en ollut löytävinäni vastauksia

joten rohkenen kysyä

Kertoisitteko miten olette opettaneet frettinne 1.) hiekkalaatikolle ja 2.) olemaan purematta?

5

633

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • *********

      1)Nurkat ja oven edustat on ollut meillä aina ne kakkimispaikat, joten hiekkalaatikot on sijoitettu kyseisiin paikkoihin, tietysti oven eteen ei käytännössä onnistu laittamaan laatikkoa. Kun näätä on alkanut peruuttelemaan johonkin, niin nopeasti nostettu laatikolle, jos on tehnyt tarpeensa, ollaan kehuttu, tai joskus annettu makupala kiitokseksi. Laatikolle saattaa joutua nostamaan jopa 25 kertaaa,samalla kierroksella, joten sitkeyttä ja pitkää pinnaa tarvitaan. Isommat jätökset pitää poistaa päivittäin, jotkut fretit eivät muuten suostu käymään laatikolla. Ja eipä se mukavaa ole, jos kakkaa laatikko täynnä, mennä sinne tassuttelemaan.
      2)Puremisesta...fretille pitää tehdä selväksi kuka on pomo.Minkäänlaista puremista ei tule sallia. Kasvattaja on jo aloittanut puremattomaksi opettamisen, mutta omistajalle jää isoin työ. Meillä ollaan eniten käytetty sanaa:"EI" :) Sitten siihen päälle näpäytys kuonolle, niskanahasta kiinni otto. Itsepäisyyttä pitää olla enemmän kuin fretillä, eli erittäin paljon. Jos kuitenkin palaa pinna, mieluummin laita fretti jäähylle, ja laske 100 alas päin, kuin satutat pikkuista.
      Kaikilla freteillä on oma luonteensa, joka vaikuttaa myös näihin opetus asioihin, joku saattaa oppia nopeasti, kuin taas toinen voi olla hirveä jääräpää, jolla ei ole aikomustakaan käydä laatikolla..ym.

      • kiitos vastauksista=)

        Kiitos vastauksista! Minkä ikäisenä fretit annetaan uusiin koteihin? Itselläni on tällä hetkellä koiravanhus, joten ihan vielä ei ole fretin aika, koska en halua vanhaa koiraa moisella järkyttää =) Fretti on kiinnostava otus, joten ehkä sellainen tulee harkintaan sitten, kun koirasta aika jättää (mikä ei toivottavasti kuitenkaan tapahdu vielä piiiiiitkään aikaan!!!).


      • dippura
        kiitos vastauksista=) kirjoitti:

        Kiitos vastauksista! Minkä ikäisenä fretit annetaan uusiin koteihin? Itselläni on tällä hetkellä koiravanhus, joten ihan vielä ei ole fretin aika, koska en halua vanhaa koiraa moisella järkyttää =) Fretti on kiinnostava otus, joten ehkä sellainen tulee harkintaan sitten, kun koirasta aika jättää (mikä ei toivottavasti kuitenkaan tapahdu vielä piiiiiitkään aikaan!!!).

        Fretit luovutetaan yleensä 8-12 viikkoisina, vähän tilanteesta ja kasvattajasta riippuen.


      • vastaukseen 2

        edellä mainutuilla kolutustavoilla et varmasti saa muuta kuin aggressiivisesti itseään puolustavan fretin. Parempi olis jos tutustuisit positiivisempiin koulutusmetodeihin. Rankaisu ei ole syytä käyttää minkää lajin eikä käytöksen yhteydessä. Hae tietoa vaikkapa hakusanoilla "positiivinen vahvistaminen" niin sekä tulokset että elämä lemmikin kanssa sutjaantuu huomattavasti helpommin. Kuonolle näpäykset ja niskanahasta ravistamiset kuulut kivikaudelle. Eläinlakikin kieltää kohtelemasta eläintä miten tahtoo.


    • papatti =)

      Oppii todella nopeasti kun vahtii vähän...kun meinaa tehdä niin viedään laatikolle ja sen jälkeen makupala. Kyllä tepsii!! Meillä käy aika usein niin että kun huomaa et on ihmisiä laatikon lähettyvillä niin mennään sinne ja yritetään olla mukamas vääntämässä. Sit hyppää pois ja kerjää. JOka kerta tulee kyl makeet naurut kun ei siellä ookkaan mitään ja toinen on tekevinään =) noo sit kun ei saakkaan makupalaa niin menee takaisin ja vääntää väkisin pienet pisut. Uskomattoman viisaita eläimii!!Käy kyllä sit muutenkin melkein aina laatilla HUOM melkein aina en tiedä onko kukaan saanu 100% käymään??

      No pureminen taas niin meillä oli aika hurjaa kun fretti meille tuli, se puri ihan koko ajan ja tosi kovaa...ei voinu käsitellä ilman hanskoja ja aina kengät jalassa ja lahkeet tiukasti kengissä.

      Noo meinas jo usko mennä mutta sit meille tuli asuu kaveri joka ei ollu niin kauhuissaan pienistä verenvuodoista eli se antoi purra ja käsitteli sitä ilman hanskoja ym. pikku hiljaa mekin ja sit alettiin. Huomasimme että kannattaa vinkasta aika kovaa jos puree niin se ymmärtää että sattuu. Nykyään ei ole tietoakaan siitä että on joskus purru =) nukkuu lasten kasvojen vieressä, ei välitä mitään vieraista jne. Aika usein saattaa antaa pusujakin =)

      Eli älä luovuta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2184
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      156
      1419
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1290
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1045
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1019
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe