otetaan vastaan kaikki tieto

jouluna lomalle

Kertokaapa kokemuksianne Brasilian matkastanne. Kiinnostaisi Porto das Dunaksen seutu, menemme sinne Lasten kanssa joulukuun lähdöllä. Miten kannattaisi toimia rahan suhteen, missä siellä voi turvallisesti vaihtaa valuuttaa? Käykö myös Visa?
Minkälainen retki on Buggy-ajelu dyyneillä? Entä muut Aurinkomatkojen retket? Lähellä on iso vesipuisto, turvallisuus, vartiointi, ruokailu?
Oletteko liikkuneet paikassa taksilla, kuinka isoja ne ovat? Entä sää viime joulukuun lopussa ja tammikuun alussa? Kaikki asiallinen tieto on plussaa! Mitä olette matkoiltanne ostelleet, hintataso ja ruokailun myös?

11

1408

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on...

      Kiva kun kysyit, kukaan ei ole koskaan aiemmin kysynyt mitään Porto das Dunaksesta.

      Asiaan.
      Brasiliaan kannattaa viedä Englannin puntia, niistä saa parhaan vaihtokurssin. Kannattaa välttää kaikkia virallisia vaihtopaikkoja ja yrittää vaihtaa taksien yms. kanssa. Todella kannattavaa.
      Visa ei kelpaa.
      Buggy retki dyyneillä on todella virkistävä. Muistakaa pukeutua kevyesti ja minkäänlaista aurinkorasvaa ei tarvita.
      Aurinkomatkojen retket ovat edullisia ja asiallisia. Ne voi maksaa Intian rupioilla.
      Taksit Brasiliassa ovat yleensä aivan uusia 9 hengen minubusseja ja kuskit ovat todella asiansa tuntevia ja kohteliaita.
      Sää on pohjoisessa lämmin, ruoka hyvää ja pillua saa miltei joka kadunkulmasta.
      Matkoilta kannattaa ostaa marijuanaa ja kokaiinia, ne on Brasiliassa tosi paljon halvempia. Samoin valiumit ja viagrat. Reseptiä ei tarvita.

      • pitää

        mennä tälle tasolle. Jos ei ole asiallista sanottavaa niin kannattaa jättää väliin. Kysyjä. teki asialliset kysymykset, toivottavasti Dunasissa käynyt voi antaa vastausia. Pidetään palsta asiallisena


    • kehtaat/viitsit

      Selailla viestiketjua alaspäin myös edellisille sivuille, niin löytyy paljonkin tietoa ko. kohteesta. Myös laita Googlen suomenkieliseen hakuun esim. Beach Park-nimellä, niin paljon on tietoa annettu myös retkistä ja vesipuistosta esim. Fortalezan ja Cumbucoon liittyvissä keskusteluissa.
      Ymmärrän kyllä aiemmin vastanneen turhautumisen, kun samoja asioita kysellään useita kertoja.
      nimim. monta kertaa samoihin kysymyksiin vastannut

    • hate

      vanha natkakertomus http://www.jtoikka.net/brassi06.html ja tuohon hakukentään kun kirjoittaa porto das dunas niin eiköhän juttuja löydy monen vuoden takaa.Itse en Fortalezassa viihtynyt mutta canoa cuerbaradassa oli fiilistä.

      • Loistava mesta

        Sinne mekin menisimme uudestaan:))


    • aava76

      en lähtisi enää lasten kanssa brasseihin(olin 2kk sitten)
      lento liian pitkä ja uuvuttava, kaikki lapset itkivät ja kitisivät sen 12h, myös muille matkustajille melkoisen raskasta...paikanpäällä rannalla ei voi lapsia uittaa aaltojen takia. oleilua sitten vaan uima-altaalla.

      brasiliassa ruoka on pahaa, mutta ihmiset kivoja, lapsirakkaitakin.

      • kuullu toisenlaista

        Mä oon taas kuullu et brasilialainen ruokakulttuuri on herkullinen. Miten onnistuitte menemään aina sellaseen paikkaan jossa oli oikein pahaa ruokaa?


      • MelinaT

        Meillä ainakin lennot menivät aivan upeasti... Monta kertaa paremmin kuin olisin koskaan kuvitellut. Olimme 02/08 Porto de Galinhasissa. Lapset silloin 5- ja 9-vuotiaat. Alkumatkan Kanarialle katsoivat filmejä ja pelasivat PSP-konsolia, jonka sai koneesta vuokrattua ja isompi teki koulutehtäviä. Toisen pätkän nukkuivat ja sitten taas katsoivat leffaa. Myös paluumatka meni hyvin, vaikka jouduimme odottamaan 2 tuntia ylimääräistä Teneriffalla, juopuneen matkajaan takia, koneessa istuen. Paluumatkalla nukkuivat enemmänkin.Meillä ei ollut aiempaa kokemusta pitkistä lennoista. Väilmerelle pari reissua olimme tehneet aiemmin. Paluumatkalla koneessa oli yksi Brasiliassa sairaalassakin ollut lapsi, joka jonkin verran kitisi, mutta en kokenut sitä mitenkään häiritseväksi. Jos häiritsee, niin korvatulpat ovat hyvä keino kitinöitä vastaan.
        Lähtisin koska vaan uudelleen Brasseihin!!!


    • ollut

      Hei,olimme viime talvena Fortalezassa josta kävimme kyseisessä vesipuistossa.Oli erittäin hieno ja mukava paikka,hyvät liukumäet eri ikäisille lapsille ja myös aikuisille.Henkilökunta ei puhu Englantia,eli siihen kannttaa varautua varsinkin ruokaa ostaessa.Porto de Dunas on itsestään hyvin pieni paikka ja kaikki keskittyy hotellin alueeseen,Fortalezaan n. 50 min matka bussilla.
      Hienoa siellä on että siellä ei juurikaan törmää ulkomaalaisiin turisteihin ja hintataso on edullinen(vesipuisto ei).

    • hate
    • takautumia

      Lapsista en osaa sanoa, kun en omaa sellaisia. Kävin viitisen vuotta sitten Fortalezassa (sen jälkeen Riossa). Olen nyt naimisissa Fortalezalaisen kanssa :) Dunasissa kävin - lienee sopiva paikka lasten kanssa oleiluun. Erinomaiset rannat, kunhan muistaa ettei kyseessä ole kotimainen sisävesiranta. Merivirtoja pitää varoa ja seurata lippujen värejä rannalla: Keltaisella ei kannata lapsiaan veteen päästää. Punaisella ehdottomasti ei mennä veteen.

      Vesi on mahtavan lämmintä - unohtumatonta. Dunasissa on turvallista, koska siellä ei asu köyhiä. Köyhyys suuremmissa kaupungeissa aiheuttaa rikollisuutta, joka on kovaa. Liikkuminen pimeän aikaan ainoastaan takseilla joka paikassa. Taksissa ovet laitetaan yleensä automaattisesti lukkoon ja punaisiin valoihin ei yöllä taksit pysähdy turvallisuussyistä.

      Päivisin rahanvaihto turvallisissa sisätiloissa - älkää käsitelkö rahoja koskaan ulkona.

      Ruoka on hyvää perusruokaa - paitsi jos haluatte takautumia isoäitienne maailmaan. Silloin kannattaa tilata Feijuadaa (sanotaan Fesuadaa). Sopassa on kaikenlaisia sisäelimiä ja makkaroita yms, kuten Suomessakin ennen oli tapana tehdä.

      Muuten liharuoat ovat erinomaisia. Fortalezan rantaravintoloissa oli tapana, että kahden hengen seurueissa yksi tilaa ja ruoka tulee kahdelle. Meitä oli kaksi ja tilasimme aina molemmat eli saimme hitonmoiset tupla-annokset molemmat! Ruoan kanssa ei ole tapana tarjoilla salaatteja.

      Kukaan ei puhunut englantia, joten seikkailumieltä mukaan. Sinisilmäinen ei kannata olla sillä köyhiä rikollisia on kaikkialla. Dunas saattaa olla turvallisempi, koska siellä ei kai ole slummeja.

      Ihmisistä voin sanoa, että sydämellisiä on paljon ja kulttuuriin kuuluu vanhemmista huolen pitäminen, kuten yleensäkin maailmalla (paitsi joissakin rikkaissa länsimäissa). Ongelman sattuessa nosta peukalo ylös merkiksi että asia on ok. Älä pidä mukanasi koruja ja näyttäviä kelloja. Rahaa taskuissa eri paikkoihin sijoiteltuna eli ei paksua ja näkyvää lompakkoa.

      Omalla matkallamme ei sattunut mitään pahoja ongelmia. Kielitaitoasiakaan ei vaivannut kunhan on rohkea ja vaikka näyttää naapuripöydästä mitä haluaa tilata (jollei ole englanninkielistä ruokalistaa). Dunas on kai rakennettu turisteille joten tätä ongelmaa ei kai ole sielllä. Käytimme taksia aina pimeällä ja se on halpaa.

      Kun sinulla on varaa matkustaa sinne lentokoneella ja olet ehkä vaaleaihoinen eurooppalainen niin rikollisten silmissä olet upporikas, joka kannattaa keikata. Ainakin jos pidät omaisuuttasi näkyvillä.

      Mutta pelätä ei kannata. Brassi on ystävällinen. Köyhän alueen erotat helposti ja pysy sieltä poissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      531
      5769
    2. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      99
      1955
    3. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      19
      1951
    4. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      107
      1759
    5. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      62
      1568
    6. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      28
      1567
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1315
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      59
      1184
    9. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      66
      1035
    10. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      995
    Aihe