Punanen UR-kaira ihan susi?

zifo

Heippa,


Ostin kaupasta tollasen punasen UR-jääkairan ja sillä sai kairattua KOLME!! reikää järvellä jäähän. Sitten se ei enää purrut juurikaan ja sai kairaa naama punaisena yhtä reikää 15 minuuttia.

Onko tälle jotain tehtävissä, vai onko ihan *aska ostos?

ts

17

8404

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ollut jo

      toista vuotta tuo punainen kaira mustalla terällä ja ei siinä ainakaan mitään vikaa ole ollut.
      Taisit vaan vetää sen pohjaan tai jäällä/jäässä olleeseen hiekkaan tai muuhun epäpuhtaaseen ja sitten syytät kairaa itse aiheutetusta vahingosta.

      • olet oikeassa

        joulupukilta UR-kairan. Kokeilin kairan ensimmäiseen reikään sellaiseen paikkaan missä ei ollut vettä vaan mutaa. Ei enää toiminnut kaira, meni terät tylsäksi.
        Piti mennä ostaa uudet terät sitten kaira toimi hyvin. Täytyy varoa myös ettei terä osu kovaa ja eikä kolauta lujaa jään pintaa silloin terät voi mennä tylsemmäksi.


      • kairantienkulkija
        olet oikeassa kirjoitti:

        joulupukilta UR-kairan. Kokeilin kairan ensimmäiseen reikään sellaiseen paikkaan missä ei ollut vettä vaan mutaa. Ei enää toiminnut kaira, meni terät tylsäksi.
        Piti mennä ostaa uudet terät sitten kaira toimi hyvin. Täytyy varoa myös ettei terä osu kovaa ja eikä kolauta lujaa jään pintaa silloin terät voi mennä tylsemmäksi.

        Kyllä UR:ät on tähän asti olleet pro-vehkeitä.
        Jos et sitten ole joutunut halvan kopion uhriksi.
        Terän voi ottaa irti ja viedä terotettavaksi, tulee halvemmaksikin alan liikkeissä sillain.
        Kokeile terotusta ennen kuin heivaat koko kairan.


    • minunkaan

      mielestäni ole susi.
      Itselläni on kolme UR.rää,vihreä,punainen,sekä 6"punainen.Aivan mainioita puremaan jäätä.
      Uppoaminen heikkenee hyvinkin pienestä syystä.Jäällä ei tarvitse olla kuin yksi hiekansiru,niin kairaus muuttuu kiroiluksi.Myöskin pohjan hipaisu vaikuttaa samallatavoin,kuten edelliset jo sanoivatkin.Kairan lyönti jäähän pilaa hyvänkin terän.
      Itse olen tullut siihen johtopäätökseen,että kairaani en koskaan lainaa kenellekään,on meinaan tullut opittua kantapään kautta.
      Terää on turha alkaa kotikonstein teroittamaan,mikäli et ole asiaan perehtynyt ekspertti,saat vain vaihtoterän myyjän **ttuilut päällesi.

    • ei ole merkitystä

      mutta kairan käsittelyllä on !Jäässä ei tarvitse olla paljonkaan epäpuhtauksia kun kaira tylsyy!
      puhumattakaan että kiertää sen pohjaan , se on kerrasta selvä silläkeinoin ! jos ja kun talvisin ajellaan autolla jäällä varisee autosta hiekkaa jäälle joka myös pilaa kairan!kairaa ei myöskään saa käyttää kävelyn tukena koska teräkulmat muutuvat ja taas on kaira sökö !Huolellisella käytöllä ja pitämällä suojusta kuljetuksessa päällä
      saa kairalla kyllä kaikki talviset pilkkireiät tehtyä !Matalissa vesissä oltava varovainen eikä kairalla saa "pumpata" ei se vastaa pohjaan !

      • Välistävetoa

        Sen verran on värillä väliä,että vihreän kairan punaisissa terissä on kovapala, punaisen kairan mustassa terässä ei ole. Terät eivät ole vaihdettavissa,vihreän ja punaisen kairan kiinnityspultin reiät ovat eri kohdissa.
        Tarkasti katsoen huomaat punaisissa terissä vuosiluvun. Katsomalla vuosiluvun ja mittaamalla kovapalaterän saa melko tarkan arvion käytöstä. Jos terä on uusi ja teräpalko ohut,se yleensä tarkoittaa kiveen kairattua terää. Tuossa tapauksessa teroittaja on ottanut myös alapuolelta paljon pois ja vääntänyt terän siivet oikeaan asentoon. Pahasti kiveen kairatun ja korjatun terän teräpalko on uutta paljon kaarevampi,sisäkulmassa kovapalaa voi olla ainoastaan milli jäljellä.

        Minä teen näin. Teroitutan teräni ammattimiehellä,kun teräpalko on kovin kulunut vaihdan sen vaihtoteräpalvelusta. Saan tilalle terän,jossa on kulumattomampi kovateräpala. Sitä sitten taas teroitutan aikansa. Ensimmäistä kertaa tylsynyttä terääni en missään tapauksessa vaihda tehdasteroitettuun terään,sieltä tuskin saan tilalle parempaa.
        Idea on siis se,että vaihdetaan huonot ja pidetään hyvät. Tätähän ei tietysti pitäisi kertoa julkisesti,mutta kairat ja terät ovat sen verran hintavia kapistuksia,että tehdasteroitettuja vaihtoteriä kauppaava firma saa minun puolestani tehdä niihin myös kovapalojen vaihdon. Mitä useampi meistä tekee tavallani,sen parempia vaihtoteriä saamme tilalle. Hinta voi nousta mutta ei paljoa,kipurajallahan tässä ollaan. Se näkyy selkeästi esimerkiksi näistä pilkkipalstojen teroituskeskusteluista.

        Yksi merkittävä syy kairojen huonoon vetoon on siipikulmien muuttuminen. Sanot aivan oikein kairan käsittelystä ja suojaamisesta. Useimmin siipikulma kuitenkin muuttuu vanhoja reikiä avattaessa. Vanha reikä on alaosastaan keskeltä sula,kairaamisen voima kohdistuu siipien kärkiin ja teräkulma muuttuu vähä vähältä.
        Tässä kohtaa takaisinvääntäminen ei enää auta,terän alapuolelta on poistettava ainetta ja tämä ei enää ole teroitusta ja jokamiehen taitojen rajoissa.


    • negatkulma

      mora merkkisen kairan..sillä on kairattu maatakin tolppien pystytystä varten tai sitten joku on yrittänyt pilkkiä pellolla!!!..siinä on irroitettavat teräpalat..pala kiinni kahdella kuusiokoloruuvilla, irroitin teräpalat ja varovasti, teräpalaa liikaa kuumentamatta teroitin ne rälläkällä ja lamellilaikalla, todella varovainen saa olla lamellilaikan kanssa sillä terää palaa pilalle hetkessä..jos terä käy kerrankin sinisenä niin siihen ei auta enää tämän sinen pois rälläköinti vaan terä karkaisu on silloin menetetty..teroittaessa otettava huomioon myös se että terälappu ei ole kulunut ns suksenkärjelle alapuolelta silloin se ei pureudu jäähän vaikka olisi kuinka terävä..

      • himopilkkijä

        olen himo pilkkijä ja nuo vahingot on vanhastaan tuttuja
        itse pidän hiomakiven palasta matkassa lähes aina olen itekseni tutkinu että muutama veto ensi oireissa on tehokkainta teroitusta ja hätävarana on semmoinen konsti että vedä puukolla terästä karhe pois heti vaurion jälkeen koneelliset hiomiset jätän suosiolla muille


    • harjoitteleva

      Ostin UR-kairan joskus vuonna 1983. Hyvin on syönyt jäätä. Isompi ongelma on, että se hiukan nuljuu taittonivelen kohdalta vaikka kuinka kiristäisi. On tehnyt sitä uudesta asti. Olisikohan siinä vielä takuuta jäljellä?

    • Totta

      Käyttäjässä yleensä vika!

    • kairaakairaa
    • 3494jd

      Vihreä kaira on paljon parempi.

      Terä on parempaa laatua ja varmasti karkaisukin.

    • Suoritan jääkairan teroituksia . puh 0500 533 340 .

      • Anonyymi

        Missä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä?

        Täällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällä.

        Jääkairan teroittajat ovat kuolleet sukupuuttoon.


    • Anonyymi

      Kävin tänään kairaamassa, ja hyvin upposi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1438
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1225
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1175
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1174
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1063
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1062
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe