      • K.T.
        ½piste kirjoitti:

        Järkevä välimerkkien käyttö selkeyttäisi sanomaasi kummasti.

        ...ja asian ymmärtää ilman pilkkujen viilaamistakin. Mutta samanmoisia ongelmia myös täällä, enkä todellakaan ole tyytyväinen tähän @450 verkkoon. Kaikkineen varusteineen vielä ihan älyttömän kallis, eikä mielestäni tuo 39.90 euron kk hinta ole mitenkään perusteltua. Varsinkin kun tiedon siirtoa härskisti rajoitetaan. Anteeksi vajavainen ilmaisuni, älä nyt puolipiste menetä kaikkia yö-uniasi ja ole pätemässä täällä taas aamu varhaisella.


      • se joka ei osaa ilmaista ,,...
        ½piste kirjoitti:

        Järkevä välimerkkien käyttö selkeyttäisi sanomaasi kummasti.

        Sori nyt kuule menikö sulla yöunet.
        Niin emme kaikki ole yhtä hyviä niin kuin sina soriii.
        En oo käynyt kouluja niin kuin sinä.


    • aloittaja

      No se on ainakin selvä, että Soneralta en langatonta palvelua ota ja kehottaisin, että muutkaan eivät ottaisi.
      Ne prkleet!##?("# saivat aikoinaan yhteiskunnan rahalla tehdyt puhelinlinjat ja kaapelit ilmaiseksi pörssiyhtiön käyttöön. Sitten lähtivät mellastamaan ulkomaille (Saksaan) ja saivat taloudellisesti takkiin.
      Samalla jätettiin linjat maaseudulla hoitamatta vesakonsisään luonnon armoille. Ja nyt keksittiin tämä toimimaton 450 laajakaista, mikä ei tule ilmeisesti tulevaisuudessa toimimaan edes sitä vertaa, kun kaikki maaseudun asukkaat joutuvat siihen turvautumaan.

      (Priorisointi) vai mikä se nyt oli, mitä se nyt sitten käytännössä merkitsee?

      Mutta onko toimivuudessa muitten 450 verkonoperaattoreitten kesken eroja?

      Ja miten pitkä matka on linkkiin kun tuo laajakaistan pätkiminen ilmaantuu?

      Minkälaiset antennit teillä on laajakaistaa varten? Ulko vai sisä?

      Miten käy sitten kun se kuuluisa siirtoraja ylittyy?

      Hidastuuko laajakaista vai onko sen pätkiminen juuri siirtorajan ylittymisen syy?

      Viestintä ministerille pitäisi antaa kenkää! Kun salli tämän kaltaisen järjestelyn ja maaseudun asukkaiden eriarvoiseen asemaan saattamisen!

      • digita,

        sonera ja muut ovat vain myyntimiehiä. Eli samaa tavaraa kaikki tarjoavat.
        Minun käsittääkseni siirtorajan ylittänyt joutuu kuukaudeksi jonon hännille. Eli yhteys annetaan etusijassa muille.
        Jos sinulla on nyt toimiva kiinteä kaista, niin suosittelisin kuitenkin vielä jonkin aikaa katsomaan, tuleeko sinne 3G verkkoa lähitulevaisuudessa. Ja voithan vaikka kysäistä Elisalta, hehän sitä verkkoa aktiivisemmin näyttävät levittävän (myös DNA joillakin seuduilla). Ja kyselythän sitä vauhtia heihin pistävätkin.


      • lämpöukko
        digita, kirjoitti:

        sonera ja muut ovat vain myyntimiehiä. Eli samaa tavaraa kaikki tarjoavat.
        Minun käsittääkseni siirtorajan ylittänyt joutuu kuukaudeksi jonon hännille. Eli yhteys annetaan etusijassa muille.
        Jos sinulla on nyt toimiva kiinteä kaista, niin suosittelisin kuitenkin vielä jonkin aikaa katsomaan, tuleeko sinne 3G verkkoa lähitulevaisuudessa. Ja voithan vaikka kysäistä Elisalta, hehän sitä verkkoa aktiivisemmin näyttävät levittävän (myös DNA joillakin seuduilla). Ja kyselythän sitä vauhtia heihin pistävätkin.

        En ole mikään nörtti ,mutta kesäasunnolla tarvittaisiin laajakaista.Parvekkeela on antenni
        noin metrin mittainen takaheijastimella.
        Modeemilla on alla 3 vihreää valoa ja sillä pelittää kun nyt olen talviasunnolla.
        Juhannuksena olen viisaampi mitenkä toimii kesä-
        asunnolla .Dikitan karttapalvelun mukaan sielläkin pitäisi toimia kun on hyvä maastosijainti .


    • Kohta 2 vuotta

      Meillä on kotona maalla tuo 450-laajakaista. Otettiin heti kun oli mahdollista eli 2007 keväällä. Ihan hyvin toimii normaalissa surffauksessa. Mitään isoja tiedostoja ei voi siirrellä, mutta normaaliin käyttöön ihan sopiva. Vähän kallis on, mutta kun ei ole muitakaan mahdollisuuksia täällä korvessa. Lynxnet Oy operaattorina.

    • Pierni

      On ollut käytössä suuntaava n. 1 m antenni n. 10 m mastossa. Paikka on Solojärvi (n. 150 m)Inarissa ja linkki Tuulispään (yli 400 m) masto. Välissä on korkeitä "möykkyjä" eli mm. liki samankorkuinen tunturi (Karipää) kuin linkin tyvikorkeus. Toisinaan, kuten tänään tuhruisessa sadesäässä, yhteystesti paukuttaa jopa yli 1 MB lukemia, mutta kun sää selkenee, niin lähes poikkeuksetta yhteys katoaa. Olenko rakentanut/ostanut liian suuntaavan jagi-antennin vai miten tämä sään mukaan tosi paljon vaihteleva yhteys on selitettävissä??

    • kallekk

      Maaseudun puhelinlinjat ja laajakaistat.
      @450 laajakaista on vammainen.

      Hiukan taustatietoa edellä mainituista asioista: Olen kolmentoista vuoden ajan toiminut maaseudulla atk. neuvojana ja käynyt noin tuhannessa maaseudun yrityksessä. Olen toimittanut asiakkaille tietokoneet, ohjelmat ja opettanut niiden käytön, samoin pankkiyhteydet sähköpostin ym.
      Monille kylille saatiin laajakaistayhteydet puhelinlinjaa tai valokaapelia pitkin.
      Niihin käytettiin myös runsaasti yhteiskunnan varoja, hyvä niin. Nyt tuo kaikki työ ja yhteydet ovat valumassa hukkaan. Yhteyksiä ollaan korvaamassa @450 verkon palveluilla. Tämä on jonkinlainen palvelu niille joilla ei ole mahdollisuutta muuta kautta saada laajakaistayhteyttä. Valitettavasti vain sillä ei voida korvata jo olemassa olevia yhteyksiä niin, että taattaisiin samat palvelut ja toimintavarmuus kuin nykyisellä verkolla. Monella irtisanotulla on myös nopeampi liittymä kuin mitä tilalle tarjotaan. Myös puhelinten osalta mennään huonompaan suuntaan.
      Nykyisillä tekniikoilla ei voida taata puhelinyhteyksiä sähkökatkostilanteessa, tukiasemia on ilman kunnollista varavoimaa vailla tuhansia ne olisi varustettava ehdottomasti diesel agrekaateilla jotta toiminta voitaisiin taata. Myöskin TeliaSoneran minullekin ilmoittama kuuluvuus vain katolle asennettavalla lisä antennilla ei voi olla riittävä. Minulla on Soneran liitymä jolla olen saanut vain yhden puhelun soitettua piipun päältä, tällä pitäisi korvata hyvin toimiva lankapuhelin. Meillä on myös leirintäalue on mukavaa ollut jo 20 vuoden ajan ilmoitaa asiakkaille, että täällä ei Soneran yhteydet toimi, saatte olla aivan rauhassa !
      Olen hankkinut viime helmikuussa 2008 @450 yhteydellä toimivan laajakaistayhteyden minua sen toiminta ei vakuuta. Verkko on tehty niin harvaksi, että kunnollista yhteyttä ei saada kuin korkealle asennettavalla suunta-antennilla, tukiasemia on noin 100 km välein ja niiden yhteyksien määrä vain muutamia kymmeniä. Tuolle sadan kilometrin ympyrälle sopii tuhansia käyttäjiä joille kaistaa riittää vain rajoitetusti jos ollenkaan! On myös huomioitava, että kenttä on oltava moitteeton megan yhteysnopeudella jos kaistaa riittää. Sitä löytyy vain ani harvoin toistaiseksi. Tukiasemien määrä pitäisi nostaa moninkertaiseksi nykyiseen nähden. Tukiasemat on myös sijoittettu vääriin paikkoihin eli asutuskeskuksiin siellä nillä ei ole muuta tarvetta kuin saada mahdollisimman suuri väestöpeitto nyt se vain  teoreettinen. Kaistan rajoittamin myös tulisi kieltää koska se sallimalla annetaan operaattorille rajaton valta tarjota yhteyttä jolla ei todellisuudessa tee mitään mm. mokkulat 3g verkon ulkopuolella.
      Myös Prioriteettin rajoittaminen 5gt jälkeen on järjetön, mahdollistaa vain hyvin rajoitetun netin käytön, yksi ohjelmistopäivitys on jo 3gt joten prioriteetin ylitys estää netin käytön pahimmillaan kuukausiksi. Operaattori voi myös kohtuuttomien ehtojen perusteella katkaista yhteyden kokonaan. Palvelun tarjoajat on pakotettava tarjoamaan joka tilanteessa sitä nopeutta mistä maksetaan muussa tapauksessa operaatorin tulee olla korvasvelvollinen eikä mitään nimelliskorvauksia vaan todellisesta haitasta, voi olla tuhansia euroja.
      Myöskään tuo megan yhteys mitä ollaan kaavailemassa miniminopeudeksi ei ole riittävä, toki sillä voidaan maksaa laskuja ja rajoitetusti surffailla netissä mutta kunnolliseen liikkuvaan kuvaan se ei riitä. Myöskin tulevaisuuden tarpeet olisi otettava huomioon.
      Kaavailut uusista nopeista yhteyksistä ovat hyviä ja kannatettavia mutta niistä ei ole apua tahän tilanteeseen. Rakentamisaikakin veisi useita vuosia eikä sitovia päätöksiä ole tehty,

      Myös täysin huomiotta on jäänyt mahdollinen kriisitilanne missä langattomat verkot ovat käyttökelvottomia esim: ydinasella ilmakehässä aiheutettu sähkömagneetinen pulssi mikä tuhoaisi kaiken nykytekniikan ja tiedon välityksen. Silloin olisi mahdollista ottaa käyttöön lankalinjat ja vanha puhelintekniikka millä vielä voitaisiin yhteyksiä hoitaa. Mikäli linjat hävitetään ei tätäkään mahdollisuutta voida käyttää. Meidän tulee myös varautua näiden tilanteiden hoitoon parhaalla mahdollisella tavalla ja säilyttää hyvä ja toimiva lankaverkko.

      Katson tietämykseni ja kokemukseni perusteella, että nyt ollaan tekemässä korvaamaton virhe jos annetaan operaattorin rajattomalle ahneudelle valta tehdä mitä haluaa.
      Oli myös virheratkaisu myydä operaattoritoiminnot ulkomaalaisille, nyt kaikki viestiliikenne on Ruotsin kontrolloitavissa, kenen ulkovallan lie tulevaisuudessa ?
       

      • l o l l i p o p

        Kun ei tiedä kaikkea, ei siihen voi varautuakkaan.


      • xoxxox
        l o l l i p o p kirjoitti:

        Kun ei tiedä kaikkea, ei siihen voi varautuakkaan.

        Tässä vuoden päivät soneran tarjoama @450 härdelli ja kokemukseni ovat kaikkea muuta kuin hyvät. Itsellä hankittuna tuo suunta-antenni joka varmasti on pilkulleen suunnattu oikeaan suuntaan. Esimerkiksi sellainen asia, kuin vian myöntäminen tuntuu olevan soneralle lähes ylivoimaista. Aikansa mie kääntelin ja veivasin antennia joka suuntaan, kun aina jaksoivat vaan väittää, että olen suunnannut sen väärin tai koneessani on häikkää tai ties ja mitä milloinkin. Usean kymmenen puhelun jälkeen kuitenkin myönsivät, että heidän tai oikeastaan digitan antenni ruuhakautuu. No hyvä kun asia lopulta selvisi, mutta kun sitten utelin, että tekevätkö asian hyväksi mitään, niin eivät tee. Se kun nyt toimii noin jotenkin ja kyllähän sitä sitten voi vaikka yöllä mennä nettiin kun on hiljaisempaa. Mitä sitten tulee tuohon priorisointiin, niin itsellä tuo tiedonsiirto raja on tullut ylitettyä. Sen jälkeen surffailetkin tervaisella alle sadan kbps netti nopeudella seuraavan kuukauden ajan. Etpä myöskään pelaille tuolla liittymällä verkkopelejä. Et lataa musiikkia tai leffoja edes laillisesti. Suuret ohjelmistojen päivitykset kannattaa jättää ottamatta, koska on aina vaara että siirtoraja ylittyy. Äläkä vaan osta sitten uutta konetta, johon joudut asentamaan käyttiksen/muut ohjelmat kaikkine päivityksineen, sillä silloin oletkin jo lähes rikollinen, kun käytät kaistaa niin hurjasti. Mutta jos kaiken tuon siedät ja muistat että mahdollisesti räntäsateisena päivänä et välttämättä pääse koneellasi mihinkään, vaikka neljäkymppiä kuussa liittymästä maksat, niin siitä sitten vaan. Itse olosuhteen uhrina käytän tuota @450 verkkoa, koska olen lande ja mitäpä landepaukut paremmalla tekisi. Mehän vaan hoidetaan lihaa tuotantolaitoksiin, että kaikki halukkaat saavat makkaraa ja maidot lypsetään, jotta kuuma maitoon keitetty kaakao lämmittäisi talvisena pakkas päivänä. Kyllähän tuollaisesta pitääkin vähän rankaista ja viedä yhteydet pois täältä maaseudulta tai ainakin heikentää niitä tuntuvasti.


      • justme4
        xoxxox kirjoitti:

        Tässä vuoden päivät soneran tarjoama @450 härdelli ja kokemukseni ovat kaikkea muuta kuin hyvät. Itsellä hankittuna tuo suunta-antenni joka varmasti on pilkulleen suunnattu oikeaan suuntaan. Esimerkiksi sellainen asia, kuin vian myöntäminen tuntuu olevan soneralle lähes ylivoimaista. Aikansa mie kääntelin ja veivasin antennia joka suuntaan, kun aina jaksoivat vaan väittää, että olen suunnannut sen väärin tai koneessani on häikkää tai ties ja mitä milloinkin. Usean kymmenen puhelun jälkeen kuitenkin myönsivät, että heidän tai oikeastaan digitan antenni ruuhakautuu. No hyvä kun asia lopulta selvisi, mutta kun sitten utelin, että tekevätkö asian hyväksi mitään, niin eivät tee. Se kun nyt toimii noin jotenkin ja kyllähän sitä sitten voi vaikka yöllä mennä nettiin kun on hiljaisempaa. Mitä sitten tulee tuohon priorisointiin, niin itsellä tuo tiedonsiirto raja on tullut ylitettyä. Sen jälkeen surffailetkin tervaisella alle sadan kbps netti nopeudella seuraavan kuukauden ajan. Etpä myöskään pelaille tuolla liittymällä verkkopelejä. Et lataa musiikkia tai leffoja edes laillisesti. Suuret ohjelmistojen päivitykset kannattaa jättää ottamatta, koska on aina vaara että siirtoraja ylittyy. Äläkä vaan osta sitten uutta konetta, johon joudut asentamaan käyttiksen/muut ohjelmat kaikkine päivityksineen, sillä silloin oletkin jo lähes rikollinen, kun käytät kaistaa niin hurjasti. Mutta jos kaiken tuon siedät ja muistat että mahdollisesti räntäsateisena päivänä et välttämättä pääse koneellasi mihinkään, vaikka neljäkymppiä kuussa liittymästä maksat, niin siitä sitten vaan. Itse olosuhteen uhrina käytän tuota @450 verkkoa, koska olen lande ja mitäpä landepaukut paremmalla tekisi. Mehän vaan hoidetaan lihaa tuotantolaitoksiin, että kaikki halukkaat saavat makkaraa ja maidot lypsetään, jotta kuuma maitoon keitetty kaakao lämmittäisi talvisena pakkas päivänä. Kyllähän tuollaisesta pitääkin vähän rankaista ja viedä yhteydet pois täältä maaseudulta tai ainakin heikentää niitä tuntuvasti.

        1M/512k - liittymä on iltaaikaan todella tukossa. Taitaa digitan verkosta loppua kapasiteetti.

        [URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/625505432.png[/IMG][/URL]


      • renee2
        justme4 kirjoitti:

        1M/512k - liittymä on iltaaikaan todella tukossa. Taitaa digitan verkosta loppua kapasiteetti.

        [URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/625505432.png[/IMG][/URL]

        Tuntuu, ns. kapasiteetin noston jälkeen lokakuussa (2MB teoriassa) ovat yhteydet hidastuneet ja 1M on harvinaista herkkua....olisko 100-200 kbit/s keskiarvo.


      • justme4
        renee2 kirjoitti:

        Tuntuu, ns. kapasiteetin noston jälkeen lokakuussa (2MB teoriassa) ovat yhteydet hidastuneet ja 1M on harvinaista herkkua....olisko 100-200 kbit/s keskiarvo.

        Tuolloin lokakuussa @450 verkon toiminta hidastui huomattavasti. Digitan verkossa on ollut jotain reititysongelmia, jota ovat paikkailleet marraskuun lopussa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5015
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    10. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1235
    Aihe