Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tapiolan säästötili

säästäjä_

Onko kellään kokemuksia Tapiolan säästötilistä, linkki:
http://www.tapiola.fi/www/Yksityisasiakkaat/Pankkipalvelut/Tilit/Saastotili/saastotili_esittely.htm

Tai jos ei olekaan, niin osaisiko joku muu selventää, mitä tarkoittaa "Säästötilille maksetaan korkoa päiväsaldon mukaan, siis kuukauden jokaiselle päivälle erikseen"?

Tuosta nyt itse päättelen heti, että esim. maanantaina tililläni on 1000 euroa, mutta siihen tulee 0,55% lisää, jolloin tiistaina onkin jo 1005,5 euroa, siihen taas 0,55% lisää niin keskiviikkona onkin jo 1011 euroa. Voivatko he siis käytännössä tosiaan joka päivä laskea koron, ja lisätä sen tilin saldoon?

Joskus aikoinaan minulle kaupiteltiin vakuutuksia Tapiolasta ja otinkin. Sitten samalla kaupiteltiin säästötiliä, koska sillä saisi vähennystä vakuutusten hintoihin. Tämä edellinen korkoasia sanottiin silloin sanallisesti, mutta kun pyysin jotakin esimerkkiä, paljonko esim. 1000 euroa voisi kasvaa korkoa vuodessa, niin vastauksena oli jotain epämääräistä, eikä lainkaan mitään lukuja. Mielestäni olisi hyvä kertoa käytännön esimerkkejä, niin tällainen tavallinen mahdollinen asiakas kuin minä voisin kiinnostua.

5

2586

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 365 tai 360

      saat päivässä korkoa noin 0,001 %, - 28 % vero,

      tuo on vuosikorko,
      talletuskoroissa on aina vuosikorko,

      JOS olisi 3 kk määräaikainen taletus ja korko 8 %,
      saat tuolta 3 kk ajalta korkoa 2 %, -28 % vero joka menee automaattisesti.

      (Tuo suuri 8 % vain jotta osaat päässäsi laskea.)

    • jaaas

      "Voivatko he siis käytännössä tosiaan joka päivä laskea koron, ja lisätä sen tilin saldoon?"

      Periaatteessa mahdollista, mutta käytännössä korko maksetaan yleensä joko kuukausittain tai vuosittain. Tapiolan sivuilta ei ilmene, kumpaa tapaa säästötilillä käytetään.

      Korko siis lasketaan joka päivälle erikseen, mutta maksetaan isommassa köntässä. Ja se päiväkorko on tosiaan (ilmoitettu vuosikorko)/365. Jakajana voi olla myös 360. Jos korko maksetaan kerran vuodessa, siihen ei tule yhtään "korkoa korolle"-efektiä vuoden aikana.

    • Tiliehdoissa koronamksupäivä

      ...tuo ehto. Tarkoittaa kyllä luultavasti sitä, että eivät liitä korkoa päivittäin tilille vaikka laskevat sen koron joka päivän saldolle erikseen.

      Käytännössä kyllä täysin mahdollista liittää laskettu korko tilille vaikka joka päivä. Laita kysymys pankkiin, milloin liittävät korot tilille. Yleensä se tehdään kerran vuodessa, mutta esim. S-pankissa mulla on tili, jossa panevat korot tilille kerran kuussa.

      • tilikäs

        maksetaan korot kerran vuodessa. Tuo korkoa joka päivältä, tarkoittaa sitä, että vaikka jonain päivänä tililläsi olis 0e, se ei haittaa koska korko lasketaan joka päivä, jolloin siis et jää ilman korkoa vaikka tili joskus tyhjenee. Muissa pankeissa korko lasketaan kuukauden alimman saldon mukaan, joten jos joskus tili nollilla jäät siltä kuulta ilman korkoa.


      • otsikoija
        tilikäs kirjoitti:

        maksetaan korot kerran vuodessa. Tuo korkoa joka päivältä, tarkoittaa sitä, että vaikka jonain päivänä tililläsi olis 0e, se ei haittaa koska korko lasketaan joka päivä, jolloin siis et jää ilman korkoa vaikka tili joskus tyhjenee. Muissa pankeissa korko lasketaan kuukauden alimman saldon mukaan, joten jos joskus tili nollilla jäät siltä kuulta ilman korkoa.

        siksi tapiola pankki onkin parasta! tosin kuin muut pankit - ei haittaa "vaikka jonain päivänä tililläsi olis 0e"! Kuukauden alimman saldon mukaan maksavat pankit vielä kiskovat palvelumaksuja ihan kaikesta toisin kuin tämä minulta 10 pistettä saava Tapiola!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe