en ollut löytävinäni vastauksia

joten rohkenen kysyä

Kertoisitteko miten olette opettaneet frettinne 1.) hiekkalaatikolle ja 2.) olemaan purematta?

5

643

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • *********

      1)Nurkat ja oven edustat on ollut meillä aina ne kakkimispaikat, joten hiekkalaatikot on sijoitettu kyseisiin paikkoihin, tietysti oven eteen ei käytännössä onnistu laittamaan laatikkoa. Kun näätä on alkanut peruuttelemaan johonkin, niin nopeasti nostettu laatikolle, jos on tehnyt tarpeensa, ollaan kehuttu, tai joskus annettu makupala kiitokseksi. Laatikolle saattaa joutua nostamaan jopa 25 kertaaa,samalla kierroksella, joten sitkeyttä ja pitkää pinnaa tarvitaan. Isommat jätökset pitää poistaa päivittäin, jotkut fretit eivät muuten suostu käymään laatikolla. Ja eipä se mukavaa ole, jos kakkaa laatikko täynnä, mennä sinne tassuttelemaan.
      2)Puremisesta...fretille pitää tehdä selväksi kuka on pomo.Minkäänlaista puremista ei tule sallia. Kasvattaja on jo aloittanut puremattomaksi opettamisen, mutta omistajalle jää isoin työ. Meillä ollaan eniten käytetty sanaa:"EI" :) Sitten siihen päälle näpäytys kuonolle, niskanahasta kiinni otto. Itsepäisyyttä pitää olla enemmän kuin fretillä, eli erittäin paljon. Jos kuitenkin palaa pinna, mieluummin laita fretti jäähylle, ja laske 100 alas päin, kuin satutat pikkuista.
      Kaikilla freteillä on oma luonteensa, joka vaikuttaa myös näihin opetus asioihin, joku saattaa oppia nopeasti, kuin taas toinen voi olla hirveä jääräpää, jolla ei ole aikomustakaan käydä laatikolla..ym.

      • kiitos vastauksista=)

        Kiitos vastauksista! Minkä ikäisenä fretit annetaan uusiin koteihin? Itselläni on tällä hetkellä koiravanhus, joten ihan vielä ei ole fretin aika, koska en halua vanhaa koiraa moisella järkyttää =) Fretti on kiinnostava otus, joten ehkä sellainen tulee harkintaan sitten, kun koirasta aika jättää (mikä ei toivottavasti kuitenkaan tapahdu vielä piiiiiitkään aikaan!!!).


      • dippura
        kiitos vastauksista=) kirjoitti:

        Kiitos vastauksista! Minkä ikäisenä fretit annetaan uusiin koteihin? Itselläni on tällä hetkellä koiravanhus, joten ihan vielä ei ole fretin aika, koska en halua vanhaa koiraa moisella järkyttää =) Fretti on kiinnostava otus, joten ehkä sellainen tulee harkintaan sitten, kun koirasta aika jättää (mikä ei toivottavasti kuitenkaan tapahdu vielä piiiiiitkään aikaan!!!).

        Fretit luovutetaan yleensä 8-12 viikkoisina, vähän tilanteesta ja kasvattajasta riippuen.


      • vastaukseen 2

        edellä mainutuilla kolutustavoilla et varmasti saa muuta kuin aggressiivisesti itseään puolustavan fretin. Parempi olis jos tutustuisit positiivisempiin koulutusmetodeihin. Rankaisu ei ole syytä käyttää minkää lajin eikä käytöksen yhteydessä. Hae tietoa vaikkapa hakusanoilla "positiivinen vahvistaminen" niin sekä tulokset että elämä lemmikin kanssa sutjaantuu huomattavasti helpommin. Kuonolle näpäykset ja niskanahasta ravistamiset kuulut kivikaudelle. Eläinlakikin kieltää kohtelemasta eläintä miten tahtoo.


    • papatti =)

      Oppii todella nopeasti kun vahtii vähän...kun meinaa tehdä niin viedään laatikolle ja sen jälkeen makupala. Kyllä tepsii!! Meillä käy aika usein niin että kun huomaa et on ihmisiä laatikon lähettyvillä niin mennään sinne ja yritetään olla mukamas vääntämässä. Sit hyppää pois ja kerjää. JOka kerta tulee kyl makeet naurut kun ei siellä ookkaan mitään ja toinen on tekevinään =) noo sit kun ei saakkaan makupalaa niin menee takaisin ja vääntää väkisin pienet pisut. Uskomattoman viisaita eläimii!!Käy kyllä sit muutenkin melkein aina laatilla HUOM melkein aina en tiedä onko kukaan saanu 100% käymään??

      No pureminen taas niin meillä oli aika hurjaa kun fretti meille tuli, se puri ihan koko ajan ja tosi kovaa...ei voinu käsitellä ilman hanskoja ja aina kengät jalassa ja lahkeet tiukasti kengissä.

      Noo meinas jo usko mennä mutta sit meille tuli asuu kaveri joka ei ollu niin kauhuissaan pienistä verenvuodoista eli se antoi purra ja käsitteli sitä ilman hanskoja ym. pikku hiljaa mekin ja sit alettiin. Huomasimme että kannattaa vinkasta aika kovaa jos puree niin se ymmärtää että sattuu. Nykyään ei ole tietoakaan siitä että on joskus purru =) nukkuu lasten kasvojen vieressä, ei välitä mitään vieraista jne. Aika usein saattaa antaa pusujakin =)

      Eli älä luovuta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      203
      4902
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      288
      3019
    3. 134
      1787
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      228
      1607
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1431
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1206
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1164
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1149
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1109
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1107
    Aihe