Koskenkorva 013

Raitis 013

10

3721

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Janomies

      Jos et itse tohdi juoda, niin minä tohdin!

      Ei Kossussa mitään pilaantuvaa ole, säilyy kyllä vuosikymmeniä ellei -satoja sellaisenaan.

    • Rk1

      Koska Koskenkorvaa rupes saamaan pitkänä ravintoloissa?
      Joskus -70 luvulla sitä sai vain ruokaryyppyinä ruokailun yhteydessä.

      • Juomanlatkija

        Sotien jälkeen virkansa jättämään joutuneilla upseereilla kyllästetty aikansa Alko ja sen kanssa samassa juonessa oleva ministeriö pyrkivät olemaan kaikentietäviä instansseja, jotka yrittivät väen väkisin valaa kansan juomatapoja yhteen ja samaan muottiin.

        Koska Kossu oli mukamas kehitetty ja tarkoitettu ruokaryyppykäyttöön, pidettiin hirveänä etikettivirheenä sen käyttämistä juomasekoitusten ainesosana. Tuollainen alkoholin väärinkäyttö piti tietenkin kitkeä pois julmilla paragraafeilla!

        Votkaa (esim. Alkon omaa Dry Vodkaa) puolestaan sai ja piti käyttää juomasekoituksissa. Luulenpa melkein, ettei sitä taas saanut anniskella ruokaryypyiksi.

        Molemmathan ovat yhden ja saman viljaväkiviinan (spriin, pirtun, etanolin...) ja veden seoksia. Dry Vodka oli aikanaan 45-prosenttista, mutta ollut väkevyydeltään jo kauan enää 40 %. Koskenkorvan väkevyys 38 % ei poikkea siitä juuri nimeksikään, erona on Kossuun maun pehmentämiseksi lisätty ripaus sokeria (3 grammaa litrassa). Molemmat juomat sopivat mainiosti niin juomasekoituksiin kuin ruokaryypyiksikin. Joku tykkää pehmeämmästä Kossusta, toinen kuivanpurevasta votkasta.

        Kun lasiin lisätään kelpo annos sokeripitoista mikseriä, saa olla aika fakiiri pystyäkseen sanomaan, kumpaa kirkasta on käytetty drinkin pohjaksi. Viina = votka, votka = viina.

        Valitettavasti en osaa sanoa vuotta, jolloin tuo alkoholipoliittinen kummajainen poistui täysin turhana säännöstöstä. Paljon niissä olisi vieläkin perattavaa!

        Sanottakoon vielä, että en osta juuri koskaan Kossua sen enempää kuin Dry Vodkaakaan, varsinkaan hinnan kiroissa olevasta Alkosta. Ostan kirkkaani Viron reissuilta ja kantamisen vaivoja minimoidakseni 80-prosenttisena. Merkki Suomen valtionyhtiö Altian virolaisen tytäryhtiön tuote nimeltä Saaremaa Vodka. Siihen kotona puolet Aquakraanaa sekaan, niin saadaan (ainakin minulle mainiosti kelpaavaa) yleiskäyttöistä ~40 % normivotkaa.


      • Ajax on the rocks
        Juomanlatkija kirjoitti:

        Sotien jälkeen virkansa jättämään joutuneilla upseereilla kyllästetty aikansa Alko ja sen kanssa samassa juonessa oleva ministeriö pyrkivät olemaan kaikentietäviä instansseja, jotka yrittivät väen väkisin valaa kansan juomatapoja yhteen ja samaan muottiin.

        Koska Kossu oli mukamas kehitetty ja tarkoitettu ruokaryyppykäyttöön, pidettiin hirveänä etikettivirheenä sen käyttämistä juomasekoitusten ainesosana. Tuollainen alkoholin väärinkäyttö piti tietenkin kitkeä pois julmilla paragraafeilla!

        Votkaa (esim. Alkon omaa Dry Vodkaa) puolestaan sai ja piti käyttää juomasekoituksissa. Luulenpa melkein, ettei sitä taas saanut anniskella ruokaryypyiksi.

        Molemmathan ovat yhden ja saman viljaväkiviinan (spriin, pirtun, etanolin...) ja veden seoksia. Dry Vodka oli aikanaan 45-prosenttista, mutta ollut väkevyydeltään jo kauan enää 40 %. Koskenkorvan väkevyys 38 % ei poikkea siitä juuri nimeksikään, erona on Kossuun maun pehmentämiseksi lisätty ripaus sokeria (3 grammaa litrassa). Molemmat juomat sopivat mainiosti niin juomasekoituksiin kuin ruokaryypyiksikin. Joku tykkää pehmeämmästä Kossusta, toinen kuivanpurevasta votkasta.

        Kun lasiin lisätään kelpo annos sokeripitoista mikseriä, saa olla aika fakiiri pystyäkseen sanomaan, kumpaa kirkasta on käytetty drinkin pohjaksi. Viina = votka, votka = viina.

        Valitettavasti en osaa sanoa vuotta, jolloin tuo alkoholipoliittinen kummajainen poistui täysin turhana säännöstöstä. Paljon niissä olisi vieläkin perattavaa!

        Sanottakoon vielä, että en osta juuri koskaan Kossua sen enempää kuin Dry Vodkaakaan, varsinkaan hinnan kiroissa olevasta Alkosta. Ostan kirkkaani Viron reissuilta ja kantamisen vaivoja minimoidakseni 80-prosenttisena. Merkki Suomen valtionyhtiö Altian virolaisen tytäryhtiön tuote nimeltä Saaremaa Vodka. Siihen kotona puolet Aquakraanaa sekaan, niin saadaan (ainakin minulle mainiosti kelpaavaa) yleiskäyttöistä ~40 % normivotkaa.

        "...vaivoja minimoidakseni 80-prosenttisena."

        Maistuuko myös muut pesuaineet ??


      • Anonyymi
        Juomanlatkija kirjoitti:

        Sotien jälkeen virkansa jättämään joutuneilla upseereilla kyllästetty aikansa Alko ja sen kanssa samassa juonessa oleva ministeriö pyrkivät olemaan kaikentietäviä instansseja, jotka yrittivät väen väkisin valaa kansan juomatapoja yhteen ja samaan muottiin.

        Koska Kossu oli mukamas kehitetty ja tarkoitettu ruokaryyppykäyttöön, pidettiin hirveänä etikettivirheenä sen käyttämistä juomasekoitusten ainesosana. Tuollainen alkoholin väärinkäyttö piti tietenkin kitkeä pois julmilla paragraafeilla!

        Votkaa (esim. Alkon omaa Dry Vodkaa) puolestaan sai ja piti käyttää juomasekoituksissa. Luulenpa melkein, ettei sitä taas saanut anniskella ruokaryypyiksi.

        Molemmathan ovat yhden ja saman viljaväkiviinan (spriin, pirtun, etanolin...) ja veden seoksia. Dry Vodka oli aikanaan 45-prosenttista, mutta ollut väkevyydeltään jo kauan enää 40 %. Koskenkorvan väkevyys 38 % ei poikkea siitä juuri nimeksikään, erona on Kossuun maun pehmentämiseksi lisätty ripaus sokeria (3 grammaa litrassa). Molemmat juomat sopivat mainiosti niin juomasekoituksiin kuin ruokaryypyiksikin. Joku tykkää pehmeämmästä Kossusta, toinen kuivanpurevasta votkasta.

        Kun lasiin lisätään kelpo annos sokeripitoista mikseriä, saa olla aika fakiiri pystyäkseen sanomaan, kumpaa kirkasta on käytetty drinkin pohjaksi. Viina = votka, votka = viina.

        Valitettavasti en osaa sanoa vuotta, jolloin tuo alkoholipoliittinen kummajainen poistui täysin turhana säännöstöstä. Paljon niissä olisi vieläkin perattavaa!

        Sanottakoon vielä, että en osta juuri koskaan Kossua sen enempää kuin Dry Vodkaakaan, varsinkaan hinnan kiroissa olevasta Alkosta. Ostan kirkkaani Viron reissuilta ja kantamisen vaivoja minimoidakseni 80-prosenttisena. Merkki Suomen valtionyhtiö Altian virolaisen tytäryhtiön tuote nimeltä Saaremaa Vodka. Siihen kotona puolet Aquakraanaa sekaan, niin saadaan (ainakin minulle mainiosti kelpaavaa) yleiskäyttöistä ~40 % normivotkaa.

        Ja tuohon Dry Votkaan lisätään oksetusainetta, minkä takia sen makukin on kauhea. Eläkkeellä oleva apteekkari tuon kertoi, mutta ei enää muistanut oksetusaineen nimeä alkaneen muistisairautensa takia.
        Minkähän nimiset kirkkaat viinat ovat pelkkää spriitä ja vettä ilman haitallisia lisäaineita?


    • Älä juo

      Tuskin se varsinaisesti pilalla on , mutta ei siinä välttämättä enää 38 volttia ole. Vaikka olisi kuinka suljettu pullo niin kaasujenvaihtoa tapahtuu ja sen myötä myös alkoholia haihtuu.

      Sanoisin että tuolla on enemmän hauskaa kuriositeetti arvoa korkkaamattomana ja vaikka siitä nyt itse et välttämättä vielä rahaa saisi huutokaupassa niin tiedä vaikka lapsen lapsesi hyvinkin voisivat korkkaamattomalla 100 vuotta vanhalla kossupullolla jotain tienatakkin !

      • darra__

        Pullo löytyi jo 2009. Tähän mennessä varmaan jo päätetty mitä sille tehdään. Vesikin menee pullossa pilalle, siksi alkoholi ei säily ikuisesti.


      • Juomanlatkija
        darra__ kirjoitti:

        Pullo löytyi jo 2009. Tähän mennessä varmaan jo päätetty mitä sille tehdään. Vesikin menee pullossa pilalle, siksi alkoholi ei säily ikuisesti.

        Alkoholi – samoin kuin Kossun sokerikin – on hyvä säilöntäaine estämään vedenkin pilalle menemistä.

        Kalliimpia konjakkeja ja viskejä on varastoitu (kypsytetty) tynnyreissä jopa vuosikymmeniä. Nämä juomat ovat tislaamisen jäljiltä sinänsä ”epäpuhtaampia” kuin votka/viina (johtuen pannutislausmenetelmästä kontra kolonnitislaus), ja pitkäaikaisen varastokypsytyksen tarkoitus on antaa pahanmakuisten sikuna-alkoholien muuntua itsekseen hedelmäisemmän makuisiksi yhdisteiksi, ns. estereiksi.

        Aika äykeään väkevyyteen tislatut viski ja konjakki menettävät kypsytyksessä jonkin verran väkevyyttään alkoholin haihtumisen johdosta, esimerkiksi viski on pullotusvaiheeseen tultaessa noin 55–60-prosenttista. Yleensä nuo juomat laimennetaan juuri ennen pullotusta 40-prosenttisiksi, mutta myynnissä on myös ”tynnyrivahvuista” (”cask strength”) laimentamatonta viskiä.

        Pullotettu väkevä alkoholijuoma säilyy lähes sellaisenaan vuosikymmeniä.


      • Anonyymi

        Höpsö, enkelinkulaus lähtee tammitynnyrissä säilytetystä, ei lasipullosta mitaan haihdu.


    • Anonyymi

      Löysin kaappeja siivotessani avaamattoman Koskenkorvan Suomi100 pullon, paperikääre päällä. Mahtaako tällaisella olla nyt mitään arvoa vai pitäisikö säästää se tuleville sukupolville?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suureksi onneksesi on myönnettävä

      Että olen nyt sitten mennyt rakastumaan sinuun. Ei tässä mitään, olen kärsivällinen ❤️
      Ikävä
      92
      2007
    2. Perusmuotoiset TV-lähetykset loppu

      Nyt sanoo useiden HD-muotoistenkin kanavien kohdalla äly-TV, ettei kanava ole käytössä, haluatko poistaa sen? Kanavia
      Apua aloittelijalle
      167
      1480
    3. YLE Äänekosken kaupunginjohtaja saa ankaraa arvostelua

      Kaupungin johtaja saa ankaraa kritiikkiä äkkiväärästä henkilöstöjohtamisestaan. Uusin häirintäilmoitus päivätty 15 kesä
      Äänekoski
      74
      1269
    4. No ei sun asunto eikä mikään

      muukaan sussa ole erikoista. 🤣 köyhä 🤣
      Ikävä
      71
      1107
    5. Euroopan lämpöennätys, 48,8, astetta, on mitattu Italian Sisiliassa

      Joko hitaampikin ymmärtää. Se on aivan liikaa. Ilmastonmuutos on totta Euroopassakin.
      Maailman menoa
      225
      1082
    6. Hyvin. Ikävää nainen,

      Että vainoat ja stalkkaat miestäni.onko tarkoituksesi ehkä saada meidät eroamaan?no,siinä et tule onnistumaan
      Ikävä
      87
      1044
    7. Martina lähdössä Ibizalle

      Eikä Eskokaan tiennyt matkasta. Nyt ollaan jännän äärellä.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      145
      974
    8. Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava
      Maailman menoa
      237
      928
    9. Katsoin mies itseäni rehellisesti peiliin

      Ja pakko on myöntää, että rupsahtanut olen 😆. Niin se ikä saavuttaa meidät kaikki.
      Ikävä
      51
      906
    10. Uskomaton tekninen vaaliliitto poimii rusinoita pullasta

      Korni näytösesitelmä menossa kaupunginvaltuustossa. Juhlia ei ole kokouksista tiedossa muilla, kuin monipuolue paikalli
      Pyhäjärvi
      88
      881
    Aihe