Löysin jääkaapin perältä purkin vahvassa suolaliemessä olevia kangas-sieniä, jotka on säilötty 2007 syksyllä. Uskaltaakohan niitä vielä syödä?
Suolasienien säilyvyys
4
18521
Vastaukset
- sienestys on ihanaa
Jos suolaliemi on ollut riittävän vahva niin ovat melko varmaan vielä syönitkelpoisia.
Jos pinnalla / purkin reunoilla ei ole hometta,
niin kehiin vaan.
Kangassieniä ,mitäpä meinasit tehdä niistä ?- vaikka leivän päällä
Ajattelin liottaa suurimman suolan pois, pilkkoa ihan vaan sipulin kanssa keppoon ja siitä lapata tumman leivän päälle....nam on muuten hyvää!
- tyrkkää
vaikka leivän päällä kirjoitti:
Ajattelin liottaa suurimman suolan pois, pilkkoa ihan vaan sipulin kanssa keppoon ja siitä lapata tumman leivän päälle....nam on muuten hyvää!
Ne kannattaa kyllä liottaa hyvin.
Tänään tein asiakkaalle puolesta sankollisesta haaparouskua salaatin. Otin ne jo eilen likoamaan,vaihtelin vettä, aamusta rutistelin
niin kuivaksi kun vaan saa.
Muutama hyvin pieneksi hakattu sipuli joukkoon,
pari desiä kermaa ja ruokalusikallinen etikkaa.
Etikka sitoo kerman.
Kangasrouskusta tekisin varman soossin jatketta, se ei ole kovin arvostettu sieni.
Joskus on tullut kerättyä sitä värin vuoksi jonkun verran, mutta maku on kitkerä ryöpättynäkin. Menee siis sienisalaatissa, mutta pienissä määrin ja värinä.
Tai sitten pieniä kangasrouskuja voi ryöpätä ja etikkamarinoida kokonaisena, liharuoan lisäkkeeksi. - ei ole kitkerä
tyrkkää kirjoitti:
Ne kannattaa kyllä liottaa hyvin.
Tänään tein asiakkaalle puolesta sankollisesta haaparouskua salaatin. Otin ne jo eilen likoamaan,vaihtelin vettä, aamusta rutistelin
niin kuivaksi kun vaan saa.
Muutama hyvin pieneksi hakattu sipuli joukkoon,
pari desiä kermaa ja ruokalusikallinen etikkaa.
Etikka sitoo kerman.
Kangasrouskusta tekisin varman soossin jatketta, se ei ole kovin arvostettu sieni.
Joskus on tullut kerättyä sitä värin vuoksi jonkun verran, mutta maku on kitkerä ryöpättynäkin. Menee siis sienisalaatissa, mutta pienissä määrin ja värinä.
Tai sitten pieniä kangasrouskuja voi ryöpätä ja etikkamarinoida kokonaisena, liharuoan lisäkkeeksi.Kangassieni ei ole kitkerä, jos viitsii ennen suolaamista ryöpätä niin monta kertaa vettä vaihtaen, että keitinvesi on kirkasta.
Se on tietenkin makuasia mistä kukakin pitää,itse olen tottunut kangassienen makuun (nimenomaan suolasienenä) jo lapsena ja tykkään siitä tosi paljon ihan sellaisenaan, suht suolasena, sipulin kanssa silputtuna, tumman leivän päällä.
Sienisalaattiin tykkään laittaa melkeinpä mielummin suppilovahveroita esim. näin:
2 dl pilkottuja sieniä
2 sipulia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
(hiukan rosepippuria)
2 dl ruokakermaa
Paista sieniä ja sipulia 2 min voissa, lisää mausteet ja sekoita ruokakerma joukkoon.
kaada astiaan, jäähdytä jääkaapissa ja syö seuraavana päivänä.
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 503874
- 1053425
ROTAT VALTAAVAT ALUEITA
Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj342811Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan
Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️262478- 201879
Alavuden sairaala
Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan51829- 1851766
- 291578
Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut
Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh3871468Huomenta kulta
En mä halunnut sulle ilkeillä,päinvastoin. Miks mä niin tekisin ku rakastan sua ❤️ mut anteeksi jos ilmaisin itseäni huo91248