tappelut kuriin kiekossa

Nimetön

Kyllä tuollaiset tappelut pitäisi karsia kiekosta kokonaan pois. Lajihan on todella hieno ja sitä on todella hieno katsella.Mutta tuollaiset brutaalit tappelut ei sovi lajiin.

http://www.nhlfightingvideos.com

ei mitään jäekeä enää koko touhussa

5

473

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viime yönä
    • gregz

      Hohhoijaa...taas pitää vastata tällaiseen viestiin. No tässä tulee taas vähän faktoja

      -Tiesitkö, että NHL:ssä sattuu vähemmän loukkaantumisa, kuin SM-liigassa, vaikka pelitahti on kovempi, ja peli fyysisempää. Ai miksikö? Siksi, että pelaajat pitävät tappeluiden avulla pelin itse siistinä. Koska NHL-pelaajilla on SM-liigaa lievempien tappelurangaistusten takia mahdollisuus suojella joukkuetovereitaa, esiintyy liigassa paljon vähemmän Euroopan liigoista tuttuja mailalla hakkaamisia ja muita sikailuita. Monet asiantuntijat ovat todenneet, että esim Wayne Gretzkyn pelaajaura olisi ollut paljon lyhyempi, jos hänen joukkuekavereilleen ei olisi annettu mahdollisuutta suojella tähtipelaajaansa. Kyllä minun mielestäni se, että kaksi ammattimiestä ottavat reilusti mittaa toisistaan ilman hanskoja on pienempi paha, kuin se, että joku neloskentän mulkku hakkaa esim. Sidney Crosbyltä kädet paskaksi.

      -NHL:ssä on runsaasti sääntöjä, joilla kaikenlaiset ylilyönnit tappeluissa vältetään. Kenenkään ei ole pakko tapella, jos ei halua, ja lähes poikkeuksetta tappelussa on aina mukana kaksi osapuolta, jotka ovat omalla toiminnallaan tietoisesti hakeutunueet tilanteeseen. Virallisten sääntöjen lisäksi, myös pelaajien oma kunniakoodisto, ja herrasmiessäännöt pitävät huolen siitä, että välienselvittelyt ovat yleensä aina reiluja, ja loukkaantumisa sattuu todella harvoin.

      -Lisäksi joudun taas ihmettelemään sitä, miten SUOMALAISET kehtaavat ottaa kantaa siihen, mikä kuuluu jääkiekkoon, ja mikä ei!!? Jääkiekko on käsittääkseni keksitty Kanadassa, eli eiköhän kannata suunnata katse sinne, jos haluaa tietää mikä kuuluu lajiin, ja mikä ei. On aina syytä muistaa, että alkuperäinen pohjois-amerikkalainen jääkiekko on kovien jätkien väkivaltainen kontaktipeli, jossa tapellaan, taklataan, veri lentää ja hampaita tippuu! Suomalaiset tuntuvat kuvittelevan, että jääkiekko on jotain terveysliikuntaa, jossa kaikilla pitää olla kivaa ja turvallista. Jääkiekko on kontaktilaji siinä missä esim. amerikkalainen jalkapallo, tai rugby! Jos sinä, ja muut kaltaisesti ette hyväksy jääkiekon alkuperäistä luonnetta, niin miksi sitten seuraatte sitä!? Maailmassa on kasapäin viihdyttäviä pallopelejä, jotka eivät ole niin fyysisiä, kuin jääkiekko.

      -Olen itsekkin sitä mieltä, että ns. show-tappelut tulisi kitkeä pois, mutta toisaalta pitäähän joukkueen "poliiseilla" ola mahdollisuus treenata taitojaan toisen samansarjan tyypin kanssa.

      Mutta joo. Täss kaikille niille, jotka luulette tietävänne mikä kuuluu jääkiekkoon ja mikä ei, hieman tyylinäytettä jääkiekon ALKUPERÄISESTÄ KOTIMAASTA: http://www.youtube.com/watch?v=UBkvn4SsR5A

      • tälle ...

        selonteolle !

        Asiahan on juuri näin kuten edellä kerroit !


    • idupidu

      Tapella saa ja pitää, ei kavereita jätetä pulaan tai vastustajan anneta kopsasta molaria !!! Anssi Salmela ROCKS

    • Joulupukki

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2468
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2230
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2059
    5. 173
      1876
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      43
      1865
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1548
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe