Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kummius

kummiton

Olen tulossa kummiksi, tai siis, minua pyydettiin kummiksi. Ongelma on sama kuin edellisellä kirjoittajalla. Olen jo yli parikymppinen ja omat kummit..no eivät olleet koskaan paikalla. Eivät muistaneet edes kortilla synttäreitäni.
En ole siis koskaan oppinut itse tätä kummiuden merkitystä vaan olen kuullut ihmisiltä ja vanhemmilta millaisia kummit ovat..

En vain itse välttämättä "osaa" olla kummi, vaikka tiedän että pitää tukea kummilasta elämässä, mutta miten se käytännössä tapahtuu, siitä ei ole mitään tietoa.

Miten sitä siis pystyy/voi olla, jos ei ole mitään mallia ollut itsellä? Olen miettinyt kieltäytyä tästä, mutta tiedän sen harmittavan myöhemmin itseäni...

8

660

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ainakin mm

      Kummina pitää huolehtia lapsen kristillistämisestä eli menee uskonnollisen väkivallan puolelle..

      Kummiudesta ei pääse milloinkaan eroon, kerran kummi aina kummi virallisesti.

    • 3:n kummi

      Jokaisella kummilla on oma tyylinsä olla kummi. Eli tutustu kummilapseesi hänen kasvaessaan, mahdollisuuksiesi ja kykyjesi mukaan. Lähetä kortteja, jos se tuntuu sinusta luontevalta, ja kummilapsesi tykkää korteista.

      Eräässä kummitodistuksessa, jonka minä olen kummilapseni ristiäisissä saanut, lukee: "Ole lapselle aikuinen. Ole ihmiselle ihminen." Minusta tuossa osutaan aika hyvin kummiuden ytimeen.

    • ylpeä kummitäti

      Olen samaa mieltä kuin edellinenkin kirjoittaja, jokainen kummi on erilainen ja jokainen varmasti omalla tyylillään yrittää olla hyvä kummi lapselle. Itse olen yhden aivan ihanan enkelin kummitäti, olen hänestä erittäin ylpeä ja rakastan kovasti :) Kun serkkuni pyysi minua kummiksi, hän ei vaatinut minulta mitään erikoista, haluaisi vain että olen osa lapsen elämää.
      On ihanaa nähdä miten hän on varttunut aivan pienestä kääröstä nyt jo 2-vuotiaaksi prinsessaksi. :) En vaihtaisi yhtäkään hetkeä pois ja odotan kovasti että saisin joskus myös omiakin lapsia. Itse pidän kummiutta arvossa sekä luottamustehtävänä, ottakaa siis asia tosissanne. :) Lapsi on etusijalla.

      • ...

        On mun mielestäni se, että antaa AIKAA lapselle. Eli jos mahdollista, niin viet puistoon, uimaan, kutsut yökylään... Samalla vanhemmat saavat omaa aikaa ja jaksavat paremmin lapsen kanssa.

        Toki syntymäpäivät ym. pitää huomioida, mutta tärkeintä ei ole kalliit lahjat, vaan se että muistaa jotenkin, vaikka pienemmälläkin lahjalla. Kummisuhdetta ei voi rahassa mitata, jos lapsen vanhemmat näin tekevät ja opettavat lapselleen samoin, on heillä asenteissa korjaamisen varaa.


    • asseri

      kieltäytyminen on äärimmäisen epäkohteliasta. Lapsen vanhemmat tulevat loukkaantumaan ja kieltätymisesi saattaa vaikuttaa suhteeseenne. Minulle on aikoinaan isoäiti opettanut, ettei kummiudesta voi kieltäytyä. Tietysti voi, mutta kieltäytymisellä on usein kauaskantoiset seuraukset...

    • nämä:

      Kummin tehtävät.

      Hoitaa yhteyttä vähintään neljä kertaa vuodessa, jos matkaa on alle 200 km:iä. Jos samalla paikkakunnalla, yhteydenotot vähintään kerran kuukaudessa.

      Ostaa ainakin kaksi lahjaa vuodessa, mielummin myös nimmppareina jotain.

      Olla koko ajan todella kiinnostunut kummilapsensa kehityksestä ja kasvusta. Kysellä paljon mitä tekee ja kuinka paljon on tullut pituutta lisää.

      Konfirmaatio.

      Ja muista, kummilapsen vanhempien ei tarvitse pitää yhteyttä ollenkaan, vastuu on sinulla!

    • on olla kummitäti

      Jokainen tekee miten parhaaksi näkee. Itselläni se aika kummilapsen kanssa on se kaikkein tärkein. Ei lahjoja tarvitse antaa ollenkaan, jos ei halua. Pelkkä korttikin riittää.
      Ihanaa on kun lapsi saa olla seurassasi ja leikkiä kanssasi. Olet se mukava aikuinen, joka ei aina komenna niin kuin äiti. Oma kummipoikani kanssa teemme sitä mistä hän tykkää ja välillä mistä minä. Hänestä on mukavaa kun huomaa, että aikuisetkin voivat olla mukavia.
      Omani on sanonut: sit kun mä kasvan isoks nii mä muutan sun luo ja sit voidaan joka päivä tehdä kaikkee kivaa.
      Huomaa itsekin, että on mukavaa viettää aikaa kummilapsen kanssa kun oma henkinen ikä saa laskea ja olla välillä itsekin lapsi...

    • kummiton

      Kaikille vastanneille. Viesteistänne on ollut paljon apua, ja toki lisää saa kirjoittaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2374
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      55
      2085
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      95
      1923
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1672
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1592
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1456
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1430
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1390
    Aihe