ilmalämpöpumppu yksiöön?

benny b

Sunnitteilla ilmalämöpumpun hankinta rivitaloyksiöön, vajaat 40 meliömetriä, sauna, suorasähkölämmitys pattereilla, ei lattialämmitystä, yhtäläinen taksa sähköllä öin ja päivin.

Jos hankitaan, pitänee tuoda sisään eteisen tai kylpyhuoneen kautta.

Tarjottu asennettuna hintaan alle 2000 euroa.

Kannattaako, mitä otettava huomioon?

17

1035

Vastaukset

 • Vielä pumpusta:
  Malli Toshiba Super Daiseik-Ai, huippuhyötysuhde 5,1

  • laitat,niin mitsun ge 25 tai panan re 9 riittää vallan hyvin.rahaakin säästyy. ja onhan se kesällä mukava viilentää kun aurinko paahtaa.pumppu ei kyllä koskaan itseään maksa,mutta ei kai se ole aina tarpeenkaan.


 • - asunto-osakeyhtiössä et voi asennuttaa pumppua ilman yhtiön hallituksen lupaa (voi edellyttää myös toimenpideluvan kunnalta)
  - taloudellista kannattavuutta hommassa ei ole ensinkään
  - pumppu tulee aiheuttamaan meluhaittoja

 • Paljonko sinulla sähkönkulutus vuositasolla,.. Luulen säästöä kertyvän kovin vähän vuositasolla ja kun laskee kuitenkin koneen hinnan asennuksineen. Kuitenkin lämpöisen veden joudut sähkövaraajalla tuottamaan ja kiukaan kulutus merkittävä kokonaiskulutusluvuissa ja ne pysyvät samoina kuitenkin. Jos sinulla rivitaloasunto keskellä kiinteistöä, sinulla kuitenkin lämpöiset seinät kummallakin puolella ja lämmitysenergian tarve pieni. Eli sähkölaskussasi lämmitysenergian osuus pieni ja suurempi osuus muodostuu muista sähkölaitteista, ainakin niin uskon.

 • Kiitokset kaikille jo tähän mennessä. Näyttää sitlä, että ilmalämpöpumppu on jossakin määrin yliarvostettu: hyöty ei ole väitettyä tasoa.

  Jäi vielä mainitsematta, että asunto ei ole jatkuvassa käytössä.

  Asunnon lämmityksestä voisi vielä mainita sen seikan, että lämpöä tuottavat mysö kolme asunnossa käytössä olevaa pakastinkaappia.

  Seinustalle on pantu myös n. puoli metriä kivijalan yläpuolelle ulottuva lumivalli, joka sekin tiettävästi eristää lämpöä. Olenkin ihmetellyt, miksi sitä ei monikaan näy tekevän; luulisihan silläkin säästävän lämmityskuluja.

  • ettei hankinta olisi kannattava. Pitäisi ensin hankkia isompi asunto että pystyisi säästämään tarpeeksi paljon. Pikemminkin näin päin, ei "yliarvostettu hyöty".


  • Lumen kasaaminen seinustoille pitää paikat kosteena .
   Jos tykkää maalaamisesta niin mikä ettei. .
   Sama jos kasaa polttopuita aivan seinään kiinni lähtee pinat irtoileen.
   Jokiainen säästää omalla tavallaan.
   Ja pitää talonsa sellaisessa kunnossa kun h aluaa.


 • Olen sitä mieltä , että kannattaa asentaa.
  Omaa kokemusta kun on kertynyt jo kohtuullisen paljon.
  Se mitä kannattaa maksaa ja mistä merkistä onkin se toinen seikka.
  Lähtisin etsimään ensiksi edullisempaa pumppua , joka myös pystyy käymään pienellä kulutuksella.
  Ehdottaisin valinnaksi Mitsubishi Heavy Industien SRK/SRC20ZGX-SA mallia.
  Sisä ja ulkoyksikkö hiljaisia. Sisäyksikön koko voi olla esteenä mahdolliselle asennuspaikalle (on iso) , mutta suuri kenno ja pienillä kieroksilla saavutetut suuret ilmamäärät lämmittävät tehokkaasti ja ennen kaikkea hiljaisesti. MHI pystyy käymään myös pienellä teholla , toisin kuin moni muu pumppu.
  Hinnat alkavat sieltä 1500€ tienoilta asennettuna ja niistä saa toki asennuksen osuuden kotitalousvähennykseen.

  • Noi Mitsu Heavy Industrin koneet on silkaa sitä itteään. Mitsu hyvä maine lämpöpumpuissa ei tosiaankaan perustu noihin.
   Mitsua tekee kaksi täysin eri tehdasta ja tuotteen täysin erilaiset.


  • Heavyä kirjoitti:

   Noi Mitsu Heavy Industrin koneet on silkaa sitä itteään. Mitsu hyvä maine lämpöpumpuissa ei tosiaankaan perustu noihin.
   Mitsua tekee kaksi täysin eri tehdasta ja tuotteen täysin erilaiset.

   Toshiba Gaysekain. Olen erittäin tyytyväinen, kun uusi kaverini pumppaa kyltymättä lämpöä perätiloihini asti!! Suosittelen Gaysekaita!


 • Noin pienen tilan lämmitys ei kannata ilpillä. Kustannukset ylittää hyödyn, eikä käteen jää kuin ajan, rahan ja vaivan haaskaus.
  Ja kun vielä rivitalo, niin se on varma että ääni kuuluu naapureille!

 • Sinun tapauksessa tekisin seuraavaa, hommaat Ultimaten pumpun ja taloyhtiöltä luvan saadessasi asentaisit sen itse. Ulkoyksikölle teet erillisen telineen joka ei olisi kiinni ulkoseinässä ettei tulisi jyrinöitä. Ultin hinnoilla voit päästä jonkinlaisiin säästöihin kohtuullisessa ajassa jos laite kestää. Itsellä Ulti pyörinyt vuoden ilman ongelmia. Kalliit pumput jättäisin sinun tapauksessa kaupan hyllyyn tai unohdat koko laitteen.

  http://www.ultimatemarket.com/PublishedService?file=&pageID=3&action=view&groupID=1134&OpenGroups=1134

 • Asun vuokrayksiössä,vain yksi sähköpatteri huoneessa ja ilmalämpöpumppu,pieni patteri tuulikaapissa,wc-pesuhuoneessa lattialämmitys.
  Syntyykö säästöä jos lämmittää ilmalämpöpumpulla sitä yhtä huonetta ja eteistä,tuntuu etttä se pumppu on niin useasti päällä vaikka ulkona ei pakkasta olekaan. Ja verrattaessa samankokoiseen ja varusteiltaan samanlaiseen talouteen ilmalämpöpumppuasunnossa sähkölasku on hieman suurempi.Toki mukavaa ja tasaista lämpöä ilp tuottaa.

  • Hienosti säästetty!

   Arvatenkin valaistus "ilmaislämpöä" tuottavilla hehkulampuilla ja kun ne pyrkivät nostamaan huonelämpötilan tukalan korkeaksi, tulee automaattiasennossa oleva ILP apuun ja pumppaa liian lämmön pihalle = mukavaa ja tasaista lämpöä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Hienosti säästetty!

   Arvatenkin valaistus "ilmaislämpöä" tuottavilla hehkulampuilla ja kun ne pyrkivät nostamaan huonelämpötilan tukalan korkeaksi, tulee automaattiasennossa oleva ILP apuun ja pumppaa liian lämmön pihalle = mukavaa ja tasaista lämpöä.

   Nykyiset ilpit puolittaa lämmityskulut, elikkä ennen vuosikulu 1000€, pumpun kanssa 500€, tämä siis lämmityksen osalta. Muuhun sähkönkulutukseen ilppi ei vaikuta, jos on vesi-ilppi, silloin myös käyttövesi lämpenee sen avulla.


 • Ainoa etu mitä saat v oisi olla helle kesinä vilenin pikku yksiöösi.

  Laskeskelin kun vimekesänä pidin viikon viilennystä 25c. Pumppu kokoajan päällä ja oli aivantarpeekis viileää kustannukset v iikossa. Olivat 20kwh. Elikkä 2 €

  Kattele j otain sellaista malia jonka saat asennettuna noin 1000€

 • Pyydä useita tarjouksia
  Ostajan markkinat varsinkin talvella.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  140
  2622
 2. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  62
  1553
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  2
  763
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  39
  716
 5. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  11
  501