Ässät konttasi jälleen

VaasanMaila

Koska Ässät julkaisee sivuillaan otteluraportin ( http://www.assat.fi/fi/nayta/ottelu/12379697536154/&rep=rep ) josta kiistatta käy ilmi että ko. toimittaja ( http://www.facebook.com/people/Eeva-Harkisuo/836963547 ) ei jääkiekkoa ole ikinä nähnytkään olemme pyytäneet HTT:n Porin toimittajalta raporttia Isomäen eilisestä teurastuksesta.


HTT Pori

Ässät - Sport 2-3

Kotijoukkueen tähdet

*** Makkararan myyjät (oluenmyyjiä olikin 1 1000 asiakasta kohti)

** Jääkoneenkuljettaja

* Ottelun loppuun asti katsonut säälittävä Ässäkannattaja

Vierasjoukkueen tähdet

*** Markus Jämsä

** Jaakko Suomalainen

* Tuomas Immonen

Tammisen joukot ryöväsivät kotiedun

SM-liigan karsinnat alkoivat täysin odotetusti. Yllättävää ei ollut ottelun huikea tunnelataus, mutta lopputulosta - Sportin vain yhden maalin voittoa - moni pitänee Vaasan huikeasta hurmoksesta huolimatta odottamattoman pienenä. Juhani Tammisen luotsaama Sport haki Isostamäestä sen mitä halusi, ja nappasi kotiedun voittamalla Ässät 2-3 (0-0, 0-2, 1-1).


Ässien alamäki Isomäessä

Tamminen ei ottelun jälkeen sanojaan säästellyt. Itsevarmuutta uhkuva valmentaja kertoi suunnitelmansa osuneen täydellisesti nappiin.

– Meidän teemamme tähän otteluun tultaessa oli "The Big Steal". Onnistuimme ryöväämään kotiedun, aivan kuten Jokipoikia vastaan, Tamminen muotoili.

Vaasalaisvalmentajan sanoma oli mennyt joukkueelle hyvin perille. Sport tuli alusta asti syvälle Ässien alueelle. Samalla porilaisille kuitenkin avautui muutamien onnenkantamoisten seurauksena vastahyökkäyksien paikkoja. Näistä eivät Alpo Suhosen onnettomat suojatit kuitenkaan saaneet kiekkoa ohi loistavasti pelanneen Jaakko Suomalaisen.


Taito jyrää

Toisessa erässä tahti oli ensi minuuteista lähtien selvä. Sport piti peliä todella selkeästi hallussaan. Ässien peli oli porilaiseen tapaan totaalisen sekaisin ja joukkue sortui jäähyihin. Ennen pitkää erikoistilanteet tuottivat myös tulosta.

Sport siirtyikin ylivoimalla 0-1 -johtoon. Juha Koivisto väänsi kulmasta maalille hassuttaen säälittävän porilaispuolustajan ja kankean ässävahdin Eero Kilpeläisen täysin. Huikeaa elämää pitänyt Vaasalaiskatsomo repesi täysin. Molemmat Ässäfanit olivat suorastaan hämmentyneitä.

Jatkoa seurasi erän lopulla ja jälleen ylivoimalla. Tuomas Immosen laukauksesta syntyneen reboundin toimitti verkon perukoille Markus Jämsä. Ässiltä ottelun toinen erä oli kauden parasta kiekkoa, jääkiekkoilullisesti kuitenkin korkeintaan ala-arvoinen.

– Sport pelasi erittäin hyvän toisen erän. Vaikka mekin mekin pelasimme niin sanotusti täysillä, joukkueiden välinen tasoero näkyi kyllä räikeästi, ässäluotsi Alpo Suhonen piipitti.


Vaasalaisten hurmos kestää

Ottelun päätöserässä Sport lähti taktisesti viisaasti jäädyttämään peliä. Se onnistuikin siinä aina viimeiselle kymmenminuuttiselle asti, jolloin Ässät kavensi Tero Määtän säkäropellilla suoraan vastakiekosta lukemiksi 1-2.

Ottelun loppuun asti katsonut Ässäfani kaivoi jo varovasti haisevan Ässäkaulaliinansa esiin Antti Uiton saatua selkeän tuomarivirheen seurauksena täysin perusteettoman viiden minuutin rangaistuksen hänen taklattuaan sääntöjenmukaisesti Tommi Huhtalaa reilut neljä minuuttia ennen loppua.

Kaulaliina hävisi kuitenkin rivakasti näkyvistä Toni Sihvosen tyhjään maaliin ampuman 1-3-osuman myötä. Ässät sai lohtua vielä kahdeksan sekuntia ennen loppua Derek Damonin onnenkantamoisen myötä, mutta se ei enää riittänyt, joten Sport onnistui ryöväämään kotiedun itselleen.

– Emme pystyneet tekemään tasoitusta ottelun lopussa. En kuitenkaan usko, että kotiedulla on tässä sarjassa suurtakaan merkitystä jos halli on täynnä Vaasalaisia, ollaan sitten Porissa tai Vaasassa, Suhonen vaikersi.


Vieraat Isomäen isäntinä

Sport vei ottelun nimiinsä kaukalossa, mutta Vaasalaiset hallitsivat tapahtumia myös katsomon puolella. Tietojen mukaan peräti 17 linja-auton ja lukuisten henkilöautokyytien muassa Poriin saapuneet Sport-fanit jättivät Isomäen "legendaarisen" seisomakatsomon selvästi taakseen. Toinen Ässäfani poistui katsomosta jo Sportin toisen maalin jälkeen.

– Tuntui välillä, että kuudestatuhannesta katsojasta kuusituhatta oli Vaasasta, Suhonen kiitti yleisöä.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat tiistaina Vaasassa. Silloin kotijoukkue Vaasan Sportilla on takanaan jakamaton kotiyleisön tuki. Mikäli toinen Ässäfani pääsee siihen siihen mennessä putkasta ja saa pummattua kyydin jostain niin sönkötyksensä perusteella hänkin on paikalla. Jos ei eksy Turkuun.

15

746

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tasoerot!

      Niin vain mestiksen runkosarjan kakkonen voitti vieraissa SM-liigan runkosarjan kolmanneksi viimeisen!

      • TosiÄssäFani

        Ässät ei ole putoamassa Mestikseen. Eilisen pelin perusteella Ässillä on selvä pelillinen etumatka verrattuna Sportiin, nyt tarvitaan henkistä ryhdistäytymistä.


      • ässillä on etumatka
        TosiÄssäFani kirjoitti:

        Ässät ei ole putoamassa Mestikseen. Eilisen pelin perusteella Ässillä on selvä pelillinen etumatka verrattuna Sportiin, nyt tarvitaan henkistä ryhdistäytymistä.

        on asennevamma. Ja se on kyllä iso.


      • äffät
        ässillä on etumatka kirjoitti:

        on asennevamma. Ja se on kyllä iso.

        Asennevamma?

        vai

        Etumatka asennevamman isoudessa?


    • Weissflog

      Sarjan lopputulos on selvä, 4-1 Ässille. Ässät kävelee Sportin yli mennen, tullen ja vihellellen. Sitten vähän perusteluja:

      Lähdetään siitä, että Vaasan Sport on hyvä joukkue, joka otti mestiksen mestaruuden, ja yhden säkävoiton Porissa, uskomalla omaan asiaansa ja toteuttamalla omaa pelitapaansa. Jos Sportin mestis po-pelejä vetää näin "retrospektiivisesti" yhteen, voidaan kai muistella, että Hokki oli lähes tasavertainen omassa mittelössään Sportia vastaan. JoKiPo taas veti koko kauden ylärajoilla napaten vielä voiton Sportilta. Henkilökohtaisesti minun on vaikea uskoa että Ässät olisivat hävinneet peliäkään, jos olisivat play-outtien sijasta joutuneet painamaan varvin Hokkia ja sen jälkeen Joensuuta vastaan taistelussa karsintapaikasta. Sportilla näytti olevan tekemistä ton "viirin" saavuttamiseen.

      Toinen seikka, joka saa minut houkan lailla uskomaan siihen, että Ässät pöllyttää Sportin näissä karsinnoissa on 14 joukkueen suljettu liiga, joka on vuosikaudet vääristänyt jääkiekon tasoa Suomessa. 14 joukkuetta, joista korkeintaan 6 pelaa hyvää liigatason kiekkoa, sen jälkeen tulee tämän kauden tapparat, lukot ja ifk:t, jotka pystyvät aika ajoin pelaamaan hyvän pelin jäätyäkseen vaan sen jälkeen tavallisiksi kuolevaisiksi.

      Kuriositeettina todettakoon, että tämän kauden runkosarjan voittaja ja toinen joukkue saivat 15 pistettä vähemmän, kuin viime kaudella. Puhutaan, että liiga oli tasaisempi kuin vuosiin, minun silmiini liiga näytti paskemmalta kuin vuosiin. Ero mestikseen on kuitenkin vähintään yhtä iso, kuin Ässien ero puolivälieriin.

      Kolmas fakta, joka saa minut uskomaan Ässiin yhtä lujasti kuin talouden elpymiseen ensi vuoden viimeisellä kvartaalilla, on materiaaliero, joka on huikea. Ässien neloskenttä, missä muodossa vetääkään, pesee Sportin ykkösen mennentullenjaedestakaisin.

      Puolustuksesta sanottakoon, että jos P.Peltonen pelaa näissä peleissä, hän esittää satavarmasti yhden kuuluisista perstaklauksistaan, jotka liigassa tänä vuonna valitettavasti olivat noin puoli sekuntia myöhässä. Tässä sarjassa ne osuvat kohdalleen.

      Summa summarum, Sportilta ei riitä pelinopeus, fyysisyys, henkilökohtainen taito, ...

      No, sen takia Sport vetää divaria ens kaudellakin. Tiistaina lukemat 1-5 tai 1-11, ihan riippuen siitä, miten pataa sattuu kiinnostamaan.

      • Ässillä ei riitä eväät

        Organisaatio ja rosteri on ollu mestistasoo jo pari vuotta


      • VaasanMaila

        Ässät putoaa Mestikseen.


      • heh heh heh
        VaasanMaila kirjoitti:

        Ässät putoaa Mestikseen.

        heh heh heh...


        20 vuotta mestiksessä lisää lopettaa turhan uhon...


    • jamppa1919

      Ässät vei Sportia 100-0. Kivenmäki veivasi Sportin pelaajat maan rakoon vasemmalla kädellä pistein o-o. Porilaiseyleisö kyykytti vaasalaisia kunnolla, mestiksen ja liigan ero on huikea.

      • pelihän päättyi

        2-3 ! Mitäköhän peliä sä oot kattonut?


    • eikä nöyristelyä!

      Miksi ei tässä eikä missään ole kirjotettu Ässien sukeltelusta? Eikö liigassa oloe sukellusjäähyjä? Uiton jäähy ainakin oli pelkkä hyvitys. Ei edes 2min olisi pitänyt tulla. Katso esim hypyt kohdissa 32s ja 36s! http://www.youtube.com/watch?v=6HkbeuGuQxg

    • että ässät konttasi

      Mutta täysin ansaitusti.

    • naivia tekstiä

      Kannattaa vielä opiskella lisää, niin ymmärtää enemmän

      • osui ja upposi

        Helpottiko? Kyllä tuo burilaisten tuska on niin käsin kosketeltavaa, että ei voi muuta kuin tyytyväisenä nauraa tulevalle Mestis porukalle. HAHAHAHAHAHHAAHAHAHAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!


    • sie..

      olla sport-fani, joka elää pää pensaassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      274
      2550
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      92
      2021
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1606
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      157
      1427
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1268
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1195
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1010
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe