lapseniko psyykkisesti sairas

nokma

Onko kellään kokemusta, vertaistukea etsin... Lapsellani (7-v) on diagnostisoitu adhd, mutta nyt häneltä etsitään psyykkistä sairautta, jotenkin tuntuu, ettei 7- vuotias voi vielä olla psyykkisesti sairas, mutta ehkä näin on, lasten psykiatriselle osastolle on paikka vetämässä. Lapsellani on paljon adhd piirteitä, mutta lisäksi itsetuhoisuutta, väkivaltaa. Minulla on 3 muuta lasta, eikä kellään ole vastaavaa ongelmaa. Kaikki on kasvatettu samalla tavalla... Löytyykö muita äitejä / isejä, joilla olisi sama ongelma?

13

3107

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tutkitaan ja hoidetaan

   lastenpsykiatrisella! samoin kuin asperger-lapsia. Aiemmin he olivat lastenneurologian asiakkaita, tilanne muuttui ehkä viitisen vuotta sitten. Psyykkisiä oireita voi olla minkä ikäisellä vain. Tuo, että lapsesi on menossa lastenpsykiatriselle osastolle, on ihan tavallinen ja normaali juttu! Sinne osoitetaan tänä päivänän adhd-, add- ja as-tapaukset. Ei se ole yhtään pahempi paikka:-). Lapsen itsetuhoisuus ja väkivalta ovat hyviä syitä ottaa lapsi tuonne tutkimuksiin ja hoitoon. Voi olla adhd, se perusjuttu - ja siihen liittyen tunne-elämän vaikeuksia. Ei se ole vaarallista, eikä lapsi ole tuhoon tuomittu:-). Lapsesi saa varmasti tukea ja hyvää hoitoa osastolla!

   Minun As-lapseni kärsii myös näkö- ja kuulohäiriöistä - tai kärsi, lääkitys on ollut päällä kohta 3 vuotta. Nämä neurologiset sairaudet kun aiheuttavat helposti myös psyykkistä oireilua. Ei sitä tarvitse pelätä. Toivottavasti saat lapsellesi apua!

  • löytyy,

   itsetuhoisuutta, väkivaltaa.. ne on ominaisuuksia joihin on ehdottomasti puututtava. ADHD ei välttämättä anna aihetta lastenpsykiatrian tutkimuksiin, itsetuhoisuus ja väkivaltaisuus kylläkin.
   Ole onnellinen, jos ja kun saat lapsellesi hoitoa, ihan kaikki tarvitsijat ei saa.

  • samassa jamassa

   meillä vanhin täyttää 9v. on diag. tourette ja adhd. välillä itsetuhoisuutta ja välillä väkivaltaisuutta. Samaistuu paljon ympäristöstä esim. iltasanomien otsikot,(joku ampumistapaus,ni se eläytyy siihen ja alkaa höpöttää)
   olen ollut monesti surullinen lapseni käytöksen vuoksi,mutta lääkäri sanoi kerran,että ne höpötykset ovat sairautta,eikä lapsen persoonaa,ettei hän ole se paha. Niin selkeältä kuin se kuulostaa,ni itse syytin itseäni monta vuotta. Meillä kans 3 muuta lasta ja kellään ei samaa.
   Nyt on adhd lääkitys,joka riittää pitämään hänet "normaalina" ja hän kykenee täysin olla yli 20 oppilaan luokassa normaalissa yleisopetuksessa. Ilman lääkitystä hän olisi varmaan osastokuntoinen.
   Ja diag. hän sai 7v. ja ekaluokan kävi erityiskoulussa.

   • nokma

    Kiitos, tuo lohduttaa. Meillä siirryttiin pienluokkaan joululta, mutta tuntuu, että se toi mukanaan vaan monta uutta ongelmaa, eikä yhtään ratkaisua. Nyt odotetaan paikkaa sinne lasten psyk osastolle, että siellä aloitettaisiin lääkitys. Toivon näin käyvän pian, ja että lääkityksestä olisi jotain apua, nyt tilanne on aika karmaiseva. Tahtoo pinna loppua yhdeltä sun toiselta.


  • Joentuuli

   Tyttärelläni (9v) on diagnosoitu Add neurologisella. Paikalla oli kyllä myös psykiatri mutta eivät suostuneet ottamaan kantaa väkivaltaisuuteen eikä ajoittaiseen masennukseen. Ole siis onnellinen että saatte laajakirjoista hoitoa. On hienoa että olette päässeet hoitoputkeen ja toivon teille kaikille selviämiskeinoja ad/hd-potilaan kanssa elämiseen ja mukavaa kevään odotusta. Uskon että se kaikki taistelu näiden erikoislasten kanssa vielä tuottaa hedelmää :-)

  • vaalien

   lapselle tehdään testejä.vanhempia jututetaan.lääkäri tutkii ja diaknisoi.mitään ei vielä ole menetetty.jos koulumaailmaa ajattelee.voi saada tuliopetusen,henkilökohtaisen oppisuunnitelman,erityisluokan.hyvä että tutkitaan ajoissa.ainoo miinus työelämää ajatellen papruissa lukee psykiatrisella......miten vaikuttaa jää nähtäväksi.

   • että "psykiatrisella...

    Haluaisinpa tietää:-D. Kerrotko, jos sinulla on Tietoa tai kokemusta?!


  • ---

   Jos hänellä on pyroluria. Ktshttp://www.adhdnews.com/testforum/test33.htm
   Omakohtaista kokemusta on sairaudesta, vaikka sairautta ei Suomessa yleisesti tunnustetakaan olevan olemassa. Kannattaa lähettää pissanäyte Saksaan tai Sveitsiin pyroluriaklinikalle. Se on helppoa. Pyytää sieltä semmoinen musta muoviputki, jota käyttävät ja pissanäyte postiin.

   • nokma

    ja otetaan selvää, kaikki kannattaa kokeilla=0)


  • 14v

   Mm ADHD??? No ei se kyllä oo psyykkistä tai mentallipuoltakaan?? Ei mulle sanottu joo nyt kun sulla on ADHD niin meeppäs psykiatrian osastolle ei ei . Ei se ole se on aivojen veren puutos ja jotenkin ne on takakammiostaan pienemmät kuin ns normiihmisillä niin lääkäri sanoi joo en kuunnellut puoliakaan joten vajaaksi jäi tämä ADHD arvoitus

  • 14V

   En ole väki valtainen tai itse tuhominen en kyl tiiä onko itsemurhan suunnittelu itsetuhoista mut What ever ellei joku ärsytä. Muka olen impulsiivinen öhöö mikä ees on.

  • kysyppäasiaa

   lapsen omalta isältä; lapsen toiselta huoltajalta..

  • Anonyymi

   Kyllä on yhtä diagnosointia tämä nykymaailma. Uhreja ne on eikä mitään muuta. Idioottimainen diagnisointi-into ja ruletti lasten ympärillä. Vääriä ihmisiä ympärillä. Olkaa lastenne puolella, kannustakaa lastanne älkääkä jatkuvasti yrittäjä määrittää lasta, siis leimata. Tärkeää lapselle on että hän kokee olevansa tärkeä. Älkää antako kaikenmaaliman kusipäitten leimata lastanne.

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Työttömän työnhakijan pääasiallinen tehtävä on työnhaku

   Ja uusi työnhaun malli korostaa sitä. ”Tavoitteena on nopea työllistyminen”, sanoo TE-toimiston johtaja. Ja tässä hän aivan oikeassa, koska työttömyys
   Maailman menoa
   520
   5100
  2. Stefan Thermanin käräjät on 16/6. On jännät ajat miehellä edessään.

   Neljä syytettä on nyt edessä, laittomasta uhkailusta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   125
   2392
  3. Mitä kummaa tapahtui, että Suomalaiset yhtäkkiä Natoon haluaisivat?

   Ulkomailla ihmetellään, "mikä teihin rauhanomaisiin suomalaisiin oikein meni kun, yht'äkkiä sotahulluiksi muutuitte"? Erittäin hyvä kysymys joka pitäi
   Maailman menoa
   745
   2096
  4. No niin.. nyt ihan vakavasti..

   Haluisitko mies nähdä ja jutella ihan oikeasti? Kun mä haluisin.. voisitko antaa jonkun vihjeen. Tiedän että oot täällä, mut en tiedä että miksi sä tä
   Ikävä
   85
   1318
  5. Olet kylmä mies

   Vähän pelottava.
   Ikävä
   66
   1162
  6. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   164
   1098
  7. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   131
   1077
  8. Ajatus on nähdessä

   Jutella ja sopia ajankanssa keskustelu edes kerran, selkiyttäisi asioita. Vain kasvotusten, vain sinulle. Katoamalla päätät toisin, oletko ihan varma
   Tunteet
   52
   925
  9. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   72
   864
  Aihe