työsuhdeauton haltijan vastuut

nimi alle vai ei

Työnantaja rekisteröi työntekijän työsuhdeauton haltijaksi. Kyseessä vapaa autoetu. Mitä oikeuksia tai vastuita tämä työntekijälle (haltijalle)aiheuttaa. Kannattaako suostua vai ei?

8

6414

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      ajoneuvoveron ja mahdollisen käyttövoimaveron suorittamisesta. Lisäksi joudut maksamaan veroa vapaasta autoedusta.

      Kannattaako suostua on sitten monimutkaisempi kysymys. Jos tuo autoetu tulee palkan päälle niin melkein aina kannattaa suostua. Jos rahapalkkaa alennetaan tuon seurauksena tai jos joudut maksamaan tuosta muuten jotakin niin vastaaminen vaatii tarkempaa tietoa.

    • autoedun

      verotusarvon lisäksi olet vastuussa sen kunnossapidosta.Eli hoidat kaikki sen tarvittavat huollot.Jos saat peltivaurioita niin nekin kuntoon. Leasinyhtiö saattaa laittaa laskun jos kulumiset suuremmat kun pitäisi esim kolmen vuoden jälkeen. Jää työnantajan tai sinun maksettavaksi. Eli kannattaa pittää huolta autosta.

      • Vapaassa autoedussa maksetaan veroa verotusarvosta, ei muuta. Mikäli työntekijä joutuu maksamaan muita maksuja, niin ne vähennetään suoraan verotusarvosta. Peltivahingot ja muut menevät vakuutuksen piikkiin, mutta omavastuun joutu luonnollisesti maksamaan.

        Ainut ero haltijana olossa lienee mahdollisten pysäköintivirhemaksujen periminen suoraan työntekijältä, eikä työnantajalta (joka kyllä perii ne työntekijältä).


      • meitsi tässä

        tämä kirjoittaja ei tiedä mistä höpisee,
        täyttä roskaa!


      • autoedun..
        meitsi tässä kirjoitti:

        tämä kirjoittaja ei tiedä mistä höpisee,
        täyttä roskaa!

        asian epäselvästi. Tarkoitin että autoedun haltija on vastuussa auton kunnossa pidosta ja etää kaikki tarvittavat huollot suoritetaan. En sitä että haltija maksaa itse kyseiset huollot.Nehän sisältyvät huoltoleasingsopimukseen.


      • se...
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Vapaassa autoedussa maksetaan veroa verotusarvosta, ei muuta. Mikäli työntekijä joutuu maksamaan muita maksuja, niin ne vähennetään suoraan verotusarvosta. Peltivahingot ja muut menevät vakuutuksen piikkiin, mutta omavastuun joutu luonnollisesti maksamaan.

        Ainut ero haltijana olossa lienee mahdollisten pysäköintivirhemaksujen periminen suoraan työntekijältä, eikä työnantajalta (joka kyllä perii ne työntekijältä).

        että juridisesti viimekädessä ajoneuvoveron ja mahdollisen käyttövoimaveron maksamisesta on vastuussa haltija ( eli siis se autoedun saaja ). Tosin käytännössä nuokin hoitaa työnantaja.


    • mitään lisävastuita

      Jos auto on liisattu, on sen ensimmäinen haltija on aina sen liisaaja eli siis työnantaja. Auton käyttäjä voidaan rekisteröidään toiseksi haltijaksi, jotta automaattiset sakkolaput ja muukin suoraan käyttäjälle tarkoitettu posti menee suoraan oikeaan osoitteeseen ja autolla on nimetty käyttäjä. Toisen haltijan rekisteröinti voi myös olla leasingfirman vaatimus, ei oman työnantajan. Tässä tapauksessa ajoneuvo- ja käyttövoimaveroista vastaa se ensimmäinen haltija eli siis työnantaja.

      Firmalla pitäisi aina olla hyväksytty autopolitiikka, ts. mustaa valkoisella siitä, kuka mistäkin vastaa ja mitä kaikkea autoetuun sisältyy. Tämä on vielä tärkeämpää silloin, kun firma on auton omistaja, jolloin sen ainoa haltija on tietenkin käyttäjä. Autopolitiikassa on myös määriteltävä, kuka autoa saa käyttää ja mikä on käyttäjän omavastuu vahinkotapauksessa. Samoin siitä, kuka esim. maksaa pesut, sisäpuhdistukset ja lasinpesunesteet ja sijaisauton vuokram huoltojen ja korjausten yhteydessä. Liisatun auton tapauksessa kannattaa tutustua myös huoltoleasingin sisältöön. Se kun voi vaihdella asiakasfirmakohtaisesti-

      Yleensä homma menee niin, että auton käyttäjä sitoutuu tähän autopolitiikkaan vastaanotaessaan työsuhdeauton. Jos et työnantajan ehtoihin halua suostua, niin et sitten työsuhdeautoa ota (tai saa). Pääasia, että vastuut on sovittu kirjallisesti. Ei tarvitse sitten tulkita ja riidellä. Niin sanotusti reilu peli.

      Jos autoasiat on firmassasi hoidettu kunnolla tähänkin asti, ei nimesi auton toisena haltijana muuta käytännössä yhtään mitään paitsi että esim. katsastuskutsu ja autofirman mainosposti tulee suoraan sinulle.

      • tunnuksen saa

        Asukaspysäköintitunnuksen saa autoon vain jos on (toisena) haltijana.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1747
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1746
    7. 121
      1712
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe