Yliopistolain uudistusta vastaan!!

Yliopisto-opiskelija

Ryhtykää nyt porukalla vastustamaan tuota hiton lakiuudistusta! Se veis yliopistot niin syvälle suohon kuin mahdollista. Jos haluatte tietää kunnon syitä niin klikatkaa alla olevaa linkkiä ja sen jälkeen allekirjoittakaa adressi! Pian ne on vaan rikkaat jotka opiskelee ja käyhät kattoo vieres. Pistäkää ny kerranki kampoihin!!!!!!

http://opiskelijatoiminta.net/adressi/

5

543

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • abdalapadlal

      Joo-o. kunhan niitä esitteitä olisi edes jakanut joku normaalinnäköinen henkilö eikä vegaanihippi. Enpä halua olla toiminnassa mukana.

    • hihhoijaa

      Ilmeisen tylsää tuo opiskelu, kun tällaisesta asiasta täytyy nostaa meteli. Aina niin edistyksellinen yliopistomaailma näyttää taas vasemmistolaispuolensa ja wanhanaikaisuutensa. Muutosvastarintaa, kun ei uskalleta kehittyä!

      Joku paikallinen aikuiskoulutuskeskus oli ilmeisesti vallannu tuon rakennuksen Heksingissä ja oikein 20 henkilön voimin! =)

    • yliopisto-opiskelija minäkin

      Katsoin Ylen Aamu-tv:n haastattelun, jossa oli Aalto yliopiston hallituksen jäsen Anne Brunila ja Helsingin yliopiston historian professori Laura Kolbe. Mielestäni Laura Kolben väitteet yliopistouudistusta vastaan olivat typeriä ja hänen nenäkäs tyylinsä ärsyttävä. Ihan kuin hän vastustaisi uudistusta vain periaatteen vuoksi. Hänen mielestään uudistus vähentäisi yliopistojen autonomiaa ja perinteen vuoksi pitäisi kannattaa EU:n ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden opiskelua veronmaksajien rahoilla. Historiankaan professorin ei pitäisi elää pelkästään historiassa. Tällä hetkellä professorit ovat keskittyneet muuhun kuin gradujen ja väitöskirjojen ohjaamiseen ja häärivät konsultointiyrityksissä ja kaiken maailman seminaareissa. Monien opiskelijoiden opiskelut viivästyvät vain professorien laiskuuden takia. Nämä laiskat pelkäävät, että heidän pitäisi alkaa tekemään työtä palkkansa eteen. Rahoituksen hankkiminen on heille peikko, koska he eivät saa aikaiseksi mitään, mistä kukaan maksaisi mitään. Heidän laiskuutensa paljastuisi.

      Uudistuksen on tarkoitus lisätä yliopistojen autonomiaa, jolloin ne saavat päättää enemmän omasta toiminnastaan. Lisäksi EU:n ulkopuolisille opiskelijoille on ehkäpä tulossa lukukausimaksut.

      Eihän tätä uudistusta vastusta kuin humanistit. Muilla aloilla on nähty kiinalaisten opiskelijoiden huima tulva. Kyllähän ulkomaalaisia opiskelijoita saadaan ilmaiseksi opiskelemaan EU:n sisältäkin. Humanistisilla aloilla on oma ongelmansa, jos eivät pysty houkuttelemaan tasokkaita opiskelijoita muuta kuin ilmaisella opetuksella. Itsekästä on myös ottaa opiskelemaan kiinalaisia opiskelijoita, jotka palaavat kotimaahansa opiskelunsa jälkeen veronmaksajien rahoilla oman työpaikan turvaamiseksi.

    • Yliopisto-opiskelija

      ...miten maailma nykyään pyörii. Tuossa uudistuksessa on huomattavasti kohtia, jotka kaipaavat muutoksia ja pahoin. Esim. eräät rasistit ei näköjään näe omaa nenäänsä pidemmälle eikä siksi huomaa vaihtareiden tuomia hyviä puolia eikä joidenkin heidän ahdistusta rahan ollessa todella tiukilla. Siihen sitte jotkin lukukausimaksut vielä niin hyvästit vaihtarit. Sen lisäksi se on vain askel kohti lukukausimaksuja myös suomalaisille opiskelijoille, joilla on myös aivan tarpeeksi tiukkaa rahan suhteen.
      Olen lisäksi itse opiskelija yliopistossa ja väitökset professoroiden itsekeskeisyydestä ovat hyvin paljon potaskaa. Kaikkia yliopistoissa olevia he ajattelevat tätä asiaa ajaessa. Älkää antako yrityksille ylivaltaa!

      • Suurpääoman Etu

        Uudistuksessa on epäilystä herättäviä kohtia, mutta haussa on joitakin oikeita asioita.

        EU/ETA-ulkopuolisille lukukausimaksujen kannattajien nimittely rasisteiksi kertoo enemmän itsestäsi kuin ko. näkemyksen edustajista. Ei ole järkevää kouluttaa verovaroilla henkilöitä, jotka eivät tule kerryttämään veropottia: verovaroille täytyy olla jonkinlainen kate (esim. sitoutuminen työskentelemään Suomessa määräajan) - tai ottaa käyttöön lukukausimaksut. Ja tämä kysymys koskee varsinaisesti koko tutkinnon tekijöitä. Vahtarithan muutoinkin tulevat useimmiten EU/ETA-maista (ETA-maista keskeinen on Norja). Sitten on tietysti vielä Sveitsi, jolla on erillisoppari. Vaihtareihin suhtaudun erittäin myönteisesti, toimin ainejärjestöni kv-vastaavana.

        Mutta siis lukukausimaksut koko tutkinnon tekijöille EU/ETA-alueen ulkopuolelle olisi jees. En minäkään vaikkapa halajamaani Britanniaan (EU-maa, mutta analoginen esimerkki kuitenkin) pääse maksutta opiskelemaan. Se on aivan oikein: ei ole Britannian veronmaksajien velvollisuus kustantaa opintojani.

        Itse kannatan pienten lukukausimaksujen käyttöönottoa myös suomalaisille (samalla siis EU/ETA-maalaisille): ei ole ilmaista lounasta ja opiskelijan tulee ymmärtää tämä. Nykyisellään opiskelua ei oteta Suomessa vakavasti, vaan vuosia venytetään huoletta. Suomalaisilla ei ole mitenkään erityisen tiukkaa rahan suhteen. Britit ja erityisesti jenkit maksavat suuria lukukausimaksuja eivätkä nauti Suomen kaltaisia opintotukia.

        Professorit ajavat omaa etuaan siinä missä muutkin. Ei ole mitenkään yllättävää, että he ovat vastoin uudistuksia, joissa heidän henkilökohtainen asemansa on uhattuna. Sama koskee muutakin yliopistoväkeä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      980
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      238
      775
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe