Taannoin ostettu kuohuviini pullo on jääkaapissa vieläkin avaamattomana.
Pystyykö sitä juomaan vaikka se on n. 1-2v vanhaa? Pullosta kun ei meinaa löytää mitään merkintään mitä ennen kannattaa juoda se?
Eihän se muutu mitenkään tappavan myrkylliseksi?
Säilyykö?
6
1544
Vastaukset
- jääkaapissa 35cl
enkä ole varma, onko siitä juotavaksi, kun en ole asiantuntija. En usko, että mitenkään myrkylliseksi muuttuu, mutta olisi harmillista, jos vaikka vapun kunniaksi avaisi ja aikoisi ottaa lasilliset ja olisi huonontunut laadullisesti (mitä itse en ehkä huomaisi mutta kanssajuoja kyllä). Eli lyhyt vastaus: en tiedä.
- Topeli
Viini lienee vallan juomakelpoista yhä.
Huonotkin viinit säilyvät vuoden-pari ja vaikka jääkaappi saattaa hieman täristä, ainakin lämpötilat ovat maltilliset (reilu 20 asteen lämmöt pilaavat viinin pitkässä juoksussa väistämättä). Joten ei muuta kuin korkkia poksauttaen, viinisi on todennäköisesti parempaa tänään kuin vuosi sitten.- Anonyymi
Tosin alkoholi on suurelta osin haihtunut.
- Latkiainen
Luin aivan äskettäin jonkin suomalaisen samppanjaan keskittyneen lehden toimittajan tähtihetkestä: hän oli päässyt Ranskassa mukaan maistelemaan erään samppanjan vuosikertaa 1800-luvun alkupuolelta (1820-luvulta, jos oikein muistan). Tuon pullon avaamisen jälkeen kyseistä nektaria on jutun mukaan jäljellä neljä pulloa.
Jos pullotettu kuohuviini säilyy kellariolosuhteissa lähemmäs kaksi vuosisataa, niin tuskinpa tuo sinun kuoharisi on vuodessa tai kahdessa jääkaapissa pilalle mennyt...
Myrkylliseksi ei viini/kuohuviini pitkässäkään säilytyksessä muutu. Nautittavuus vähenee toisissa nopeammin, toisissa hitaammin. Saattaapa parin vuosikymmenen ajan parantuakin!
Itselläni on jääkaapissa puikko Freksua (Freixenet Cordon Negro Brut), joka on ihme kyllä säilynyt siellä lähemmäs viikon verran! Pitäisiköhän tuo pullo jo armahtaa ja avata tänään?- Latkiainen
HS torstai 2.4.2009, sivu D4:
”Samppanjalehden” (lehden nimi ei tiedossani) päätoimittaja Essi Avellan:
”Olin jutuntekomatkalla. Säväyttävin hetki oli se, kun maistoimme Perrier-Jouët’ta vuodelta 1825. Se on vanhin samppanja Champagnessa. Pulloja on nyt jäljellä neljä. Edellisen kerran sellainen oli avattu 40 vuotta sitten.”
http://www.hs.fi/ruoka/artikkeli/Viinimaisteri tykkää retroruuasta/1135244873225
Master of Wine Essi Avellanilla näkyy olevan netissä oma sivustonsakin:
http://www.essiavellan.com/
- Anonyymi
Törley Crarmant pullotettu 2011. Tytär löysi pullon siivotessaan kaappejaan. Paineet ja kuplat olivat tallessa ja maku hyvä. 13v näyttää ainakin säilyvän huoneen lämmössä :-)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Anteeksi mies
En vaan osaa kohdata sinua ja olla normaali. En tiedä mikä vaivaa. Samaan aikaan tekee mieli tulla lähelle ja kuitenkin355089Ripeyttä asiointiin
Ottaa päähän yhden ja saman asiakkaan hitaus kassalla kun yhdellä kädellä nostelee ostoksia kärrystä ja välillä pitelee342324Mietin aina vain
Minä niin haluaisin nähdä sinut. Ei tuo yhden ainoan kuvan katsominen paljon helpota... Miksi sinä et voisi olla se roh71808Palstan henkisesti sairaat ja lihavat
Täällä on sairaita, työttömiä ihmisiä kirjoittelemassa joilla ei ole tarkoituksena kuin satuttaa ihmisiä. Jos eksyt pals1141800- 821512
Kysyin kaikilta yhteisiltä tutuilta mielipidettä siitä, että kannattaako sinun kanssa alkaa!
Päätös oli lähestulkoon yksimielinen. Minunkin vaisto antoi vaaranmerkkejä, mutta järkytyin mitä sinusta kuulin. Aluksi1401412- 641126
Saan kengurakkaan kotiin viikon päästä
Mitä tapahtui? Martina hehkutti tätä stoorissaan reilu viikko sitten, mutta eipä aussimiestä Suomessa näkynyt, vaan tapa2341102Olen vähän
Hysteerinen se on totta. Etkai ymmärrä miten syvästi tunnen sinua kohtaan. Ja olet aina lähelläni. Olet osa jo jotain. I101034Ollaan kuin yö ja päivä
Monessa asiassa… molemmat ollaan kuitenkin älykkäitä ja tiedämme, ettei kannata edetä tämän pidemmälle.701018