Te maakilpikonnan omistajat!

tsirpilii

Moikka.

Netistä toki löytyy valtavasti tietoa konnista, mutta haluisin nyt vastauksia konnien omistajilta.

Millainen lemmikki maakonna on? Nukkuuko horroksessa paljon? Paljonko vaatii "huomiota"?

Tietysti tiedän, että terraario pitää pitää puhtaana eikä konna pelkällä tuorekurkulla elä.

Pysyykö terveen hyvin hoidettuna? Miten usein konnat käyvät lääkärissä? Onko samanlaisia tarkastuksia kuin esim. koirilla ja kissoilla.

Voiko niitä pitää ns. seuraeläiminä? Tajuavatko esim jos niitä silittää?

Sitten tärkein? Mitä konnalle tarvitaan? Millaisia ovat alkuhankintakustannukset?

tarvitaan varmaan terraario tarvikkeineen jne. Kuinka isossa konna viihtyy?

Miten tulisi toimeen esimerkiksi kissan tai koiran kanssa?

Konna ei varmaankaa silti ole sopiva ns. äkkipikaisvalinnaksi lemmikkiä hankkiessa. (vaikka en tiedä kuka niin lemmikin hankkii ns. päähänpistosta.)

Tulipas paljon kysymyksiä :D kertokaa vaikka omasta maakonnastanne ja ujuttakaa vastaukset tekstiin. :)

2

503

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • konna2

      Puhun nyt Nelivarpaasta ,koska sellainen taloudesta löytyy.
      Nukkuu horroksessa sen parikuukautta, muuten elelee lattiakonnana tai sitten oleilee terraariossaan jonne pääsee vapaasti sisään ja ulos. Varsinaista huomiota se ei kaipaa ,eli ei juurikaan mistään silittelystä tai kädessäpitämisestä välitä. Utelias se toki on ,kulkee joskus perässä ja tulee aina kurkkaamaan kun tulee kotiin. Viiveellä toki... Syliinkin tulee usein ,kun istuu lattialla.
      Lääkärissä on käyty 15-vuoden aikana kahdesti ,lyhentämässä nokkaa. Eli ei usein tosiaankaan.
      "Voiko niitä pitää ns. seuraeläiminä? Tajuavatko esim jos niitä silittää? "
      Eivät ole varsinaisia seuraeläimiä ,viihtyvät enimmäkseen omissa oloissaan. Jotkut konnat kyllä antavat rapsutella ,omani ei siitä välitä.
      Terraarion saat halvimmalla, kun teet itse vanerista. Yksinkertainen laatikko riittää, 1*2m:ä ,jos konna on siellä kokoajan. Muuten riittää pienempikin. sitten UV-lamppu ja spotti lämpölampuksi. Hiekkaa ja purua pohjalle ym. virikkeitä ja joku kaivelupaikka. 100-150€:a pitäisi riittää, lasinen terraario on tietty kalliimpi.
      Ei tule toimeen koiran eikä kissan kanssa ,se on niille pelkkä lelu jota voi purra ym.
      Terveenä pysyessään maakonna on elämänikäinen lemmikki ,joten harkintaa tosiaan kannattaa käyttää. Onnea hankintaan kuitenkin ,jos siihen päädyt.

    • turtle WAX

      - ainoana lemmikkinä kodissa, konnaa voi pitää huoletta lattialla jos se ei ole kovin viileä, kesällä ulkonakin lämpimällä säällä. Missään nimessä konnaa ei saa pitää ulkona koko kesää, suomen kelit on liian kylmiä. Oon nähnyt noonnia viettävän kesää ruohikolla ja yhden takaraajahalvaantuneenkin olen nähnyt... ravinteita ja vitamiineja ei yleensä anneta säännöllisesti ruokinnan yhteydessä joten monasti kilpi kasvaa epämuodostuneesti tai ei liki lainkaan ja ne konnat on aikas säälittävän näköisiä... miksei pienellä vaivalla voisi hoitaa oikealla tavallakin???
      Meidän konnat on oppineet tulemaan ruoan perässä, nipistelvät varpaita kun on nälkä, kiusaavat kissoja ja seuraavat niitä minne menevätkin... mutta suoranaisesti en suosittele pitämään muiden eläinten kanssa (kissat, koirat, jänikset/kanit, hamsterit) samassa tilassa vapaasti ilman valvontaa.
      Meillä Rodi on nyt koisimassa, horrostaa muutaman kuukauden, taidan herätellä ensi kuussa sitä... http://www.herppi.net/keskustelu?func=showcat&catid=2 .. http://www.konnamaa.com/ .. laitan tähänkin nää hyviksi todetut linkit konnien hoitamisesta.

      Kyllähän konnien kanssa saa aikansa kulumaan mutta yleensä, mielestäni, nuoriso kyllästyy lemmikkeihinsä nopeasti ja lemmikit jää aikuisten huolehdittavaksi. Näin meidänkin konnat on meille päätyneet, halpoja hankintoja huonoista oloista, hyvään kotiin ;)

      Maakonna on erittäin kestävä ja sitkeä lemmikki, jos huolehtii ettei se saa vetoa ja joudu olemaan liian viileässä kun se ei horrosta, onhan sen asuinsijat etelän lämmössä.

      Konna kannattaa viedä sairaana lääkäriin, meidän konnia ei ole siellä tarvinnut kuskata, kopkop toivottavasti toi horrostus menee nyt hyvin... tuntuu että usko loppuu ja konna on kuollut, mutta ei kait sitten olekaan ;) EI, kyllä kaikki hyvin menee kun perehtyy sen hoitamis menetelmiin.

      Meidän Nelivarvas Donna antaa silittää lämpimillä ilmoilla kaulan alta mutta Rodin äjjä imagoon se ei oikein sovi, muuten tollanen silittely, no, taitaa olla tyttöjen juttuja, hehe.

      Kaikki mitä konna tarvitsee, voit lukea noista linkkien jutuista.

      Terraario, pienelle konnalle käy aluksi tietty pienempi kämppä mutta kannattaa hankkia heti ainakin metrin pituinen terra sille, kyllä se pikkuinenkin sitä tilaa tarvitsee ja uskaltaa käyttää. Turve/hiekka (0,5-1.2 puhallushiekkaa) sekoitus (50/50) alustaksi ja muutama laakea kivi lämmittely paikoiksi, UVB matelija putki ja lämmitin valo (spotti tai vastus). Seepian kieli, kalkkinaposteltavaksi, ruoka astia, jonka toki voi poistaa ruokailun jälkeen ja tarpeeksi laakea ja avara vesi astia jossa konna voi käydä juomassa.

      Kannattaa katsella myös harrastajilta luovutettavia iäkkäämpiä konnia. Ne kun voivat elää monta kymmentä vuotta ja useasti niihin kyllästytään jo muutamassa vuodessa. Monet konnat ovatkin melkoisia kiertolaisia ja joskus huonokuntoisiakin, joten rescue konnan kuntoon kannattaa aina kiinnittää huomiota ennen kuin sen ostaa omaksi. Kilven muoto, kovuus, konnan yleiskunto, ei flunssaa, eikä tuhise turhia vaan on pirteän vikkelä liikkeissään eikä ole veltto käsiteltäessä vaan vetäytyy suojaan kilpensä turviin.

      Meillä tallustelee välillä kissojen kanssa mutta jatkuvassa vartioinnissa sillä kissa voi tahtoessaan kääntää konnan ja vahingoittaa kynsillään sitä. Toki konna osaa pitää puoliaan mutta kuitenkin olisi parasta jos konna saisi olla omissa oloissaan ja sille olisi se yksi huone jossa se voisi päästä tepastelemaan myös lämpimällä lattialla, välillä.

      Tässä vastauksia, kysy lisää jos tulee jotain mieleen, lue noita herpin ja konnamaan juttuja... moe

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2936
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2500
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      92
      2256
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1896
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      46
      1825
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1323
    Aihe