Just Like That ja Knit

aapo63

Kuuntelin tuossa Abban Thank You For The Music - boxilta Undeleted-sikermän pitkästä aikaa ja jäin miettimään, mitä jos Abba olisi kuitenkin tehnyt vielä albumin The Visitorsin jälkeen. Biisejä tuntui olleen vielä jäljellä ja varmuudella tiedämme, että Under Attack, The Day Before You Came, You Owe Me One, Cassandra, I Am The City ja mysteerinen Just Like That (jonka ylivertaista hypetystä en ole koskaan ymmärtänyt) olisivat olleet jo valmiina tulevalle albumille. Jos albumi olisi sisältänyt 10 biisiä olisi pitänyt vielä neljä saada valmiiksi. Undeleted-sikemästä ne minun mielestäni löytyisi kevyesti. Hamlet 111 parts 1&2 olisi loistava työstettävä, vaikka oli jo työn alla vuonna 1978. Mutta lopputulos oli jo kuultavissa. Samoin Burning My Bridges olisi soveltuva kappale viimeiselle levylle. Itse nappaisin vielä Rubber Ball Man ja Givin' A Little Bit More biisit mukaan joista viimeinen olikin jo viimeisten sessioitten tuotoksia.

Se kummoinen sillisalaatti tästä olisi syntynyt vai olisiko Benny ja Björn saaneet työstettyä Michael Tretowin kanssa tästä tyylipuhtaan "yhtenäisen" albumin jäi näkemättä ja ennenkaikkea kuulematta.

Uskon, että meille faneille se olisi ollut täyttä tavaraa, mutta olsiko albumi enää jaksanut nousta Britannian albumilistan kärkeen vuonna 82, kun siellä jyräsi Human Leaguen kaltaiset elekropop bändit.

Mitä mieltä te toiset olette?
Jos teillä ei ole kyseistä boxia, niin menkää YouTubeen ja laittakaa hakusanaksi Abba Undeleted, niin sieltä pitäisi löytyä nuo mainitsemani biisit.

3

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mut eiks se ollut

      jo aiemmin tehty, Arrival - Voulez-Vous aika välillä???

      No enivei, minusta yhtye nimeltä ABBA lopetti juuri oikeaan aikaan... Visitors ja The Day Before You Came hienot jäähyväiset, Abbaa monien mielestä parhaimmillaan.

      Sitäpaitti: tosta levystä olisi tullut aika köykänen jos vertaa esim. edelliseen kahteen.

      Beach Boys, Rollarit ym. bändit olisivat myös voineet lopettaa ajoissa - miksi ihmeessä niitten piti jatkaa uraa väkisin ja duunata roskaa. Eiks ne onnettomat kappaleet olis voinu säästää soololevyille?

      • Benny ja kumppanit fiksuja

        Toi materiaali olisi muodostanut melko keskinkertaisen albumin, vaikka löytyy joukosta mm. loppukauden todellinen ässäbiisi, The Day Before You Came. Vaikkei vaikkapa albumi ABBA tai Waterloo ole yhtenäistä materiaalia sisältävää kamaa kokonaisuutena, voitanee sanoa, että silti tasaisempaa kuin mitä nämä jämäksi jätetyt rallit olisivat muodostaneet - Visitorsiin asti levyt kuitenkin sävellettiin aina albumitarkoituksessa, eli ei niitä kappaleita vaan jostakin napattu ja tehty satunnaista levykokonaisuutta.

        Visitors on hienon hieno levy. Siihen oli hyvä pistää stoppi jarruun.


    • ABBApähkinä

      Nimenomaan tuo Givin' A Little Bit olisi hauska kuulla valmiina. Mieluusti tietysti Agnethan ja Fridan yhteislauluna... Ainahan sitä saa unelmoida.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2099
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      204
      1791
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      135
      1699
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      273
      1045
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe