Löydettiin just yläkertaa siivotessa vanha Koskenkorvapullo, korkkaamaton!
Onkohan juoma pilaantunut =)? Pullossa on 5. oleva etiketti.
http://www.kossu.org/viina/etiketit.shtml
Koskenkorva 013
10
3375
Vastaukset
- Janomies
Jos et itse tohdi juoda, niin minä tohdin!
Ei Kossussa mitään pilaantuvaa ole, säilyy kyllä vuosikymmeniä ellei -satoja sellaisenaan. - Rk1
Koska Koskenkorvaa rupes saamaan pitkänä ravintoloissa?
Joskus -70 luvulla sitä sai vain ruokaryyppyinä ruokailun yhteydessä.- Juomanlatkija
Sotien jälkeen virkansa jättämään joutuneilla upseereilla kyllästetty aikansa Alko ja sen kanssa samassa juonessa oleva ministeriö pyrkivät olemaan kaikentietäviä instansseja, jotka yrittivät väen väkisin valaa kansan juomatapoja yhteen ja samaan muottiin.
Koska Kossu oli mukamas kehitetty ja tarkoitettu ruokaryyppykäyttöön, pidettiin hirveänä etikettivirheenä sen käyttämistä juomasekoitusten ainesosana. Tuollainen alkoholin väärinkäyttö piti tietenkin kitkeä pois julmilla paragraafeilla!
Votkaa (esim. Alkon omaa Dry Vodkaa) puolestaan sai ja piti käyttää juomasekoituksissa. Luulenpa melkein, ettei sitä taas saanut anniskella ruokaryypyiksi.
Molemmathan ovat yhden ja saman viljaväkiviinan (spriin, pirtun, etanolin...) ja veden seoksia. Dry Vodka oli aikanaan 45-prosenttista, mutta ollut väkevyydeltään jo kauan enää 40 %. Koskenkorvan väkevyys 38 % ei poikkea siitä juuri nimeksikään, erona on Kossuun maun pehmentämiseksi lisätty ripaus sokeria (3 grammaa litrassa). Molemmat juomat sopivat mainiosti niin juomasekoituksiin kuin ruokaryypyiksikin. Joku tykkää pehmeämmästä Kossusta, toinen kuivanpurevasta votkasta.
Kun lasiin lisätään kelpo annos sokeripitoista mikseriä, saa olla aika fakiiri pystyäkseen sanomaan, kumpaa kirkasta on käytetty drinkin pohjaksi. Viina = votka, votka = viina.
Valitettavasti en osaa sanoa vuotta, jolloin tuo alkoholipoliittinen kummajainen poistui täysin turhana säännöstöstä. Paljon niissä olisi vieläkin perattavaa!
Sanottakoon vielä, että en osta juuri koskaan Kossua sen enempää kuin Dry Vodkaakaan, varsinkaan hinnan kiroissa olevasta Alkosta. Ostan kirkkaani Viron reissuilta ja kantamisen vaivoja minimoidakseni 80-prosenttisena. Merkki Suomen valtionyhtiö Altian virolaisen tytäryhtiön tuote nimeltä Saaremaa Vodka. Siihen kotona puolet Aquakraanaa sekaan, niin saadaan (ainakin minulle mainiosti kelpaavaa) yleiskäyttöistä ~40 % normivotkaa. - Ajax on the rocks
Juomanlatkija kirjoitti:
Sotien jälkeen virkansa jättämään joutuneilla upseereilla kyllästetty aikansa Alko ja sen kanssa samassa juonessa oleva ministeriö pyrkivät olemaan kaikentietäviä instansseja, jotka yrittivät väen väkisin valaa kansan juomatapoja yhteen ja samaan muottiin.
Koska Kossu oli mukamas kehitetty ja tarkoitettu ruokaryyppykäyttöön, pidettiin hirveänä etikettivirheenä sen käyttämistä juomasekoitusten ainesosana. Tuollainen alkoholin väärinkäyttö piti tietenkin kitkeä pois julmilla paragraafeilla!
Votkaa (esim. Alkon omaa Dry Vodkaa) puolestaan sai ja piti käyttää juomasekoituksissa. Luulenpa melkein, ettei sitä taas saanut anniskella ruokaryypyiksi.
Molemmathan ovat yhden ja saman viljaväkiviinan (spriin, pirtun, etanolin...) ja veden seoksia. Dry Vodka oli aikanaan 45-prosenttista, mutta ollut väkevyydeltään jo kauan enää 40 %. Koskenkorvan väkevyys 38 % ei poikkea siitä juuri nimeksikään, erona on Kossuun maun pehmentämiseksi lisätty ripaus sokeria (3 grammaa litrassa). Molemmat juomat sopivat mainiosti niin juomasekoituksiin kuin ruokaryypyiksikin. Joku tykkää pehmeämmästä Kossusta, toinen kuivanpurevasta votkasta.
Kun lasiin lisätään kelpo annos sokeripitoista mikseriä, saa olla aika fakiiri pystyäkseen sanomaan, kumpaa kirkasta on käytetty drinkin pohjaksi. Viina = votka, votka = viina.
Valitettavasti en osaa sanoa vuotta, jolloin tuo alkoholipoliittinen kummajainen poistui täysin turhana säännöstöstä. Paljon niissä olisi vieläkin perattavaa!
Sanottakoon vielä, että en osta juuri koskaan Kossua sen enempää kuin Dry Vodkaakaan, varsinkaan hinnan kiroissa olevasta Alkosta. Ostan kirkkaani Viron reissuilta ja kantamisen vaivoja minimoidakseni 80-prosenttisena. Merkki Suomen valtionyhtiö Altian virolaisen tytäryhtiön tuote nimeltä Saaremaa Vodka. Siihen kotona puolet Aquakraanaa sekaan, niin saadaan (ainakin minulle mainiosti kelpaavaa) yleiskäyttöistä ~40 % normivotkaa."...vaivoja minimoidakseni 80-prosenttisena."
Maistuuko myös muut pesuaineet ?? - Anonyymi
Juomanlatkija kirjoitti:
Sotien jälkeen virkansa jättämään joutuneilla upseereilla kyllästetty aikansa Alko ja sen kanssa samassa juonessa oleva ministeriö pyrkivät olemaan kaikentietäviä instansseja, jotka yrittivät väen väkisin valaa kansan juomatapoja yhteen ja samaan muottiin.
Koska Kossu oli mukamas kehitetty ja tarkoitettu ruokaryyppykäyttöön, pidettiin hirveänä etikettivirheenä sen käyttämistä juomasekoitusten ainesosana. Tuollainen alkoholin väärinkäyttö piti tietenkin kitkeä pois julmilla paragraafeilla!
Votkaa (esim. Alkon omaa Dry Vodkaa) puolestaan sai ja piti käyttää juomasekoituksissa. Luulenpa melkein, ettei sitä taas saanut anniskella ruokaryypyiksi.
Molemmathan ovat yhden ja saman viljaväkiviinan (spriin, pirtun, etanolin...) ja veden seoksia. Dry Vodka oli aikanaan 45-prosenttista, mutta ollut väkevyydeltään jo kauan enää 40 %. Koskenkorvan väkevyys 38 % ei poikkea siitä juuri nimeksikään, erona on Kossuun maun pehmentämiseksi lisätty ripaus sokeria (3 grammaa litrassa). Molemmat juomat sopivat mainiosti niin juomasekoituksiin kuin ruokaryypyiksikin. Joku tykkää pehmeämmästä Kossusta, toinen kuivanpurevasta votkasta.
Kun lasiin lisätään kelpo annos sokeripitoista mikseriä, saa olla aika fakiiri pystyäkseen sanomaan, kumpaa kirkasta on käytetty drinkin pohjaksi. Viina = votka, votka = viina.
Valitettavasti en osaa sanoa vuotta, jolloin tuo alkoholipoliittinen kummajainen poistui täysin turhana säännöstöstä. Paljon niissä olisi vieläkin perattavaa!
Sanottakoon vielä, että en osta juuri koskaan Kossua sen enempää kuin Dry Vodkaakaan, varsinkaan hinnan kiroissa olevasta Alkosta. Ostan kirkkaani Viron reissuilta ja kantamisen vaivoja minimoidakseni 80-prosenttisena. Merkki Suomen valtionyhtiö Altian virolaisen tytäryhtiön tuote nimeltä Saaremaa Vodka. Siihen kotona puolet Aquakraanaa sekaan, niin saadaan (ainakin minulle mainiosti kelpaavaa) yleiskäyttöistä ~40 % normivotkaa.Ja tuohon Dry Votkaan lisätään oksetusainetta, minkä takia sen makukin on kauhea. Eläkkeellä oleva apteekkari tuon kertoi, mutta ei enää muistanut oksetusaineen nimeä alkaneen muistisairautensa takia.
Minkähän nimiset kirkkaat viinat ovat pelkkää spriitä ja vettä ilman haitallisia lisäaineita?
- Älä juo
Tuskin se varsinaisesti pilalla on , mutta ei siinä välttämättä enää 38 volttia ole. Vaikka olisi kuinka suljettu pullo niin kaasujenvaihtoa tapahtuu ja sen myötä myös alkoholia haihtuu.
Sanoisin että tuolla on enemmän hauskaa kuriositeetti arvoa korkkaamattomana ja vaikka siitä nyt itse et välttämättä vielä rahaa saisi huutokaupassa niin tiedä vaikka lapsen lapsesi hyvinkin voisivat korkkaamattomalla 100 vuotta vanhalla kossupullolla jotain tienatakkin !- darra__
Pullo löytyi jo 2009. Tähän mennessä varmaan jo päätetty mitä sille tehdään. Vesikin menee pullossa pilalle, siksi alkoholi ei säily ikuisesti.
- Juomanlatkija
darra__ kirjoitti:
Pullo löytyi jo 2009. Tähän mennessä varmaan jo päätetty mitä sille tehdään. Vesikin menee pullossa pilalle, siksi alkoholi ei säily ikuisesti.
Alkoholi – samoin kuin Kossun sokerikin – on hyvä säilöntäaine estämään vedenkin pilalle menemistä.
Kalliimpia konjakkeja ja viskejä on varastoitu (kypsytetty) tynnyreissä jopa vuosikymmeniä. Nämä juomat ovat tislaamisen jäljiltä sinänsä ”epäpuhtaampia” kuin votka/viina (johtuen pannutislausmenetelmästä kontra kolonnitislaus), ja pitkäaikaisen varastokypsytyksen tarkoitus on antaa pahanmakuisten sikuna-alkoholien muuntua itsekseen hedelmäisemmän makuisiksi yhdisteiksi, ns. estereiksi.
Aika äykeään väkevyyteen tislatut viski ja konjakki menettävät kypsytyksessä jonkin verran väkevyyttään alkoholin haihtumisen johdosta, esimerkiksi viski on pullotusvaiheeseen tultaessa noin 55–60-prosenttista. Yleensä nuo juomat laimennetaan juuri ennen pullotusta 40-prosenttisiksi, mutta myynnissä on myös ”tynnyrivahvuista” (”cask strength”) laimentamatonta viskiä.
Pullotettu väkevä alkoholijuoma säilyy lähes sellaisenaan vuosikymmeniä. - Anonyymi
Höpsö, enkelinkulaus lähtee tammitynnyrissä säilytetystä, ei lasipullosta mitaan haihdu.
- Anonyymi
Löysin kaappeja siivotessani avaamattoman Koskenkorvan Suomi100 pullon, paperikääre päällä. Mahtaako tällaisella olla nyt mitään arvoa vai pitäisikö säästää se tuleville sukupolville?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensitreffit Jenni laukoo viinilasin ääressä suorat sanat Jyrkin aikeista: "Mä sanoin, että älä"
Voi ei… Mitä luulet: kestääkö Jennin ja Jyrkin avioliitto vai päättyykö eroon? Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde232692Ymmärrän paremmin kuin koskaan
Roikut kädessäni ja vedät puoleesi. Näen kuitenkin tämän kaiken lävitse ja kaikkien takia minun on tehtävä tämä. Päästän292292- 1482254
Hullu liikenteessä?
Mikä hullu pyörii kylillä jos jahti päällä? Näitä tosin kyllä riittää tällä kylällä.532170Niina Lahtinen uudessa elämäntilanteessa - Kotiolot ovat muuttuneet merkittävästi: "Nyt on...!"
Niina, tanssejasi on riemukasta seurata, iso kiitos! Lue Niinan haastattelu: https://www.suomi24.fi/viihde/niina-lahti211782Kun Venäjä on tasannut tilit Ukrainan kanssa, onko Suomi seuraava?
Mitä mieltä olette, onko Suomi seuraava, jonka kanssa Venäjä tasaa tilit? Ja voisiko sitä mitenkään estää? Esimerkiks3891642Ano Turtiainen saa syytteet kansankiihoituksesta
Syytteitä on kolme ja niissä on kyse kirjoituksista, jotka hän on kansanedustaja-aikanaan julkaissut Twitter-tilillään961576- 2931461
Varokaa! Lunta voi sataa kohta!
Vakava säävaroitus Lumisadevaroitus Satakunta, Uusimaa, Etelä-Karjala, Keski-Suomi, Etelä-Savo, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanm131409- 1331408