kotivalmistus

minä vaan

Löysin netistä useita eri ohjeita mm. oluen ja viinin kotivalmistukseen. Näytti olevan aika paljon erilaisia sääntöjä, miten näitä pitäisi tehdä. No, ihan ymmärrettävää, koska kunnolla valmistettuna makukin on varmasti paras mahdollinen.

Itselläni on aika heikko rahatilanne, ja jostain tuli mieleen, miten voisi valmistaa alkoholia itse. Lukuisia netissä olevia ohjeita katsottuani huomasin, että ei minulla nyt ole varaa ostaa vesilukkoja tai kannellisia pönttöjä.

Tein näin: laitoin jonkin verran ruishiutaleita 2-litraisen pullon pohjalle, sitten tämän päälle kaadoin sokerivesi-hiiva -sekoituksen. Mistähän sitten pitävä, mutta ei liian pitävä korkki pulloon? No, laitoin siihen kondomin :D . Näytti päästävän hiilidioksidit ulos, mutta ei liian helposti, koska käymisen alettua koko ajan pystyasennossa :D .

Niin, niistä makuasioista. Pari päivää näytti minulla ainakin tämä sekoitus käyvän. Ei tullut mitenkään rukiilta maistuvaa, vaikka oletin että näin olisi käynyt. Oikeastaan aika pahan makuista. Mutta prosentteja tuntuu olevan.

3

800

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se lähtee!

      Meikäläisen nuoruudessa kiljua tehtiin maltaista. Esim. kilon pussi maltaita, kattilaan 4-5 litraa vettä. Kiehautettiin, mäski pois, liuotettiin sokeria kilon verran. Sitten kun jäähtynyt, hiivaa joukkoon ja pulloihin käymään muutamaksi päivää.

      Kun tätä kiljun tekoa harjoittelin 12-vuotisena, opin olin tietysti saanut isältäni, panin limsapullon villasukan sisään ja uunin viereen oikein lämpimään paikkaa. Korkkina tiivis patenttikorkki. Kerran se räjähti, lasit ja kiljut levis pitkin seiniä.
      Kyllä nykynuorilla on hyvät konstit, kortsu korkiksi ja sitä voi käyttää vielä varsinaiseenkin tarkoitukseensa. Kait käytit pullon korkkina käyttämätöntä kortsua?

      • lähteehän se

        Niin no olen 31v että en ihan nykynuori. Kondomin keksin ihan itse, nauratti vaan vähän aikaa idea. Ensimmäisellä kerralla laitoin sen teipillä kiinni, mutta käyttämätön kengännauha muutaman kerran ympäri vedettynä ajoi asian myös hyvin.

        Toisessa kokeilussa käytin mustaherukoita, siitä tuli jopa ihan juotavan viinin makuista. Vielä jos olisi antanut hiivojen laskeutua kunnolla, eikä olisi ottanut käyttöön jo muutaman päivän jälkeen, olisi varmaan ollut paljon parempaa. Mutta se ajoi kyllä lopullisen asiansa. Sokeria oli tuplasti edelliseen verrattuna, joten kortongista tuli puoliksi pallo.

        Lisäksi kiehautin kattilassa hieman, ja ilman kantta, jotta mahdolliset väärät alkoholit tai bakteerit lähtisivät. Mistä sitä kuitenkaan tietää, onko niitä, ja kauanko pitäisi kiehauttaa. Varmaan olisi hyvä, jos olisi lämpömittari, joka näyttäisi vaikka 70:ää astetta, jolloin mahdollisen höyryn noustessa antaisi vaan höyryn nousta niin kauan kuin sitä vaan tulee (toivottavasti kuitenkaan ei, koska en silti haluaisi, että käymisvaiheessa olisi syntynyt metanolia).

        Juu ei ollut käytetty kortsu, paitsi kylläkin siinä mielessä käytetty, että olin tehnyt sen kanssa jo edellisen juomasatsin.

        Oli muuten hauskaa laskeskella, että litrahinnaksi juomalle tuli 0,22 euroa. Mitähän litra punaviiniäkin maksaa oikein kaupassa, heh. No onhan se tietysti laadukasta, mutta seuraavana päivänä on ihan sama, mitä tuli juotua edellisenä iltana.


      • kumijuttu
        lähteehän se kirjoitti:

        Niin no olen 31v että en ihan nykynuori. Kondomin keksin ihan itse, nauratti vaan vähän aikaa idea. Ensimmäisellä kerralla laitoin sen teipillä kiinni, mutta käyttämätön kengännauha muutaman kerran ympäri vedettynä ajoi asian myös hyvin.

        Toisessa kokeilussa käytin mustaherukoita, siitä tuli jopa ihan juotavan viinin makuista. Vielä jos olisi antanut hiivojen laskeutua kunnolla, eikä olisi ottanut käyttöön jo muutaman päivän jälkeen, olisi varmaan ollut paljon parempaa. Mutta se ajoi kyllä lopullisen asiansa. Sokeria oli tuplasti edelliseen verrattuna, joten kortongista tuli puoliksi pallo.

        Lisäksi kiehautin kattilassa hieman, ja ilman kantta, jotta mahdolliset väärät alkoholit tai bakteerit lähtisivät. Mistä sitä kuitenkaan tietää, onko niitä, ja kauanko pitäisi kiehauttaa. Varmaan olisi hyvä, jos olisi lämpömittari, joka näyttäisi vaikka 70:ää astetta, jolloin mahdollisen höyryn noustessa antaisi vaan höyryn nousta niin kauan kuin sitä vaan tulee (toivottavasti kuitenkaan ei, koska en silti haluaisi, että käymisvaiheessa olisi syntynyt metanolia).

        Juu ei ollut käytetty kortsu, paitsi kylläkin siinä mielessä käytetty, että olin tehnyt sen kanssa jo edellisen juomasatsin.

        Oli muuten hauskaa laskeskella, että litrahinnaksi juomalle tuli 0,22 euroa. Mitähän litra punaviiniäkin maksaa oikein kaupassa, heh. No onhan se tietysti laadukasta, mutta seuraavana päivänä on ihan sama, mitä tuli juotua edellisenä iltana.

        ottaa sen niin haitallisen hiilidioksidin talteen. Kokonaan toinen juttu on, mihin sen voi toimittaa.

        (Apteekkiin? Voihan sinne viedä vanhentuneet lääkkeetkin.)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin

      Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http
      Maailman menoa
      249
      4514
    2. Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi

      se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?
      Maailman menoa
      123
      2949
    3. Miten löydän sinut

      Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit
      Ikävä
      41
      2712
    4. Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla

      Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?
      Heinola
      76
      1695
    5. Vaikea tilanne

      Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te
      Ikävä
      105
      1532
    6. Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?

      Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn
      Maailman menoa
      16
      1421
    7. Milloin kaivatullasi

      .. on nimipäivä?
      Ikävä
      51
      1261
    8. Kehtaisitko näyttäytyä

      kaivattusi seurassa?
      Ikävä
      89
      1185
    9. Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!

      Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En
      Maailman menoa
      203
      1054
    10. Missä kunnassa kaivattusi asuu

      Kuinka tarkkaa uskalla sanoa?
      Ikävä
      47
      1025
    Aihe