Löysin jääkaapin perältä purkin vahvassa suolaliemessä olevia kangas-sieniä, jotka on säilötty 2007 syksyllä. Uskaltaakohan niitä vielä syödä?
Suolasienien säilyvyys
4
20203
Vastaukset
- sienestys on ihanaa
Jos suolaliemi on ollut riittävän vahva niin ovat melko varmaan vielä syönitkelpoisia.
Jos pinnalla / purkin reunoilla ei ole hometta,
niin kehiin vaan.
Kangassieniä ,mitäpä meinasit tehdä niistä ?- vaikka leivän päällä
Ajattelin liottaa suurimman suolan pois, pilkkoa ihan vaan sipulin kanssa keppoon ja siitä lapata tumman leivän päälle....nam on muuten hyvää!
- tyrkkää
vaikka leivän päällä kirjoitti:
Ajattelin liottaa suurimman suolan pois, pilkkoa ihan vaan sipulin kanssa keppoon ja siitä lapata tumman leivän päälle....nam on muuten hyvää!
Ne kannattaa kyllä liottaa hyvin.
Tänään tein asiakkaalle puolesta sankollisesta haaparouskua salaatin. Otin ne jo eilen likoamaan,vaihtelin vettä, aamusta rutistelin
niin kuivaksi kun vaan saa.
Muutama hyvin pieneksi hakattu sipuli joukkoon,
pari desiä kermaa ja ruokalusikallinen etikkaa.
Etikka sitoo kerman.
Kangasrouskusta tekisin varman soossin jatketta, se ei ole kovin arvostettu sieni.
Joskus on tullut kerättyä sitä värin vuoksi jonkun verran, mutta maku on kitkerä ryöpättynäkin. Menee siis sienisalaatissa, mutta pienissä määrin ja värinä.
Tai sitten pieniä kangasrouskuja voi ryöpätä ja etikkamarinoida kokonaisena, liharuoan lisäkkeeksi. - ei ole kitkerä
tyrkkää kirjoitti:
Ne kannattaa kyllä liottaa hyvin.
Tänään tein asiakkaalle puolesta sankollisesta haaparouskua salaatin. Otin ne jo eilen likoamaan,vaihtelin vettä, aamusta rutistelin
niin kuivaksi kun vaan saa.
Muutama hyvin pieneksi hakattu sipuli joukkoon,
pari desiä kermaa ja ruokalusikallinen etikkaa.
Etikka sitoo kerman.
Kangasrouskusta tekisin varman soossin jatketta, se ei ole kovin arvostettu sieni.
Joskus on tullut kerättyä sitä värin vuoksi jonkun verran, mutta maku on kitkerä ryöpättynäkin. Menee siis sienisalaatissa, mutta pienissä määrin ja värinä.
Tai sitten pieniä kangasrouskuja voi ryöpätä ja etikkamarinoida kokonaisena, liharuoan lisäkkeeksi.Kangassieni ei ole kitkerä, jos viitsii ennen suolaamista ryöpätä niin monta kertaa vettä vaihtaen, että keitinvesi on kirkasta.
Se on tietenkin makuasia mistä kukakin pitää,itse olen tottunut kangassienen makuun (nimenomaan suolasienenä) jo lapsena ja tykkään siitä tosi paljon ihan sellaisenaan, suht suolasena, sipulin kanssa silputtuna, tumman leivän päällä.
Sienisalaattiin tykkään laittaa melkeinpä mielummin suppilovahveroita esim. näin:
2 dl pilkottuja sieniä
2 sipulia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
(hiukan rosepippuria)
2 dl ruokakermaa
Paista sieniä ja sipulia 2 min voissa, lisää mausteet ja sekoita ruokakerma joukkoon.
kaada astiaan, jäähdytä jääkaapissa ja syö seuraavana päivänä.
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2334169Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1122634Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit412382Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1161436Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?811436- 481179
- 781087
- 59963
- 45946
Emme koskaan keskustelleet kasvotusten syistä välirikollemme
Enkä voisi kertoa perimmäistä rehellistä syytä. Kerroin sinulle pintapuolisen ”paketin” ja otin tavallaan omalle vastuu58921