Onko jo s.pölyä liikkeellä?

Snif

Nenä vuotaa ja silmiä ärsyttelee täällä Tampereen leveysasteilla. Onko jo jotain siitepölyä lähtenyt etelämmästä liikkeelle - voiko mitenkään olla mahdollista näin aikaisin vuodesta?

En ole flunssassa.

Olen tutkitusti allerginen koivulle ja lepälle, kukaties monelle muullekin kasville.

11

1903

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yks vaan
      • Yks vaan

        Ei tuo olekaan vielä käytössä, kun on päiväys 15.09.2008


      • vuosi
        Yks vaan kirjoitti:

        Ei tuo olekaan vielä käytössä, kun on päiväys 15.09.2008

        päiväys näytti olevan viimevuodelta.


      • h:gin suunnalta
        vuosi kirjoitti:

        päiväys näytti olevan viimevuodelta.

        Samaa ihmetellyt nyt viikonlopun ajan, että joko on siitepölykausi startannut, kun nenä tukossa ja silmät vuotaa etenkin ulkoillessa.


      • Lopelta
        h:gin suunnalta kirjoitti:

        Samaa ihmetellyt nyt viikonlopun ajan, että joko on siitepölykausi startannut, kun nenä tukossa ja silmät vuotaa etenkin ulkoillessa.

        Kyllä mä väittäisin että siitepölyä on ollu jo ainakin parinviikon ajan, nenä vuotanut kuin vettä vaan ja silmiä kirvelee:(


      • Allergine
        Lopelta kirjoitti:

        Kyllä mä väittäisin että siitepölyä on ollu jo ainakin parinviikon ajan, nenä vuotanut kuin vettä vaan ja silmiä kirvelee:(

        Ja tänään väsyttänyt, turvottanut ja silmät vuotaa, eli taitaa olla kausi alkanut.


      • Tiedän kyllä
        Allergine kirjoitti:

        Ja tänään väsyttänyt, turvottanut ja silmät vuotaa, eli taitaa olla kausi alkanut.

        ja vieläkään Turun yliopiston siitepölytiedote ei puhu edes kaukokulkeumasta. Nyt on talvi ollut edellisiä kylmempi Suomessa ja etelämpänä, mutta maaliskuun loppua kuitenkin jo eletään...

        Joka tapauksessa mä olen täällä etelärannikolla yskässä, vesinuhassa ja väsyneenä eli leppä on alkanut, sanoi tiedote mitä vaan. Miksei lepälle keksitä siedätyshoitoa, ei ole koivusiedätys auttanut tähän vaivaan?


    • vaan katupölyä !!

      Jos asut maaseudulla, tämä ei koske sinua. Muuten jatka lukemista.

      Itselläni ja pojallamme tämä ”flunssa” on kestänyt reilun viikon ja veikkaanpa, että vielä menee 6-8 viikkoa. Samoja flunssamaisia oireita on ollut jo useampana keväänä ja juuri näihin aikoihin.: Juoksevaa nuhaa, kurkun ja nielun karheutta, henkitorvessa pientä pistelyä, tukkoista väsynyttä oloa ja päänsärkyä.

      ENKÄ ole allerginen....paitsi katupölylle.

      Liekö syypää pyhä lehmämme autoilu, kun mikään taho (allergia- keuhko- tms.-liitto) halua nostaa asiaa esiin. Kun oivalsin viime keväänä oireitteni ja katupölyn syy-yhteyden, aloin ottaa selvää asiasta. Se johti perin merkillisiin havantoihin. Pari esimerkkiä:

      - Osa katupölyä mittaavista asemista sijaitsee neljän ja puolen (4,5) metrin korkeudessa. Siis haloo, kenen hengityselimet ovat siellä? Kirahvin? Pienten lasten kehittyvät keuhkot ovat alle metrin korkeudella. Miten korkeita nuo lukemat olisivat tasan metrissä? Kenties toiseen vaiko kolmanteen potenssiin.

      - "Mittaustulos" on lievästi sanottuna harhaanjohtava sana, koska se on keskiarvo 24 tunnilta. Näin arvoon vaikuttavat nekin yön tunnit(21-06), jolloin liikkeellä olevien ihmisten ja autojen määrä on olematon. Ja lukemat alhaisia.

      - Samainen "tulos" ei sisällä kaikkein haitallisimpien pienten hiukkasten määriä. Siis niiden, jotka pieninä ja keveinä siirtyvät keuhkojen perimäisiin sopukoihin ja leijailevat pisimpään ilmassa. Raskaammat ja isommat kun jäävät nenään ja hampaisiin narskumaan.

      - Sana "katupöly" sisältää muutakin kuin asvalttia, suolaa ja kiveä. Siihen kuuluu myös autojen jarruista peräisin olevia raskasmetalleja. Oikeampi termi olisi kai liikennepöly, sillä tuo pöly on pääsääntöisesti liikenteen aiheuttamaa.

      Kaiken huippuna monisyinen määritelmä YTV:n sivulta:

      http://www.ytv.fi/FIN/ilmanlaatu/raja-arvotiedotteet.htm

      "Raja-arvot ovat:
      Hengitettäville hiukkasille 50 µg/m3 vuorokauden keskiarvona. Tämä taso saa ylittyä 35 kertaa kalenterivuoden aikana. Tämän jälkeen itse raja-arvo ylittyy."

      Ymmärsitkö?
      Tahtoo sanoa, että vuoden aikana ilma saa olla vaikka mitä puuroa, eikä se aiheuta mitään toimenpiteitä, kunhan 24h kertymä ei ylitä tätä keski-arvoa enempää kuin 35 kertaa. Tiedä sitten mitä tapahtuu kun raja-arvo ylittyy ja aiheuttaa........jotain. Tuskin mitään konkreetista.

      En osaa tuota selkeämmin laittaa. Käytännössä ilma voi olla hengityskelvotonta pitkin päivää ihmisten liikkuessa, kunhan illan ja yön arvot pudottavat keskiarvon alas.

      Tuossa vielä AAL linkki:

      http://www.allergia.com/index.phtml?930_m=938&930_o=20&s=891

      Tuokin on jo vuoden vanha, mutta erittäin ajankohtainen mielestäni. Ei kylläkään AAL:n mielestä, koskapa siellä UUSIN tiedote koskee ”Nenään suihketta”- kampanja. Varmaan joku lääkefirma sposorina. ;)


      Joo, ja vielä muistin, että ainakin eilen aamulla klo. 8:00 tv-uutisissa varoteltiin SIITEPÖLYSTÄ, jota voi kulkeutua ETELÄISESTÄ skandinaviasta. Ja heti perään säätyttö: "Suomen säähän vaikuttaa lähipäivinä POHJOINEN ilmavirtaus". Mikähän järki tässä ”pohjois-virtauksessa, joka tuo etelästä siitepölyä” on. Eikä sanaakaan katujen hiekka- ja raskasmetallipitoisesta saastasta.

      Minulle tuli hieman outo tunne vuosi sitten. Miten uunoina ihmisiä oikein pidetään? Uutisissa on siitepöly-tiedote, muttei katupöly-tiedotetta, miksei? Miksi allergialiitto ei tee muuta, kuin mainostaa nenäsuihketta ja käskee pysytellä sisällä? Miten koululaiset menevät kouluun pysymällä sisätiloissa? Kuinka paljon lääkäreillä käy katupölystä kärsiviä, jotka dignosoidaan flunssaiksi tai siitepölystä reagoiviksi. Ja lääkettä päälle. Eikö joskus voisi hoitaa syytä eikä seurausta.

      Anteeksi ilkeämielisyyteni, mutta ketä on tarkoitus suojella? Ihmisiä ja ilmaa vaiko lääkeyhtiötä ja autoilua?

      • Tiedän kyllä

        Voi tosiaan olla, että katupöly on syyllinen mun oireisiin täällä Helsingin kantakaupungissa!

        Eilen (sunnuntaina) klo n. 19 tuli käveltyä n. puolen kilometrin matka ulkona. Kylmä tuuli puhalsi jostain tolkuttomia tomupilviä, vaikka liikenne sinänsä oli vähäistä, eikä henki ollut kulkea yhtään. Sisällä olen kykkinyt, onneksi on etätyö, vielä kun olisi täysi työkyky.

        Tietullit Helsinkiin ja heti.


      • kevät on ihanaa mutta yhtä ...

        Hyvinpä kirjoitit!
        Ihan samoin olen tuskaillut ja potenut täällä pääkaupunkiseudulla.
        Kyllä tuntuu usein vahvasti, että ihmiset ja terve hengitysilma unohtuu kaiken muun ns.tulosmarkkinoinnin ja myynnin edistämisen edessä. Tai sitten ei vaan välitetä tarpeeksi.

        Olen lepän,-ja koivun siitepölylle allerginen. Lepän ja pähkinäpensaan kaukokulkeumia on selvästi kantautunut jo nyt hesan seuduille.

        Ja sitten tämä ns.katupöly eli ilman saasteet, jotka oikeasti pistää hengityksen pihisemään. Isojen liikenneväylien vieressä asuvat tietävät millaista on kirpakkana, tuulettomana talvipakkaspäivänä, jolloin ilma suorastaan haisee pakokaasulle. Silmissä kirveltää ja jos liikut aktiivisesti ulkona voi se laukaista astmakohtauksen sisälle tultaessa.

        Odotettavissa harmillisia aikoja vielä enemmän kun päästään pitemmälle kevääseen ja kesän alkuun. Silloin idästäpäin kantautuu vielä saasteet mm.kulot, jolloin onkin pidättäydyttävä kaikesta normaalista kuntoliikunnasta ulkona.
        Millähän neuvottelulla ja politiikalla
        tuohon voisi puuttua?
        Täällä hesassa en oikein usko tietulleihin tai ruuhkamaksuihin. Tuntuu jotenkin kohtuuttomalta rangaista kansalaisia jatkuvilla lisäverojen lisäveroilla.
        Liekö ainut keino täällä helsingissä parantaa ilmanlaatua se, että rakentaa kaikkialle suurhelsingin alueelle toimivat juna,-metro,-ratikka,-ja bussiyhteydet. Eli satsattava toimivaan joukkoliikenteeseen. Ja kyllä, sen olisi pitänyt alkaa tapahtua jo silloin 25 vuotta sitten metron rakentamisella Espooseen ja Vantaalle saakka...


    • rasistiset ilmaukset ovat e...

      Nenä vuotaa, silmät kutiaa ja kenties punoittaa. Olet juonut edellisenä iltana liikaa alkoholia. Ei ole kyse allergiasta -10 pakkasilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe