Löysin jääkaapin perältä purkin vahvassa suolaliemessä olevia kangas-sieniä, jotka on säilötty 2007 syksyllä. Uskaltaakohan niitä vielä syödä?
Suolasienien säilyvyys
4
18400
Vastaukset
- sienestys on ihanaa
Jos suolaliemi on ollut riittävän vahva niin ovat melko varmaan vielä syönitkelpoisia.
Jos pinnalla / purkin reunoilla ei ole hometta,
niin kehiin vaan.
Kangassieniä ,mitäpä meinasit tehdä niistä ?- vaikka leivän päällä
Ajattelin liottaa suurimman suolan pois, pilkkoa ihan vaan sipulin kanssa keppoon ja siitä lapata tumman leivän päälle....nam on muuten hyvää!
- tyrkkää
vaikka leivän päällä kirjoitti:
Ajattelin liottaa suurimman suolan pois, pilkkoa ihan vaan sipulin kanssa keppoon ja siitä lapata tumman leivän päälle....nam on muuten hyvää!
Ne kannattaa kyllä liottaa hyvin.
Tänään tein asiakkaalle puolesta sankollisesta haaparouskua salaatin. Otin ne jo eilen likoamaan,vaihtelin vettä, aamusta rutistelin
niin kuivaksi kun vaan saa.
Muutama hyvin pieneksi hakattu sipuli joukkoon,
pari desiä kermaa ja ruokalusikallinen etikkaa.
Etikka sitoo kerman.
Kangasrouskusta tekisin varman soossin jatketta, se ei ole kovin arvostettu sieni.
Joskus on tullut kerättyä sitä värin vuoksi jonkun verran, mutta maku on kitkerä ryöpättynäkin. Menee siis sienisalaatissa, mutta pienissä määrin ja värinä.
Tai sitten pieniä kangasrouskuja voi ryöpätä ja etikkamarinoida kokonaisena, liharuoan lisäkkeeksi. - ei ole kitkerä
tyrkkää kirjoitti:
Ne kannattaa kyllä liottaa hyvin.
Tänään tein asiakkaalle puolesta sankollisesta haaparouskua salaatin. Otin ne jo eilen likoamaan,vaihtelin vettä, aamusta rutistelin
niin kuivaksi kun vaan saa.
Muutama hyvin pieneksi hakattu sipuli joukkoon,
pari desiä kermaa ja ruokalusikallinen etikkaa.
Etikka sitoo kerman.
Kangasrouskusta tekisin varman soossin jatketta, se ei ole kovin arvostettu sieni.
Joskus on tullut kerättyä sitä värin vuoksi jonkun verran, mutta maku on kitkerä ryöpättynäkin. Menee siis sienisalaatissa, mutta pienissä määrin ja värinä.
Tai sitten pieniä kangasrouskuja voi ryöpätä ja etikkamarinoida kokonaisena, liharuoan lisäkkeeksi.Kangassieni ei ole kitkerä, jos viitsii ennen suolaamista ryöpätä niin monta kertaa vettä vaihtaen, että keitinvesi on kirkasta.
Se on tietenkin makuasia mistä kukakin pitää,itse olen tottunut kangassienen makuun (nimenomaan suolasienenä) jo lapsena ja tykkään siitä tosi paljon ihan sellaisenaan, suht suolasena, sipulin kanssa silputtuna, tumman leivän päällä.
Sienisalaattiin tykkään laittaa melkeinpä mielummin suppilovahveroita esim. näin:
2 dl pilkottuja sieniä
2 sipulia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
(hiukan rosepippuria)
2 dl ruokakermaa
Paista sieniä ja sipulia 2 min voissa, lisää mausteet ja sekoita ruokakerma joukkoon.
kaada astiaan, jäähdytä jääkaapissa ja syö seuraavana päivänä.
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 856304
Nikkalassa vauhdilla nokka kohti taivasta
Mitähän Darwin sanoisi näistä 4 suomalaisesta, jotka kävivät Haparandan puolella näyttämässä, kuinka Suomi auto kulkee t303783törniöläiset kaaharit haaparannassa
isäpapan autolla kaahatta 270 km/h metsään https://www.lapinkansa.fi/nsd-kaksi-suomalaista-kuoli-kolarissa-haaparannall/283150Sitä saa mitä tilaa Perussuomalaiset!
https://yle.fi/a/74-20160212 SDP:n kannatus se vain nousee ja Keskusta on kolmantena. Kokoomus saanut pienen osan persu3691706- 331398
- 271330
Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän
Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi46949Anteeksi kulta
En oo jaksanut pahemmin kirjoitella, kun oo ollut tosi väsynyt. Mut ikävä on mieletön ja haluisin kuiskata korvaasi, hyv11946Perttu Sirviö laukoo täydestä tuutista - Farmi Suomi -kisaajista kovaa tekstiä "Pari mätää munaa..."
Ohhoh, Farmilla tunteet alkaa käydä kuumana, kun julkkiksia tippuu jaksosta toiseen! Varo sisältöpaljastuksia: https:11880- 42859