Verenpainemittarit

kjkjkjk

Hei,

Ajattelin ostaa verenpainemittarin, mutta aloin miettiä, että millaisia ominaisuuksia hyvään ja kunnolliseen verenpainemittariin (sisältää alapaine, yläpainen, pulissi?) kuuluu? Mitä ominaisuukia on hyvässä verenpainemittarissa? Paljonko maksaa? Ja mistä?

16

6439

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • verenpainetaudit-

      osioon? Kun sellainenkin kerran on... Ei mulla ainakaan ole sydämessä mitään ongelmia, vaikka verenpaineessa onkin ja mittarinkin omistan :)

      Valitse ehdottomasti mittari, joka perustuu olkavarsimansetin käyttöön, ei siis mitään rannemittaria, eivät ole osoittautuneet kauhean luotettaviksi.

      Koska verenpaine pitäisi aina mitata toistetusti ja merkata ylös keskiarvo, niin nykyisin on jo sellaisiakin mittareita, jotka tekevät nuo toistetut mittaukset automaattisesti, mutta toki maksavat vähän enemmän.

      Ai niin, kaikki verenpainemittarit kyllä ilmoittavat nuo ylä- ja alapaineet sekä pulssin. Erot lähinnä muistin koossa eli monenko mittauksen tulokset jemmataan ja sitten tosiaan siinä onko noita automaatti-mittaustoistoja sekä siinäkin, että voiko erotella esim. kahden eri henkilön tulokset.

      Sanoisin, että kaikki nykyisin markkinoilla olevatolkavarsimittarit ovat ihan ok, automatiikka ym. on sitten lisäjuttua, välillä jopa hienostelultakin tuntuvaa. Hinta taitaa olla siinä 100€ molemmin puolin. Ostospaikkoja on paljon, isot tavaratalot ja esim Instru sekä tietenkin useat nettikaupat.

      Itsellä käytössä jo vanha Omron M4-I, josta taitaa olla useampikin uusi malli. Tuo merkki on ainakin käytössä myös monilla vastaanotoilla ym., joten luotettavana olen pitänyt.

      • Anonyymi

        En pidä Omron mittaria luotettavana kun ei niihin saa mansettia. Omistan Omron M6 Comfort mittarin, ostin v 2011 maksoin 140 euroa. Olen kysellyt mansettia kun se vuotaa, kaikki on sanonut että niitä ei valmisteta. Näin ollen hylkäsin mittarin ja siirryin toiseen merkkiin johon saapi osiakin.


    • *diabeetikko*

      merkkinä hyvä ja luotettava. Niitä löytyy erilaisia, riippuen mitä toimintoja haluaa mittariltaan.
      Minulla on kyynärvarsi-,sekä rannemittari.
      Molemmat mittaavat yhtä tarkasti, ei niissä juurikaan heittoja ole.
      Etupäässä käytän rannemittaria, jossa on muistipaikkoja reilummin ja se mittaa keskiarvon mittauksista. Näyttää ylä-,alapaineen, pulssin ja kertoo mahd. sydämen rytmihäiriöistä.
      Tämä rannemittari on aivan uusi ja tuo kyynärvarsimittari muutamaa vuotta vanhempi, siinä ei ole noin paljon toimintoja.
      Olen ostanut nuo Instrusta ja puolentoistasataa, vähän alle taisi olla hinta.

      • ammattilaiset

        niin siis ammattilaisilla tarkoitan terveydenhuollon puolen henkilöstöä, eivät oikein noita rannemittareita kannata, juuri monien epävarmuustekijöiden vuoksi. Ehdottomasti he suosittelevat olkavarsimansettiin perustuvia mittareita ja vielä niin, että mansetti olisi oikean kokoinen...


    • mitään

      mittaria... varsinkaan jos et ole valmis aloittamaan mitään lääkitystä mahdollisiin korkeisiin paineisiin. Elät terveellisesti.. liikut, syöt ja juot kohtuudella, tupakoit vain sen minkä pakko, etkä stressaa. Paineita mittailemalla saat ne varmasti kohoamaan!! Käyt vuosittain lääkärissä, jossa mitataan paineet manuaalisesti elohopeamittarilla, se ei ainakaan valehtele. Sitten syöt niitä nappeja mitä lekuri määrää, jos tarvetta on. Paljon huonompaa esim. joululahjaa ei ole kuin juuri verenpainemittari. Saa takuuvarmasti vanhuksen sekaisin terveydestää! Päivät kuluu sitten kivasti paineita tutkaillen ja kaikki mahdolliset oireet johtuvat sen jälkeen verenpaineesta...matalasta tai korkeasta(kunpaa sitten sattuu näyttämään)

      • mittaaminen

        Lääkärissä jännittää niin paljon että vähintään 20 pykälää aina liian isot paineet


      • en ole nähnyt

        Ei tosiaan ole tullut lääkärillä vastaan enää vuosiin vanhanaikaista manuaalista elohopeamittaria. Ja sen kanssa pitäisi mittaajankin olla aina sama, koska niin paljon vaikuttaa mittaajan taito/herkkyys tulokseen.

        Itselläni on mitattu paineita viimeisten vuosien aikana monessa paikassa, niin terveysasemalla, työterveysasemalla kuin erikoispuolen konsultaatiopoleillakin. Todeta täytyy, että kaikissa on ollut käytössä Omronin mittari, malli saattanut erota.

        En tiedä millainen henkilö aloittajan verenpainemittaria tulisi käyttämään, mutta ainakin itselleni se on suorastaan lääkärin toivomus, siis kotimittaukset. Ja niihin jopa uskotaan paremmin kuin vastaanoton hurjiin arvoihin, se vastaanottoarvo kun saattaa esim. yläpaineen osalta olla useita kymmeniä pykäliä korkeampi kuin mikä on tilanne normiolosuhteissa.


      • Minä itse vain

        Verenpainemittarin ostamisessa en itse ainakaan näy mitään pahaa. Se ei ole mittaamisen tarkoitus, että mitataan verenpainetta monta kertaa päivässä ja vieläpä pienin väliajoin. Kerran viikossa riittää, kun mittaa.

        Paras tulos saadaan, kun mitataan joka kerta suunnilleen samoihin aikoihin, ei minkään fyysisen rasituksen tai välittömästi syönnin jälkeen. Kaikki tekijät yhdessä jännityksen ja stressin kanssa nostavat verenpainetta. Mittauksen aikana pitää osata istua rennosti, käsiä ja muita paikkoja jännittämättä. Jos toistat monta kertaa mittauksen, joka kerta tulee hiukan eri tulos ja niiltä menee luotettavuus. Yksi mittaustulos per kerta riittää.

        Itse olen melkein 50 vuotta, käyn päivittäin 20-30 km lenkillä enkä tupakoi. Yläpaine vaihtelee 115-120 välillä ja alapaine 75-80 välillä. Syke on 46-48 lyöntiä minuutissa.


    • maalaismies1

      Toimiva ja halvin tietämäni mittari on AEG olkavarsimittari. Ostin Savenmaalta Nivalasta, hinta 35 €. Savenmaa.fi voit myös tilata postitse.

      • halvalla ei hyvää

        Aeg olkavarsimittari hinta n. 35-49e näyttää meillä ihan päin peetä, laittaa paineeseen 10-20 lisää. Verrattu lääkärissä elohopeamittariin ja Omroniin. Turha ostos, ja nyt seuraava hankinta on sitten Omron, jota terveydenhoitohenkilökunta käyttää.


      • Mustuaiset
        halvalla ei hyvää kirjoitti:

        Aeg olkavarsimittari hinta n. 35-49e näyttää meillä ihan päin peetä, laittaa paineeseen 10-20 lisää. Verrattu lääkärissä elohopeamittariin ja Omroniin. Turha ostos, ja nyt seuraava hankinta on sitten Omron, jota terveydenhoitohenkilökunta käyttää.

        Rannemittari ei ole kovinkaan luotettava. Itsellä on Omronin olkavarsimittari ja hyvin toimii.


      • Mittaaja Mikko
        Mustuaiset kirjoitti:

        Rannemittari ei ole kovinkaan luotettava. Itsellä on Omronin olkavarsimittari ja hyvin toimii.

        terveyskeskuksen Omron olkavarsimittariin, eikä eroa ollut kuin muutama pykälä. Minulla on myös Omronin olkavarsimittari ja hyvin samoja ne näyttelevät. Käsitykset ja kokemukset näköjään vaihtelevat tässäkin asiassa.


    • js

      Omronistani hävisi näytön digitaaleja kolmen vuoden ja vähän käytön jälkeen (sairaalamalli) ja nyt AEG:stäni hajosi mansetti?! Huono tuuri: Ehkä haen Anttiasta M2ECO:n?!

      • Minä itse vain

        Suurin osa on sarjatuotantoa, vaikka kyseessä onkin hyvä merkki ja malli, joten joukkoon sattaa "eksyä" valmistusvirheellisiä tuotteita ja se on täysin sattuman kauppaa, millaisen sattuu saamaan. Toki mikään ei ole ikuinen. Kaikki kuluvat käytössä.

        Taitaa olla digitaalisten laitteiden yleinen ongelma näytön himmeneminen ja merkkien katoamien iän myötä. Tämä koskee myös muita teknisiä laitteita, ei yksinomaan verenpainemittareita.


    • EH

      Luotettavaa kotimittaria ei ole keksittykkään. Jos syke/verenpaine on normaaliarvoista poikkeava, kotimittarin tulos on yleensä kaukana totuudesta

      • Anonyymi

        Minulla on ollut omron rannemittareita. Hyvin on toimineet ja näyttäneet luvut. Näyttää, jos syke sekoilee... minulla on eteisvärinä krooninen, joka pysyy hyvin aisoissa emconcor lääkkeellä mieto verenpainelääke.

        luotettava on rannemittari kun vaan mittaa oikein ja rauhassa.125/75
        Koska seurantani mukaan arvot on lähes samat kuin terkkarissa käydessä. 130/80


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2515
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1595
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1548
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      105
      1368
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe