Löysin jääkaapin perältä purkin vahvassa suolaliemessä olevia kangas-sieniä, jotka on säilötty 2007 syksyllä. Uskaltaakohan niitä vielä syödä?
Suolasienien säilyvyys
4
18690
Vastaukset
- sienestys on ihanaa
Jos suolaliemi on ollut riittävän vahva niin ovat melko varmaan vielä syönitkelpoisia.
Jos pinnalla / purkin reunoilla ei ole hometta,
niin kehiin vaan.
Kangassieniä ,mitäpä meinasit tehdä niistä ?- vaikka leivän päällä
Ajattelin liottaa suurimman suolan pois, pilkkoa ihan vaan sipulin kanssa keppoon ja siitä lapata tumman leivän päälle....nam on muuten hyvää!
- tyrkkää
vaikka leivän päällä kirjoitti:
Ajattelin liottaa suurimman suolan pois, pilkkoa ihan vaan sipulin kanssa keppoon ja siitä lapata tumman leivän päälle....nam on muuten hyvää!
Ne kannattaa kyllä liottaa hyvin.
Tänään tein asiakkaalle puolesta sankollisesta haaparouskua salaatin. Otin ne jo eilen likoamaan,vaihtelin vettä, aamusta rutistelin
niin kuivaksi kun vaan saa.
Muutama hyvin pieneksi hakattu sipuli joukkoon,
pari desiä kermaa ja ruokalusikallinen etikkaa.
Etikka sitoo kerman.
Kangasrouskusta tekisin varman soossin jatketta, se ei ole kovin arvostettu sieni.
Joskus on tullut kerättyä sitä värin vuoksi jonkun verran, mutta maku on kitkerä ryöpättynäkin. Menee siis sienisalaatissa, mutta pienissä määrin ja värinä.
Tai sitten pieniä kangasrouskuja voi ryöpätä ja etikkamarinoida kokonaisena, liharuoan lisäkkeeksi. - ei ole kitkerä
tyrkkää kirjoitti:
Ne kannattaa kyllä liottaa hyvin.
Tänään tein asiakkaalle puolesta sankollisesta haaparouskua salaatin. Otin ne jo eilen likoamaan,vaihtelin vettä, aamusta rutistelin
niin kuivaksi kun vaan saa.
Muutama hyvin pieneksi hakattu sipuli joukkoon,
pari desiä kermaa ja ruokalusikallinen etikkaa.
Etikka sitoo kerman.
Kangasrouskusta tekisin varman soossin jatketta, se ei ole kovin arvostettu sieni.
Joskus on tullut kerättyä sitä värin vuoksi jonkun verran, mutta maku on kitkerä ryöpättynäkin. Menee siis sienisalaatissa, mutta pienissä määrin ja värinä.
Tai sitten pieniä kangasrouskuja voi ryöpätä ja etikkamarinoida kokonaisena, liharuoan lisäkkeeksi.Kangassieni ei ole kitkerä, jos viitsii ennen suolaamista ryöpätä niin monta kertaa vettä vaihtaen, että keitinvesi on kirkasta.
Se on tietenkin makuasia mistä kukakin pitää,itse olen tottunut kangassienen makuun (nimenomaan suolasienenä) jo lapsena ja tykkään siitä tosi paljon ihan sellaisenaan, suht suolasena, sipulin kanssa silputtuna, tumman leivän päällä.
Sienisalaattiin tykkään laittaa melkeinpä mielummin suppilovahveroita esim. näin:
2 dl pilkottuja sieniä
2 sipulia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
(hiukan rosepippuria)
2 dl ruokakermaa
Paista sieniä ja sipulia 2 min voissa, lisää mausteet ja sekoita ruokakerma joukkoon.
kaada astiaan, jäähdytä jääkaapissa ja syö seuraavana päivänä.
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ootko nainen noin mustis musta
Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t917495- 373987
- 453520
- 2372822
Kauan säkin jaksoit
Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐402672- 452492
- 1322411
Miksi kaipaat
Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?292299Askanmäessä Huippu esitys
Kävimme Ystävien kanssa Askanmäen kesäteatterissa. Kaikki tykättiin esityksestä aivan valtavasti. En varmaan koko vuonna212264- 451982