Löysin jääkaapin perältä purkin vahvassa suolaliemessä olevia kangas-sieniä, jotka on säilötty 2007 syksyllä. Uskaltaakohan niitä vielä syödä?
Suolasienien säilyvyys
4
16272
Vastaukset
- sienestys on ihanaa
Jos suolaliemi on ollut riittävän vahva niin ovat melko varmaan vielä syönitkelpoisia.
Jos pinnalla / purkin reunoilla ei ole hometta,
niin kehiin vaan.
Kangassieniä ,mitäpä meinasit tehdä niistä ?- vaikka leivän päällä
Ajattelin liottaa suurimman suolan pois, pilkkoa ihan vaan sipulin kanssa keppoon ja siitä lapata tumman leivän päälle....nam on muuten hyvää!
- tyrkkää
vaikka leivän päällä kirjoitti:
Ajattelin liottaa suurimman suolan pois, pilkkoa ihan vaan sipulin kanssa keppoon ja siitä lapata tumman leivän päälle....nam on muuten hyvää!
Ne kannattaa kyllä liottaa hyvin.
Tänään tein asiakkaalle puolesta sankollisesta haaparouskua salaatin. Otin ne jo eilen likoamaan,vaihtelin vettä, aamusta rutistelin
niin kuivaksi kun vaan saa.
Muutama hyvin pieneksi hakattu sipuli joukkoon,
pari desiä kermaa ja ruokalusikallinen etikkaa.
Etikka sitoo kerman.
Kangasrouskusta tekisin varman soossin jatketta, se ei ole kovin arvostettu sieni.
Joskus on tullut kerättyä sitä värin vuoksi jonkun verran, mutta maku on kitkerä ryöpättynäkin. Menee siis sienisalaatissa, mutta pienissä määrin ja värinä.
Tai sitten pieniä kangasrouskuja voi ryöpätä ja etikkamarinoida kokonaisena, liharuoan lisäkkeeksi. - ei ole kitkerä
tyrkkää kirjoitti:
Ne kannattaa kyllä liottaa hyvin.
Tänään tein asiakkaalle puolesta sankollisesta haaparouskua salaatin. Otin ne jo eilen likoamaan,vaihtelin vettä, aamusta rutistelin
niin kuivaksi kun vaan saa.
Muutama hyvin pieneksi hakattu sipuli joukkoon,
pari desiä kermaa ja ruokalusikallinen etikkaa.
Etikka sitoo kerman.
Kangasrouskusta tekisin varman soossin jatketta, se ei ole kovin arvostettu sieni.
Joskus on tullut kerättyä sitä värin vuoksi jonkun verran, mutta maku on kitkerä ryöpättynäkin. Menee siis sienisalaatissa, mutta pienissä määrin ja värinä.
Tai sitten pieniä kangasrouskuja voi ryöpätä ja etikkamarinoida kokonaisena, liharuoan lisäkkeeksi.Kangassieni ei ole kitkerä, jos viitsii ennen suolaamista ryöpätä niin monta kertaa vettä vaihtaen, että keitinvesi on kirkasta.
Se on tietenkin makuasia mistä kukakin pitää,itse olen tottunut kangassienen makuun (nimenomaan suolasienenä) jo lapsena ja tykkään siitä tosi paljon ihan sellaisenaan, suht suolasena, sipulin kanssa silputtuna, tumman leivän päällä.
Sienisalaattiin tykkään laittaa melkeinpä mielummin suppilovahveroita esim. näin:
2 dl pilkottuja sieniä
2 sipulia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
(hiukan rosepippuria)
2 dl ruokakermaa
Paista sieniä ja sipulia 2 min voissa, lisää mausteet ja sekoita ruokakerma joukkoon.
kaada astiaan, jäähdytä jääkaapissa ja syö seuraavana päivänä.
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .1397880Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde412039Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena
Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja251970- 911663
Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että1801595Tunnekylmä olet
En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p1071050Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik5989- 50955
Odotathan nainen jälleenkohtaamistamme
Tiedät tunteeni, ne eivät sammu johtuen ihanuudestasi. Haluan tuntea ihanan kehosi kosketuksen ja sen aikaansaamaan väri28840- 34822