lapseniko psyykkisesti sairas

nokma

Onko kellään kokemusta, vertaistukea etsin... Lapsellani (7-v) on diagnostisoitu adhd, mutta nyt häneltä etsitään psyykkistä sairautta, jotenkin tuntuu, ettei 7- vuotias voi vielä olla psyykkisesti sairas, mutta ehkä näin on, lasten psykiatriselle osastolle on paikka vetämässä. Lapsellani on paljon adhd piirteitä, mutta lisäksi itsetuhoisuutta, väkivaltaa. Minulla on 3 muuta lasta, eikä kellään ole vastaavaa ongelmaa. Kaikki on kasvatettu samalla tavalla... Löytyykö muita äitejä / isejä, joilla olisi sama ongelma?

13

3728

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tutkitaan ja hoidetaan

   lastenpsykiatrisella! samoin kuin asperger-lapsia. Aiemmin he olivat lastenneurologian asiakkaita, tilanne muuttui ehkä viitisen vuotta sitten. Psyykkisiä oireita voi olla minkä ikäisellä vain. Tuo, että lapsesi on menossa lastenpsykiatriselle osastolle, on ihan tavallinen ja normaali juttu! Sinne osoitetaan tänä päivänän adhd-, add- ja as-tapaukset. Ei se ole yhtään pahempi paikka:-). Lapsen itsetuhoisuus ja väkivalta ovat hyviä syitä ottaa lapsi tuonne tutkimuksiin ja hoitoon. Voi olla adhd, se perusjuttu - ja siihen liittyen tunne-elämän vaikeuksia. Ei se ole vaarallista, eikä lapsi ole tuhoon tuomittu:-). Lapsesi saa varmasti tukea ja hyvää hoitoa osastolla!

   Minun As-lapseni kärsii myös näkö- ja kuulohäiriöistä - tai kärsi, lääkitys on ollut päällä kohta 3 vuotta. Nämä neurologiset sairaudet kun aiheuttavat helposti myös psyykkistä oireilua. Ei sitä tarvitse pelätä. Toivottavasti saat lapsellesi apua!

  • löytyy,

   itsetuhoisuutta, väkivaltaa.. ne on ominaisuuksia joihin on ehdottomasti puututtava. ADHD ei välttämättä anna aihetta lastenpsykiatrian tutkimuksiin, itsetuhoisuus ja väkivaltaisuus kylläkin.
   Ole onnellinen, jos ja kun saat lapsellesi hoitoa, ihan kaikki tarvitsijat ei saa.

  • samassa jamassa

   meillä vanhin täyttää 9v. on diag. tourette ja adhd. välillä itsetuhoisuutta ja välillä väkivaltaisuutta. Samaistuu paljon ympäristöstä esim. iltasanomien otsikot,(joku ampumistapaus,ni se eläytyy siihen ja alkaa höpöttää)
   olen ollut monesti surullinen lapseni käytöksen vuoksi,mutta lääkäri sanoi kerran,että ne höpötykset ovat sairautta,eikä lapsen persoonaa,ettei hän ole se paha. Niin selkeältä kuin se kuulostaa,ni itse syytin itseäni monta vuotta. Meillä kans 3 muuta lasta ja kellään ei samaa.
   Nyt on adhd lääkitys,joka riittää pitämään hänet "normaalina" ja hän kykenee täysin olla yli 20 oppilaan luokassa normaalissa yleisopetuksessa. Ilman lääkitystä hän olisi varmaan osastokuntoinen.
   Ja diag. hän sai 7v. ja ekaluokan kävi erityiskoulussa.

   • nokma

    Kiitos, tuo lohduttaa. Meillä siirryttiin pienluokkaan joululta, mutta tuntuu, että se toi mukanaan vaan monta uutta ongelmaa, eikä yhtään ratkaisua. Nyt odotetaan paikkaa sinne lasten psyk osastolle, että siellä aloitettaisiin lääkitys. Toivon näin käyvän pian, ja että lääkityksestä olisi jotain apua, nyt tilanne on aika karmaiseva. Tahtoo pinna loppua yhdeltä sun toiselta.


  • Tyttärelläni (9v) on diagnosoitu Add neurologisella. Paikalla oli kyllä myös psykiatri mutta eivät suostuneet ottamaan kantaa väkivaltaisuuteen eikä ajoittaiseen masennukseen. Ole siis onnellinen että saatte laajakirjoista hoitoa. On hienoa että olette päässeet hoitoputkeen ja toivon teille kaikille selviämiskeinoja ad/hd-potilaan kanssa elämiseen ja mukavaa kevään odotusta. Uskon että se kaikki taistelu näiden erikoislasten kanssa vielä tuottaa hedelmää :-)

  • vaalien

   lapselle tehdään testejä.vanhempia jututetaan.lääkäri tutkii ja diaknisoi.mitään ei vielä ole menetetty.jos koulumaailmaa ajattelee.voi saada tuliopetusen,henkilökohtaisen oppisuunnitelman,erityisluokan.hyvä että tutkitaan ajoissa.ainoo miinus työelämää ajatellen papruissa lukee psykiatrisella......miten vaikuttaa jää nähtäväksi.

   • että "psykiatrisella...

    Haluaisinpa tietää:-D. Kerrotko, jos sinulla on Tietoa tai kokemusta?!


  • ---

   Jos hänellä on pyroluria. Ktshttp://www.adhdnews.com/testforum/test33.htm
   Omakohtaista kokemusta on sairaudesta, vaikka sairautta ei Suomessa yleisesti tunnustetakaan olevan olemassa. Kannattaa lähettää pissanäyte Saksaan tai Sveitsiin pyroluriaklinikalle. Se on helppoa. Pyytää sieltä semmoinen musta muoviputki, jota käyttävät ja pissanäyte postiin.

   • nokma

    ja otetaan selvää, kaikki kannattaa kokeilla=0)


  • 14v

   Mm ADHD??? No ei se kyllä oo psyykkistä tai mentallipuoltakaan?? Ei mulle sanottu joo nyt kun sulla on ADHD niin meeppäs psykiatrian osastolle ei ei . Ei se ole se on aivojen veren puutos ja jotenkin ne on takakammiostaan pienemmät kuin ns normiihmisillä niin lääkäri sanoi joo en kuunnellut puoliakaan joten vajaaksi jäi tämä ADHD arvoitus

  • 14V

   En ole väki valtainen tai itse tuhominen en kyl tiiä onko itsemurhan suunnittelu itsetuhoista mut What ever ellei joku ärsytä. Muka olen impulsiivinen öhöö mikä ees on.

  • kysyppäasiaa

   lapsen omalta isältä; lapsen toiselta huoltajalta..

  • Anonyymi

   Kyllä on yhtä diagnosointia tämä nykymaailma. Uhreja ne on eikä mitään muuta. Idioottimainen diagnisointi-into ja ruletti lasten ympärillä. Vääriä ihmisiä ympärillä. Olkaa lastenne puolella, kannustakaa lastanne älkääkä jatkuvasti yrittäjä määrittää lasta, siis leimata. Tärkeää lapselle on että hän kokee olevansa tärkeä. Älkää antako kaikenmaaliman kusipäitten leimata lastanne.

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mika Muranen juttu tänään

   Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
   Sananvapaus
   32
   2655
  2. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

   Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
   Tv-sarjat
   30
   2452
  3. M miehelle

   Piristät aina päivääni. Olet niin lähellä, mutta niin kaukana. Silti aina läsnä. En tiedä mihin tämä kaikki johtaa, mutt
   Ikävä
   9
   1419
  4. Millaisessa tilanteessa näit hänet

   viimeksi? Saitko sanottua mitään vai jähmetyitkö ja vaan katselit?
   Ikävä
   76
   1349
  5. Alas on vajonnut arkkipiispa Luoma!

   Tämä on nyt luterilaisuuden suunta. Arkkipiispakin valehtelee! https://www.kotimaa.fi/arkkipiispa-tapio-luoma-meita-yhd
   Luterilaisuus
   375
   1250
  6. Mitä haluaisit

   Tehdä kaivattusi kanssa tänään?
   Ikävä
   92
   1065
  7. Kukka kuoli Koivuhaassa

   Tuommonen nimi oli tuolla murhapalstalla syyllisestä pallas puro jukka antero mutta kukka oli se toinen?
   Kokkola
   11
   1028
  8. Mitä tai ketä

   etsitte täältä?
   Ikävä
   102
   1019
  9. Olet nainen premium

   Minuun verrattuna. Yksi päivä kävin suihkussa ja hetken sen jälkeen katsoin itseä peilistä ja tulin siihen tulokseen ett
   Ikävä
   33
   1001
  10. Näin sinut tänään

   Pitkään on ollut helpompaa. Olen hyväksynyt sen, ettei meitä ikinä tule. Olet käynyt mielessäni enää harvemmin, en ajatt
   Ikävä
   34
   956
  Aihe