Ensimmäisen vuoden sh opiskelijan kesätyö

djep

Olen ensimmäisen vuoden sh opiskelija, ja kesään mennessä opintoja kertyy n 70 op. Hain vanhustenhuollosta pitkäaikaisosastolta kesätöitä, ja minulle tarjottiin töitä laitosapulaisena. Työtehtävät koostuisivat tuolloin lähinnä perushoidon tehtävistä, joita perushoitajat tekevät. Mistä löydän listan tehtävistä jotka kuuluvat laitosapulaiselle? Mietin vain että olisinko oikeutettu lähihoitajan sijaisen palkkaan miinus pätevyys vähennys 10%? Palkkaa laitosapulaisena saisin osastonhoitajan mukaan n 1330€/kk lisät.

10

5056

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuulostaa.

      töitä laitosapulaisena. Työtehtävät koostuisivat tuolloin lähinnä perushoidon tehtävistä, joita perushoitajat tekevät. Mistä löydän listan tehtävistä jotka kuuluvat laitosapulaiselle?

      - Ehkä sinut haluttiin palkata laitosapulaisen nimikkeellä, jotta voivat maksaa tekemästäsi työstä mahdollisimman pientä palkkaa?

      -Laitosapulaiset esimerkiksi sairaalassa tai vanhaikondeissa vastaavat siivoustyöstä, laittavat ruoka ja astiakärryt valmiiksi aterioille, tilaavat ruokaa osaston jääkaappiin.
      Sun työtehtävät pitäisi olla silloin edellä mainittuja. Syöttämisessä ja perushoidossa olisit mukana korkeintaan satunnaisesti. Olen ollut pitkäaikaisosastolla ja laitoshuoltajat autto syöttämisessä, mutta ei tehneet mitään perushoitoa.

      -Minusta on jotenkin kummaa että sairaanhoitajaopiskelija palkataan laitosapulaiseksi ja tekemään kuitenkin perushoitajan työtä. Ei näin voi olla.

      Mietin vain että olisinko oikeutettu lähihoitajan sijaisen palkkaan miinus pätevyys vähennys 10%?

      - Kyllä se niin ollut että opiskelijalta vähennetään valmiin hoitajan palkasta tietty "epäpätevyysvähennys".Varmaan tietty summa perushoitajan n. 1800 tai sairaanhoitajan 2000 e peruspalkasta. Kuulutko ammattiliittoon? Soita edunvalvonnan puhelinnumeroon ja selvitä millainen sopimus ja palkka sinun pitäisi saada. Lähihoitajakin tienaa yli 1800 lisät,joten eikai se kannata 1300 euron palkalla alkaa työtä tekemään.
      En osaa mitään varmaa sanoa, mutta tilanne kannattaisi kuitenkin selvittää. Kumma että sinut palkataan työhön toisen alan ammattinimikkeellä! Minusta pitäisi maksaa hoitajan palkka vähennettynä epäpätevyyden aiheuttammalla määrällä. Selvitä asia. Ei sun kannata työtä ottaa, jos muualla saat paremman palkan.

      • osastolla.

        Laitosapulaisethan ovat siivoojia osastolla, vahaavat lattioita ja pesevät yms. Ei ne ole hoitajan hommissa. Jossain vanhainkodeissa ovat tehneet satunnaisesti perushoitoa, mutta siivoustyössä ne osastolla kuitenkin on.Ei heillä ole hoitajan koulutusta vaan ovat suorittaneet siivouksen tai laitoshuoltajan ammattitutkinnon.
        En kyllä itse ottaisi sopimusta, ennenkuin olisin ottanut yhteyttä ammattiliittoon ja selvittänyt mihin opiskelija on oikeutettu. Hoitajan hommiahan sinä haet ja sellaiseen työhön olet menossa. Luulisi että vähintään perushoitajan palkan epäpätevyysvähennyksellä olisit oikeutettu saamaan.


    • tiuhti21

      Tuolla opintopistemäärällä saat varmasti lähihoitajan/perushoitajankin hommia. Ja palkka myös sen mukainen -X%. Pidä puolesi!!

    • sama kuin

      osastoapulainen. työ sisältää myös hoitotyötä. tein sitä ekan opiskeluvuoden jälkeen, mutta sain kyllä enemmän kuin mitä sinulle tarjottiin. älä ota tuota työtä, koska mielestäni palkka ei ole reilu.

      • djep

        Kuinka paljon sait palkkaa osastonapulaisena?

        Kiitoksia vaan vastauksista kaikille. Otin yhteyttä tehyn opiskelija-asiamieheen, joitakin neuvoja sieltäkin tuli. Harmittaa kyllä että joutuu näin tarkkana olemaan, ei voi näemmä luottaa pien opiskelija että saa oikeudenmukaisen kohtelun. :( Nyt sitten pistän puheluita minua nenästä vetäneelle.


      • palkoista:
        djep kirjoitti:

        Kuinka paljon sait palkkaa osastonapulaisena?

        Kiitoksia vaan vastauksista kaikille. Otin yhteyttä tehyn opiskelija-asiamieheen, joitakin neuvoja sieltäkin tuli. Harmittaa kyllä että joutuu näin tarkkana olemaan, ei voi näemmä luottaa pien opiskelija että saa oikeudenmukaisen kohtelun. :( Nyt sitten pistän puheluita minua nenästä vetäneelle.

        Tiedot palkoista:

        http://www.superliitto.fi/?cat=47


    • palkka.

      laitosapulaisena saisin osastonhoitajan mukaan n 1330€/kk lisät.

      -Miten tuokin summa on niin pieni? Oletko siihenkin epäpätevä muka? Peruspalkka on yli 1500 euroa esim kaupungilla (joka noudattaa kvtes sopimusta)

    • SH AMK-opiskelija

      70 opintopisteen sairaanhoitajan opinnoilla voit jo tehdä lähihoitajan sijaisuutta. Jo 60 opintopistettä riittää (epäpäteväksi) lähihoitajaksi. Palkassa on silloin pieni epäpätevyysalennus.

      Ei kannata ryhtyä laitosapulaiseksi, koska silloin et tee hoitotyötä vaan siivoustyötä ja keittiötöitä!

    • uuuuuh

      Todella nerokasta kaivaa monta vuotta vanhaan ketju ja vastatakin siihen :-D

      • Anonyymi

        Kyllä ja vielä perseestä temmattua tietoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5500
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3517
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1642
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1604
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1058
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe