Auttakaa aloittelevaa

Viljis

Hei!

Tosiaan ensi viikolla meille muuttaa viljakäärmeen poikanen. Tarvikkeet olen jo hankkinut, faunaboksin ensiasunnoksi, lämpömaton yms.

Muutamia asioita on jäänyt epäselväksi, vaikka ahkerasti olen netin tietosivuja lukenut.

Eli kauan käärmeelle riittää faunaboksi asunnoksi? Kokoa boksilla on 37*22*24,5.

Mihin siitä on hyvä siirtyä? Suoraan terraarioon? Olen lukenut että monet käyttäneet Smartstore laatikoita, itse mietin että miten ilmanvaihto noissa toimii? Ja se että aika arvokkaita ovat jos meinaa muutamaakin eri kokoa käyttää.

Entäs käärmeen käsittely nahanluonnin/ruokailun jälkeen? Kun pitäisi sitä laatikkoa siivota (ainakin nettiohjeiden mukaan) päivän-2 välein. Ja ei vissiin kuitenkaan ihan hirveästi saisi käärmettä nostella ja häiritä mutta varsinkin pienemmässä boksissa on aika mahdoton vaihtaa pohja siirtelemättä käärmettä. Jätetäänkö siivoaminen silloin vähemmälle ja vaihdetaan vaan vedet?

Olisin tosi iloinen jos joku osaa neuvoa näissä :)

3

522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Corn Snake
    • viljis

      no meijän vauvaviljikselle riitti ihan mainiosti pelkkä faunaboxi...sinne alle talouspaperia/sanomalehteä yms, jokin suoja ja vesi kuppi. Ei se muuta tarvitse..Itse kyllä sivosin boksin sillon kun sinne oli tarpeita tehty..
      Ja suoraan terraarioon siirrettiin meidän vauva silloin...meidän viljis tais olla..3kk kun siirrettiin terraarioon, en nyt varma ole kun siitä on aikaa jo 6vuotta..koska viljishän menee ihan käsittämättömän pienestä raosta läpi. Sitten voi siirtää terraarioon kun on varma että siellä ei sellaista rakoa ole mistä se pääsisi..ja kaikki muut raot peittiin meillä ainakin mitä tuolla terran yläosassa on kun lamppu laitettiin sillon :) Käärmettä ei saisi käsitellä hirveästi heti ruokailun jälkeen, oksentamisen vuoksi. Kyllä me ainakin nahanluonnin jälkeen ollaan käsitelty, eikä tuolle siitä ole näyttänyt haittaa olevan.
      Sitten kun olet käärmeesi siirtänyt terraarioon, sitä ei saa syöttää siellä..vaan syötä siinä faunaboksissa. Ettei sitä mörttiröpöä tai mitä sinulla ikinä onkaan siellä pohjalla mene käärmeen suolistoon ja tuki sitä.

    • Se, kuinka nopeasti käärme kasvaa ja samalla siis kuinka kauan sitä voi pitää faunassa, riippuu täysin sen ruokintatahdista.
      Jos saat varmasti_tiiviin terraarion, voit toki siirtää käärmeen suoraan sellaiseen. Esim. liukuoviterrojen lasien väli tuntuu olevan suosikki-karkauspaikka!
      Smartteihin voi porata kanteen pieniä reikiä, muutenhan ilma ei vaihdu.
      Mistä olet lukenut tuon siivousohjeen? Vesi pitäisi vaihtaa kyllä, mutta esim. viikon ruokintavälillä sitä siivottavaa ei todellakaan ole kahden päivän välein siellä!
      Ylimääräistä käsittelyä pitäisi välttää pari päivää ruokailun jälkeen, nahanluonnissa kannattaa vähän katsoa käärmekohtaisesti: meillä ainakaan en ihan samana päivänä ottaisi syliteltäväksi, kun tuntuvat olevan vielä vähän kosketusarkoja.

      Mitä olet ajatellut pohjamateriaaliksi? Esim. turvetta käyttäessähän ei sitä kaikkea tarvitse kerralla vaihtaa, vaan vain se likaantunut kohta, jolloin käärmettä ei välttämättä tarvitse häiritä ollenkaan.
      Turpeessa on myös se hyvä puoli, että silloin käärmeen voi ruokkia omassa terrassaan, eikä tarvitse erillistä ruokintaboksia. Paperin/sanomalehden kanssa sama juttu, mutta ne on kuulemma vielä helpompi pitää puhtaana.
      Jos pohja on tosiaan esim. mörttiä, käärme pitää ruokkia erillisessä laatikossa, jottei se niele noita lastuja ja vahingoita suolistoaan niillä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5275
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3287
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1415
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe