Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kummi tietämättään

voiko olla????

Toisella nettipalstalla joku kertoi joutuneensa tietämättään lapselle kummiksi. Asiasta kuulemma kerrottiin hänelle jälkeenpäin. Hän myös kertoi ettei oman lapsensa yksi kummi edes tiedä olevansa tuon lapsen kummi...

Siis voiko tämä olla oikeasti mahdollista? Voiko tosiaan muka merkitä lapsensa kummiksi jonkun ilman että tuo henkilö tietää siitä itse?? Eikö kummien tartte allekirjoittaa jotain papereita tms.?

4

855

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kastajaisissa

      Käsittääkseni - ja tämä on vain puhdas luulo - juttu menee näin; pappi kysyy kummien nimet ja seurakunnat. Jos kummit eivät ole kastajaisissa paikalla, vanhemmat vain nyökkäilee papille, että juu juu, kyllä kummeilta on suostumus, mutta eivät valitettavasti päässeet paikalle. Pappi pistää kummien nimet kirjoihin ja postissa laittaa kummitodistukset tai antaa vanhempien toimitettavaksi. Joten kyllä siinä periaatteessa on sellainen juridinen -tahdonvastaisen kummin kokoinen- aukko olemassa.

      • käsittämätöntä

        Voiko kummiudesta irtisanoutua? Voisiko tuolla perusteella irtisanoutua, niin että ne omat nimet poistettaisiin sieltä kirjoista, jos sanoo, ettei ole koskaan antanut suostumustaan ryhtyä kummiksi?


      • ..............
        käsittämätöntä kirjoitti:

        Voiko kummiudesta irtisanoutua? Voisiko tuolla perusteella irtisanoutua, niin että ne omat nimet poistettaisiin sieltä kirjoista, jos sanoo, ettei ole koskaan antanut suostumustaan ryhtyä kummiksi?

        outoa toimintaa, todella


    • pastorinna

      Kieltämättä totta on, ettei kummeilta varsinaista suostumusta missään kysytä. Kummiuden oletetaan(!) olevan eräänlainen kunniatehtävä, johon toki kirkon puolelta liittyy lisäksi oletus kristillisen kasvatuksen tukemisesta. Jokainen kummi kuitenkin on kummi omalla tavallaan ja kummeilee ja pitää yhteyttä ihan niin kuin itselleen sopii. Tätähän ei valvo kuin lapsen vanhemmat ja kysymys kannaattaakin esittää heille, että miksi kenetkin on kummiksi merkitty, jolleivat he aio edes ilmoittaa ko. henkilölle tästä tehtävästä.

      Pappi toimii niiden tietojen varassa, jotka hänelle annetaan. Melko usein kummius on kuitenkin mieluinen kunniatehtävä ja ehdokkaita pitää vanhempien ihan karsia. Kummius ei velvoita käytännössä mihinkään, vaikka toiveita toki aina eri tahoilla onkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe