Miten lopettaa tupakointi?

,,,,,

Puoliso saa työpaikan kustannuksella Champix-lääkityksen, joka poistaa halun tupakoida. Hänellä oli selkeä nikotiiniriippuvuus, tupakkaa kului vuosikaudet aski päivässä.

Millä ihmeellä minä lopettaisin? Psyykenlääkkeet estävät Champixin käytön, nikotiinipurkasta tuli aikanaan kauhea närästys, ja lisäksi pelkään lihomista enemmän kuin kuolemaa. Poltan tavallisesti 2-3 askia viikossa, joskus olen polttamatta päivän, kaksi tai viisi, eikä tee edes tiukkaa. Sen sijaan ajatus tupakoinnin lopettamisesta kokonaan tuntuu lähes mahdottomalta.

33

3596

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ,,,,,

      Sen sijaan ajatus tupakoinnin lopettamisesta kokonaan tuntuu lähes mahdottomalta.

      -Silloin sinun on jatkettava tupakointia. Lopetus ei onnistu tuolla asenteella mitenkään, valitettvasti.

      • omasta

        asenteestahan se on kiinni, tupakoiko vai ei. Siis ihan "korvienväli juttu" .


      • mutta joo
        omasta kirjoitti:

        asenteestahan se on kiinni, tupakoiko vai ei. Siis ihan "korvienväli juttu" .

        On se kummiski miehekästä puhaa.


      • Marju111
        omasta kirjoitti:

        asenteestahan se on kiinni, tupakoiko vai ei. Siis ihan "korvienväli juttu" .

        Ei ole pelkästään korvien välistä kiinni. Kannattaa kokeilla sähkötupakkaa. Sähkötupakan avulla itse lopetin kuin seinään eikä tee mieli palata takaisin.
        Tämmönen setti mulla:
        http://e-tupakka.info/kuinka-aloittaa-sahkotupakointi/


    • oootko

      ajatellu nikotiinilaastaria vahvin antaa 8 purkan verran nikotiinia vrk. autto mulle

    • ,,,,,

      Oletko kokeillut sitä, että ostat vaihtelevasti eri tupakkamerkkejä. Nimenomaan sellaisia, joiden mausta et pidä ja jotka ovat liian vahvoja tai mietoja huonon maun lisäksi. Tälläinen karsii kyllä tupakointikertoja joillakin ihmisillä vähemmäksi. Nikotiinin takiahan sitä tietysti poltetaan, mutta jos merkki on väärä ja maku huono, niin ei taatusti tee mieli sytyttää yhtä usein. Kokeilin tätä vinkkiä itse tänään, eikä ole mennyt kuin muutama tupakka lähes askin sijasta.

    • Gutsiman

      Aloitin lopetuksen vuoden vaihteessa flunssan avustamana. Pari viikkoa meni sairastellessa ja sitten aloitin laastarin käytön. Siinä muutaman yön uneksiessa tosivahvojen hallusinaatioiden parissa.. oieestaan painajaisia.. jätin laastarin pois ja painajaiset loppuivat. Ostin tupakkaa ja pätkin ne kahdeksi, eli sain 40 pätkäsätkää, joista vedin yhden tai kaksi savua kun vastustuskyky petti. Yksi savu jo antaa aivoille sen tarvitseman nikotiiniannoksen ja tuon savun jälkeen tumppasin kun ajattelin siinä vaiheessa keuhkojani. Ne puolikkaat, joissa ei filtteriä ollut, poltin ekaksi imuketta käyttäen. Pakkasivat kyllä kuivua ja jauhaantua.
      Kolmenkymmenen vuoden tupakoinnin ja lukuisten lopetusyritysten jälkeen tämä konsti on toiminut hyvin. Kannattaa ostaa vaikka joka päivä aski ja jauhaa se muusiksi jalan alla jos siitä on apua, silti halpaa vieraannuttamista kun sama raha menisi kuitenkin savuna ilmaan. Monet eivät ole valmiita uhraamaan yhtäkään ylimääräistä euroa lopetukseen, vaikka sitten eroon päästyä säästyy joka päivä rahaa. Lopetukseen saattaa auttaa ihan mikä idea hyvänsä, mistä ajattelee olevan itselleen apua. Hullutkin ideat auttavat kun on kyse oman mielen kääntämisestä.
      Nykyään tupakassa on n. kaksin-kolminkertainen nikotiinimäärä 30 vuoden takaiseen tasoon nähden. Tervaa ei ole juurikaan koska ylälehdistä tehdään nykyään savukkeet ja vielä kemiallisesti lisätään nikotiinin vaikutusta, joten "todella vanhat äijät" kun kehuvat miten helppoa se oli kun aikanaan lopettivat, eivät oikeasti tiedä mistä puhuvat.
      Työmiehessä ja Saimaassa, Nortissakin oli tervaa moninkertainen määrä nykysavukkeisiin nähden, mutta kevytsavukkeissa varsinkin on nikotiinia moninkertaisesti ja nikotiini on ainut riippuvuutta aiheuttava tekijä savukkeessa.

    • miehulaine

      olet viikon polttamatta, vieroitusoireet, kuten itsensä pettäminen tyyliin "kai mä ny saan mennä polttamaan, miksen saisi, keltä se on pois, mitä täs itteänsä kiduttaa" alkavat hävitä ja tupakoimattomuudesta alkaa tulla rutiini

      • .....

        Minä ainakin syön Champixia JA psyykenlääkkeitä. Lääkärin mukaan Champixilla ei ole vaikutusta näiden lääkkeiden kanssa, kun taas Zybanilla on.


    • ?vastaus?

      mitä sä puhut?mahdottomaltako?ei voi tuntua!arvaa mitä.mä lopetin tupakoinnin 35 vuotta sitten.poltin jotain 5 askia päivässä.toisaalta olihan se rööki aika halpaa silloin.poltin bostonia yhessä askissa oli 20 savuketta ja askin hinta oli 3 markkaa,30 penniä.aika halpaa tämän päivän tupakoiden hintoihin katsottuna.nykyään tupakointi on niin helvetin kallista touhua,että en polta.nykyään ei tulis mieleenkään.olen 60 vuotias,eli lopetin 30 vuotiaana muistaakseni aloitin polttamisen 16 vuotiaana,koska siihenaikaan tupakoinnin ikäraja oli 16 vuotta.voin sanoa,että polttaminen ei kannata.eikö purukumit auta?etkö tienny että niitä ei kannattaisi käyttää yhtään.ne ovat keinotekoisia aineita,joilla muka"saa pois nikotiinin himon"ei kannata käyttää niitä.minä lopetin näin:heitin sytyttimet,tulitikut,piipputupakanpurut eli kessut ja tupakkaaskit pois.se oli helpoin tapa lopettaa.minun mielestäni se on niin,että kun tupakkaa ei ajattelekkaan,niin ei sitä myös tarvi käyttääkkään.ei ole mikään syy sanoa tupakoinnille että se rauhoittaa tai on "ns"-tekemistä,että saisi ajan kulumaan.tupakointi on helppoa ja sen aloittaminen,mutta sen lopettaminen hyvissäajoin on viellä vaikeampaa,kuin luullaan.tarvitaan vain voimaa ja sinnittelyä.minä kun hävitin tulivälineet ja tupakat,olin kuin en olisi koskaan polttanut.syöpää en ole saannut,enkä varmaan saakkaan.keuhkot voivat olla tervassa,mutta se ei enää haittaa,kun on pystynyt lopettamaan käryttämisen.se kannattaa!jos käytät tupakkaa ajan kuluna,voit keksiä jonkun muun jolla kulutat aikaasi.esim:sanomalehden tai kirjan lukeminen,kahvin juonti,kännykällä pelaaminen.miltä nämä asiat kuulostaisivat tupakoinnin sijaan.minä käytän näitä.olen itseasiassa käyttänyt jo 30 vuotta.eikä ole tehnyt yhtään mieli edes koskea tupakkaan.jos kenties poltat sen takia,että muutkin polttavat,niin lopeta heti.älä matki muita.ole oma itsesi.jos kärytät siksi,että olet riippuvainen yritä sinnitellä tupakan kanssa.jo yksi päivä ilman tupakkaa on saavutus polttajalle.vieroitusongelmiin on onneksi olemassa lääkkeitä,jotka laimentavat tupakanhimoa.kun olet ollut viikon ilman tupakkaa,olet selvästi jo 100% erossa tupakasta.se on hyvä.se meinaan vähentää polttamisen tarvetta ja alkaa kadottaa tupakan halun mielestäsi.tämän enempää en osaa neuvoa sinua,koska itse lopetin polton hyvissä ajoin.14 vuoden poltto riitti.ja se oli vain hyväksi elimistölle ja terveydelle.mene osoitteeseen www.stumppi.fi ja katso muitakin niksejä polttamisen lopettamiseen.kun lopetat,muista että et ikinä edes koske tupakkaan.silloin voit olla varma,että olet päässyt eroon tupakasta.

    • mummeli 63v.

      Näin loppui oma tupakointini!
      Kolme vuotta sitten ajelin ystävän luota kotiin, matkaa 400 km ja ajassa reilut viisi tuntia. Vedin hänen luonaan viimeisen tupakan ja olin päättänyt matkata ilman tupakkaa sekä sytkäriä kotiin!
      Matkan aikana psyykkasin itseäni hokemalla ääneen, minä en enää polta, en polta.
      Tupakointini loppuu nyt, varmasti loppuu, en halua enää tupakoida. Ääneen hoin edellä mainittuja lauseita ja moneen kertaan.
      Päästyäni kotiin olin aina ennen mennyt heti parvekkeelle tupakalle ja olin matkan varrella jopa autossa tupakoinut.
      Nytpä ei lainkaan tehnyt mieli tupakkaa, eikä sitä edes ollut ja näin se vaan lähti elämä etenemään ilman tupakkaa. Näin jälkeenpäin ajatellen, se oli helppo lopetus.
      Suosittelen kokeilemaan!!

      • ei mitenkään opettavaine

        Tarina , Miksi ihmeessä poltit noinkin kauan kun noin helposti lopetus onnistui ?


      • mummeli 63v.
        ei mitenkään opettavaine kirjoitti:

        Tarina , Miksi ihmeessä poltit noinkin kauan kun noin helposti lopetus onnistui ?

        Niin, aloitin nuoruudessa tupakoinnin, ja se loppui lasten tuloon, vuosikausiksi.
        Tyhmyyttäni aloitin sen sitten uudestaan, kokeilin onko imu tallella. Näin se sitten taas alkoi, kunnes loppui kolme vuotta sitten, kuten edellä kerroin.


      • ?????
        mummeli 63v. kirjoitti:

        Niin, aloitin nuoruudessa tupakoinnin, ja se loppui lasten tuloon, vuosikausiksi.
        Tyhmyyttäni aloitin sen sitten uudestaan, kokeilin onko imu tallella. Näin se sitten taas alkoi, kunnes loppui kolme vuotta sitten, kuten edellä kerroin.

        Ihan hienoa, että näinkin voi päästä tupakasta eroon!


    • trevor1975

      Nyt ECOSMOKE sähköröökit myyntiin www.megadiili.fi paikassa. Ei paha hinta postitettuna 47€. Kannattaako ottaa tupakka vai mentholi?

      • elokuvalisoija

        Hyvä megadiili.fi-sivuston kauppias. Kyllä se vain on fiksuinta jättää kaikki nikotiinituotteet ottamatta. Ei kannata ostaa tupakkaa eikä mentholia, vaan käyttää tuo 47 euroa fiksummin, vaikka elokuviin tai kirjallisuuteen.


      • gfsdgfasfadsf
        elokuvalisoija kirjoitti:

        Hyvä megadiili.fi-sivuston kauppias. Kyllä se vain on fiksuinta jättää kaikki nikotiinituotteet ottamatta. Ei kannata ostaa tupakkaa eikä mentholia, vaan käyttää tuo 47 euroa fiksummin, vaikka elokuviin tai kirjallisuuteen.

        elokuvalisoija:
        >>Kyllä se vain on fiksuinta jättää kaikki nikotiinituotteet ottamatta.>>

        sivustolta:
        >>10ml mentholin makuista sähkötupakkanestettä joka ei sisällä nikotiinia >>

        tuohan on siis ihan sama että hakisi k-kaupasta pirkka-porkkanan ja imisi sitä. jo ei tehoa, niin työntää vaikka..
        korvaushoito ilman nikotiinia on kuin huor4 ilman v1ttua..


      • lkjhgt
        elokuvalisoija kirjoitti:

        Hyvä megadiili.fi-sivuston kauppias. Kyllä se vain on fiksuinta jättää kaikki nikotiinituotteet ottamatta. Ei kannata ostaa tupakkaa eikä mentholia, vaan käyttää tuo 47 euroa fiksummin, vaikka elokuviin tai kirjallisuuteen.

        Näin juurikin. Kauppiaat täällä yrittävät melkein jokaisessa keskusteluketjussa mainostaa...


    • tarpeeksi polttanut

      Mä olen varmaan jotenkin outo, kun lopetin tupakoinnin siten, etten enää vain polttanut. Minä en tiedä, mitä on nikotiinirippuvuus ja onko se todellista vaiko kuviteltua, kun itselle ei tullut mitään vieroitusoireita. Olenko ainoa laatuaan?

      • entinentupakoija

        Et. Itselläni teki kyllä mieli tupakkaa, mutta fyysisiä vieroitusoireita ei tullut. Parissa viikossa meni ohi myös tuo tupakan haluaminen. Parissa päivässä meni ohi se "on pakko saada tupakkaa nyt heti" -tunne. Pakottavaa himoa ei ole tullut koskaan, eikä tosiaan mitään fyysisiä oireita.


      • dsafasdfdsfasdfd

        >>Minä en tiedä, mitä on nikotiinirippuvuus ja onko se todellista vaiko kuviteltua, kun itselle ei tullut mitään vieroitusoireita.>>

        tupakan tai huumeiden lopettamisesta jollekin ei tule lainkaan vierotusoireita ja jollekin toiselle niin pahat että lopettaminen on mahdotonta. tarkkaa syytä tähän ei tiedetä mutta sen oletetaan olevan geneettistä.


    • ölmfkn dfjsh

      Champix on hirvittävä hermostomyrkky. Jos joku pystyy elämään kuin zombie ja kävelemään päin seiniä puolivuotta-vuoden että tupakointitapa jää menneisyyteen niin siitä vain. Tupakkaa ei tee mieli sen voin sanoa mutta se hinta mitä siitä joutuu maksamaan....mieluummin vedän laittomia kovia huumeita kuin moista myrkkyä.

    • Kaisuliiana

      Sähkötupakka kyllä pelasti minutkin tupakoinnilta. Olin kokeillut jo kaikkea, ennen kuin löysin kaverin kautta sähkötupakan ja siihen loppu tupakan poltto.

    • e-savuke

      www.e-savuke.fi

      Onko uudenvuodenlupauksesi joka vuosi sama "Lopetan tupakan polttamisen", mutta et ole ikinä voinut pitää lupaustasi?

      e-savuke.fi haluaa auttaa Sinua uudenvuodenlupauksesi pitämisessä, joten tarjoamme alennuskoodin jolla saat -5% alennusta ja ilmaisen kotiinkuljetuksen tilauksen koosta riippumatta.
      Lisää ALE-koodi 2012 alennuskoodi kenttään verkkokaupassamme www.e-savuke.fi tehdessäsi ostoksia.

      Tämä on Sinun saumasi aloittaa vuosi 2012 terveellisemmin.

    • Suunnitelmia TAAS

      Psyykkinen riippuvuus on se, mikä tekee röökaamisen lopettamisesta niin vaikeaa.
      Jos on hermot kunnossa, niin tupakointi voi loppua ihan noin vaan (ei tosin askimaakareilla).
      Itse panostan taas kerran lopettamiseen tosissaan. Eli vuoden ekat kaksi viikkoa pitäis olla tuolla menttaalipuolella mahdollisimman rauhallista, niin että kaikki stressi ennalta-ehkäistään.
      Nicoretteä puolikkaita jauhannassa koko ajan, mahdollisimman paljon liikuntaa ja käsille tekemistä.
      Tiedän kokemuksesta, kun kaksi ekaa viikkoa on mennyt hienosti, homma helpottuu hieman. Tästä eteenpäin pitää olla tarkkana ja miettiä jo etukäteen, että jos tulee tilanne, että alkaa kiristämään ja joka ennen hoidettu röökillä, niin miten se hoidetaan.
      Koko ajan pidän mielessä. Yhtään röökiä, edes hatsia en ota.

    • Esiliin

      Olen 17 vuotias ja poltin vähän yli 4vuotta. Eli aloitin joskus 13vuoden iässä. Tässä noin puolivuotta sitten päätin että nyt loppuu tää rahan tuhlaus. En enää ostanut itse ollenkaan tupakkaa ja pummin vain jäämiä kavereilta. Ja pikkuhiljaa kavereillekkin iskeytyi päähän etten halua enää polttaa. Joten eivät tarjonneet jäämiä tai jos kysyin niin sanoivat vaan "kyllä mulla jämät löytyy, mutta mistäs sulle saatais" joka teki aina asiasta paljon hauskemman. Lopulta aloin itse kieltäytyäkkin jäämistä ja hymyssä suin olen aina mukana tupakkapaikalla kuuntelemassa päivän juoruja ja muutenkin ulkoilemassa. Se on muuttunut nykymaailmassa että tupakoitsijat sietävät tupakoimattomiakin omalla reviirillään eivätkä syrji niitä "nolompi" yksilöitä. Tupakkapaikalla voi olla hauskaa ilman että itse polttaa lainkaan.

    • 160kmhJaParatiisiin

      Hypätkää pikajunan alle. Loppus tupakointi, peräpukamat, anopin pilluilu, päälääkkeet, jne. Voit vain voittaa. Niin mekin.

    • hhggtr45

      Kannattaisiko tuohon kiinnittää mitään huomiota. Tupakoijat kuolevat aikaisemmin ja se on jo evoluutionkin mukaan täysin luonnollista. Tyhmät ja heikot jäävät aina jalkoihin.

    • Neea.s

      Haluan päästä kokonaan nikotiista eroon onko vinkkejä

      • Anonyymi

        Nikotiinista pääsee eroon muutamassa viikossa. Jos kuvittelet , että joudut olemaan "ilman tupakkaa", asenteesi on väärä.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6123
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3886
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2254
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1880
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1333
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      959
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      36
      901
    Aihe