väkivaltainen

4 vuotias

Mieheni melkein 5 vuotias poika on hyvin mahdoton. Kaksi ja puoli vuotta olen heidän elämässään ollut ja tuntuu, että pahemmaksi lapsen käytös menee koko ajan.
Väkivaltainen hän on ollut koko ajan. Hirveää puremista ollut vielä viime syksynä (isä, muut lapset). Puolitoista vuotta sitten alkanut potkiminen ja lyöminen.
Jos komennan tavarat lentää ja ovet paukkuu. Tätä ollut koko ajan. Jos on lähellä tulee potkuja tai lyömistä. Aivan jatkuvaa hokemista; isi on tyhmä, isi on persenaama, en tykkää isistä. Ja sama minulle. Pyrin antamaan isänsä hoitamaan rajat ym. Koska usein mieheni suuttuu minulle, kun komennan.
Lapsi on myöskin hyvin arka ja pelokas. Eli isänsä istuu illalla sängyn vieressä vaikka 2 tuntia, kunnes poika nukahtaa. Peukalon imeminen myös jatkuvaa. Sekä nukkuessa, että esim. televisiota katsoessa.
Viikko sitten isänsä vei lapsen äidilleen ja kun pyysi halia lapsi repäisi isänsä naaman hirveille verijäljille. Mikään ei tehoa, yhtään ei jousta.
Olisi mukava harrastaa ja tehdä asioita yhdessä. Mutta kun poikkeuksetta aina tulee se hirveä väkivalta kohtaus tai muuten vain hirveä raivo. Esim. mitään lautapelejä ei voida pelata, koska hän ei jaksa keskittyä sääntöihin, eikä pelin kulkuunkaan.
Isänsä vedonnut aina väsymykseen, nälkään, janoon, kuumaan, kylmään jne.jne.
En ole koskaan tavannut vastaavanlaista lasta.
Miehelläni on lehmän hermot, mutta mielestäni tässä tarvittaisiin jo ulkopuolista apua. Mutta sitä hän ei uskalla hakea, kun pelkää exäänsä.
Lapsen äiti taas on sitä mieltä, että kun lapsi saa nukkua kunnon yöunet ja samat säännöt kummassakin kotona ja sitten vain toivotaan, että poika ennen kouluikää rauhoittuu.
Minun on kohta haettava itselleni apua, koska itse en jaksa tuollaista katsella kotonani. Lapsi on viikko isällä, viikko äidillä. Tarhassa menee kuulema hyvin, joka mielestäni on tosi outoa. Onko kenelläkään vastaavia kokemuksia??

6

971

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rankkaa..

      Toisten lyöminen, potkiminen ja satuttaminen on lapsiltakin kiellettyä. Tuossa iässä meillä oli pojan kanssa myös agressiivisuusongelmaa, raivarin saadessaan yritti lyödä minua. Sellaisesta lyömisestä tulee lapselle helposti tapa. Sellaista käytöstä ei saisi isän eikä kenenkään puolustella millään. Ei ole olemassa syytä miksi toisia saisi satuttaa.

      Meillä tehosi se että isä otti lapsen tiukkaan syliotteeseen jos oli paikalla, muuten minä. Fyysisesti rankkaahan se on. Lapsi inhosi sitä syliotetta, hikoili ja itki ja huusi kunnes rauhoittui siihen. Rauhoittumisen jälkeen sitten juteltiin asiasta.

      Se oli rankkaa aikaa.. Apua kannattaa hakea eikä odotella. Tsemppiä ja voimia sinulle.

      Käyhän muuten www.perheklubi.net -sivuilla. Sieltä löytyy asiallista vertaistukea. Et ole yksin..

    • sun jäljiltä
    • nähty on samaa

      Lapsihan selvästi reagoi lähinnä elämäntilanteeseensa. Lapsipsykologien mielestä järjestely: "viikko isillä, viikko äidillä", on pahin mahdollinen pienelle lapselle,joka ei osaa käsitellä mielessään, miksi häntä heitellään jatkuvasti paikasta toiseen, eikä hänellä ole missään kiinteää kotia. Vanhemmista se tietenkin on "hieno" järjestely, joka kuvaa heidän kykyään selvitä avioerosta tyylikkäästi ilman ristiriitoja, mutta pienellä lapsella on yksi viikko ikävä äitiä, kun hän on isän luona, ja toisen viikon ikävä isää, kun hän on taas äidin luona. Jos molemmissa ns. kodeissa on vielä uusi ihminen,jota vain rasittaa tämän lapsen mahdottomuus, niin ei ihme, että lapsesta niin isä kuin äitikin alkaa vaikuttaa "persenaamoilta", kun jatkuvasti laittavat häntä tähän rakoon. Lapsi on selvästi masentunut, ja aggressiot ja uhma on pienen lapsen tapa ilmaista ja torjua psyykkistä hätää. Väsynythän lapsi varmasti on, kun kaikki energia menee sen oman ahdistuksen kurissapitämiseen jollain tavalla tarhassa ilmeisesti.
      Teille parina oli varmasti hyvä käydä vaikka perheneuvolassa keskustelemassa ulkopuolisen kanssa, miten yhdessä loisitte yhteisen "kodin" lapselle. Oletan että samaa kiukuttelua on myös äidin luona, mutta hänen pitää esittää sitä oikeaa kasvattajaa, eikä halua myöntää, että hankalaa on hänelläkin. Toisaalta, jos hän on ilman uutta parisuhdetta,lapsi saa siellä jakamatonta huomiota, eikä oireile yhtä paljon. Parempi olisi nyt tehdä jotain, ettei käy niinkuin "meillä". Kun tilanne oli aivan kaaottinen, toinen osapuoli,joka aikaisemmin kielsi kaikki ongelmat, kertoi, ettei hänkään ole saanut koskaan mitään rauhaa pidettyä. Silloin se oli jo myöhäistä ja seuraukset sen mukaiset.

    • varmasti

      Vaikuttaa tempperamentti! Minun kummipoika huutanut synnytyksestä asti ja muut lapset nukkuivat. Raivostui "eritavalla" jo ennenkuin osasi kävellä. Kone käy, mutta kukaan ei ohjaa. Keskittymiskyky nolla. Kertomasi kielenkäyttö kuulostaa hyvinkin tutulta. Yhden tempperamenttia ennustavan eron olen löytänyt.

      Kun lapsesi kakkaa, kakkaako hän rauhassa, omassa nurkassaan keskittyen vai vaikka kesken leikin. Rauhassa kakkaavat tulevat omaamaan hyvän keskittymiskyvyn koulussakin ja jälkimmäiset eivät keskity koulussakaan. Lohdutuksena kuitenkin, keskittymiskyvyttömistä tulee leppoisia seuramiehiä!

      Olen siskoni kanssa odottanut kasvua ja kehitystä, mutta huomannut, että tempperamentti on tempperamentti. Kyllä se 18 vuoden pästä helpottaa.;-) Se on vähän kuin yrittäisi kouluttaa terrieristä leppoisan sylikoiran tai sylikoirasta hurjan koiratappelukoiran. Ei tule onnistumaan.

      Monesti tempperamentikkaan lapsen "omistajat" saavat tuntea itsensä huonommaksi, vaikka tekevät 3 kertaisen työn. Kiltti ja helppo kasvaa hyväkäytöksiseksi tekemättä mitään ja vanhemmat saavat kiitokset. Vaikka kyse on tempperamentista. Näin tämä maailma menee.

      Joskun kuitenkin luonteeseen tai keskittymiskykyyn voi vaikuttaa hengitysilmakin. joten tämäkin kannattaa selvittää. Olen tehnyt aiheesta nettisivut, toivottavasti niistä on jotain apua.

      www.homeasunto.suntuubi.com

      • että kakkaako,

        mihinkähän tieteelliseen tutkimukseen tuo väite pohjasi?
        Itse tein aikoinaan sen virheen, että en antanut uuden puolisoni puuttua lasteni kasvatukseen, vaan aloin aina muksuja puollustamaan kun uusi mieheni heitä komensi. Minusta tuntui että hän komentaa ja "rankaisee" lapsiani vain sen takia etteivät ne ole hänen tekemiään. Myöhemmin kun saimme yhteisen lapsen, huomasin että hän komentaa aivan samalla tavalla myös omaansa. Olin vain liian suojelevainen (väärällä tavalla) lapsiani kohtaan ja se ei ollut hyväksi. Kumpa saisit miehesi kanssa puhuttua, että jos olette yhdessä myös sinulla on oikeus kasvattaa hänen lastaan ja sinunkin mielipiteesi pitää ottaa huomioon. Saisitte sovittua yhteiset toimintatavat esim. lapsen raivarin suhteen ja nämä säännöt pitäisi saada käyttöön myös äidin luona. Meillä kohta 7-vuotias adhd-poika sai myös 3-4 vuotiaana raivareita ja häntä pidettiin tiukassa syliotteessa kunnes raivo meni ohi ja sitten keskusteltiin. Nykyään epäasiallisesta käytöksestä (ei enää saa raivareita) joutuu jäähyportaalle istumaan ja ihme kyllä menee itse portaalle ja istuu jäähynsä kiltisti paikoillaan. Sen jälkeen keskustellaan miksi jäähylle joutui ja sovitaan että koittaa olla tekemättä jatkossa kyseistä asiaa ja poika pyytää anteeksi, halitaan ja asia on kunnossa. Kyllähän siinä kova urakka on, että tuollaisen käytöksen saa karsittua pois, mutta niinkuin joku tuossa edelläkin sanoi: töisen ihmisen (tai eläimen) lyöminen ei ole sallittua milloinkaan eikä mistään syystä! Voimia sinulle ja koko perheellesi !!!


    • vastaa

      Ensin, kiitos kaikille asiallisista vastauksista!!
      Me elämme kuitenkin
      todistetusti täällä vain kerran. Ja haluan elää toisenlaistakin elämää kuin sitä mitä elin varsinkin, kun elin ensin narsitihäiriöisen miehen kanssa 15 vuotta. Jotenka tulin ratkaisuun, että minusta ei ole tähän. En vain pysty enkä kestä. Olen itsekäs, ja miksi en olisi? Lapsi ei ole minun, hänellä on vanhemmat jne. Ja koska parisuhteeni mm. tämän takia oli aivan miinuksilla, tein tämän päätöksen.
      Hyvää kesää kaikille ja vielä kerran kiitos kommenteista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      155
      11241
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3133
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2984
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2177
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1938
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1785
    7. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1754
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1749
    9. 85
      1738
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe