Univaikeudet..

muita??

Onko täällä äitejä, jotka nukkuvat yönsä todella huonosti, vaikka lapsi antaisikin nukkua? Oletteko löytäneet omalla kohdallanne ratkaisuja asiaan? Itse alan olla aika väsynyt jatkuvaan sängyssä pyörimiseen ja hyörimiseen ilman mitään syytä.. Tai ainakaan itse en tiedosta mikä voisi tämän aiheuttaa. Lapsi herää 1-2 kertaa yössä eikä se ole ongelma, vaan se, etten saa unta kun ensimmäisen kerran yössä herään (tämän kerta ei yleensä ole sellainen, jolloin lapsi herättää vaan herään ihan itse).

8

1221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Unetar

      Pätkäuni ja muutkin uniongelmat liittyvät todennäköisesti huonosti toimivaan tasapainoaistiin. Se aiheuttaa kehossa kroonista lihasjännitystä ja samalla adrenaliinin (ponnistushormonin) eritys lisääntyy. Liian korkea vireystila voi haitata nukahtamista ja nukkumista.
      Tasapainoaistia hoidetaan asentohoidolla:
      liikesarjoilla, jotka matkivat tasapainoaistin kaarikäytävien muotoa. Hoidon teho perustuu painovoiman hyväksikäyttöön ja sen välitön vaikutus on lihasten rentoutuminen. Samalla adrenaliinitaso normalisoituu.

      Lisätietoja osoitteessa asentohoito.auttaa.fi

    • aika ajoin uneton

      Minulla on elämässäni aina välillä pahoja univaikeuksia, ihan unettomuutta johon joudun syömään lääkkeitä. Itselläni tällä hetkellä suurin syy unettomuuten on varmaan se että stressaan etukäteen sitä etten nuku. Meidän vauva on nukkunut yli 6h pätkiä ihan muutaman viikon ikäisestä ja tällä hetkellä hän nukkuu jopa 11h kerrallaan, eli nukkua saisin jos siinä onnistuisin.

      Herään myös pieninpäänkin inahdukseen mikä vauvan sängystä kuuluu. Kun yritän nukkua toisessa huoneessa kuin vauva niin en saa sitäkään vähää nukuttua kuin yleensä, kuuntelen vain korvat höröllä että pärjääköhän se siellä toisessa huoneessa.

      Sain lääkäriltä lievää rauhoittavaa jonka avulla onnistun nukahtamaan silloin kun olen todella väsynyt, edes joskus saan nukutuksi. Toivon todella että tämä menisi jo pikkuhiljaa ohi tämä unettomuus, tämä kun on alkanut vaikuttamaan jo mielialaan todella ikävällä tavalla. On todella vaikea jaksaa lapsen kanssa jos on valvonut monta yötä. Nykyisin en onnistu nukkumaan edes päiväunia, varmaan samasta syystä kuin en yölläkään saa nukutuksi.

    • oma vika ei vauva valvota

      Moi

      Mulla tuottaa vaikeutta nukkumiseen meneminen, menen vasta suunnilleen sitten kun taju meinaa lähtea, ja jos menen sänkyyn aikaisemmin pyörin ja hyörin ja päässä alkaa pyöriä kamalia ajatuksia joitten takia en sitten nuku koko yönä, mutta kun unesta saan kiinni joskus yhden kahden aikaan vauva menee n. 9.00 nukkumaan niin nukun sit niin kauan kun vauva eli vaikka heräisin yöllä saan taas nukutuksi..
      Itse en keksi muuta vaihtoehtoa itselleni kuin lääkityksen jolla saan unesta kiinni, ennen vauvaa ja raskautta söinkin unettomuuteen lääkkeitä niillä nukuin yöt hyvin! Raskaus ajalla olin niin väsynyt ettei nukkuminen ollut hankalaa, mutta synnytyksen jälkeen univaikeudet taas alkoi ja olen päivisin väsynyt mutten nuku kyllä että tulisi sitten illalla uni muttei kyllä tule!

      Apua kaipailisin myöskin, lääkkeet viimeinen vaihtoehto.

      • tilanne!

        Niinkun nytkin, kello on jo melkein 23 enkä ole sängyssä koska se ahdistaa. en pysty nukkumaan, mietin vaan asioita ja oma elämä alkaa ahdistaa. Omalla kohdallani tää ongelma johtuu siitä että tunnen oloni todella yksinäiseksi. Yksinäisyys on myös pääsyy siihen että olen jonkun verran masentunut. Olisiko sinulla myös vähän masennusta tai jotain muuta mikä hiertää mielessä?


      • vastaus.
        tilanne! kirjoitti:

        Niinkun nytkin, kello on jo melkein 23 enkä ole sängyssä koska se ahdistaa. en pysty nukkumaan, mietin vaan asioita ja oma elämä alkaa ahdistaa. Omalla kohdallani tää ongelma johtuu siitä että tunnen oloni todella yksinäiseksi. Yksinäisyys on myös pääsyy siihen että olen jonkun verran masentunut. Olisiko sinulla myös vähän masennusta tai jotain muuta mikä hiertää mielessä?

        Aikasemmin todettu masennus, ja sanoivat et on suurempi riski sairastua raskauden jälkeiseen masennukseen... Mutta en sit tiedä oikein mitä masennus on et onko mulla... Ei itsellänikään oikein seuraa ole siis myös aika yksinäinen... Kavereita olisi muutamia mut en sit saa koskaan aikaseksi lähteä mihinkään.. mut sit taas jos on joku tapaaminen yms. ni lähen oikein innoissaan... mut jos ite pitäis järjestää jotain ni ei ... Kotona vaa olen. Paitsi ihan vauvan takia käyn vähintään kerran päivässä ulkona...


    • yksiuneton

      mamma myös :)alkaa jo kyllästyttämään :(

    • nukkumatiton

      minulla reilu 1-vuotias lapsi, ei heräile öisin vaan nukkuu tauotta noin klo: 20.00-07.00. Minä taas valvon aamuyöhön saakka, koska en saa unta! esim. viime yönä katselin kelloa vielä puoli neljän aikoihin. Aamut on yhtä tuskaa kun yö on mennyt niin vähillä unilla, joten joskus aamupäivän touhut on jäänyt vähäisemmiksi pelkästään minun väsymyksen vuoksi (lyhyempi ulkoilu tms.) Päivät hoidan lasta yksin, eikä aikaa omille jutuille yleensä paljon ole. Illalla kun saan poitsun nukkumaan, alkaa siivoilu/tavaroiden kerääminen/suihku/paperityöt ym. ja luulen että ainakin omalla kohdalla se on juuri se mikä valvottaa. Kun ilta on ainoa aika itselleen, niin sitten tulee katsottua tv:tä, oltua netissä, jumpattua, luettua lehtiä jne. omia askareita. ne taas tavallaan piristää ja sitä ei osaa mennä nukkumaan.

      • kahden äiti

        Hoidan kotona vauvani ja leikki-ikäisen yksin. Isompi ei nuku koskaan päikkäreitä. Nukkuu22-07 ja vauva herää pari kertaa yössä , herää viimeistään 5.15 päivän viettoon:) Teen väitöskirjaa 23 eteenpäin. Joten unet ovat useimmiten 3-4 tuntia. Ymmärrän , että touhuni ei ole järkevää , mutta päivällä olen täysin kiinni lapsissa. Tosin kirjoittaminen parempaa kuin valveilla pyöriminen:)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2131
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe