Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kummius pelottaa

syystäkin

Kuinka monelle ihmiselle on iso askel sitoutua toiseen ihmiseen avioliiton kautta? Tarkoitus kai kuitenkin on se, että eletään ajatusta olla yhdessä elämänsä loppuun asti. Joten onhan päätös avioitumisesta otettava vakavasti ja tehtävä se koko elämänkaari mielessään.

Samaa voi ajatella kummiudesta.
Kummin tehtävä on olla tukena ja läsnä lapsen elämässä, eikä suhteen oleteta katkeavan rippikouluikään. Näin ollen kummiutta voisi pitää myös elinikäisenä sitoutumisena. Onko sitten ihme, että se on monesta pelottavakin päätös, eikä siihen lähdetä kengät tyhjinä.

Siksipä vanhempien kysyessään kummeja tulisi ehkä hiukan keventää kummin taakkaa rajaamalla toiveitaan tulevan kunniatehtävän hoitamisesta inhimillisemmiksi. Kummin tehtävään kysytylläkin on helpompi vastata KYLLÄ kun tietää mihin on vastaamassa.

3

638

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pelottaa...

      hui, pelottaa kovasti :0

    • tarkoitus???

      Avioliiton tarkoitus on turvata puolison elämä jos itselle jotain tapahtuu. Ei varmasti sitä että tässä kitkutellaan lopun elämää yhdessä jos kengät eivät menekkään samaan suuntaan.

      Samoin kummius pitäisi lopettaa kokonaan kun jotkut mieltävät sen hyväksikäytöksi ja sitä se useimmiten onkin. Vanhempien pitää itse ottaa vastuu kakroistaan eikä syytää sitä muiden niskoille. Miksei vanhemmilla itsellään ole kunniatehtävää huolehtia itse jälkikasvustaan?

      Harvoilla lapsiperheellisillä avioliitto pysyy, mainitsemasi "iso askel" otetaan hyvin kevein perustein js sen jälkeen vaaditaan muilta ihmisiltä sitoutumista omiin kakaroihinsa jollain "kummi" verukkeilla. Kummilla ei ole mitään laillisia oikeuksia lapseen eikä velvoitteitakaan. Se on vaan nimi paperissa.

      Näitä ns. toiveita voisi vanhemmille esittää kuinka hyvin hoitavat velvollisuutensa kun kakarat pukkaa maailmaan. Hoitaisivat kevyin perustein solmitut avioliittonsa ja kevyin perustein tehdyt kakaransa itse niin ettei tarvitse rasittaa muita ihmisiä valintojensa takia!

    • Kummi vaan

      Kristillisen kummin tehtävänä on tukea vanhempia lapsen kristillisessä kasvatuksessa rippillepääsyyn asti. Mistä moiset kunnes-kuolema-meidät-erottaa-harhat olet keksinyt?

      Kummilla ei ole mitään velvollisuutta toimia lahja-automaattina, elämyspankkina, lapsenvahtina tai viihdyttäjänä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1466
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe