Kokemuksia Lissabonin ravintoloista?

hyvän ruoan perässä...

Heipä hei kaikki Lissabonista kiinnostuneet!

Vihdoin myös minä pääsen vaimoni kanssa tutustumaan tähän mielenkiintoiseen kaupunkiin. Lähdemme toukokuussa reilun viikon mittaiselle omatoimilomalle hyvällä seikkailumielellä.

Ruoka on sellainen asia, jota ilman ei voi elää ja uskoisin Lissabonin kokoisesta kaupungista löytyvän ravintoloita jokalähtöön ja jokaiseen makuun. Olisi kuitenkin kiva kuulla kaupungissa vierailleiden kokemuksia eri ravintoloista.

Mitkä on ollu hyviä ja mitkä huonoja paikkoja? Onko jostakin ruokapaikasta päässyt muodostumaan kantapaikka tai onko jokin ravintola ollut erittäin hieno yksittäinen kokemus?
Onko joku löytänyt ravintolan, joka on erityisen tunnelmallinen, hinta/laatu-suhteeltaan hyvä, maittavaan paikalliseen ruokaan erikoistunut tai kenties illan istumiseen sopiva?

Ihan kaikki kokemukset, miksei myös negatiiviset, ovat tervetulleita! Tässä ei kenekään tarvitse ajatella, mistä minä pidän vaimoni kanssa, vaan haluisimme ihan yleisiä ravintolakuvauksia mahdollisimman monipuolisesti. Uskoisin, että moni muukin Lissaboniin matkaava voi hyötyä vinkeistänne. Lisäilen myös omia kokemuksia matkamme jälkeen!

3

1421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • guitar

      Minä olisin kiinostunut myös ravintoiloista ja ennenkaikkea hyvästä Fado paikasta, onko kokemuksia?

    • Ennen kuin ja samalla kun tutustutte mahdollisiin ravintolavinkkeihin, kehotan teitä lukemaan hieman portugalilaisesta ravintolakulttuurista. Esim. tästä linkistä löytyy viestiketjuja, joissa aihetta käsitellään:

      http://keskustelu.suomi24.fi/servlets/search?advanced=1&all_words=ravintola&some_words=&exclude_words=&conference=lissabon&poster=&sort=relevance&search_interval=fixed_interval&fixed_interval_time=0&sd=01&sm=01&sy=2001&ed=01&em=01&ey=2009&hpp=25

      Linkissä mainitaan myös joidenkin ravintoloiden nimiä. Olen käynyt Lissabonissa vuodesta 1994 vähintään kerran vuosi. Vuodesta 1997 olen syönyt ainakin kerran käynnilläni ravintolassa nimeltä Baleal, http://www.hed-web.com/baleal/.

      Baleal on tyypillinen lissabonilainen ravintola, jossa harvoin näkee ulkomaalaisia matkailijoita.

      Suomi24:n palstoilta voi hakea tietoa aikaisemmista viestiketjuista sivun yläosassa sijaitsevan hakutoiminnon avulla. Käyttämällä laajaa hakua voi sulkea pois epäolennaisia hakutuloksia.

    • lissabonilainen

      on hyviä ja kohtuullisen hyviä paikkoja. Liberdadella on puistoravintola Trimar, joka vaikuttaa päällepäin pelkältä kaljabaarilta, mutta ruoka on hyvää. Viimeksi paistelin siellä itse pihvini kuumalla kivialustalla ja hyvin meni alas olutlitran saattelemana.
      Hiukan ylös Liberdadea on kuuluisa paikallisten suosima ravintola Quebramar. Erittäin hyvä paikka.

      Rua Portas de Santa Antaolla on useita hyviä ruokaravintoloita, Lissabonin kuuluisimpia, mutta tällä kadulla on myös turistimenulla varusteltuja paikkoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      143
      10396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      55
      2973
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2809
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1868
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1689
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1606
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. 82
      1368
    Aihe